Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Wat jullie écht wilden weten van mij

Op Instagram vroeg ik wat mensen nou écht graag wilden weten. Geen vraag te gek, ik ben een open boek, maar het waren best nette en ook leuke vragen! Ook nieuwsgierig? Lees maar mee 🙂

Leestijd

Ik kreeg echt originele vragen vond ik! Ik heb er ook wat samengevoegd omdat er heel veel vragen waren die heel erg op elkaar leken. Ook heb ik een aantal weg gelaten omdat het meer een opmerking was of omdat het meer als grapje was bedoeld. Het zijn er best wat, ik hoop leuk genoeg om door te lezen!

Vind jij ouder worden fijn of naar?

Fijn natuurlijk! Ik ben super dankbaar dat ik uberhaupt leef en elk jaar weer een jaartje ouder mag worden. Dat gezegd is het ook wel spannend. Het brengt allerlei vragen met zich mee; ga ik me storen aan de rimpels die ik krijg en zou ik daar dan iets aan willen doen? Ik wil bijvoorbeeld wel binnenkort eens experimenteren met bindweefsel massages. Ook; drogen die eierstokken van mij niet uit en moet ik geen kinderen nemen ook al ben ik daar niet aan toe? Dat soort ongein. Ik ben 3,5 jaar ouder dan Luuk is en hoewel dat peanuts is, zijn zijn vrienden echt niet bezig met kids terwijl de mijne dat wel zijn. Dus dat soort dingen vind ik het meest lastig. Als je 30 bent krijg je die vraag ook ineens veel, en krijg je advertenties op Google en Instagram te zien van baby musthaves en trouwringen. Soms lijkt het alsof iedereen zich voortplant en kinderen baart, en dan voel je ineens een soort van haast die je niet hoeft te voelen. Er ouder uit zien vind ik overigens niet erg, maar wil me wel mezelf blijven voelen en natuurlijk ook wel blijven shinen. Dat willen we toch allemaal wel?

Wil je kinderen?

Ja, wil ik wel als het me gegund is. Vroeger dacht ik altijd van niet omdat ik vond dat er al genoeg kinderen op de wereld zijn en ik was veel meer met mezelf bezig. Ook voelde ik totaal geen moederlijke gevoelens of voortplanting-drang tot eigenlijk een drie kwart jaar geleden. Nu ik me ontzettend compleet voel met mezelf en mijn relatie is er ook ruimte gekomen om daar over na te denken. Ik denk dat het ook komt omdat je dan iemand ontmoet waarvan je denkt; ja, met jou wil ik dat wel aangaan! Ook is het gewoon een ziekelijk biologisch spelletje waardoor je op een bepaalde leeftijd volgens mij gewoon ingesteld bent op dat soort behoeftes in eens. Daarnaast heb ik zelf weinig familie maar degene die ik heb ben ik dol op. Ik zou dus wel meer familie willen maken haha! Maar, komende tijd nog niet. Als het zo mag zijn, deel ik dat uiteraard met jullie. 

Heb je af en toe flashbacks van beschamende momenten en dat je dan geluiden daarbij maakt?

Hahaha! JA! Ik ben echt onwijs klunzig en als ik dan vroeger op hoge hakken gestrekt ging voor een vol terras dan kon ik het hele jaar door nog van samen krimpen. Nu heb nog weinig gêne, ook niet altijd goed. Hoe ouder ik wordt, hoe minder gêne ik heb.

Ga je ooit nog weer beginnen met wenkbrauwen stylen want ik mis je?

Haha cute, ik weet het niet! Ik vind het nu heel prettig hoe ik mijn leven heb ingedeeld en ik heb er nu mentaal geen ruimte voor. Ik heb de studio nog wel gewoon dus als het mij weer gaat jeuken kan ik de boel ‘gewoon’ weer opstarten. 

Hoe gelukkig ben je op een schaal van 1 tot 10?

