Waar ik blij van werd

Wat is het fijn om regelmatig stil te staan bij waar je dankbaar voor bent. Ik doe dat zelf elke dag. Ik schrijf het niet op, maar ik denk er heel bewust over na, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Vandaag bespreek ik weer de dingen waar ik heel blij van werd de afgelopen weken. Want door het op te schrijven en te delen wordt het allemaal nog heel veel sterker.

Leestijd

Ik kocht een nieuwe auto. Wauw, voor mij was dat echt een heel groot en bijzonder moment. Al een hele tijd wilde ik graag een andere auto. Iets groters, iets ruimers, iets zwaarders, een automaat het liefst. Een Volvo V40 had ik al jaren in het vizier en na heel lang oriënteren tekende ik vorige week woensdag na een proefrit dan echt. Het is een zwarte geworden, Cross Country, 150 pk en dus – hemels – een automaat. Niet zomaar iets, maar echt iets ontzettend gaafs. Het staat voor mij ook echt voor een nieuwe fase in mijn bedrijf, voor nieuwe plannen. Kleine meisjes worden groot 😉 Ik vind dit echt een grote stap! We moeten nog even wachten, 1 mei kunnen we hem ophalen, tot die tijd is het afscheid nemen van de babyblauwe Twingo…

Wat een genot he, dat het weer zulk lekker weer is. Ik geniet er volop van. Lekker buiten werken, wandelen met Kees. Maar vooral die ochtenden  vind ik onbetaalbaar. De zon die door de bomen piept, vogels die fluiten alsof hun leven ervan afhangt, de wereld die langzaam ontwaakt en Kees die voor me uit dartelt. De dag die nog helemaal voor me ligt. Die ochtenden voelen alsof ze heel veel belofte hebben, ik vind het heerlijk om hier weer elke dag vroeg voor op te staan. Ik houd ook echt van het najaar en de winter, maar deze lente-ochtenden zijn de fijnste ochtenden die er zijn.

Met mama lunchen bij Mooirivier. Dit hotel/restaurant vind ik zo’n prachtige plek en het is echt mijn geboortegrond, ik ben daar opgegroeid, in Dalfsen. Ik nam een salade met entrecote en truffel en man, die was lekker, en het uitzicht was fantastisch en wat is het fijn om af en toe de tijd uit te trekken voor dit soort dingen met mijn moeder. En natuurlijk trek ik die momenten ook uit voor mijn vader, maar die had iets anders op dat moment.

Zo suf, maar ik kan zo blij worden van een volle koelkast. Als ik de hele week thuis ben en Willem ook, dan laat ik altijd op maandag de boodschappen bezorgen. Ik vind het dan zo’n fijn gevoel dat we alles in huis hebben voor lekkere en gezonde maaltijden en dat ik dus ook niet meer naar de supermarkt hoef. En dat ik lekkere salades voor de lunch kan maken… Sowieso vind ik dat ook echt zo’n fijn moment, met een salade en een boek in de tuin zitten en even afstand nemen van werk.

Op Eerste paasdag gingen we eten bij mijn schoonzus en haar zwager, Tweede paasdag gingen we barbecuen bij mijn ouders. Het was helemaal niet gepland om de paasdagen zo ‘sociaal’ door te brengen, ik heb persoonlijk niet zo heel veel met de paasdagen, maar het was zó gezellig. Ik ben heel vaak dankbaar voor mijn (schoon)familie maar op dit soort momenten waardeer ik het nog meer. Samen wandelen, samen lekker eten, urenlang ouwehoeren.

Afgelopen weekend raakt ik een beetje het overzicht kwijt. De komende periode heb ik veel te doen, omdat ik in september ga starten met mijn Structuurjunkie Online Programma. Daar heb ik ongelooflijk veel zin in, maar de takenlijst is enorm. Omdat we in mei en juni ook nog weggaan, was ik even de helikopterview kwijt. Ken je dat, dat het je ineens naar de keel vliegt? Mijn strategie is dan meteen: mijn planner erbij pakken en het overzicht terugkrijgen. Op maandagochtend zat ik dus met mijn planner in de tuin overzicht te kweken. Ik schreef alles uit, schreef ook op wanneer ik wat zou gaan doen en zo’n ‘Ooooohhh het valt allemaal echt wel mee’-gevoel kwam weer over me heen. Op dat soort momenten ben ik zo overtuigd van de kracht van een planner, het geeft me echt mijn rust weer terug omdat ik precies weet waar ik aan toe ben.

