Waar ik blij van werd

Af en toe schrijf ik een blogpost over dingen waar ik blij van werd. De laatste was eind april, tijd om weer even te bespreken waar ik de laatste tijd blij van werd. Van regen (!) tot een hotelovernachting.

Leestijd

Beetje stress. Ik zit op de bank te Netflixen en ineens overvalt het me. Wáár is mijn paspoort. Die heb ik nodig voor mijn examen zaterdag en we gaan naar het buitenland. Zat hij natuurlijk gewoon in het achtervakje van mijn tas… Note to self: ik moet een vaste plek voor mijn paspoort gaan bedenken, want nu zit hij telkens in ‘een tas’ en dat is niet altijd de tas die ik bij me heb. Maar: het gevoel van opluchting is daarna dus echt zo heerlijk. Éven een halve minuut ‘omg nee’ paniek, en daarna ‘ohhh ja ik wist wel dat hij hier lag’. Dat heb ik ook al talloze keren met mijn OV-chipkaart gehad… Die ik nu wél altijd op een vaste plek in mijn tas heb (in een pasjeshouder).

Samenzijn met vriend(inn)en. Hoe heerlijk is dit, aardbeien plukken in de moestuin met Fiene bij Marije & Mark-Jan.

Ik ben geen fan van regen, maar in de laatste weken heb ik heel wat keren een regenbui op mijn hoofd gehad als ik Kees uitliet. Dat is het voordeel (of nadeel) van een hond: je moet wel naar buiten, ook met hondenweer. Ik heb nogal slechte herinneringen aan regenbuien. Toen ik op de middelbare school zat, fietste ik elke dag 15 kilometer heen en terug naar en van school. In weer en wind, dus ook als het regende. Regenpak aan, maar dat regenpak was natuurlijk nooit helemaal perfect waterdicht en vervolgens zat ik een hele dag op school in een nat en koud pak. Nu denk ik: waarom legde ik niet gewoon standaard een handdoek en een droog setje kleding in mijn kluisje? Blijkbaar was mijn puberbrein niet zo ver ontwikkeld. Anyway, wat ik probeer te zeggen is dit: als ik nu door de regen loop of fiets, realiseer ik me altijd: ik ga straks gewoon lekker naar huis en dan kan ik iets droogs aantrekken. Dus boeiend dat ik nat word. Als ik in de regen loop ben ik eerst altijd heel even chagrijnig en daarna denk ik: Wat nou? Ik kan thuis iets droogs aandoen! En dan geniet ik van de regen. Echt. Alleen Kees vind het niks. Die wil linea recta naar huis als het regent. Dus lange wandelingen in de regen met haar zitten er niet in.

Het is alleen minder leuk en handig als ik wel daadwerkelijk ergens naartoe onderweg ben, maar dan zorg ik gewoon voor een goede paraplu en regenjas.

De laatste weken had ik vrij veel te doen. Niet qua afspraken, maar qua werk en dingen die ik moest/wilde doen. Wat zo fijn was, was dat ik de hele tijd alles onder controle had. Ik had de touwtjes in handen, wist precies wat ik wanneer moest en wilde doen en ik redde alles met zelfs tijd over. Ik bleef ook wel heel scherp op hoe ik me voelde en of ik niet af en toe wat dingen moest verzetten of afzeggen (en dat heb ik met twee afspraken ook gedaan) en daardoor ging het zó goed.

Mijn ritme. Ik heb al jaren een aardig goed ritme: ik word meestal uit mezelf rond zevenen wakker en ik slaap altijd wel goed. Nu werd ik sinds we meer richting de zomer gingen al vroeger wakker en nu doe ik zonder wekker meestal mijn ogen open rond zessen. Er zullen vast mensen zijn die dit verschrikkelijk vinden, maar ik vind dat echt heerlijk. Lekker vroeg op, vroeg met Kees wandelen als het overal nog lekker rustig is en om acht uur aan het werk. Dat is een uur eerder dan normaal en dat betekent dat ik dus ’s middags ook een uur eerder klaar ben. Ik ga trouwens meestal rond tien uur naar boven, dus ik maak dan ook een goede nacht. Ik voel me dan ’s ochtends ook altijd echt uitgeslapen en dat is een fijn gevoel.

