Vooruitblik 2018, struggles uit 2017 & hoe we elkaar kunnen ondersteunen

2018 is inmiddels in volle gang, maar ik wil nog héél even met je terugblikken op 2017. Ik vertel je hoe mijn jaar was en vooral waar ik mee worstelde. Ook kijk ik vooruit naar 2018, vertel ik over een goed voornemen en doe ik een oproepje over hoe we elkaar kunnen ondersteunen.

Leestijd

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

43 reacties
 1. Stefanie

  mooie video, Cynthia. Volgens mij ben jij ook echt een van de meest echte bloggers, zo veel fake gedoe ook op social media. Soms maak ik het ook wel iets mooier dan het in werkelijkheid is, maar meestal geeft m’n feed wel weer hoe het echt is (rouw, missen van m’n baby, de pijn die het veroorzaakt, m’n onzekerheden, frustraties, geluksmomentjes, hobby’s, …).
  Therapie heeft nog steeds iets van een taboesfeer over zich, maar als het helpt: gewoon doen. Zelf ga ik ook sinds kort, maar om heel andere redenen. Maakt niet uit om welke reden iemand gaat, als het die persoon vooruit helpt is het de enige juiste keuze.
  Je bent een toppertje, doe zo verder.

 2. Danielle

  Ik zat door jouw video’s op YouTube te bladeren, en zag dat je al jaren geen Whats in my bag of Whats on my phone hebt gedaan. Dat lijkt me wel weer eens leuk! 🙂

 3. Marianne

  Lieve Cynthia,

  Heel knap en mooie video van je.
  Alles wat je zegt is helemaal waar. Ik vind het knap hoe je het afgelopen jaar allemaal gedaan hebt.
  De switch naar je huidige website, hoe je de Liv x Cynthia ride hebt georganiseerd (was erg leuk!!), alle mooie content die je plaatst maar ook zeker de kwetsbaarheid waarmee je jezelf laat zien. Zoals weer in deze video.

  Heel erg veel geluk, succes, gezondheid met alle lieve mensen om je heen in 2018!

 4. Linda

  Wat een mooie video en hele mooie voornemens! Ik vraag me altijd af waarom mensen zo’n negatieve comment moeten plaatsen als ze geen opbouwende kritiek hebben maar gewoon iemand willen afkraken; zeg dan niets… Ik denk ook wel iets onaardigs – dat doen we volgens mij allemaal wel – maar dan zeg ik dat niet zomaar.

  Ik vind dat je hartstikke goed bezig bent, ik lees je content erg graag en ben benieuwd naar wat je in dit nieuwe jaar allemaal weer gaat maken voor moois. Ik zou wel een artikel willen lezen over je therapie, lijkt me interessant en leerzaam om meer over te leren en lezen. Sowieso maf dat we ons nog steeds af moeten vragen ‘kan ik dit wel delen want wat vindt iedereen daar dan van’, lekker doen wat jij wilt en daar heeft niemand wat mee te maken denk ik dan.

 5. marije

  Goede video!

  Ik heb al jaren lipoedeem en daardoor overgewicht maar ik heb mij heel lang verstopt voor de wereld omdat ik anders ben door mijn lichaam. De laatste maanden probeer ik steeds meer uit mijn schulp te kruipen en mijzelf te laten zien zoals het is. Maar het blijft een moeilijke strijd want ik ben altijd bang voor “kritiek”. Maar ik merk wel dat door mijn kwetsbaarheid te tonen en mijn minder goede momenten te delen, mensen veel meer begrip hebben voor je situatie.

 6. Elisabeth

  Ik zeg alleen maar: applaus!

  Liefs.

 7. Janneke

  Bijzonder, je openheid en eigenheid. Dank voor het delen!

 8. Klara

  Hoi Cynthia!

  Wat knap van je dat je therapie bent gaan volgen. Ik heb wel even een bedenking: hoe erg, hoe ROT, hoe compleet irrationeel eigenlijk dat je therapie moet gaan volgen omdat er random mensen op het internet het nodig vinden om even hun gal over je heen te spuiten. Je gaf aan dat je ook voor andere redenen therapie aan het volgen bent, maar ik vind het zo ontzettend jammer dat één van die redenen eigenlijk toch wel te wijten is aan het ongeoorloofd gedrag van mensen die lekker veilig achter hun computerscherm willen afkraken. Ik kan helemaal droevig worden om het feit dat zulke mensen bestaan, en dat zulke mensen een prachtig mens als jij verdriet aandoen of jou doen twijfelen aan jezelf.

