Wat ik zou doen met héél véél geld

Laatst postte ik een update over geld (een artikel waarin ik bespreek waar ik privé het meeste geld aan uitgeef) en daar werd zo leuk op gereageerd dat het vandaag tijd is voor een vervolg. En wel een heel cliché vervolg. Want wie heeft niet eens gefantaseerd over ‘wat je zou doen met tien miljoen?’ Dus: ik doe uit de doeken wat ik zou doen met héél véél geld.

Leestijd

Dan is natuurlijk de eerste vraag: wat is héél véél geld? Ik wil het niet hebben over een miljoen of tien miljoen, maar laten we het hebben over een oneindige hoeveelheid geld. Echt zoveel dat je ook als je bizar veel moeite doet, het einde van je bankrekening nog niet zichtbaar wordt. Zoveel geld. Zoveel geld dat je letterlijk nooit meer zou hoeven werken. Dat idee. Dat fantaseert wel lekker, vond ik.

1. Een Volvo XC90

Het allereerste wat ik zou doen als ik ‘ineens’ zoveel geld zou hebben, is uit eten gaan en een fles goede champagne kopen, maar wat ik daarna zou doen is naar de dichtstbijzijnde Volvo dealer rijden en een XC90 bestellen. De Volvo XC90 is écht mijn droomauto. Ik vind het zo’n fantastische auto die met alle opties die ik zou willen (ja, ik heb het eens uitgerekend) een schamele €140.000 kost. Dat is natuurlijk niks als je een eindeloze hoeveelheid geld hebt, en ik zou hem spiksplinternieuw bij de dealer kopen. Ik word gewoon een beetje zenuwachtig van het idee dat ik dat zou doen, ha. Gewoon zo, hup, doe mij die maar.

2. Mijn huis afbetalen

Of dit fiscaal het meest slimme is om te doen weet ik niet eens, maar hey, als je toch oneindig veel geld hebt is het net zo lekker om totaal hypotheekvrij te leven, toch? Waarom zou je een hypotheek houden als je miljarden (haha!) hebt? Ik zou dus de hypotheek op mijn huis helemaal afbetalen. En ik zou dat ook doen bij mijn ouders, maar hun huis is al hypotheekvrij.

3. Een huisje op Terschelling

Een eigen huisje op Terschelling is een van mijn grootste dromen. Simpel. Nu zou ik vast niet in een paar dagen iets vinden dat me meteen zou bevallen, maar ik zou in ieder geval op zoek gaan. Want dit is echt iets wat ik zo waanzinnig zou vinden. Een eigen huisje daar! Misschien zou ik het wel zelf laten bouwen. En dan energieneutraal. Dan heb je ook nog eens zoveel geld dat je het helemaal niet hoeft te verhuren om er geld mee te verdienen of om de kosten eruit te krijgen. Tja, dus waarom zou je dan moeilijk doen? Dus dan kan ik het heerlijk delen met vrienden en familie en oh, wat zou dat te gek zijn!

4: Iets voor anderen doen

Dit is natuurlijk heel vaag, maar ik bedoel dat ik iets voor een goed doel zou willen doen, maar dat ik nog niet weet wat. Misschien zou ik zelf iets opzetten, misschien zou ik een bestaand doel kiezen, ik zou in ieder geval met een deel van mijn geld de wereld een beetje mooier willen maken. Ik weet ook niet of het één doel zou zijn of meerdere, maar hier zou ik me dan echt heel goed in gaan verdiepen en een mooi plan maken. Ik zou hier echt goed over nadenken en iets willen doen dat echt een groot verschil maakt voor mensen.

5: Studieschuld van mijn beste vrienden afbetalen

Dit. Simpel.

6: Een hele dikke vette reis boeken

Ik zou zo’n dikke vette reis boeken en bij niks op het geld letten. Dat is natuurlijk wel makkelijk gezegd, want volgens mij zou ik bij alles denken ‘whuuuut dit is veel gelllld’, maar het kan, wat ik heb oneindig veel geld, dus waarom niet? Ik zou business class vliegen, lekker luxe hotelkamers boeken, chic uit eten gaan en er heerlijk van genieten. En dan ook ver weg, naar Japan, of naar Nieuw-Zeeland of zo. Echt een droomreis zou het worden waarbij letterlijk alles kan en alles mag. Wow, nu leg ik de lat ook wel ineens erg hoog, haha.

