Wat ik tijdens deze quarantaine wel doe wat ik normaal niet doe

Deze tijd is voor heel veel mensen totaal anders dan wat ze gewend zijn. Ook voor mij – al werkte ik al thuis en gaat een groot deel van mijn werk gewoon door. Ook ik doe in deze periode dingen anders. In deze blogpost wil ik delen wat ik in deze quarantaine wel doe wat ik normaal gesproken (bijna) niet doe.

Leestijd

Zakelijke videocalls in plaats van afspreken

Ik had in het ‘normale werkleven’ elke week wel twee of drie fysieke zakelijke afspraken. Bijvoorbeeld met mijn uitgever voor de planners, of met een klant voor Structuurjunkie. Nu dat allemaal niet meer kan, doe ik veel zakelijke videocalls. Ik was daar al wel aan gewend omdat ik voor mijn online trainingen ook altijd ‘videobel’, maar nu doe ik het dus nog meer. Eigenlijk bevalt dat wel, omdat zoiets natuurlijk veel minder tijd kost dan wanneer je echt ergens heen gaat. Je komt sneller ter zake en je blijft niet even hangen om gezellig samen koffie te drinken. Daarnaast is er natuurlijk geen reistijd. Het bevalt heel erg goed en ik denk dat ik dit blijf doen na deze quarantainetijd. Ik zal ook zeker weer fysiek afspreken, maar soms is dat helemaal niet efficiënt en dan is videobellen een stuk handiger.

Huishouden

Normaal gesproken hebben we één keer in de week hulp in de huishouding en dat is sinds het begin van deze quarantaine natuurlijk weggevallen. Al jaren hebben we hulp, en nu ineens doen we alles zelf. Omdat Willem voor mij aan het werk is (hij is ontwerpen aan het maken voor mijn nieuwe Structuurjunkie website en een nieuwe online training), doe ik het huishouden.

Wat ik al deed was stofzuigen, planten water geven, het toilet schoonmaken, opruimen, deels de was (niet het opvouwen en strijken) en de keuken schoonmaken en de vaat natuurlijk, nu komen daar alle andere dingen bij. De badkamer, de was, bed verschonen, afstoffen, dweilen: alles. Ik vind het niet héél erg om te doen, en ik heb vooral gemerkt dat het fijn is om hier ook een bepaalde structuur in te hebben. Elke zaterdag de bedden verschonen en de was opvouwen, bijvoorbeeld.

Ik haal er op een bepaalde manier wel voldoening uit, ik geniet er echt van als er weer schoon beddengoed op het bed ligt en als de was is opgevouwen. Het is prima om het zelf te doen, dan waardeer ik ook wel weer extra wat een luxe het is dat we normaal gesproken hulp hebben. Ik ben dus wel heel blij als ze straks weer kan komen, maar voor nu is het prima zo.

Zoetigheid bakken

Als kind vond ik niks leuker dan zoetigheid bakken. Taartjes, cakes, heerlijk. De laatste jaren doe ik dat helemaal niet meer, tot een paar weken geleden. Er lag een tros overrijpe bananen op het aanrecht en ik kreeg ineens zin om daar bananenbrood mee te bakken. Dit was het resultaat en sindsdien heb ik dat nog drie keer opnieuw gedaan, haha. Het is niet dat ik nu elke dag taart sta te bakken, maar zoetigheid maken is voor mij wel iets ‘nieuws’ en dat vind ik leuk.

Thuis sporten

Sporten deed ik twee tot drie keer in de week in de sportschool, waarvan één keer met een personal trainer. Nu doe ik dat allemaal thuis. Dat deed ik vroeger weleens, maar de laatste jaren deed ik dat nooit meer. Dat was even wennen in het begin, vooral omdat ik niet zo goed wist wat ik moest doen. Nu ik heldere workouts heb en weet welke oefeningen ik wil doen, gaat het prima. Als de gym weer open is, ga ik er wel met gierende banden naartoe, want ik sport toch lekkerder daar. Vanwege het materiaal, maar ook omdat daar zo’n lekkere ‘sportsfeer’ hangt. Dat geeft me een extra sportief gevoel waardoor ik lekkerder train. Maar vooralsnog gaat het thuis prima!

In de tuin 'werken'

In de tuin deed ik zelf nooit zoveel, mijn ouders kwamen meestal helpen. Wat deden we eigenlijk weinig zelf in en om huis, haha. Nu sta ik vaker in het weekend in de tuin te wroeten en onkruid weg te halen om te zorgen dat het er allemaal gezellig en toonbaar uitziet.

Welke dingen doe jij nu die je normaal gesproken (bijna) niet doet?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

17 reacties
 1. Suzanne

  Een heel fijn lijstje met dingen die je nu doet!

 2. Elke

  Bananenbrood staat ook echt op mijn lijstje om nog een keer te maken!
  Ik heb nu extra veel tijd met mijn kindje dus daar ben ik natuurlijk (hoewel het erg dubbel is) super blij mee.♡
  Sporten doe ik nog steeds niet, haha.

