Week 1 – 2020

De eerste week van het nieuwe jaar zit erop! Nog steeds een gekke week door de jaarwisseling, mijn normale ritme was ver te zoeken, maar het was in ieder geval enorm gezellig. Daaromheen heb ik gewoon gewerkt, mijn nieuwe online Structuurjunkie academie werd deze week afgemaakt dus daar was ik vooral veel mee bezig. Ook zorgde een wandeling met Kees voor de schrik van m’n leven.

Leestijd

We sluiten het jaar af met vrienden! We borrelen hier gezellig thuis. Willem en ik gaan niet weg (als in, we gaan niet naar een feestje dit jaar), gewoon geen zin in. Maar het was thuis zo leuk met deze lieve mensen.

Rondom oud en nieuw heb ik deze week gewoon gewerkt. Er werd door mijn sitebouwer en designer gewerkt aan een nieuwe Structuurjunkie academie, dus de online omgeving waar mijn trainingen op staan. Dat had nog veel voeten in de aarde deze week (lees: duizend keer alles testen en doorlopen en aanpassingen doorgeven), maar het is nu dan ook af. Het werkt en het is supermooi.

Verder werkte ik aan een nieuwe training, voerde ik veel telefoongesprekken met ondernemers die aan de slag willen met structuur en planning en natuurlijk genoot ik ook van het uiteinde van de feestdagen.

Met Bien ga ik naar de aftrap van dry january bij de Fïnley bar op het Winterparadijs. Al een tijdje zat ik te denken om eens een maand geen alcohol te drinken en deze maand is het zover! Samen met Fïnley doe ik mee aan dry january. Even een maandje niet drinken. Waarom? Ik drink niet heel veel, maar toch wel elk weekend en altijd met etentjes en ik ben wel heel benieuwd wat het met me doet om helemaal niks te drinken. En natuurlijk is het gewoon gezond om even een maandje van de alcohol af te zijn. Ik heb er gewoon zin in! Zeker met Fïnley moet dat helemaal goed komen. Zijn er meer mensen hier die meedoen aan dry january?

@Fïnley_nl #Fïnley #dryjan #dryjanuary #puurgenieten #ad

En zondag krijg ik de schrik van mijn leven. Als ik met Kees aan het wandelen ben, kom ik een hond (met baasje) tegen die we ‘kennen’. Ze snuffelen wel vaker even aan elkaar en er is nooit iets aan de hand. Deze keer doet Kees een beetje angstig en loopt ze langs de hond terwijl ze een piepend geluidje maakt. De andere hond (die héél groot is) grijpt Kees als reactie in haar nek. Beide honden zijn aangelijnd en het gebeurt zó snel dat de riemen in elkaar raken en meteen is er paniek. Ik zie de andere hond meerdere malen Kees in haar nek pakken, maar ik zie niet of hij doorbijt. Het baasje van hem handelt meteen en springt er bovenop om zijn hond van Kees af te trekken. Het is binnen 30 seconden voorbij en uiteindelijk blijkt er niks aan de hand, behalve dat zowel ik als Kees zowat een hartaanval heb gekregen.

Hij was ook heel erg geschrokken en bood wel 100 keer zijn excuses aan, maar hij kon er ook niet echt iets aan doen dat het gebeurde… Ik dacht oprecht in het moment dat het voorbij was, ik zie nu nog steeds voor m’n geestesoog hoe die hond haar pakte. Gelukkig heeft ze er niks aan over gehouden en was het misschien wel onschuldiger dan het leek, maar ik ben er in ieder geval enorm van geschrokken en Kees ook. Oh, het was zo zielig.

Op de schrik met Kees na was het een fijne week. Ik ben wel blij dat het ‘gewone leven’ nu weer begint, eigenlijk! Ik heb vet genoten van de feestdagen, maar nu is het weer tijd voor mijn gewone ritme. Ik merk tijdens zulke dagen toch wel extra hoe fijn ik dat eigenlijk vind.

Komende week is wel een beetje een bijzondere week, want een nieuwe groep ondernemers start met het Structuurjunkie Online Programma. Het is een 9-weeks traject en ik ga online veel contact met ze hebben en ik heb hier erg naar uitgekeken.
Verder ben ik deze week ‘gewoon’ aan het werk. Vandaag heb ik een afspraak bij Peppergym om te kijken of hun (personal) training en sportschool wat voor mij is. Ik sport al een tijdje niet en vanwege mijn rugklachten (scoliose) durf ik het ook niet goed aan om op eigen houtje te gaan trainen. Op fietsen na dan, maar dat vind ik de winter maar niks. Dus ik ben benieuwd hoe het daar is! Verder ga ik deze week naar de kapper en naar de nagelsalon, heb ik afspraken met mijn 2 coaches en heb ik ook weer afspraken met ondernemers voor meer structuur en overzicht in hun bedrijf.
Heb heel veel zin in komende week.
En in het weekend NUL plannen. ZO lekker!
En dus niet drinken 😉 Ik heb er nu dus bijna een week op zitten en tot nu toe heb ik er geen enkele moeite mee, het voelt wel lekker eigenlijk. Ik ben benieuwd hoe het de rest van de maand gaat!