Met Janne

Vorige week ontmoette ik Janne voor het eerst. Ik volg haar al een tijdje, ze is mindsetcoach en toevallig komt ze ook uit Zwolle. Laatst mailde ik haar met een voorstel om samen te werken en inmiddels heb ik mijn eerste Structuurjunkie sessie gegeven op een livedag van haar Mindshift-programma. Nu komt Janne op 1 mei op mijn Structuurjunkie dag in Zwolle een mindsetsessie geven. Het leuke is: vanaf het eerste moment was er een klik. Gewoon, meteen. We hebben dezelfde mindset, we lijken op elkaar qua karakter en we zijn allebei lekker bezig met ons eigen bedrijf. En ik denk dat mijn Structuurjunkie ideeën heel goed aansluiten op haar mindset ideeën en andersom. Nu zitten we elkaar elke dag te appen met ideeën en heb ik afgelopen weekend het manuscript van haar boek ‘Wat nou als het ook anders kan’ gelezen (en ik vond het top). Zo leuk hoe zoiets kan ontstaan en hoe je zo vol energie allemaal ideeën van, voor en met elkaar krijgt. Word ik echt blij van.

Met Kees een dutje doen. Ook een geluksmomentje: dat ze op schoot komt liggen. Toen we Kees net hadden, was ze best afstandelijk. Ze wilde wel graag geaaid worden, maar echt knuffelen of op schoot? Absoluut niet. Nu gaat ze steeds vaker op schoot liggen of echt tegen me aan liggen om te knuffelen. Dat vind ik zó mooi en zo fijn om te zien, dat ze steeds relaxter wordt om dat soort dingen te doen. Ik koester die momenten echt.

Omdat ik nu nog zo middenin het werk zit en lekker bezig ben, sta ik bijna niet stil bij het idee dat ik over precies twee weken al in het vliegtuig zit naar Curacao. Ik ‘schrok’ afgelopen week ineens wakker: wow. We gaan écht al bijna. Ik heb er enorm veel zin in, maar ben er nog helemaal niet zo mee bezig. Dus: nu sta ik er bewust iets vaker bij stil. Nog even en ik ben weer op die prachtige plek! Ik kan het gewoon niet helemaal geloven.

Oh ja, confession: ik zou die kant op om een Structuurjunkie Masterclass te geven. Dat was zeg maar het ‘excuus’ om weer die kant op te gaan. Toen ik vorig jaar een masterclass gaf was er genoeg animo, dus ik wilde er nu zelf een organiseren. Dat leek me zo leuk! Maar hoe dichterbij Curacao kwam, hoe meer ik behoefte had aan een beetje meer rust in plaats van werken. Een masterclass geven is superleuk, maar ook veel geregel en al met al gewoon een boel werk, natuurlijk. Ik ben toen gaan afwegen. En ook ben ik gaan bedenken: waarom zou ik het wél doen? Ik had ook nog geen tickets verkocht, of zo. Eigenlijk kwam er vooral een stevig schuldgevoel naar boven naar mezelf toe: ‘Ik zou naar Curacao voor die masterclass…’ Maar ik zou ook naar Curacao om te genieten, de rest van de anderhalve week dat ik er ben. Natuurlijk levert het ook geld op, maar dat is geld wat ik ook in Nederland kan verdienen. Uiteindelijk levert het ook stress op, en ik voelde een paar weken geleden al een lichte druk ontstaan. Dus nu heb ik besloten dat ik toch geen masterclass ga geven. Ik ga wel wat werken daar, op afstand, aan mijn programma. En terwijl ik dit typ voelt het zelfs nog een beetje als valsspelen of zo, terwijl: hoezo? Ik bepaal dit toch zelf? Dus het moment dat ik die knoop doorhakte na weken twijfelen was wel erg fijn. Ik ga daar vooral lekker genieten van alle vrijheid en rust, anderhalve week helemaal niks in de agenda, behalve hier en daar mijn laptop erbij pakken, maar hey, dat is juist voor iets heel erg leuks.

Wat waren jouw geluksmomenten van de afgelopen weken? Waar ben jij dankbaar voor?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

16 reacties
 1. Orrine

  Wat leuk dat je naar Curacao gaat over twee weken! Wij namelijk ook! Ik maak hiervoor ook altijd een lijstje met wat ik mee moet nemen anders raak ik ook het overzicht kwijt. Als me iets te binnen schiet schrijf ik het meteen op. Het is heerlijk ontspannen daar 🙂
  Ik wens je alvast fijne dagen daar!