Poeh wat een lastige! Ik geef nooit tienen want ik denk dat er altijd ruimte is voor verbetering maar ik ben op dit moment heel erg blij met mijn leven. Er is nu niks waar ik niet blij mee ben of wat me verdrietig of ongelukkiger maakt. Natuurlijk zijn er altijd dingen die je anders wil zien, bijvoorbeeld zou ik mijn moeder liever dichter in de buurt hebben (woont in Frankrijk die ouwe avonturier) maar ik ben al heel dankbaar voor het feit dát ik een moeder heb en ook nog eens een lieve. Dat kunnen al niet veel mensen zeggen. Ik relativeer negativiteit dus vrij snel weg en durf eigenlijk wel te zeggen dat ik een 10 op geluk scoor nu. 

Zou je ooit nog een huisdier willen?

Luister. Het liefst heb ik 2 alpaca’s (om te gieren toch die beesten), een aantal geiten (ook zo enig) en een paar honden maar ik weet ook dat dat niet realistisch is. Een hond heb ik 10 jaar gehad, ik mis haar nog steeds en ik vond het geweldig. Toch heb ik nu onwijs veel vrijheid en zie ik mezelf niet snel meer terug gaan naar de beperkingen die huisdieren ook met zich meebrengen. Misschien ooit als we naar school gaande kinderen hebben ofzo! In het kader van beperkingen haha. 

Hoe is het met het verdriet van je lieve hondje?

Ze is op 7 september 2019 al twee jaar overleden maar ik kan er nog steeds verdrietig om zijn. Ze was echt mijn kindje en mijn beste maatje. Ik zou haar nog steeds terug willen. Ook kan ik nog steeds moeite hebben met terug denken aan het moment dat ze ingeslapen werd, ze begon toen namelijk heel erg over te geven en te schokken en niemand had mij verteld dat dat kon gebeuren. Dat vond ik traumatisch eerlijk gezegd, en hierdoor heb ik ook heel lang het gevoel gehad dat ik haar wat ‘aan had gedaan’ door haar te laten inslapen ook al ging het niet meer door haar tumor. Die hond was gewoon tot het bittere einde vrolijk en lief en daardoor was de beslissing heel moeilijk. 

Wat zou je tegen je tiener-zelf willen zeggen?

CHILL THE FUCK OUT GURL. Man wat heb ik me druk gemaakt om van alles en nog wat wat niet belangrijk is. Ik heb mezelf ook nooit mooi gevonden toen, jammer want dat zie ik nu anders. 

Ook had ik meer genoten van mijn ouders die bij elkaar waren toen nog. Ons als gezin meer gewaardeerd. Ik kwam ooit tot dit besef toen ik met mijn moeder en zusje op vakantie was. Ik had zo veel lol met ze dat ik kort dacht; wat geweldig lijkt het me om met deze twee in een huis te wonen. En toen bedacht ik me dat ik dat 18 jaar lang had maar het toen voor lief nam. Wat ook normaal is als kind en puber denk ik hoor.

Ik had denk ik ook een andere studie gekozen maar ach, dit heeft me ook gebracht waar ik ben dus dat is zo lastig zeggen.

Wat is jouw guilty pleassure?

Ik geloof niet in pleasures die guilty zijn. Doe gewoon lekker waar je zin in hebt. Maar ik denk dat het bekijken van Temptation Island met extreem veel genot en plezier onder de reguliere zin valt van een guilty pleasure haha. Ook; onder onze overkapping stofzuigen in plaats van vegen vind ik zelf altijd wel een beetje guilty. Oeh, nog eentje; en en toe gesneden groente kopen. Te erg. 

Wat is je lievelingsland voor vakantie?

Zou ik niet kunnen kiezen want ik wil ook nog zoveel zien. In Europa kan ik altijd wel  het meest genieten van Spanje of Italië door de eetcultuur en gezelligheid. Doe mij een tapasbar of een anti pasti met een vino en ik ben een gelukkig mens.

Waar wil je nog graag naar toe op vakantie?

Overal!! Ik wil alles zien. Bovenaan de wishlist staan Japan, L.A., Vietnam, China, New York en Stockholm. Deze laatste twee zijn steden waar ik al wel ben geweest, maar deze wil ik graag nog een keer zijn. Verder zijn er ook wel veel kleine tripjes in de buurt die ik nog graag wil maken de aankomende tijd. Ik wil nog graag naar Hamburg, Brugge, Mechelen en Berlijn. Ik wilde ook heel graag naar Sardinië maar dat ga ik in september dit jaar dan ook doen!

Krijg je wel eens vreemde reacties dat je eerst met een vrouw was en nu met een man?