  Hoe dan ook knap dat je er mee aan de slag gaat.
  En aan menig internetgebruikers: hopelijk leren jullie de begrippen respect en waardigheid in 2018 eindelijk eens gebruiken in de praktijk.

 9. Kelly

  Ik reageer eigenlijk nooit maar vond dat ik het nu gewoon moest doen.

  Het is makkelijker gezegd dan gedaan om alles naast je neer te leggen maar je doet het super! Ik kijk met plezier je vlogs en lees met plezier je blogs!

  Enige tijd geleden ben ik zelfs met een screenshot van jou en je haar naar de kapper gegaan omdat ik helemaal weg ben van je haarkleur ? Helaas is het niet die kleur geworden maar bedoel ermee te zeggen dat men je volgt omdst ze je leuk vinden. Degene met de negatieve reacties zijn waarschijnlijk per ongeluk op je site terecht gekomen nadat ze aan het zoeken waren naar de handleiding ‘hoe boor ik iemand de grond in om mezelf beter te voelen” 😉 Ga dooe en wees wie je bent. Je trouwe volgers blijven echt wel, ook al heb je een mindere dag.

  P.s. ik ben ook wel benieuwd naar je therapie?

 10. Marlies

  Het is heel fijn om positief tegen/over een ander te zijn. Niet alleen voor de ander, maar ook voor jezelf. Van de week had ik nog een leuk gesprek en een goede training smet een onbekende in de sportschool, alleen maar omdat ik haar complimenteerde met haar prachtige sportlegging!

 11. Pien

  Lieve Cynthia, jij ook de allerbeste wensen voor 2018 ! Wat een mooie video. Ik sluit me helemaal bij je aan ! 🙂

  Liefs !

 12. Rian

  Hoi!
  Zoals de vele andere reacties ook wel noemen vind ik ook dat je het super doet. Je merkt ook aan het schrijven in je artikelen dat je er meer ingooit dan in misslipgloss, heel leuk om te zien.
  ik ben wel erg benieuwd naar je therapie, ik heb ook wel een tijd cognitieve gedragstherapie gehad, maar bij mij heeft het nooit kunnen pakken. Ligt natuurlijk ook aan de psycholoog die je voor je hebt, de ene kan je ook meer liggen dan de andere. Dus ik ben erg benieuwd hoe jij het aanpakt.
  Ga zo door!

 13. Yvonne

  Hoi Cynthia,

  Ik had altijd al een heel sterk gevoel dat jij echter dan echt bent (kan dat?!) maar je bevestigt het in dit filmpje weer en daarom blijf ik een trouwe lezer/kijker (andere bloggers/vloggers interesseren me niet).
  En je bent met cynthia.nl alleen maar beter en nog meer jezelf geworden voor mijn gevoel. Fijn dat je het zelf ook zo voelt. En hopelijk wordt 2018 een nog beter jaar voor je. Dat gun ik je echt!

 14. Jessica

  Hoi Cynthia!
  Geniet van de reis, die is ook mooi, het gaat niet zozeer om de eindbestemming, maar hoe je er komt. Maar dat doe je al goed, o.a. door deze video. En vrouwen united zijn zo sterk samen! Hou van echtheid!

 15. Nikki

  Ik ben echt een lurker haha, maar moet dit wel zeggen. Je bent een voorbeeld voor me. En een inspiratie. En ook ik wil dat de wereld gewoon wat liever voor elkaar is. Want met z’n allen komen we een stuk verder dan wanneer je in je eentje ploetert.

 16. Didi

  Wat een fijne boodschap. Het valt mij altijd op dat vrouwen elkaar ipv te steunen juist vaak afkraken. Uit onzekerheid of jalouzie? Hoe fijn zou het zijn als we elkaar zouden steunen en aanmoedigen.

