Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Wat ik ongeveer uitgeef in een maand

Ik deel hier – samen met Emmy – weleens wat ik in een week uitgeef. Laatst kreeg ik op Instagram de vraag of ik eens wilde delen hoe mijn maandelijkse uitgaven er ongeveer uitziet. Maar natuurlijk! In deze blog deel ik wat ik gemiddeld in een maand privé uitgeef.

Leestijd

Omdat ik samenwoon met mijn vriend Willem, zie je hieronder de totale kosten van al onze vaste lasten. Ik heb naast de woonlasten mijn eigen privé lasten aangehouden en die van Willem buiten beschouwing gelaten (die betaalt hij van zijn eigen geld, niet van onze gezamenlijke rekening). Ook houd ik zakelijke kosten hierbuiten, want dat is weer heel wat anders.

 

Wonen & vaste lasten

Wonen en leven kost voor ons per maand €1.483.

Daar zit dan in:

 • hypotheek (€994,57)
 • cv-ketel, energie, gas, water (€176,72)
 • verzekeringen (€201)
 • gemeentelijke heffingen (€111)

Boodschappen

We zijn niet echt zuinig als het op boodschappen aankomt en we geven hier per maand ongeveer €400 aan uit, zo’n €100 per week. Soms is dat ietsje meer, soms ietsje minder, maar gemiddeld komen we hier op uit.

Internet & lol

Uiteraard hebben wij een aantal streamingdiensten en andere abonnementen en een internetabonnement.

 • Netflix €14
 • Videoland €9
 • NPO Plus €3
 • Spotify €10
 • Internet €74
 • Amazon Prime €4
 • Kobo Plus €12,95

totaal €126,95.

Mobiele  telefoon betaal ik zakelijk, en neem ik dus niet mee in dit overzicht.

Auto

Mijn auto is zakelijk en ik tank ook zakelijk. Dus deze kosten maak ik wel, maar niet privé.

Persoonlijke verzorging

Ik ga een keer in de twee maanden naar de kapper (€150), pedicure (€50) en wenkbrauwstylist (€30).

Dat komt dus op €115 per maand.

Ik koop natuurlijk ook weleens kleding en dit varieert enorm per maand. Soms is het letterlijk €0, soms is het €1000. Maar ik denk dat je van een gemiddelde van €200 kan rekenen, zoiets.

 

Leuke dingen

Dan: leuke dingen! Bij mij zit dat vooral in etentjes en zo. Ook dat varieert enorm per maand, maar dit is wel een aardige kostenpost, ik denk van ongeveer €400 per maand. Sommige etentjes die ik doe zijn zakelijk dus dan zijn het geen privé kosten.

Totaal

Totaal kom ik op deze manier uit op €2.724,95.
Een deel van deze kosten deel ik met Willem.

Ik heb een eigen bedrijf en dat is een BV, en elke maand betaal ik mezelf zo’n €2.700 salaris. Ook keer ik elk kwartaal een deel winst uit mijn bedrijf naar mezelf uit en dat bedrag varieert.

In dit bedrag zit dus nog niet het sparen en geld opzij zetten voor bijvoorbeeld onderhoud van het huis, of voor het geval er iets kapot gaat. Dat doe ik van mijn winstuitkering. Ik beleg elke maand een vast bedrag, ik spaar een vast bedrag én vanaf komende maand stort ik ook een bedrag op een pensioenrekening (pensioenbeleggen).

Ik hoop dat je het tof vond om dit eens op een rijtje te zien!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.