7: Een zwarte Céline Classic bag kopen

Ik kocht eind vorig jaar mijn gele Céline Classic Bag en daar geniet ik letterlijk elke dag van. Ik ben er zó ontzettend blij mee. Natuurlijk koop je een mooie tas voor jezelf als je ineens oneindige funds hebt, dus dan zou ik er een zwarte bij kopen. Tijdloos, kan altijd, mooie tegenhanger van de gele.

8: heerlijk chic uit eten met vrienden & familie

Ik ben niet zo heel erg van de feesten, maar ik houd wel van met fijne mensen uit eten gaan, dus ik zou voor mijn eerstvolgende verjaardag mijn beste vriend(inn)en en familie meenemen naar een fantastisch goed restaurant en ik zou lekker uitpakken. Goede wijn, champagne erbij, bestel waar je van houdt, samen genieten en niet letten op een eurootje (of duizend) meer of minder. Dit lijkt me zó waanzinnig leuk om te doen. Iedereen trakteren en dan met z’n alleen dik vet genieten. Misschien moet ik voor mijn komende verjaardag sowieso zoiets organiseren, maar dan iets bescheidener, haha.

Wat zou jij doen?

Oh, wat is het toch leuk om hierover te fantaseren! Even wegdromen bij dat idee. Het is trouwens misschien ook niet onverstandig om met een financieel expert te gaan zitten, maar goed, dat is natuurlijk niet per se iets dat in je opkomt als je gaat fantaseren over miljarden euro’s, haha.

Wat zou jij doen met oneindig veel geld?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

34 reacties
 1. Joyce

  Wat een leuk artikel! Ik denk dat ik zou beginnen met het kopen van een huisje voor mijn vriend en mij en daarna op reis. Maar een auto en vakantiehuisje aan het Gardameer in Italië zijn ook zeer welkom.

 2. Fleur Sophia

  Zo leuk om soms te dromen en fantaseren over dit soort dingen. Wat ik zou doen met heel veel geld? Een vakantiehuisje in Spanje of op één van de Spaanse eilanden kopen!

 3. Paula

  Gave post!

  Ik zou denk ik eerst een maand niets doen met het geld en beseffen wat je er allemaal mee zou kunnen doen. Maar daarna een stuk grond kopen in de buurt en daar mijn droomhuis op bouwen. En dan gelijk voorzien van wat vernuftige snufjes waardoor het energieneutraal is, maar ook automatisch de zonnewering op/neer gaat als het nodig is.

  En ik zou een extra personeelslid inhuren voor het bedrijf van mijn partner. Dit zodat hij niet meer 6 nachten hoeft te werken en meer tijd thuis kan zijn. En ik dus meer van hem kan genieten <3

  Daarnaast zou ik mijn zusjes financieel helpen om het wat makkelijker te hebben. En ik denk dat ik ook zou kijken wat ik voor mijn ouders zou kunnen doen.

  Verder zou ik ook 2 mooie woningen kopen voor de verhuur. En zorgen dat ik daarmee en inkomen genereer waarmee ik goede doelen kan steunen. En dan die woningen inzetten voor gezinnen die anders op straat zouden komen te staan. Zodat ze de kans krijgen om weer op te bouwen wat ze nodig hebben. En dat dan wel door laten stromen, dus tijdelijke huisvesting.

 4. Lisa

  Tof, ik zou een stukje natuur kopen, liefst met een huis er in de buurt (fiets of loop afstand).

 5. Dian

  Als we dan toch eindeloos veel geld hebben, vind ik het wel onze maatschappij plicht om een elektrische auto aan te schaffen. Niet zo’n zware uitstoot bak (wel ontzettend mooi inderdaad). En dan niet lang met je auto doen en allemaal snel weer nieuwe kopen zodat de minderbedeelden meer kans hebben om voor een leuke prijs een elektrische auto tweedehands te kopen.

 6. Sabine

  Mijn man en ik zouden beide stoppen met werken en gaan genieten in n huisje op het strand….met hondjes in de zee en voor de kids de studie betalen, rijbewijs en huis kopen in de toekomst….en zorgen dat familie en vriendin niks te kort komen…dat betekent een grote bungalow voor mijn zusje en haar gezin. Zou een uitkomst zijn nu ze rheuma heeft….o wat fantaseert dit lekker….