Gelukkig nieuwjaar en een hele fijne week. Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

18 reacties
 1. Ellen

  Hier ook een dry january!
  Ik merkte afgelopen weekend, waarin we normaal gesproken best wel wat wijntjes en biertjes drinken, dat ik me fitter voelde na een avondje visite. En je wordt frisser wakker!
  Favorieten zijn hier alle Finley-drankjes, Ginger-Ale en Mediterranean tonic van Fever Tree en San Bitter van San Pellegrino (alleen bij de Sligro te krijgen geloof ik). Een alcoholvrije maand is niet erg op deze manier 😉

 2. M

  Die wrap ziet er lekker uit! Wat zit er allemaal op? En maak je die tortilla ook zelf?
  Arme Kees en arme jij!

 3. Hilde

  Oh wat schrikken met Kees.. we hebben sinds kort een teckeltje, moet er niet aan denken dat haar wat gebeurt. In de buurt lopen ook van die agressieve staffords brr, ik blijf wel opletten!! :O Gelukkig gaat het goed met Kees! X

 4. Lynn

  Jeetje, wat vervelend om te lezen over Kees. En ook herkenbaar. Mijn friese stabij is al een angsthaas van haarzelf en ook wanneer er een hond soms te dichtbij komt rent ze ook al piepend weg zonder dat er maar ook iets gebeurd is. Maar, ja. Wij weten natuurlijk niet wat er in de tussentijd ‘gezegd’ is in hondentaal. Mijn vermoeden is dat ze angstsignalen afgegeven heeft en de ene hond reageert hier minder begripvol op dan de andere. Mijn moeder is onze hond bach bloesem druppels gaan geven en vooral vandaag tijdens rondje bos merkte ik wel verschil.

 5. Lenneke

  Is Kees weer helemaal oké? Mijn hond is zo’n onzekere draak die vaak aangevallen wordt en elke keer weer ben ik zo bang dat het verkeerd afloopt. Komt nog bij dat mijn hond 45 kilo is en dat áls hij iets terugdoet, het al snel mis is. Hoop dat Kees er geen schrik aan overgehouden heeft en dat het volgende keer weer goed gaat tussen die twee. En omg, die carpaccio?!?!?! Zin in!

 6. Suuz

  Happy NY!
  Hier geen dry january. Mijn hele jaar is al vrij dry. Wel verdiep ik me meer in alcoholvrije cocktails ipv het saaie spa rood 🙂

  Roller Coaster!!!! Oh dat vond ik altijd leuk. Maar ik heb oude CD-roms en die kan ik niet meer gebruiken. Heb jij het online gedownload? Of speel je het online?

  Wat een schrik met Kees. Gelukkig is het goed afgelopen, maar je voelt je toch even flink machteloos.

  FIjne week!

 7. Anne

  Hé leuk, ik doe ook mee aan dry January, maar ik ken maar weinig mensen in mijn omgeving die meedoen, vandaar dat ik me had ingeschreven bij Ik Pas. Maar dit is ook een leuk steuntje in de rug qua ‘wij doen dit’-gevoel!

  Als je een alcoholvrije wijn tegenkomt die oké is, ben ik ook erg benieuwd!

 8. Jessica J.

  Ik schrok al toen ik het verhaal van Kees in je Stories las. Ik kan me niet voorstellen wat het met jou gedaan moet hebben. Gelukkig is er niets ernstigs gebeurd!
  En ik neem niet deel aan dry january, maar ik heb me wel voorgenomen om minder te drinken. Ik denk steeds meer na over hoe ingebakken drinken in onze samenleving is. Het lijkt wel de norm. Ik wil daar mee van afstappen.