Kees en Marie. Lea, de hond van mijn schoonouders, is een paar maanden geleden overleden. Sinds een paar weken hebben ze weer een hond, Marie. Kees moet een beetje wennen aan Marie, ze is negen maanden en ze wil alléén maar spelen en daar heeft Kees niet steeds zin in. Maar als ze er wel zin in heeft, is het zo’n leuk gezicht. Die twee zijn zo energiek samen en rollen over elkaar heen en als ze in het gras spelen. We waren een weekend bij mijn schoonouders en ik heb zo genoten van die twee. En daarna rustig uitrusten tussen de hoge grassprieten.

Ik houd ervan nieuwe dingen te leren, en ik zit nu in een periode waarin ik héél veel nieuwe dingen leer. Zoals je misschien wel weet ben ik mijn online Structuurjunkieprogramma aan het ontwikkelen en daar komt best wat bij kijken. Niet alleen de inhoud van het programma en de techniek, maar ook het verkopen ervan. Ik ging naar het Vol Gas op Verkoop event van Taco Oosterkamp en daar heb ik zo ontzettend veel geleerd over sales. Ik wist wel een klein beetje, maar deze twee dagen waren zó waardevol voor me. Ik vind het heel leuk om zoveel nieuws te leren en het dan ook te kunnen toepassen. Ik krijg er energie van. En het is gewoon heel nuttig, haha.

Over dat event… Het was in een hotel bij Utrecht en ik heb ook twee nachten daar geslapen. Toen ik de livedagen van Rosanne haar programma volgde, bleef ik ook in de buurt slapen en dat vond ik zo fijn. Ten eerste gewoon omdat het praktisch is: ik hoef niet meer naar huis te rijden. Maar ook is het zo fijn om in de ‘bubbel’ van zo’n evenement te blijven. Om niet in de dagelijkse gang van zaken van thuis te belanden, maar om in de vibe van het event te blijven en verder nergens aan te hoeven denken. Ook deze dagen vond ik dat weer heel erg prettig, en al helemaal omdat ik in het hotel sliep waar het evenement was, dus ik hoefde ook nog eens helemaal nergens heen. Het was trouwens ook echt een fijn hotel, het Carlton President. Goed eten ook. Dus naast dat ik heel veel geleerd heb op het event, heb ik ook gewoon genoten van het hotel, het lekkere eten en de rust eromheen.

Ik schrijf dit aan mijn eetkamertafel en als ik naar links kijk, ligt Kees daar op de bank in een dekentje gewikkeld. Dit vind ik misschien wel het leukste aan een hond hebben: de gezelligheid thuis. Ik werk natuurlijk vooral alleen vanaf mijn tafel en dan is het wel erg gezellig dat er altijd gezelschap is. Oké, ik kan geen diepe problemen of werkissues met haar bespreken, maar ze is er wel altijd voor een knuffel of een wandelingetje. Dat vind ik leuk.

Post-it’s. Haha. Ja, ik word dus blij van Post-it’s. Ik heb een stapeltje met verschillende kleuren en ik vind ze gewoon handig. Ik gebruik ze in mijn planner om wat extra dingen op te schrijven, bijvoorbeeld allemaal kleine dingetjes die ik niet moet vergeten. Of als ik mijn koffer weer eens inpak, dan plak ik een Post-it in mijn planner met wat dingen die ik nog in mijn koffer moet leggen. Het gekke is, ik vind die echte Post-it’s ook zo lekker ruiken…

Als laatste: mijn Kaweco vulpen. Daar wijd ik later nog een hele blogpost aan (moet je nagaan hoe blij ik ermee ben), maar ik wil hem hier alvast noemen. Dit is zo’n fijne vulpen en hij ziet er ook zo leuk uit, met dat lichtblauw. En het schrijft zo lekker. Ik heb jarenlang niet meer met een vulpen geschreven en dat ik er nu weer een heb, maakt me echt blij, elke keer als ik ermee schrijf/

Waar werd jij de afgelopen tijd blij van?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

14 reacties
 1. Michelle

  Ik ben de afgelopen week erg blij geworden van mijn zoontje. Na een week in het ziekenhuis, weer helemaal zichzelf en heerlijk spelen en genieten.
  Ook van het weer werd ik erg blij!

  & de dagelijkse momentjes op Cynthia.nl!