  Ik hoor ook graag meer over je therapie. Zit hetzelfde in elkaar als jij en dat belemmerd me soms echt te veel.

  Je doet het super Cynthia. Ik vind je heel echt en bewonder hoe kwetsbaar jij je soms opstelt. Dat is zo’n grote kracht van je.

 17. Anne

  Hey Cynthia,

  Top video, ik vind dat je keigoed bezig bent. Natuurlijk heb ik gemerkt dat je moeite hebt met omgaan met reacties, en dat kan ik me goed voorstellen. Ik heb veel respect voor de manier waarop je alles met ons blijft delen, en je kwetsbaar op blijft stellen. Heel veel geluk en ik bezoek je site al jaren dagelijks met heel erg veel plezier! (En vond het ook heeeeel erg leuk om weer een beautyreview van jou te zien afgelopen week!)

  Liefs,
  Anne

  • Anne

   Ohja, ik bedacht me nog; wat vind je ervan dat het aantal reacties op blogposts zo lijkt af te nemen? Ik merk zelf dat ik sneller reageer via Instagram/Stories omdat dat wat anoniemer voelt, maar kan me voorstellen dat het voor jou als ‘structuurjunkie’ best vervelend is om al die kanalen bij te houden… (En dat het misschien ook leuker is als mensen gewoon onder je blogs reageren)

  • Cynthia Schultz

   Ja het is meer verdeeld. Heel veel mensen reageren op Instagram en op Instagram Stories en minder hier op de site. Dat is aan de ene kant jammer, vroeger werd er véél meer gereageerd, maar toen waren mijn bezoekers ook jonger. Dus dat is ook een reden. Het is wat meer versplinterd waardoor het wat meer tijd kost, maar echt erg vind ik het niet. Het is gewoon een ontwikkeling, het is natuurlijk wel jammer, maar ik wil er niet al teveel stil bij staan, ook omdat het qua cijfers van mijn blog niet slechter gaat.

  • Anne

   Ah, gelukkig, had inderdaad niet het idee dat je bezoekers minder zijn geworden 🙂

 18. Marrit

  Cynthia, bedankt voor deze eerlijke, inspirerende video! Ik kijk uit naar je blogs en video’s van 2018!

 19. Lydia

  Elkaar helpen, dat is mooi. Ik zou het dan ook fijn vinden als, wanneer een trouwe lezer informeert naar iets wat je draagt of gebruikt, die lezer dan een antwoord krijgt waar ze iets mee kan. Iedereen antwoorden zal wel onbegonnen werk zijn. Maar als je wel antwoordt, dan zou het fijn zijn als het antwoord volledig is. Dat is een kleine moeite en een ander maak je er blij mee….denk ik dan.
  Verder hebben de Dove reclames (de filmpjes) er bij mij wel ‘ingehakt’ ;).
  Ik wil even niet alleen maar complimenten maken deze keer want die krijg je al genoeg ;)…en terecht want je hebt het heel goed voor elkaar!

  • Cynthia Schultz

   Hey Lydia, snap dat je dat heel fijn zou vinden! Ik doe daar ook heel erg mijn best voor, maar ik hoop ook dat je begrijpt dat ik met de hoeveelheid reacties die ik krijg (op mijn blog, Instagram, Instagram DM, Twitter, Facebook en mail bij elkaar) niet altijd overal op kan reageren én ik zie niet altijd alles. Is er nog een vraag waar je mee zit, waar ik je nu mee kan helpen? Is er iets wat er voorgevallen is, want zo klinkt het? 🙂

  • Lydia

   Dank je voor je uitleg Cynthia! Voor mij is het nu al goed ;). Ik heb ook eigenlijk geen flauw idee hoe een blogger werkt en via welke kanalen je nog meer reacties krijgt, waarop je moet reageren. Ik ging er ook vanuit dat je elke reactie las. Aanleiding was de vraag naar de kleur van de Dior Starskin foundation die je op een paar foto’s droeg. Ik vond dat je een mooi kleurtje/tintje had zonder dat het te bruin was voor de tijd van het jaar. Ik denk dat ik zo’n beetje dezelfde huidskleur als jij heb; vandaar.
   Mede door jouw blog is make up (en parfum) mijn hobby geworden. Ik ben ‘blij als een kind’ wanneer ik met mijn lijstje naar de parfumerie ga 😉
   Maar ook steden, landen hebben we bezocht naar aanleiding van jouw artikelen…dus ik moet niet zeuren bedenk ik me nu. Excuses dus 😉