Vragen over dit onderwerp kwamen het meeste voor. Ik heb ze in drie vragen samen kunnen vatten.

Wel een soort van verbazing omdat mensen altijd denken dat ze kunnen zien aan mensen op wie ze vallen. Is heus niet zo. Ik dwing ook altijd een bepaalde neutraliteit af als ik het heb over sexuele voorkeur want ik hoop dat we ooit in een wereld leven waarin een coming out niet meer bestaat. Coming out voor wat precies? Voor jezelf? De beste en enige reactie zou géén reactie moeten zijn. 

Mijn omgeving vloeit daar eigenlijk net zo natuurlijk in als ik doe, en ook Luuk heeft dit altijd gewoon als normaal gezien. 

Mijn oma was er wel net iets te blij mee dat ik nu weer met een man was maar goed, andere generatie. Dat kan ik en wil ik haar ook niet kwalijk nemen. Ook zij heeft mijn vorige relatie altijd geaccepteerd. 

Wat is het grootste verschil in een relatie met een vrouw en met een man?

Huishouden? Iemand die nu dingen in de muur kan boren en grasmaait? Haha nee grapje. Ik ben altijd wel een poetser geweest. Ik denk dat het meest aanzienlijke verschil is dat je als twee mensen van hetzelfde geslacht meer uit moet kijken dat je niet één persoon wordt in plaats van twee afzonderlijke karakters. Dat vervloeit sneller en dat kan gevaarlijk zijn. Ik vind het nu gemakkelijker om mijn leven te onderscheiden van Luuk’s leven en ook ons leven samen. Dat zijn drie aparte dingen. 

Hoe is het om in het openbaar met een man te zijn na met een vrouw te zijn geweest?

Easy! Voelt heel gemakkelijk. Met een partner van hetzelfde geslacht heb je toch altijd in je achterhoofd dat iemand er wat van KAN vinden. Ook al heb je daar schijt op, het is toch altijd aanwezig. Ik moet bekennen dat het wel heel luchtig en simpel voelt om hier nu nooit over na te denken. Niet het antwoord wat ik zou willen geven maar wel de waarheid.

Wat is het meest genante moment dat je hebt meegemaakt?

Ik kan bijna niet geloven dat ik verhaal nu wereldkundig maak maar fuck it. Ik heb ooit een spray tan gehad die werd gedaan door een man (?) en ik had geen rekening gehouden met het feit dat ik misschien zou kunnen gaan menstrueren die dag. Ik had dus uiteraard een tampon in en een onderbroekje aan. Ik dacht dat ik een losse hoofd haar voelde kriebelen op mijn been en ik wilde die wegstrijken. Ik trok dus toen per ongeluk aan dat tampon touwtje… ja… omg. Hij bleef gelukkig wel ‘op zijn plek’, dat was een nog wilder beeld geweest om te aanschouwen maar het feit dat die jongen dit allemaal zag gebeuren en mij zag schrikken toen ik doorhad dat ik me vergiste gaf schaamrood genoeg.

Een verhaal van toen ik heel jong was, een jaar of 15 denk ik. Ik had afgesproken met een hele populaire jongen van school om een ijsje te gaan eten. Ik had me er helemaal leuk voor aangekleed en was ook echt wel een beetje nerveus. Er mocht niks mis gaan in mijn beleving. Toen we het ijsje ophadden en ieder weer naar huis wilden lopen kwam hij dichterbij en ik dacht dat hij mij ging zoenen waardoor ik mijn ogen sloot. Tot ik voelde dat hij me gewoon een omhelzing gaf … AWK-WARD! Daar ben ik geloof ik nog steeds niet helemaal over heen haha. Die jongen overigens wel ;).

Als je nu permanent moest verhuizen naar het buitenland waar zou je dan naar toe gaan?

Valencia of Stockholm! Beide zo’n fijne energie en de steden bieden heel veel van wat ik prettig vind. 

Hoe zou jij de autobiografie van jouw leven noemen?

Goede tijden slechte tijden? Finding Emmy? Haha nee geen idee want hij is nog lang niet uit, dat boek! 

Wat is de perfecte panty of begin je daar niet aan?