 2. Saskia

  De vroege lente ochtend 😍

 3. Elsemiek Gerritzen

  Hi Cynthia,

  Wat een fijne blog weer. Jij maakt me door middel van jouw planner ook bewust van mijn dankbare momentjes. Vaak blader ik terug in die favoriete momentjes van de week (weekevaluaties) en dan krullen mijn mondhoeken als vanzelf omhoog, ‘mooi leven’ denk ik dan bij mezelf! Zelfs de kleinste geluksmomentjes kunnen de grootste effecten hebben. Dank daarvoor.

 4. Anne

  Ik vind het echt top dat je deelt dat je ook nog geen kaarten had verkocht. (Zeker omdat ik binnenkort zelf een workshop geef en zag dat daar ook nog geen inschrijvingen voor zijn. Mede door jou denk ik, ‘ohja, dat is natuurlijk helemaal niet het einde van de wereld!’)

  Enne, wat een bak, die auto! Heerlijk zeg!

 5. Leanne

  Wat mooi om te lezen! Heerlijk he, die ochtenden dat je wakker wordt en kan denken: wauw, dit wordt een mooie dag.
  Maar ik had gisteren toch zo’n onwijs geluksmoment met juist het ándere weertype.

  Wij leven offgrid (niet aangesloten op water of elektriciteit). Nu is het al weken super droog en onze watertank stond bijna leeg. De adrenaline gierde door mijn lijf toen het gisteren ging regenen! Die spanning, toen ik op de fiets naar huis ging vanuit werk, en je aan de benauwde lucht die om je heen hing al voelde dat het straks zou gaat storten. Yes! Ik had zin om door de plassen te dansen en te springen. Zo voelde ik me echt. Dat een mens zo intens gelukkig en blij en dankbaar kan zijn van een regenbuitje!

  • Jade

   Wat interessant! Mag ik vragen wat je dan zou hebben gedaan als het niet geregend zou hebben? Ik hoor hier niet heel vaak wat over maar vind het echt een interessante manier van leven namelijk

 6. Meike

  Juist super knap dat je voor je rust kiest. Ik ben er mee bezig om dat te leren en vind het geweldig om zoiets herkenbaars te lezen. Geniet er van op Curaçao, een schuldgevoel draagt daar niet aan bij 🙂

 7. Jessica J.

  Heel erg mooi hoe je die lenteochtenden omschrijft. Veel plezier op Curaçao, Cynthia. Vergeet niet te genieten. 😉

 8. rachel

  mooie blogpost meis en yassss gas op die lolly uuhh volvo met je 150 pk 😀 en ik ben altijd overal dankbaar voor dat weet je 😉 maar afgelopen week was het toch wel de uitjes met mijn meiden die ik lekker heb kunnen doen zonder poeha 😉

 9. Audrey

  Wat een heerlijk vrolijk artikel weer! Goed dat je voor je eigen rust kiest op Curacao. Vooral je gevoel volgen daarin. Veel plezier alvast!

 10. Jacky

  Ik hou van deze artikelen! Ren zelf nog iets te vaak voorbij aan alle mooie momenten en werp me weer in de haast van de dag – beetje zonde eigenlijk.
  Het knagende gevoel wat je beschrijft over curacao herken ik wel – ik werk nu sommige dagen langer en vooruit, zodat ik op mijn mamadag bijna niet hoef te werken. Maar tot nu toe zit ik wel veelste veel te werken die dag omdat ik me schuldig voel als ik niet werk ofzo? En als ik de deur uit ga blijf ik onrustig. Mindfuck!
  Als je tips hebt om er vanaf te komen; Im all ears!

 11. Kirsty

  Gefeliciteerd met de nieuwe auto alvast! Ik heb zelf nog wel een Twingo (een mintgroene), maar voorlopig vind ik dat heel fijn, vooral met parkeren pas ik overal tussen haha.
  En je hoeft je inderdaad niet te verantwoorden voor wat je gaat doen op Curaçao. Al zou je de hele tijd niks doen dan is dat je goed recht en daar hoeft niemand wat van te vinden. Doe wat voor jou goed voelt en geniet!

 12. Marije

  Mooi lijstje .. mijn geluksmoment is het aftellen naar de vakantie

 13. Ier

  “Die ochtenden voelen alsof ze heel veel belofte hebben”

  Wat een mooie zin 🙂

 14. Romy

  Groot gelijk heb je om op Curacao vooral te genieten van het daar zijn in plaats van ook daar te móeten werken. En zo tof dat je deze auto nu hebt! Ik kan me voorstellen dat je daar blij mee bent. Ik heb zelf sinds september een eigen autootje (wel een wat kleiner exemplaar ;)) en ben daar ook nog altijd blij mee.

 15. Anke

  Fijn he, dat je dan zo plots beseft hoe je jezelf aan het saboteren bent, en dat je het dan ineens kan loslaten. Geniet ervan op Curaçao!