 20. Elisabeth

  Ha Cynthia,
  You go girl! Prachtig voornemen. Dank voor je eerlijkheid! Ik heb regelmatig op je instagram gekeken en zag vaak perfecte plaatjes. Nu ik naar je zelfreflectie luister denk ik dat je een nieuwe move maakt waar ik blij van wordt omdat echtheid 1 van de mooiste dingen is die je kan geven. Thanks!

 21. Jolet

  Lieve Cynthia,
  Je bent een inspirator en een topper!
  Ik wens jou een heel mooi 2018! ?

 22. Lien

  Cynthia,

  Al die tijd dat ik je al volg… ken ik je niet anders dan dat je eerlijk en open bent over de dingen… zoals je nu deze video maakt… dit is echt jij… je deelt je leven met ons zoals hij echt is… je blijft dicht bij jezelf… doe dit verder! Graag wil ik wel meer weten hoe het eraan toe gaat bij een therapeut. Je vat echt de koe bij de horens. Door er telkens aan de te werken waartegen je aan botst. Zo ken ik je… je blijft altijd jezelf!

 23. rachel

  de switch is gewoon een top actie geweest meis!! ik ben er blij mee in ieder geval! en ik vind dit soor video’s super!! en het ideale plaatje bestaat niet en mensen moeten zich gewoon accepteren zoals ze zijn 😉 en ja ik ook

 24. Liset

  Goed dat je gewoon lekker bezig blijft met jezelf ontwikkelen. Ik denk dat een ommekeer in het omgaan met je gevoelens omtrent de negatieve reactie heel positief voor je kan zijn. Het blijft natuurlijk absurd dat er dat soort reacties blijven komen, maar dan raakt het jou in ieder geval niet meer zo intens. Goed bezig!

 25. Emma

  Hi Cynthia! Toen misslipgloss ging stoppen en cynthia.nl ervoor in de plaats kwam vond ik dat ook wel een beetje jammer. Maar, nu na een jaar cynthia.nl bezoek ik nog steeds met plezier je site en vind ik het nog steeds heerlijk om je blogs te lezen. Ik heb ook dit filmpje met plezier gekeken en stuur je daarom bij deze wat liefde toe! Wat jij hier zegt over het ‘perfecte leven’ op instagram is voor mij zo herkenbaar. Precies dit heb ik mezelf dit jaar beseft (en heel hard om gehuild). Het stomme is dat ik wéét dat in magazines en op social media geen goed beeld van de werkelijkheid wordt gegeven, maar ik trap er constant in.. mijn hele beeld van de wereld is hierdoor vertekend geraakt. Zelfs zo ver dat als ik iets niet net zo mooi krijg als op social media (interieur, mezelf, het gerecht dat ik kook, fotos, outfit, tekeningen etc), ik er veel minder plezier aan beleef omdat ik het altijd vergelijk met die prachtige plaatjes van social media. Ik dacht altijd dat de waarschuwingen over photoshop in magazines voor pubermeisjes waren maar blijkbaar geldt het niet alleen voor hen, want ik ben nu 28.. dus mijn goede voornemen voor 2018 is het plezier terug vinden in de dingen die ik zo graag doe, en beseffen dat wat ik maak (en wie ik ben) ook mooi (en echt!) is.

  • Didi

   Emma
   Mooi dat je dit voornemen hebt.
   Inderdaad is social media iets moois maar hoe het nu gebruikt wordt maakt het veel kapot. Hopelijk vind iedereen het plezier weer terug in echte dingen en zijn of haar echte zelf.
   Dat is het namelijk meer dan waard!

  • Anolief

   Ik snap dit wel maar ook weer niet… dat alles zo mooi is, is toch ook op tv? Vergelijken/vergeleken jullie het daar dan ook mee? Ik snap het wel hoor. Ben zelf met facebook gestopt omdat ik moe werd van perfecte leven van mensen maar als ik tv kijk heb ik dat niet naar ik vind het dus wel interessant die vergelijking.