Huidskleurige panty’s, daar geloof ik inderdaad niet in. Dan dus blote benen en een zelfbruinertje. Zwarte panty’s in de winter haal ik het liefst bij h&m!

Wat wil je over 10 jaar bereikt hebben?

Eerlijk gezegd ben ik hier helemaal niet mee bezig. Ik wil flowen en elke dag aanvoelen wat dan lekker voelt. Ik ben niet zo ambitieus op cariere gebied. Ik geloof dat zakelijk succes is wanneer je doet wat je leuk vindt en dat doe ik nu. Natuurlijk kun je daar altijd in groeien, en mijn gevoel zegt dat dit zich ook nog wel natuurlijk zal ontwikkelen.

Ik hoop dan wel een gezin te hebben en dat Luuk en ik nog steeds net zo gek op elkaar zijn als nu. Dat we nog steeds hand in hand in slaap vallen en dat hij nog op dezelfde manier naar me kijkt. Ik hoop dat ik mezelf dan ook nog steeds mooi vind en dat ik nog steeds de moeite neem om voor mezelf te zorgen door te sporten en me-time te plannen. 

Waar ben je onzeker over?

Nu ik dit schrijf heb ik vorige week een artikel hierover geschreven. Ik hoop dat ik er aan denk om hem hier te linken als hij eerder verschijnt dan dit artikel. Zo niet, dan komt hij nog dus en kun er daar uitgebreid over lezen. In een notendop; ik ben perfectionistisch en voel vaak het gevoel dat ik niet genoeg ben of doe naar en voor anderen. Op uiterlijk gebied vergelijk ik soms te veel, en heb ik altijd een hekel gehad aan mijn neus. Nu vind ik hem wel leuker dan vroeger, maar een profiel aanzicht van mezelf vind nooit leuk haha. Ik zou hem niet laten opereren, dat niet. 

Wat zou je aan jouw lichaam of gezicht willen veranderen als je niet kijkt naar pijn of kosten?

Nu, niks. Afgezien van het lichaamshaar dat ik weg laat laseren dan. Als ik ooit kindjes heb gekregen mijn borsten zouden gaan hangen op mijn knieën dan gooi ik daar denk ik wel een liftje tegen aan en als ik een gigantische fronsrimpel ontwikkel sluit ik ook echt niet uit dat ik daar wat aan doe. Vooralsnog dus niks, maar je weet niet wat de toekomst brengt!

Heb je ooit iets gedaan waarvan je wist dat het een slecht idee was en waarvan je nu nog spijt hebt?

Ja. Een one night stand. Past niet bij me, ik voelde me er ook echt niet lekker bij. Gelijk al niet, nu nog niet. 

Wat is je grootste miskoop? Als het kan met foto graag.

Haha ik heb weinig échte miskopen, ik ken mijn smaak en lijf vrij goed. Natuurlijk is er altijd kleding dat je weinig draagt, toch niet zo lekker zit als je dacht of iets waar je snel op uit kijkt. Ik heb wel één jumpsuit in de kast die ik nog nooit heb aangehad. Hij is zilverkleurig en ik twijfel altijd een beetje of ik me nou mega awesome, of dat ik me meer een astronaut op missie voel. Ik moet en zal nog een gelegenheid vinden voor dit pakkie.

De foto is overigens een foto die ik random naar een vriendin stuurde, je ziet door het licht niet goed hoe shiny hij is en ik heb hier ook geen schoenen erbij aan. Ik heb onlangs een heel kek muiltje gekocht die er wel tof onder zou staan.

Wat is je favoriete plek in huis?

De tuin! En als ik een mooie grote keuken zou hebben ook de keuken. Iemand vroeg ook wat is je favoriete keuken? Ik zou het liefst een grote keuken willen waar je ook gelijk kunt zitten aan een tafel (nu is de eetkamer heel ergens anders). Een frisse open keuken zonder bovenkastjes maar met toch genoeg ruimte voor alles. Leuke print tegels, hout, turquoise en voor alles een handig apparaatje. 

Wat wilde je vroeger worden?

Dierenarts! Tot ik erachter kwam dat ik dan ook veel zielige dieren onder ogen moest komen en ik was ook altijd een klein beetje bang voor bepaalde honden omdat ik als kind ben gebeten in mijn gezicht.

Propper of vouwer?

