Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Wat ik zou doen met héél véél geld

Laatst postte ik een update over geld (een artikel waarin ik bespreek waar ik privé het meeste geld aan uitgeef) en daar werd zo leuk op gereageerd dat het vandaag tijd is voor een vervolg. En wel een heel cliché vervolg. Want wie heeft niet eens gefantaseerd over ‘wat je zou doen met tien miljoen?’ Dus: ik doe uit de doeken wat ik zou doen met héél véél geld.

Leestijd

Dan is natuurlijk de eerste vraag: wat is héél véél geld? Ik wil het niet hebben over een miljoen of tien miljoen, maar laten we het hebben over een oneindige hoeveelheid geld. Echt zoveel dat je ook als je bizar veel moeite doet, het einde van je bankrekening nog niet zichtbaar wordt. Zoveel geld. Zoveel geld dat je letterlijk nooit meer zou hoeven werken. Dat idee. Dat fantaseert wel lekker, vond ik.

1. Een Volvo XC90

Het allereerste wat ik zou doen als ik ‘ineens’ zoveel geld zou hebben, is uit eten gaan en een fles goede champagne kopen, maar wat ik daarna zou doen is naar de dichtstbijzijnde Volvo dealer rijden en een XC90 bestellen. De Volvo XC90 is écht mijn droomauto. Ik vind het zo’n fantastische auto die met alle opties die ik zou willen (ja, ik heb het eens uitgerekend) een schamele €140.000 kost. Dat is natuurlijk niks als je een eindeloze hoeveelheid geld hebt, en ik zou hem spiksplinternieuw bij de dealer kopen. Ik word gewoon een beetje zenuwachtig van het idee dat ik dat zou doen, ha. Gewoon zo, hup, doe mij die maar.

2. Mijn huis afbetalen

Of dit fiscaal het meest slimme is om te doen weet ik niet eens, maar hey, als je toch oneindig veel geld hebt is het net zo lekker om totaal hypotheekvrij te leven, toch? Waarom zou je een hypotheek houden als je miljarden (haha!) hebt? Ik zou dus de hypotheek op mijn huis helemaal afbetalen. En ik zou dat ook doen bij mijn ouders, maar hun huis is al hypotheekvrij.

3. Een huisje op Terschelling

Een eigen huisje op Terschelling is een van mijn grootste dromen. Simpel. Nu zou ik vast niet in een paar dagen iets vinden dat me meteen zou bevallen, maar ik zou in ieder geval op zoek gaan. Want dit is echt iets wat ik zo waanzinnig zou vinden. Een eigen huisje daar! Misschien zou ik het wel zelf laten bouwen. En dan energieneutraal. Dan heb je ook nog eens zoveel geld dat je het helemaal niet hoeft te verhuren om er geld mee te verdienen of om de kosten eruit te krijgen. Tja, dus waarom zou je dan moeilijk doen? Dus dan kan ik het heerlijk delen met vrienden en familie en oh, wat zou dat te gek zijn!

4: Iets voor anderen doen

Dit is natuurlijk heel vaag, maar ik bedoel dat ik iets voor een goed doel zou willen doen, maar dat ik nog niet weet wat. Misschien zou ik zelf iets opzetten, misschien zou ik een bestaand doel kiezen, ik zou in ieder geval met een deel van mijn geld de wereld een beetje mooier willen maken. Ik weet ook niet of het één doel zou zijn of meerdere, maar hier zou ik me dan echt heel goed in gaan verdiepen en een mooi plan maken. Ik zou hier echt goed over nadenken en iets willen doen dat echt een groot verschil maakt voor mensen.

5: Studieschuld van mijn beste vrienden afbetalen

Dit. Simpel.

6: Een hele dikke vette reis boeken

Ik zou zo’n dikke vette reis boeken en bij niks op het geld letten. Dat is natuurlijk wel makkelijk gezegd, want volgens mij zou ik bij alles denken ‘whuuuut dit is veel gelllld’, maar het kan, wat ik heb oneindig veel geld, dus waarom niet? Ik zou business class vliegen, lekker luxe hotelkamers boeken, chic uit eten gaan en er heerlijk van genieten. En dan ook ver weg, naar Japan, of naar Nieuw-Zeeland of zo. Echt een droomreis zou het worden waarbij letterlijk alles kan en alles mag. Wow, nu leg ik de lat ook wel ineens erg hoog, haha.

7: Een zwarte Céline Classic bag kopen

Ik kocht eind vorig jaar mijn gele Céline Classic Bag en daar geniet ik letterlijk elke dag van. Ik ben er zó ontzettend blij mee. Natuurlijk koop je een mooie tas voor jezelf als je ineens oneindige funds hebt, dus dan zou ik er een zwarte bij kopen. Tijdloos, kan altijd, mooie tegenhanger van de gele.

8: heerlijk chic uit eten met vrienden & familie

Ik ben niet zo heel erg van de feesten, maar ik houd wel van met fijne mensen uit eten gaan, dus ik zou voor mijn eerstvolgende verjaardag mijn beste vriend(inn)en en familie meenemen naar een fantastisch goed restaurant en ik zou lekker uitpakken. Goede wijn, champagne erbij, bestel waar je van houdt, samen genieten en niet letten op een eurootje (of duizend) meer of minder. Dit lijkt me zó waanzinnig leuk om te doen. Iedereen trakteren en dan met z’n alleen dik vet genieten. Misschien moet ik voor mijn komende verjaardag sowieso zoiets organiseren, maar dan iets bescheidener, haha.

Wat zou jij doen?

Oh, wat is het toch leuk om hierover te fantaseren! Even wegdromen bij dat idee. Het is trouwens misschien ook niet onverstandig om met een financieel expert te gaan zitten, maar goed, dat is natuurlijk niet per se iets dat in je opkomt als je gaat fantaseren over miljarden euro’s, haha.

Wat zou jij doen met oneindig veel geld?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.