Wat ik tijdens deze quarantaine niet doe wat ik normaal wel doe

Vorige week deelde ik wat ik tijdens deze gekke periode allemaal wél doe wat ik normaal (bijna) nooit doe, vandaag draai ik het om: wat ik doe ik nu in deze tijd niet wat ik normaal gesproken wel doe? Dat is voor mij een stuk meer – ik denk dat dat voor iedereen zo is. Ik deel het graag met je.

Leestijd

Uit eten gaan

Deze staat bovenaan omdat ik dit het meeste mis. Eten is een grote hobby en dan al helemaal lekker uit eten gaan. Een avond tafelen met goede wijn, mooie gerechtjes en fijn gezelschap. Urenlang ouwehoeren en urenlang tafelen. Dat gaat nu niet en dat mis ik wel. Gelukkig kan je ook prima thuis goed eten en ook genoeg goed eten laten bezorgen, maar zodra het weer kan reserveer ik meteen bij een van mijn favoriete restaurants in Zwolle. Welke dat is, weet ik nog niet… Ik denk dat het Brass Boer wordt.

Borrelen en koffiedrinken met vrienden en familie

Geliefden zien, dat zit er ook even niet in. Bij elkaar op de koffie, samen borrelen, spelletjes spelen. Dat mis ik ook wel echt, ik denk dat veel mensen dit heel erg missen. Avondjes spelletjes spelen en barbecuen met Harold & Harma, wijn drinken of ontbijten met Annemieke, een weekendje naar mijn schoonouders in Groningen, lunchen met mijn ouders… Ik kijk er echt weer naar uit dat dit weer kan! Gelukkig heb ik met iedereen alsnog goed contact, maar het is toch anders als je elkaar niet ‘echt’ kan zien.

Buiten de deur werken

Minimaal een keer in de week ging ik wel met mijn laptop ergens zitten werken. In een restaurant of hotel of zo. Dat vind ik altijd mega fijn, even weg uit de gewone omgeving en ergens lekker koffie drinken of lunchen. Nu werk ik gewoon 100% thuis en het voordeel daarvan is dat het geld scheelt, haha. Ik ben er niet minder productief door of zo, ik kan me thuis heel goed concentreren, maar ik vind het gewoon leuk om even op een andere plek te werken.

Evenementen organiseren voor Structuurjunkie & lezingen geven

Vanuit Structuurjunkie geef ik vooral online trainingen, maar nu is het 100% online trainingen. Ik geef ook fysieke trainingen, bijvoorbeeld binnen bedrijven, maar ook als onderdeel van online trajecten. Dat kan nu helemaal niet, natuurlijk. Er zijn een aantal lezingen afgezegd en ik zou zelfs in maart naar Marrakesh zijn gegaan om daar tijdens een workation twee workshops te geven. Nu is alles wat ik qua trainingen en workshops doe helemaal online. Ik heb wel echt zin om voor het najaar weer een tof event te organiseren, maar voor nu lijkt het me handig om voorlopig nog even helemaal niks te plannen.

Geld verdienen met mijn blog

Mijn blog is al tien jaar mijn werk, en al focuste ik me het laatste jaar meer en meer op Structuurjunkie, het was wel nog steeds een vast onderdeel van mijn inkomen. Inmiddels is dat het niet meer en verdien ik de laatste maanden praktisch niks met Cynthia.nl. Er komt nog wel iets binnen door de banners, maar dat gaat rechtstreeks naar de kosten die ik maak voor de website, zoals de hosting, onderhoud en Emmy. Dat betaal ik met alle liefde natuurlijk en dat blijf ik ook doen, maar daardoor verdien ik zelf niks meer aan. Dat is natuurlijk jammer, want er gaat genoeg tijd in zitten, en er komen nog steeds dagelijks tienduizenden mensen hier kijken. Maar goed, het is wat het is, en ik kan het niet veranderen door er over te gaan zitten janken en gelukkig heb ik genoeg inkomen uit Structuurjunkie.

Naar de gym

Simpel: naar de sportschool kan ook niet. Dat deed ik voor deze quarantaine twee tot drie keer per week en nu sport ik thuis.

Maar ook natuurlijk fysieke afspraken, zowel met klanten als met mensen waar ik mee samenwerk, weekendjes weg, vakanties buiten de deur: het is er allemaal even niet. Maar we vinden onze weg er wel in!

Wat doe jij nu niet wat je normaal gesproken wel doet?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

20 reacties
 1. Astrid

  Ik mis vooral eigenlijk het random ergens heen gaan zonder bij jezelf na te hoeven denken of het wel verstandig is ivm drukte. Normaal ging ik bijvoorbeeld na werk wel eens ‘ff snel’ de Albert Heijn binnen om een kaasbroodje te halen. Gewoon, spontaan omdat ik trek had. Nu doe ik dat niet meer, want wie heeft er zin om een heel karretje te moeten pakken voor één dingetje? Ik niet, haha!