 7. Susanne

  Haha, leuk om te lezen! En een hele mooie auto inderdaad. Ik zou ook een reis kopen zonder op het geld te letten (Hawaii en/of Australië en ok misschien ook een roadtrip door heel Amerika erbij), een auto voor mezelf en eentje voor m’n moeder, studieschuld afbetalen, wat geld naar m’n ouders, m’n beste vriendinnetje meenemen naar New York om te shoppen, een weekendje Efteling/Disney met een groepje andere vriendinnen, een aantal goede doelen helpen… Wat heerlijk om hier over na te denken!

 8. Sarah

  Ik zou kunnen fantaseren. Maar wat zou het tof zijn om lekkend plat dak te repareren. De dakkapel omdat mijn zoon steeds in nat bed ligt. De badkamer die door plat dak lekkage helemaal beschimmeld is. Daarna kan ik verder denken

 9. Roëlla

  Oh dit fantaseert zo lekker weg! Al vind ik oneindig veel geld een lastige omdat het dan ineens lijkt alsof niks er meer toe doet. Dus met een miljoen zou ik toch anders fantaseren. Huisje in zeeland, huis afbetalen en een mooie reis met de kids (dan wel elk jaar) zou prima klinken. Al staat voor mezelf beginnen dan echt op nummer 1! Al vind ik dat ik dat zonder miljoen eigenlijk ook gewoon moet doen

 10. Alida

  Ik zou een Range Rover en een Harley Davidson kopen. En ik zou een vrijstaand huis kopen en helemaal inrichten naar mijn smaak. Verder zou ik mijn familie helpen met mijn geld. En een dikke rondreis maken met alles erop en eraan. Heel fijn idee, alhoewel ik nu ook niet kan klagen.

 11. Mariska

  Ik zou sowieso alle rekeningen betalen die ik open heb staan (niet dat ik schulden heb ofzo, maar je snapt wat ik bedoel, ik zou mijn broertje zijn hypotheek afbetalen, zelf een huis kopen en een mooie auto (weet nog niet welke) en denk een tweede huis in Duitsland. En dan kies ik voor Duitsland omdat ik daar regelmatig naar toe ga, mensen in de buurt ken, veel producten goedkoper zijn en natuurlijk voor The Kelly Family 🙂

 12. Lauren

  Ten eerste zou ik mijn ouders eens in de watten willen leggen. Ik zou een huis laten bouwen volledig naar hun wensen, gelijkvloers, en kort bij mij, zodat zij een zorgeloze oude dag kunnen beleven. Ik zou tegen mijn man zeggen: kies je droomauto(‘s) maar uit. 😉 Qua goede doelen zou ik iets voor bejaarden en dieren willen doen. Mijn job als zorgkundige zou ik opzeggen, maar ik zou wel vrijwilligerswerk willen blijven doen voor het woonzorgcentrum waarvoor ik werk. En voor mezelf? Veel reizen, lekker eten, veel boeken kopen en een mega bibliotheek maken. Verder heb ik niet veel specifieke wensen, designerkledij, make-up, dure wagens,.. interesseren mij totaal niet. Misschien wel wat designerstukken voor in huis zoals bijvoorbeeld de lc4 van Le Corbusier, ook direct een fantastisch cadeau voor mijn man. 🙂 En iemand een goed loon uitbetalen om de tuin en het huis te onderhouden terwijl wij af en toe een wereldreis maken. 😀 Achja, ik ben blij dat ik kan sparen en zo telkens weer iets heb om naar uit te kijken, en ik denk dat dit bij de meeste mensen ook wel het geval is. Wederom weer super fijn artikel, Cynthia!

 13. Ness

  Als ik heel veel geld zou winnen dan zou ik:
  Minder gaan werken of zelfs stoppen 🙂 Een stuk grond kopen en mijn droomwoning bouwen, de hypotheek van onze huidige (bijna) droomwoning laten verder lopen (fiscaal voordeel) en verhuren. Voor mijn mama en grootouders een nieuwe woonst kopen. Een huis/appartement in het buitenland kopen, eens goed gaan shoppen, een groot feest geven voor goeie vrienden en familie.
  Regelmatiger voor een gezichtsbehandeling gaan en een som schenken aan het plaatselijk kattenasiel.

