Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Wat ik tijdens deze quarantaine wel doe wat ik normaal niet doe

Deze tijd is voor heel veel mensen totaal anders dan wat ze gewend zijn. Ook voor mij – al werkte ik al thuis en gaat een groot deel van mijn werk gewoon door. Ook ik doe in deze periode dingen anders. In deze blogpost wil ik delen wat ik in deze quarantaine wel doe wat ik normaal gesproken (bijna) niet doe.

Leestijd

Zakelijke videocalls in plaats van afspreken

Ik had in het ‘normale werkleven’ elke week wel twee of drie fysieke zakelijke afspraken. Bijvoorbeeld met mijn uitgever voor de planners, of met een klant voor Structuurjunkie. Nu dat allemaal niet meer kan, doe ik veel zakelijke videocalls. Ik was daar al wel aan gewend omdat ik voor mijn online trainingen ook altijd ‘videobel’, maar nu doe ik het dus nog meer. Eigenlijk bevalt dat wel, omdat zoiets natuurlijk veel minder tijd kost dan wanneer je echt ergens heen gaat. Je komt sneller ter zake en je blijft niet even hangen om gezellig samen koffie te drinken. Daarnaast is er natuurlijk geen reistijd. Het bevalt heel erg goed en ik denk dat ik dit blijf doen na deze quarantainetijd. Ik zal ook zeker weer fysiek afspreken, maar soms is dat helemaal niet efficiënt en dan is videobellen een stuk handiger.

Huishouden

Normaal gesproken hebben we één keer in de week hulp in de huishouding en dat is sinds het begin van deze quarantaine natuurlijk weggevallen. Al jaren hebben we hulp, en nu ineens doen we alles zelf. Omdat Willem voor mij aan het werk is (hij is ontwerpen aan het maken voor mijn nieuwe Structuurjunkie website en een nieuwe online training), doe ik het huishouden.

Wat ik al deed was stofzuigen, planten water geven, het toilet schoonmaken, opruimen, deels de was (niet het opvouwen en strijken) en de keuken schoonmaken en de vaat natuurlijk, nu komen daar alle andere dingen bij. De badkamer, de was, bed verschonen, afstoffen, dweilen: alles. Ik vind het niet héél erg om te doen, en ik heb vooral gemerkt dat het fijn is om hier ook een bepaalde structuur in te hebben. Elke zaterdag de bedden verschonen en de was opvouwen, bijvoorbeeld.

Ik haal er op een bepaalde manier wel voldoening uit, ik geniet er echt van als er weer schoon beddengoed op het bed ligt en als de was is opgevouwen. Het is prima om het zelf te doen, dan waardeer ik ook wel weer extra wat een luxe het is dat we normaal gesproken hulp hebben. Ik ben dus wel heel blij als ze straks weer kan komen, maar voor nu is het prima zo.

Zoetigheid bakken

Als kind vond ik niks leuker dan zoetigheid bakken. Taartjes, cakes, heerlijk. De laatste jaren doe ik dat helemaal niet meer, tot een paar weken geleden. Er lag een tros overrijpe bananen op het aanrecht en ik kreeg ineens zin om daar bananenbrood mee te bakken. Dit was het resultaat en sindsdien heb ik dat nog drie keer opnieuw gedaan, haha. Het is niet dat ik nu elke dag taart sta te bakken, maar zoetigheid maken is voor mij wel iets ‘nieuws’ en dat vind ik leuk.

Thuis sporten

Sporten deed ik twee tot drie keer in de week in de sportschool, waarvan één keer met een personal trainer. Nu doe ik dat allemaal thuis. Dat deed ik vroeger weleens, maar de laatste jaren deed ik dat nooit meer. Dat was even wennen in het begin, vooral omdat ik niet zo goed wist wat ik moest doen. Nu ik heldere workouts heb en weet welke oefeningen ik wil doen, gaat het prima. Als de gym weer open is, ga ik er wel met gierende banden naartoe, want ik sport toch lekkerder daar. Vanwege het materiaal, maar ook omdat daar zo’n lekkere ‘sportsfeer’ hangt. Dat geeft me een extra sportief gevoel waardoor ik lekkerder train. Maar vooralsnog gaat het thuis prima!

In de tuin 'werken'

In de tuin deed ik zelf nooit zoveel, mijn ouders kwamen meestal helpen. Wat deden we eigenlijk weinig zelf in en om huis, haha. Nu sta ik vaker in het weekend in de tuin te wroeten en onkruid weg te halen om te zorgen dat het er allemaal gezellig en toonbaar uitziet.

Welke dingen doe jij nu die je normaal gesproken (bijna) niet doet?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.