  Maar ook het oude normaal, het niet geforceerd afstand moeten houden mis ik heel erg. Ik moet 10x meer opletten tijdens het hardlopen, het is een stuk vermoeiender en minder leuk. Ook met gewoon wandelen, je moet al ruim van te voren als je een tegenligger ziet gaan bedenken wat je gaat doen. Ondanks dat ik introvert ben en niet méga van sociale contacten oid vind ik die afstand houden behoorlijk zwaar, haha! Het ‘even buiten mijn hoofd leegmaken’ lukt niet meer. Het is dat ik kan relativeren dat het moet, maar het komt zo wantrouwend over, alsof je niemand meer kan vertrouwen dat die persoon geen klachten heeft zegmaar. In het oude normaal was het nogal raar als iemand met een mega boog om je heen liep natuurlijk. :p

  Uit eten gaan deed ik sowieso maar 2x per jaar ofzo, dus dat mis ik niet echt. Mijn werk gaat gelukkig ook nog gewoon door, in dezelfde setting want heb geen kantoorbaan.

 2. Lisa

  Mooi om te lezen. Wel lastig dat je blog inkomsten zoveel minder worden. Dat gunnen we je niet.

 3. Ness

  Ik mis vooral het sociale contact met vrienden en familie. Als je elkaar nu op straat tegenkomt, dan is het vrij afstandelijk. Je kan geen zoen geven.
  Verder mis ik het uit eten gaan of iets gaan drinken. Het vertragen van het leven kan ik wel waarderen, al is lijkt de wereld al terug een stuk drukker.

 4. Sanne

  Heb je je racefiets nog? Dat heb ik weer helemaal opgepakt sinds Corona. Hier stond hij stof te happen in de schuur. Heerlijk om in de natuur te zijn.

 5. Gloria

  Zo raar dat je geen geld meer verdient met je blog! Hopelijk wordt dat terug anders 🙂

 6. Pomme

  Ik mis alleen het universiteitsleven en onderzoek doen. Verder niet echt iets.

  Wat ik me afvroeg, hoe komt het dat je tijdens de quarantine niets verdient aan je blog? Er is toch weinig veranderd qua content ten opzichte van voor de quarantine?

  • Cynthia Schultz

   Veel adverteerders haken af, zetten campagnes stop/op pauze, banners leven veel minder op omdat er simpelweg minder voor betaald wordt. Content veranderd niet maar ik verdien geld door adverteerders. Als die niet betalen, niet willen adverteren, heb ik geen inkomen uit mijn blog.

 7. Lucinda

  Het vreemde vind ik dat ik eigenlijk helemaal niks mis. Tjah ik kan een aantal dingen niet meer, maar het is niet dat ik ze enorm mis. Ik ben heel blij met het thuiswerken, waar mijn werk voorheen enorm op tegen was en niet meer constant naar verjaardagen moeten is een heerlijkheid waar ik juist van geniet.

 8. Rowan Chanel

  Grappig om te lezen dat de meesten eigenlijk de horeca en feestjes missen.
  Ik ben op het moment hoogzwanger en mis het dat ik dit niet volledig kan delen met mijn ouders en broertje. Dus als ik eenmaal ben bevallen wil ik eerst met hun knuffelen. Gelukkig heb ik een onwijs geweldige verloofde die me nu alles in 1 kan geven ♡
  Maar die terrassen enzo? Die kunnen voor mij écht nog wel even wachten!

 9. rachel

  lekker winkelen en uitgebreid boodschappen doen! even op visite bij mijn broer of vrienden zien, gelukkig komt daar verandering in deze week 😉 en ga ik weer een paar mensen zien :D. dat winkelen durf ik nog niet aan

 10. R

  Is je blog indirect niet een inkomstenbron? Via je blog weet ik bijv. dat je planners maakt en online structuur cursussen geeft, en dat je bezig bent met het schrijven van je eigen boek☺️

 11. Ilona Wielinga

  Aangezien mijn vriendinnengroep aardig verspreid zit over het land (en daarbuiten) zijn we het gewend elkaar niet vaak te zien. Het grappige is dat we elkaar nu juist meer spreken, maar dan online. Ik mis het samenzijn maar het is beter dan niets 😉 En het boksen in de sportschool mis ik ook ontzettend. En het blijft raar om mijn studie digitaal af te ronden..

