Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Wat ik het leukste vind aan mijn werk

Mijn werk bestaat uit twee dingen: Structuurjunkie en Cynthia.nl. ‘Influencerwerk’ en bloggen én Structuurjunkie ‘runnen’. In deze blog deel ik met je wat ik het leukste vind aan mijn werk, waarom ik er zo blij van word. En ik vertel je ook wat mijn Structuurjunkie-werk precies inhoudt.

Leestijd

Wat ik precies doe - Cynthia.nl & Structuurjunkie

Bloggen doe ik al sinds mijn zestiende, dat is al 17 (!) jaar. Voor mijn blog en instagram bestaat mijn werk hoofdzakelijk uit content maken. Dus echt blogposts schrijven, instagramposts maken, reels maken, stories maken. En ook reacties bijhouden en reageren op Instagram. Mijn geld verdien ik met samenwerkingen met merken, dus daar gaat natuurlijk ook aardig wat tijd in zitten, in dat contact, en ook in het maken van content daarvoor. Soms heb ik afspraken met klanten of mijn agency, die een groot deel van mijn samenwerkingen regelt en coördineert.

Voor Structuurjunkie doe ik veel meer en veel bredere activiteiten. Structuurjunkie bestaat uit twee dingen: offline producten zoals de planners en accessoires, en online dingen zoals het Structuurjunkie Gáán Membership, de online trainingen, de digitale planner en mijn andere trainingen. Ook geef ik regelmatig trainingen en workshops bij bedrijven en op events. Waar je qua werk aan moet denken is:

 • workshops maken voor in het membership, daarvoor moet ook research en voorbereiding gedaan worden
 • de communities van de verschillende trainingen bijhouden en vragen beantwoorden van leden
 • live Q&A’s bij trainingen en workshops, live focussessies en ‘samen plannen’ sessies die bij de Plantraining horen
 • Instagram content maken
 • nieuwe planners ontwikkelen samen met mijn uitgever, dus het kiezen van kleuren en inhoud
 • marketing voor alles wat we doen, vooral het maken van salespages en instagram promotie
 • nieuwe producten ontwikkelen zoals laatst de Structuurjunkie Digitale Planner
 • nieuwsbrieven schrijven (we versturen er elke dag één)
 • trainingen geven bij bedrijven en op events, en die voorbereiden
 • plannen maken en strategie bedenken
 • het team aansturen (ik werk met 10 freelancers)
 • mail beantwoorden (ook voor Cynthia.nl)

Een groot deel van de werkzaamheden voor Structuurjunkie heb ik uitbesteed, en zoals je ziet doe ik ook nog veel zelf.

Oké, nu je weet wat ik ongeveer doe… Wat ik het allerleukste vind aan mijn werk! En dan maak ik dus een mix van mijn ‘influencer- en blogwerk’ en Structuurjunkie.

De afwisseling + de flexibiliteit

Geen week, geen dag is hetzelfde. Er zijn zeker terugkerende dingen die elke week of elke maand weer opnieuw naar voren komen, maar elke dag ziet er eigenlijk anders uit. En dat vind ik zó leuk. Daar komt bij dat ik mijn eigen agenda bepaal. Ik mag helemaal zelf weten wanneer ik iets ga doen, en waar ik dat ga doen. Of ik nu thuis ben of op Curacao zit (of waar dan ook ter wereld), dat maakt helemaal niks uit. De combinatie van afwisseling en flexibiliteit vind ik heerlijk en dat koester ik echt. Ik realiseer me ook dat ik daar héél dankbaar voor mag zijn.

Het contact met volgers, klanten en cursisten

Al sinds ik op mijn zestiende begon met bloggen, krijg ik online reacties van mensen. Zowel op mijn Cynthia.nl instagram en op mijn Structuurjunkie kanalen vind ik dat zo tof. Er zijn mensen die me al sinds mijn zestiende of achttiende volgen en waar ik echt een ‘band’ mee voel. Ik vind het heel bijzonder dat zoveel mensen met me ‘meeleven’ en volgen wat ik uitvreet.
Ik vind het ook helemaal geweldig als ik hoor dat ik iemand (onbedoeld) geïnspireerd heb, op wat voor vlak dan ook. Of dat nou is dat je naar Terschelling gaat, bent gaan sporten of een boek bent gaan lezen dat ik aanraadde, ik vind dat altijd zo leuk om te lezen of horen.

Bij Structuurjunkie is het nog weer wat anders omdat ik daar vaak berichten krijg van mensen die bijvoorbeeld heel veel aan de planners of mijn cursussen hebben, dat dat hun leven echt een beetje beter maakt. Daar krijg ik helemaal een warm gevoel van, dat er echt veel mensen zijn die profijt hebben van de producten die we maken.

Dat ik creatief kan zijn en dingen mag 'maken'

Elke dag ‘maak’ ik iets. Of dat nu een stuk tekst is dat ik hier deel op mijn blog, een mail die ik naar mijn Structuurjunkie subscribers stuur, een workshop die ik maak, een reel die ik op Instagram plaats, een boek dat ik schrijf (mijn boek Alcoholvrijer verschijnt op 12 december!) – ik vind het ‘maken’ fantastisch. Van niets iets maken. Ik kan heel veel van mijn creativiteit kwijt in mijn werk en daar geniet ik erg van.

De 'buzz' na een training of workshop

Ik geef veel online trainingen en ik word ook regelmatig ingehuurd om bij bedrijven of op events een training te geven. En ik organiseer ook zelf dingen, zoals mijn Structuurjunkie Workations, waar ik ook workshops geef.

Het gevoel na zo’n training vind ik altijd zó lekker. Het is lastig te omschrijven. Het is een combinatie van lichte vermoeidheid, voldoening, blijdschap (zeker als ik positieve feedback heb gekregen), trots (op mezelf en op deelnemers) en dankbaarheid. Dankbaar dat ik dit mag doen en dat deze mensen naar mij hebben geluisterd en mee hebben gedaan.

Dat gevoel wordt nooit minder, het is er altijd na een workshop of training voor een groep. Ik geniet daar altijd heel erg van.

Nieuwe planners

Het blijft elke keer weer magisch: een nieuw Structuurjunkie product in handen hebben. Of het nu nieuwe planners zijn, een nieuw dagboek of een ander product (of straks in december mijn vijfde boek), het blijft een waanzinnig gevoel. Ergens maanden aan werken, erover fantaseren, er zó nieuwsgierig naar zijn, en dan IS het er. Ik zal er nooit aan wennen en ik blijf er altijd heel erg van genieten.

Dat ik mag blijven leren

Ik leer zóveel door mijn werk. Zeker sinds ik met Structuurjunkie begonnen ben, heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd. Ik had geen flauw benul van marketing en ads, daar heb ik zoveel over opgestoken de laatste jaren. Het maken van workshops en trainingen (en die ook online krijgen en zorgen dat mensen mee gaan doen). Over alle onderwerpen waar ik workshops over maak (ik doe naar alles onderzoek voor ik start met het maken van een workshop of training). Over het ondernemerschap. Over mezelf, haha. Ik vind dat een heel mooi en natuurlijk proces en ook al is het soms ook lastig (soms denk ik ook: mag ik ook even NIET leren en gewoon mijn werk doen?! Haha), al met al vind ik het prachtig.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.