 26. Gerie

  Beste Cynthia,

  Wat een mooie boodschap. Ik raak er zelfs een beetje emotioneel van. Ik kreeg dit jaar te maken met pesten op het werk. Inmiddels geleerd dat dit niet aan mij heeft gelegen. Ik heb echter ook geleerd, dat ik degene ben die zeer gevoelig is voor de reacties van anderen en dat ik wil dat iedereen mij aardig vindt. En dat ik de enige ben die daar wat aan veranderen. En ik ga in therapie. Zo wordt iets naars toch heel positief. Ik mag leren van deze ervaring en dat kan niemand mij afnemen.

  Ik kan het alleen maar aanmoedigen dat wij liever voor elkaar zijn en worden. Laat elkaar in negatieve zin met rust. Iedereen heeft bestaansrecht en recht op een eigen mening, identiteit etc. Ik las een spreuk van omdenken:

  Waar een oordeel begint, eindigt de waarneming.

  Cynthia, keep up the good work!

  • Didi

   Fijn dat je iets negtiefs ombuigt naar iets positiefs. Dat is niet altijd gemakkelijk maar als het lukt maakt het je mooier en sterker als mens.
   Omarm de zaken die je zelf misschien als zwakte ziet (je dingen aantrekken) want die gevoeligheid is ook een kracht.

   Heel veel succes.

 27. Shirley

  Bij deze: wat ben je goed bezig, wat mooi dat je aan jezelf werkt en wat een goede boodschap. Ik pleit voor echtheid, laat niet anders zien op social media en ondanks dat veel mensen dan al snel denken dat je een zeur bent of alleen maar negatief bent, hoop ik hiermee toch te laten zien hoe mijn (hét!) echte leven is.

 28. Jenny

  Wat ben jij een topper zeg!! Echt een hele mooie en goede boodschap! En je ziet er ook echt goed uit!

  Zat afgelopen week nog te denken dat een mens bijvoorbeeld door alle snapchat filters zijn/haar eigen gezicht nog nauwelijks gaat waarderen. Van FB en Instagram ben ik al af, misschien snapchat ook maar weer verwijderen.

 29. Sharon

  Wauw cynthia, wat een mooie persoonlijke boodschap. Ik heb bewondering voor het feit dat je je kwetsbaar durft op te stellen, in deze tijden van perfectionisme en desillusie. Ik herken mijzelf deels in jou verhaal, dat je je aantrekt wat anderen van je vinden en denken. That’s me… Zelf ben ik nu zover dat ik mijzelf daarin geaccepteerd heb en dat ik nou eenmaal gevoelig ben voor andermans mening. Dat mag alleen niet ten koste gaan van je eigen gevoel! De beste vriendin die je kan hebben ben je zelf.

  Voor jou ook het allerbeste in 2018!

  Lieve groet,
  Sharon

 30. Gracia

  Mooie, inspirerende boodschap!
  De beste wensen nog voor 2018

 31. Danielle

  Kijk jou nou groeien en bloeien <3 Zooooo goed!!! Ik ben zeker benieuwd naar je therapie, denk overigens sowieso dat HSP’ers nog eens extra gevoelig zijn voor wat anderen denken en vinden… een uitdaging om mee om te leren gaan 😉

 32. Jacky

  Cynthia for president! – goed dat je het zo uitspreekt, kwetsbaar en krachtig 🙂 Geloof dat dit gevoel meer heerst online en vind het prachtig dat meer (bekende) mensen zich erover uitspreken.
  En you do you. Want you is amazeballs. Met puistje, deukje en therapie, want dat maakt je echt Cynthia en ik denk dat de meeste je toch volgen omdat je gewoon zo’n tof mens bent. *lobi* <3

 33. Joyce

  Yeah! ?? Mooie boodschap Cynthia! En ik ben inderdaad wel benieuwd naar content over je therapie, hoe je het ervaart en hoe het je helpt.

  Gelukkig 2018!

 34. Ivy

  Goede voornemens :). Ik wens je een heel gelukkig 2018!