 3. Alida

  Voor mij weinig veranderingen thuis, want ik werk in de zorg. Maar als ik thuis ben doe ik wel meer klusjes dan normaal omdat je toch minder de deur uit gaat dan normaal. Ik ben ook meer in de tuin bezig, het heeft er nog niet eerder zo gezellig bij gestaan als nu. En ik merk dat ik tuinieren ook gewoon erg leuk vind om te doen. Binnenkort maar een paar tegels uit m’n tuin halen voor meer groen!

 4. Tamara

  Héhé, wel leuk om zo wat te evolueren, klinken toch allemaal als positieve dingen. Ikzelf beweeg nu veel meer terwijl ik dat vroeger bijna niet deed. Het huishouden ligt er helaas nog even slordig bij als vroeger, haha :p

 5. Marjan

  Ik heb geluk, mijn schoonmaakster durft wel langs te komen, dus mijn huis wordt gewoon gepoetst. Ik ben wel meer aan het opruimen. Ik ben altijd al wel veel thuis ’s avonds, maar ik merk dat door het thuiswerken ik me eerder erger aan dingen die ik niet 1-2-3 kan pakken. Vorig jaar heb ik al wat gekonmaried, maar ik merk dat ik toch dingen niet altijd handig heb ingedeeld. Afscheid nemen van dingen wordt gelukkig steeds makkelijker 🙂

 6. Lucinda

  Hier is er niet zoveel veranderd eigenlijk, behalve dat ik nu thuis werk. Het huishouden gaat nog steeds zo verdeeld door als het was. Een home gym waren we al aan het bouwen, dus dat was al handig om te hebben voor dit begon. Wat ik wel erg fijn vind aan deze situatie is dat ik meer tijd voor mijzelf heb kunnen maken, ook doordat we niet meer elk weekend ergens moeten zijn (zoals familie verjaardagen). We sturen een cadeautje of bellen even en dan is dat ook weer klaar, vind het heerlijk.

 7. Anne

  Ik herken een boel! Voor thuis sporten heb ik Chloe Ting ontdekt, wat echt doorzetten is… maar dan ben je er na drie kwartier ook weer vanaf. Volgens mij kom ik super gespierd uit deze quarantainecrisis, haha!

  • Nina

   Hele fijne tip dit!

 8. Aukje

  Leuk artikel!
  Ik moest heel erg lachen om ‘met gierende banden’….
  En ‘wat doen we eigenlijk wel zelf in huis?!’

  hihihihi
  Je bent leuk!
  Groetjes, fijne dag

  Aukje

 9. Suuz

  Er is hier niet veel veranderd eigenlijk. Hoewel ik veel over extra kilo’s lees, heb ik ze de laatste 3 maanden juist ingeleverd en heb m’n oude vertrouwde gewicht weer bereikt. Ik doe een paar keer per week yoga-oefeningen om de stramme spieren een beetje tegen te gaan, ik zit duidelijk meer in deze tijd. Dat voelt wel goed.

  Ik werk in een ziekenhuis, dus ook de kinderopvang ging gewoon door. Dat was ook echt een luxe vergeleken met veel mensen die ineens thuiswerkten inclusief kinderen en thuisonderwijs.

  Het beeldbellen is wel een vooruitgang, al merk ik op m’n werk dat er ineens meer gebeeldbeld (?) wordt dan geconferencecalled (?) (je snapt me). Dat vind ik niet altijd vooruitgang, haha.

 10. racheltjuh

  leuk om te lezen dit en fijn dat je er voldoening uit haalt ook. ik heb niet meer tijd gekregen, ik kreeg het juist drukker ahah. meiden thuis en manlief die meer projecten kreeg want de bouw werkt wel gewoon door. ik ben wel veel meer weg op de scooter, voorheen was het winkelen maar nu rijden we gewoon op de scooter overal heen

 11. Ilona Wielinga

  Wat een leuk artikel! Ik merk dat ik een stuk productiever werk doordat ik opeens niet meer anderhalf uur naar school af hoef te leggen. Ik sport spontaan ook meer doordat ik meer tijd heb en me echt fit wil blijven voelen, helemaal nu ik niet meer dagelijks fiets.

  • Lisa

   Ja, dit merk ik ook! Het wegvallen van reistijd geeft weer tijd om andere dingen te doen, waardoor ik ook meer ben gaan sporten 🙂

 12. Audrey

  Leuk artikel! Ik was normaal gesproken nooit van het beeldbellen, maar nu wel. En ik heb veel meer rust (en tijd) om creatieve dingen te doen.

 13. Femke

  Wat ik mij afvroeg; fiets je nog weleens?

  • Cynthia Schultz

   Nee dat heb ik al iets van een jaar niet meer gedaan, maar ben wel van plan om dat binnenkort weer eens op te pakken om te combineren met het binnen sporten 🙂

  • Nicole

   Toevallig! Vroeg me hetzelfde af.

   Wat voor fiets heb je Cynthia?