Ik heb heel lang nagedacht over de interpretatie van deze vraag hahaha. Ik ga nu uit van een kleding situatie en dan ben ik zeker een vouwer. Ik heb alles netjes gevouwen in mijn kast en soort bij soort. 

Favoriete muzieknummer en artiest?

Ik ben gek op de band Years & Years en hun leukste nummer vind ik Take Shelter. 

In de auto luister ik graag meezingers. Adèle, Beyonce die handel. Een eeuwige favoriet blijft ook nog altijd Save Tonight van Eagle Eye Cherry.

Ik luister graag vrolijke of rustgevende muziek. Het mooiste instrumentale nummer vind ik van Yann Tiersen – Comptine d’un autre été. Daar wordt ik bijna emotioneel van. 

Wat is je grootste wens?

Als kind van gescheiden ouders denk ik gelijk; een heel stabiel stel vormen met Luuk en voor altijd bij elkaar blijven. Ook voor onze eventuele toekomstige kinderen een stabiel en happy honk blijven. 

Even op een wereldniveau; dat vlees eten niet zo normaal meer is als nu. En dat vleesvervangers vlees écht helemaal gaan vervangen. Go Vegetarische Slager!! 

Aan welke kant van het bed slaap je en waarom?

Ik slaap altijd aan de kant van het bed die het verst weg van de deur is. Voelt het veiligst ofzo, altijd al gedaan. Voelt alsof ik in een klein knus hoekie lig.

Hoe houd jij je wenkbrauwen zo mooi in perfectie?

Nou, niks is perfect dus ook mijn wenkbrauwen zeker niet. Een goede gewoonte die ik wel heb op wenkbrauw gebied: het is onderdeel van mijn make-up routine om te checken of ik nog een haartje moet plukken en daardoor loopt het nooit de spuigaten uit. Ik ben wel kritisch op elk haartje nu want ik ben ze een beetje aan het laten uitgroeien! Ik wil ze meer fluffy. 

Ben je wel eens bang?

Poeh. Écht bang als in vrezen voor mijn leven gelukkig niet. Wel kleine angstjes. Wat nou als Luuk me ineens niet meer leuk vindt of wat nou als iemand uit mijn familie ziek wordt of overlijdt? 

Ik laat die angsten ook wel los want je kunt er niks mee. 

Ik heb ook wel echt hoogtevrees trouwens, dan krijg ik echt weke knietjes en kan ik geen kant meer op. Zweten, puffen, klagen alles. Insecten vind ik totaal niet eng, en slangen en dergelijke ook zeker niet. Wespen alleen…die terroristen… daar ren ik voor weg. Die tactiek werkt en kan ik je ook aanraden want ik ben nog nooit gestoken! Ha! 

Hoe ging jij van platinablond naar deze kleur en om de hoeveel tijd ga jij naar de kapper?

Nou, dat heeft wel een aantal jaren geduurd hoor. Toen ik 16 was kleurde ik mijn haar zelf zwart en toen ik 17 was ontkleurde ik het ook zelf. Het heeft twee jaar geduurd voordat ik de oranje tint kwijt was. Daarna bleef ik blond liet mijn uitgroei vroeger altijd alleen bijwerken Ik bracht dan een aantal weken door als hoogblonde Malibu Barbie mevrouw tot er weer iets van een uitgroei was. Een jaar of 6 á 7 geleden besloot ik dat altijd een donkere inkijk wilde hebben en ging over op alleen highlights op de uitgroei en op mijn natuurlijke haarkleur. Hierdoor houd je je eigen haarkleur door het geverfde in waardoor het natuurlijker en zachter oogt. Ik ga nu naar Velvet Monkey in Almelo en ik ga zo om de 5 maanden ongeveer. Dan laat ik het knippen en de ene keer pakken ze mijn hele hoofd weer mee met highlights en de keer erop alleen de bovenste helft van mijn haar, zodat je onderin meer donker houdt. Mijn natuurlijke haarkleur is dus niet zo donker als mijn wenkbrauwen, maar peper en zout donkerblond. Mijn haarkleur heb ik van mijn moeder en mijn wenkbrauwen van mijn vader.

Dat was het antwoord op de laatste vraag! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen allemaal. Is er ook antwoord gegeven op een vraag die jij je stiekem ook afvroeg?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)