 12. Martine

  Ik werk in een winkel en wat ik het meeste mis is het gewoon omgaan met de klanten.
  Kunnen adviseren zonder op afstand te hoeven letten, een praatje maken etc.
  Nu speel ik de hele dag politieagentje aangezien er niet meer dan 5 personen in de winkel mogen, de klanten zelf moeten scannen en wij het liefst met de pin worden betaald.
  Je ziet nu, na bijna 2 maanden, dat mensen het zat worden, onvriendelijker (waarom kan ik niet met cash betalen, de winkel niet in etc etc) waardoor de lol er voor mij ondertussen wel af is.
  Ook hebben wij onze reis naar Amerika moeten annuleren waar wij 2 jaar voor hebben gespaard.
  Ik mis mijn moeder, ons struinen door de stad en dan een lekker bakkie doen.
  As maandag ben ik jaardag en normaal gesproken organiseer ik altijd een BBQ voor de familie en dat kan nu ook niet doorgaan….
  Maar ik mis vooral het onbezorgde gevoel van voor dit alles….

 13. Willemse

  Ik mis liever wat leuke uitjes dan mijn gezondheid.
  Als je weet wat het is om je normale leven kwijt te raken aan de gevolgen van een ziekte (of iets anders) ben je al blij dat je fit en wel je boodschapjes kan halen, voor jezelf kan zorgen en evt wat kan wandelen.
  Hierdoor heb ik zelf niet het gevoel dat ik iets mis.
  Zolang we allemaal zoveel mogelijk gezond blijven komt het wel weer.

 14. Kirsty

  Ah wat zou dat toch fijn zijn als alles weer kan en mag! Voor ons is het allergrootste gemis toch wel de festivals. Wij gaan zelfs in de winter gemiddeld maar één keer per maand niet naar een feestje en in de zomer hebben we normaal eigenlijk vrijwel elk weekend wel wat. De extra tijd weet ik gelukkig wel te vullen met lezen en gamen, maar ik merk wel dat ik mijn uitlaatklep mis. Hopelijk houd iedereen zich aan de regels en kan het dan snel weer.

 15. Marloes

  Herkenbaar lijstje ook inderdaad. Wij hebben voor vanavond een hotelovernachting geboekt zodat we toch uiteten kunnen gaan, haha 😉

  • Maya

   Beetje jammer dat uitdrukkelijk wordt gemeld dat dat in ieder geval tot 1 juni niet de bedoeling is…. Hoe graag we ook uit eten willen en de horeca willen steunen.

 16. Caro

  Ik heb helaas al sinds begin april veel klachten, waarschijnlijk corona, ik kan daardoor veel van mijn werk kan niet meer, het is nu 1.5 uur per dag administratie. Maar überhaupt naar buiten gaan, langer rechtop zitten dan een uurtje, wat langer praten of een beha aan kunnen (oké dit laatste mis ik niet). Ook mis ik een familielid dat helaas overleden is. Ik mis verder ook gewoon een drankje buiten de deur doen, uit eten, mijn vriendinnen in het echt zien, gewoon een winkel in gaan zonder opletten, mijn familie, en vind het jammer dat de vakantie die we hebben gepland niet doorgaat. Ik hoop dat ik wel de opleiding kan gaan doen waar ik veel moeite voor heb gedaan om toegelaten te worden… het zijn echt rare tijden, ben wel blij dat het beter lijkt te gaan qua corona… hopelijk blijft dat zo en vinden ze snel een vaccin…

 17. Merel

  Jouw lijst is voor mij een herkenbare lijst. Ik mis het afspreken met vrienden het meest.

  En een-op-een contact met collega’s bij toevallige ontmoetingen. Gewoon even kletsen. Dat verdiept het contact en je komt van alles te weten wat vaak heel handig is voor jouw project.

  Ik mis het ook dat ik anders naar mensen kijk. Het is niet meer onbevangen. Mijn eerste gedachte tijdens het wandelen gaat uit naar 1,5 meter afstand houden, niet meer naar de ontmoeting zelf of wat er op dat moment gebeurt.

  Wel rot dat je minder verdient met je blog. Is er iets wat wij als trouwe lezers kunnen doen om je daarbij te helpen?

 18. Misssannahcake

  Naar t filmhuis gaan met vier vriendinnen, 1x per drie weken en na de film kletsen. Met de trein reizen al vanaf ik studeerde en later en nu naar mn werk. (ik heb ook een auto met partner) vele boeken en denk uurtjes in de trein. Toch wel 3x heen en weer per week in de trein. 35 min per x. Dag naar de stad met andere vriendin, koffie drinken paar winkeltjes, lunchen borrelen en eten. Hele tijd kletsen eens per 3 maanden ofoz verder belden we niet alleen juist die ene dag. Naar familie of vrienden, geen verjaardagfeestjes in tuin enzo. Een concert. Ik doe ook veel mooie dingen nu opeens juist wel 🙂 dat hoort bij de anderen blog. Wat ik dus niet doe heeft allemaal te maken met social distancing en sommige aspecten t meest vrienden/fam spontaan in huis of tuin kunnen zien zonder dat ik denk zou ik ze besmetten dat zou super zijn 🙂