 14. Ingrid

  Ik zou een bejaardencentrum laten bouwen met onderin een bakker, supermarkt, slager, friettentje. Gewoon zodat de ouderen nog een klein beetje het gevoel hebben zelfstandig te zijn. Dat vond mijn oma ook altijd zo fijn. Ik zou dan ook zorgen dat er goede voorzieningen zijn voor de mensen die ze verzorgen.

 15. Claudia

  Ik zou het geld in een stichting stoppen en daarmee mensen gaan helpen die verder overal “buiten de boot vallen”. Je hoort vaak dat mensen, bijvoorbeeld met een gehandicapt kind, niet bij de reguliere instanties terecht kunnen omdat de betreffende handicap dan net niet binnen het plaatje past en dat ze daardoor van de ene naar de andere instantie worden gestuurd maar uiteindelijk nergens terecht kunnen voor hulp en ondersteuning. Die mensen zou ik heel graag helpen.

 16. JaCKY

  Van alles wat goed is en helpt voor vrienden en familie, maar voor mezelf een huis laten bouwen in de duinen van Noordwijk en tijdens de bouw de komende 3 jaar op wereldreis gaan met Mike & Robyn + een fotograaf (of verschillende laten invliegen voor verschillende soorten beelden) zodat we super veel toffe foto’s hebben van de trip!

 17. Ilona

  Een (groot) appartement in een zo hoog mogelijk gebouw, een nieuwe keuken met een inbouwkoffiezetapparaat en een klimaatkast voor wijn, goede doelen (voedselbank, dierenasiel(s), een kast vol nieuwe King Louie en tante Betsy jurken, de was de deur uit. Eten bij een 3 sterren restaurant.

 18. Jette

  Ken je Fica en WT Urban Kitchen in Utrecht. Twee hele goede en lekkere restaurant. Bij WT is er een wachtlijst van een paar maanden zelfs. Maar echt voordelig (relatief dan, 6 gangen voor 54 euro) heel goed eten met uitzicht over de hele stad. En op de 10e verdieping een prachtige groepsruimte. Daar kan een verjaardag goed gevierd worden 😉
  EN ze hebben een geweldig vega menu!

 19. Audrey

  Geen hypotheekrente meer hoeven betalen is nog altijd gunstiger dan die hypotheekrente af te kunnen trekken 😉 Dus ik zou idd mijn hypotheek aflossen en die van een paar naasten. Ik zou een nieuw huis willen laten bouwen met een agilitybaan erbij, en dan zou ik met een stuk of 6 honden eindigen, gok ik zo. Mijn eigen huis zou ik willen aanhouden om er gratis mensen in nood in te laten bivakkeren.

  Ook zou ik graag een heel fijne plek creeren waar mensen in alle rust bezig kunnen zijn met zichzelf en creatieve dingen. Een getaway waar mensen die het nodig hebben naar kunnen vluchten. En waar dan altijd heel veel lekker eten is natuurlijk.

 20. Rowan Chanel

  Mooi om te zien dat iedereen met zoveel geld, vrijwel direct denkt aan hun naasten <3

 21. JokeVDH

  Niet lachen he 😀 Ik zou al mijn ‘sets’ huishoudmateriaal die eigenlijk geen sets zijn buiten gooien en mooie sets kopen die heerlijk samen passen. Allemaal hetzelfde merk badhanddoeken die je dan heerlijk netjes kan opplooien, een hele serie prachtig servies met bijhorende mooie glazen, een set vaatdoeken, alle washandjes hetzelfde, een spliksplinternieuwe set potten en pannen met passende deksels, een collectie poetsdoeken, alle opbergpotjes en tupperware vervangen door een mooie reeks. Dat lijkt mij zo praktisch! En dan kies ik van alles natuurlijk het mooiste, zachtste, meest luxe 😛

  Marie Kondo zou trots op me zijn 😉

  • Claudia

   Ooohhhh dit wil ik ook! 😀

 22. Mo

  Allereerst zou ik een mooie woonboerderij kopen om in te wonen, en investeren in vastgoed om te verhuren. Ik zou ook investeren in aandelen, edelmetalen en cryptocurrencies.