 9. rachel

  De beste wensen nog lieverd!! en thuis feestjes vind ik altijd leuker dan naar een feest gaan eerlijk gezegd en balen voor kees 🙁 maar gelukkig goed afgelopen!
  dry januari lukt mij wel want ik drink niet 😀

 10. Amy

  Ach wat sneu voor Kees! Vreselijk om dat te zien gebeuren, maar gelukkig is het goed afgelopen. Dry january vind ik een heel goed initiatief, maar ik drink op maandelijkse basis al heel weinig (uitzonderingen daargelaten) dus het kost mij vermoedelijk niet zo veel moeite. Ik probeer over de hele linie wat gezonder te eten maar vooral met als doel om in mijn trouwjurk te passen over een half jaar 😉

 11. Shirley

  Ik drink nooit alcohol dus ik heb het hele jaar een dry january, haha. Leuke week weer! Wat een schrik met/voor Kees maar gelukkig is het goed afgelopen. De beste wensen en ik ben benieuwd naar al je mooie plannen dit jaar!

 12. Anna

  Wat een leuke foto’s! Zo mooi die plek waar je wandelt. Gelukkig is er niks aan de hand met Kees! Ik doe niet mee aan dry January, want ik drink eigenlijk al bijna niet.

 13. JokeVDH

  Wat grappig dat het bij jullie dry januari heet. In Vlaanderen bestaat nu al een paar jaar ‘tournee minerale’ en dat is in februari. Met opzet niet in de maand van de nieuwjaarsrecepties 🙂 Er zijn wel echt heel veel mensen die er aan mee doen en het komt ook uitvoerig in de pers. Ik heb zelf vrij recent een zwangerschap en 18 maand borstvoeding achter de rug, dus nu mag het wel weer een keer wat losser van mij 😀

 14. Sanne

  Ik doe niet mee aan dry january omdat ik normaal gesproken weinig drink (een fles wijn blijft bij mij makkelijk een maand in de koelkast staan). Er stonden deze maand een aantal borrels gepland dus dan vind ik een proseccotje wel fijn. Ik heb overigens wel een keer een dry july gedaan, puur omdat ik zelf vond dat ik ‘te veel’ dronk. Dat ging eigenlijk prima en dat was voorbij voordat ik het door had, zelfs mét festivals e.d. Veel succes met dry january! Er zijn overigens steeds meer alcohol vrije wijnen, misschien leuk om een artikeltje over te maken voor de niet-wijnkenners onder ons? Ik ben wel benieuwd namelijk…

  • Yvonne

   Bah nee…ieder zijn ding natuurlijk maar alcoholvrije wijn vind ik echt niet lekker. Vraag me ook af WAAROM? Als je geen alcohol wil drinken is er toch genoeg dat je wel kan drinken? Waarom dan alcoholvrije wijn of bier? Echt smerig en raar (mijn mening).

   Cynthia, wat zit er precies in die wrap? Ben benieuwd, ziet er lekker uit!

  • Lotte

   Waarom? Omdat ik geen frisdrank drink. Ik vind ginger ale nog wel ok, maar verder alle frisdrank gewoon niet lekker. Ik ben blij met de grote hoeveelheid alcoholvrije bier en wijn, omdat alleen thee, water en koffie ook gaat vervelen.

   Voor anderen kan het helpen om te minderen met alcohol, omdat deze alcoholvrije alternatieven hen toch het gevoel geven mee te kunnen drinken. Ik vind het vergelijkbaar met vleesvervangers (vegetarische kip, etc.): voor sommigen een goede manier om geen / minder vlees te eten, voor anderen niet lekker / nodig.

   Lekkere alcoholvrije wijn is wel écht moeilijk te vinden, bier gaat beter! Tijdens mijn zwangerschap heb ik al veel getest, haha.
   Bij dezen mijn (ongevraagde) tips, Cynthia:
   – Voor pils Heineken 0.0.
   – Bavaria IPA 0.0 of Brand IPA 0.0
   – Leffe 0.0
   – Brand Weizen 0.0
   – De enige wijn (bubbels) die ik ok vindt: Pierre Zero Chardonnay Sparkling (https://www.budgetwijnen.nl/pierre-zero-chardonnay-sparkling-alcoholvrij?gclid=Cj0KCQiA9dDwBRC9ARIsABbedBMdFj_j_tU00GAgPN1e47XOh-SFUTI_hLzEyfD7GsPDxeMcNLiqGPoaAvUSEALw_wcB)

   Veel alcoholvrije bieren kunnen toch nog wat alcohol bevatten (< 0,5 % staat er dan op). Misschien goed om op te letten als je écht voor 0.0 wilt gaan deze maand.

  • Mo

   Ja, ik wilde ook al de suggestie doen om alcoholvrije wijnen te testen!

 15. Maryse

  Wat een gezellig week zo! En succes met je dry januari. Er zijn inmiddels genoeg alcoholvrije drankjes te vinden 🙂
  Oeeehh rollercoaster tycoon, hoe heb je dat geïnstalleerd op je Mac?