 2. Cindy

  En wat doe je als je je planner al helemaal netjes hebt ingevuld, en er dan opeens een afspraak wijzigt?!
  Haha ik wil niet in mn planner krassen……

 3. Susan

  Ik werd blij van ons eerste eigen huis, net buiten Auckland. We hebben een prachtig uitzicht over de Bombay Hills en die zijn ieder moment van de dag zo mooi.
  Afgelopen vrijdag ging ik heerlijk uit eten met drie Nederlandse vriendinnen, een meidenavond en de hele avond Nederlands praten was zo fijn!
  Deze week ben ik weer goed aan de slag met jouw planner. Ik merk in de weken dat ik hem niet gebruik dat ik veel rommeliger en minder effectief ben. Heel veel dank! We hebben nu ook de deskplanner die hangt elke week op de koelkast hier.
  Verder wordt ik blij van heel veel luisterboeken luisteren en weer wat meer lezen, bijkomend ‘voordeel’ van een lange reistijd naar werk (in een land met slecht/ duur ov). Ik zit elke dag ruim 1,5 uur in de auto en ben door grote kans op files gelukkig meestal overal vroeg.

 4. Annos

  Ik werd afgelopen tijd heel blij van de band die ik met mijn ouders en zusje heb. Sinds ik uit huis en waardeer ik ze veel meer en is ons contact ook veel beter. Zeker met m’n zusje. En ben dan ook heel dankbaar dat zij er hetzelfde over denkt.
  Ook werd ik blij van onze nieuwe scooter en de kilometers die we er al mee gereden hebben. En ik werd blij van het denken aan de toekomst. Onze tuin die bijna afis, het huis wat eindelijk naar ons zin is, het voor uit denken aan honden. Gewoon om gelukkig van te worden!

 5. Ilona

  Een lauwe douche met lavendeldouchegel, lavendelolie op mijn kussen, van onze allerliefste poes Amy die wij ruim 3 maanden geleden adopteerden via verhuisdieren, van Cynthia.nl lezen, van een heerlijke koude pastasalade met een glas Elzasser Pinot Blanc.

 6. Leonoor

  Wat fijn om dit te lezen, zoveel positiviteit.
  Ik werd de afgelopen periode blij dat ik mijn certificaat van de Schrijversacademie haalde en dat ik een paar dagen heerlijk op Texel ben geweest.

 7. Joyce

  Ik word blij van cynthia.nl 😊. De regelmaat, de artikelen en de afwisseling met Emmy. De foto’s van Kees 😍. De boeken waar je over schrijft. Dus ja, daar word ik blij van.
  En verder van de kleine dingen. Mijn katten, een nacht goed slapen. Een boek op mijn nieuwe ereader. Een dag met mijn vriend door een stad slenteren en dan lekker op het terras zitten. Tijd met familie. Het gevoel dat er mensen zijn die van je houden en voor je door het vuur gaan ❤️

  • Saskia

   Ik wordt inderdaad ook heel blij van Cynthia.nl! Ik maak er bijna elke dag ook echt even een momentje voor mezelf van. Soms lekker in bed als ik op een vrije dag heb uitgeslapen maar meestal in de pauze op m’n werk met een kopje thee, heerlijk!

 8. Jessica J.

  Ik vind regen ook helemaal niet erg – op voorwaarde dat ik een paraplu bij me heb en het niet ijskoud is, toch. 😅

 9. Anna

  Wat een fijn lijstje! Kees is zo’n lieverd, kan me goed voorstellen dat het heerlijk gezelschap is zo <3

 10. rachel

  hier nog een vulpen junk :D, heb 4 parkers en wil geen andere meer!! en ja regen …..ik moet er ook niet veel van hebben, denk een hoop mensen niet!!
  ik werd gelukkig van de scooter ritjes afgelopen week met dat lekkere weer!! heerlijk erop uit

 11. Laura

  Grappig hoe iemand of van de vulpen houdt, of hem bij wijze van vervloekt..
  Ben zelf linkshandig, dus dan veeg je steeds je eigen inkt uit. Heel irritant.
  Op school moest ik leren met een vulpen te schrijven, mijn lerares zag niet in dat dat niet werkte. Dus nu, altijd een balpen 🙂

 12. Felicia Van Schaik

  Oh Kaweco! Hun vulpotloden zijn ook zo fijn!

 13. Anke

  Ik herken dat stukje over door de regen naar school fietsen zo hard haha. Ik moest ‘maar’ 8km, maar het was of door de regen, of op een overvolle, stinkende bus gaan zitten, dus ik fietste altijd. Als je dan verzopen op school aankwam, moest je maar je turnpak aantrekken en binnenblijven tijdens de pauze’s, verschrikkelijk vond ik dat. Ik heb nooit schone kleren op school gelegd, want ik wilde nog niet binnen een straal van vijf meter in de toiletten komen… Anders zou het inderdaad verstandig geweest zijn.