  Verder zou ik een stichting oprichten die helpt om het plastic afval in de oceaan en in ontwikkelingslanden op te ruimen, en zou ik een stuk regenwoud aankopen en aanwijzen als beschermd natuurgebied.

 23. rachel

  ik weet dat geld niet gelukkig maakt alleen maar makkelijk maar ik zou voor ieder hier een auto kopen, een mooie boot en een huis ergens in het buitenland 😀

  • Jelke

   Jaaa! Een boot! Zover had ik zelf nog niet gefantaseerd haha! Zou daar ook wel heeeel blij mee zijn hoor…. ☺️

 24. Marieke

  Wat een tof artikel! Dit is wat ik zou doen met heel veel geld: hypotheek afbetalen en 2 of 3 appartementen kopen in Amsterdam om te verhuren en als investering. Een motor voor mijn man kopen. Een Range Rover voor mezelf 🙂 Mijn ouders meenemen naar een camper dealer en zeggen: kies maar welke je wilt. Geld opzij zetten voor mijn (toekomstige) kinderen zodat ze kunnen studeren waar ze willen. Mijn studieschuld afbetalen. Een vette reis maken en een mooi bedrag gebruiken om een goed initiatief in mijn omgeving mee te steunen.

 25. Emma

  Ik zou heel veel kunnen bedenken wat ik zou willen doen maar er is maar een ding wat ik het belangrijkste vind.
  Mijn vader is ziek en heeft de ziekte van parkinson.
  Ik zou voor hem een bungalow bouwen waarin alle deuren automatisch aangaan etc waardoor alles makkelijker gaat. Hij zou maar op een knopje hoeven duwen en er staat een verpleegster klaar om hem te helpen met iets.
  Dat zou echt fantastisch zijn.

 26. Martine

  Zo leuk dit soort fantasieën 🙂
  Hier komt ie: ons huis afbetalen en verbouwen, een tweede huis in Frankrijk kopen (mijn verloofde komt uit Frankrijk), ik wil dolgraag een roze fiat 500, mijn (schoon)familie een bedrag cadeau doen, een donatie doen aan een goed doel, een hele vette reis maken naar Australië en Nieuw Zeeland (en de rest van de wereld), lekker gaan shoppen zonder op het geld te hoeven letten en stoppen met werken……
  Nu nog even die jackpot winnen.

 27. Marloes

  Ja zoo leuk om daar over te fantaseren. Ik zou een ontzettend tof huis kopen midden in het bos, vrijstaand met alles erop en eraan. Daarnaast natuurlijk ook voor mijn ouders en zus hypotheek afbetalen en een splinternieuwe Range Rover wit met zwarte velgen kopen. Zo vet! Tja en stoppen met werken 😉

 28. Lotte

  Wat een leuke post!
  Ik ben ook redelijk een gewoontedier, ik zou voor mezelf denk ik een mooi huis kopen in Groningen en de studieschuld afbetalen, mijn familie meenemen naar een hele luxe vakantie (de complete fam dan, 9 paar ooms en tantes +kids etc.), een paar jaar reizen en wat proberen te doen voor de maatschappij.

  Huizen laten bouwen en onderhouden zodat studenten niet meer uitgemolken worden, studieschulden/boeken fund starten, investeren in veel groen voor in de stad (bloembakken?) en daar meer parken aanleggen/renoveren. En als ik toch doorfantaseer, die plasticsoep helpen opruimen en wetenschappelijke voorlichters sponsoren zodat we geen mazelen meer krijgen door de dalende vaccinatiegraad. ✌

 29. Ingrid

  Stoppen met werken! En dan allemaal leuke en interessante dingen gaan leren, veel boeken lezen en reizen. Haha en bij oneindig veel geld zou ik denk ik landelijk een minimuminkomen invoeren.

 30. Eveline

  Heel veel naar het schoonheidssalon gaan. En nooit meer zijn mijn haar wassen maar bij de kapper, inclusief hoofdmassage. Ik heb dan toch tijd zat. 😃

  • Rowan Chanel

   Hahaha die vind ik leuk!

  • Cynthia Schultz

   Omg ja, ik zou elke week bij de kapper mijn haar laten föhnen.