Ik voel me ruk

Ik voel me ruk. Ik heb het altijd over echtheid, eerlijkheid en niet meegaan in de poppenkast van social media, dus vandaag vertel ik je even over dat ik niet zo lekker in mijn vel zit.

Leestijd

Kijk, het is allemaal niks groots. Mijn relatie is niet voorbij. Ik heb geen financiële problemen. Ik ben niet ziek. Of nou ja, ik ben wel chronisch ziek, maar daar heb ik sinds ik de juiste medicijnen heb geen last van. Er zijn geen sterfgevallen. Er is niks levensveranderends aan de hand. Gelukkig maar.

Maar ik zit gewoon even niet zo lekker in mijn vel, sinds een week of twee. Ik weet wel waarom. En ik durf dit gewoon bijna niet te typen omdat ik weet dat er mensen over me heen gaan vallen die helemaal niet vinden dat ik hard werk, maar ik zeg het toch: ik heb de afgelopen periode wat veel hooi op mijn vork gehad. Niet zo erg dat ik niks meer kan of een burn-out heb of zo, maar ik voel dat ik over mijn grenzen ben gegaan en dat voelt gewoon even niet zo fijn. Ik ben gestrest, ik ben moe, ik ben snel chagrijnig of geïrriteerd.

Ook heb ik de laatste tijd meer dan normaal bakken shit over me heen gekregen. Niet alleen kritische of pittige reacties, maar ook écht kwetsende, gemene dingen. Het begon met mijn artikel over hooggevoeligheid, waar ik op de Facebookpagina van LINDA. heel wat nare steken onder water kreeg. Er ontstond zelfs een hele discussie met een dame die beweerde dat ik alles verzon, dat ik vroeger áltijd naar alle feesten, persevents en partijen ging en dat ik daar dan het hoogste woord had, dat ik ‘vroeger’ nooit zo was en dat ik hier nu over schreef puur om bezoekers te trekken. Ik heb geen idee wie deze vrouw is, ik ken haar niet eens en zij mij niet.
Daarna was er veel gedoe over mijn artikel over een koffer, daarna over mijn artikel over GIRLBOSS. Daarna ontstond er wat commotie onder een video van de meiden van 2WMN (waar zij overigens zelf niks aan kunnen doen en wat ik ze niet kwalijk neem). Bespaar je de moeite van het terugzoeken van de kwetsende comments trouwens, de meeste helden op sokken hebben deze toch alweer verwijderd. De afgelopen weken heb ik iets te vaak gehoord dat ik lelijk en dik ben, dat ik niks kan, dat ik me zou moeten schamen voor de content die ik maak, dat ik een naar mens ben, dat ik zou liegen over van alles en nog wat, dat alles me maar komt aanwaaien, dat ik verzin dat ik hooggevoelig ben of seksueel geïntimideerd ben om bezoekers te krijgen, dat mensen ‘hebben ontdekt hoe ik écht ben’ – ga nog maar even door.

Deze keer is het me niet in de koude kleren gaan zitten. Vooral omdat het zoveel achter elkaar was. En ja, ik weet dat ik reacties kan verwachten als ik iets online zet. Absoluut. Zeker als het iets is wat toch al veel emotie/reactie oproept. En mensen mogen altijd kritisch of negatief zijn. Ik sta open voor respectvolle discussies, voor kritische feedback. Ik ga graag de discussie met je aan over iets waar je het niet over eens bent. Dat kan juist heel nuttig en goed zijn. Maar iemand zó onderuit halen, zó gemeen iemand beledigen: dat vind ik écht nooit oké. Je mag het nog zo met me oneens zijn, zulke dingen zeg je gewoon niet. Deze keer heeft het me meer geraakt dan anders en heb ik wat meer tijd nodig om het te verwerken. Ik vind het ook elke keer weer frappant dat iedereen blijkbaar iets gemeens tegen mij mag zeggen, maar als ik vervolgens op een volwassen manier de discussie aanga, dat ik dan iets verkeerd doe. Hoezo mag iemand mij beledigen, en hoezo mag ik daar dan niet op ingaan – nog wel op een respectvolle, normale manier?

Ik ben natuurlijk veel na gaan denken over waarom het me deze keer zo raakte. Waarom het me überhaupt raakt als iemand zoiets achterlijks zegt. Ten eerste omdat ik zelf ook mijn onzekerheden heb. Me soms ook dik en lelijk voel. Of een luie donder die niks kan. Als iemand dan zoiets zegt, raakt dat natuurlijk een snaar. Iets waar ik zelf aan moet werken, dat realiseer ik me maar al te goed. Maar normaal gesproken raakt het me even en kan ik het vervolgens van me af laten glijden. Deze keer blijft het allemaal wat langer kleven en heb ik iets meer moeite deze reacties niet langzaam te gaan geloven. Ja, natuurlijk zou ik me er niks van aan moeten trekken en ja, natuurlijk moet ik er om lachen. Dat lukt heel vaak. Deze keer even niet.

Jarenlang heb ik een hardnekkige verslaving gehad: het lezen van een forum waarop (beauty)bloggers besproken worden. Soms stopte ik weer even met lezen omdat ik merkte dat ik er onzeker van werd en omdat het me irriteerde, maar uiteindelijk zat ik altijd elke dag wel een paar keer over mezelf te lezen. Zeker zit er af en toe nuttige feedback bij en zeker deed ik er soms ideeën op, maar vaak voelde ik me gekwetst en rot als ik het forum gelezen had – en toch blééf ik kijken. Waarom? Ik wilde gewoon wéten wat ze over me zeiden. Ik moest het weten. Uiteindelijk was het gewoon een verslaving. Een paar weken geleden besloot ik te stoppen. Ik blokkeerde de site op mijn telefoon en in de browser op mijn laptop. Dat gaat goed. Ik ben er sindsdien niet weer geweest. En dat voelt beter. Ik hoef niet meer te lezen hoe een groepje meiden zó kritisch is op bloggers waaronder ikzelf. Na jaren ben ik er eindelijk mee gestopt en daar ben ik blij om.
Als er mensen zijn die graag iets feedback aan mij willen geven, of iets anders willen laten weten, dan kunnen zij me makkelijk via andere kanalen benaderen. Daarvoor hoef ik geen forum te lezen.

Anyway, waarom deel ik dit eigenlijk? Terwijl ik dit typ, denk ik nog steeds om het niet te plaatsen. Waarom zou ik het delen? Nou, omdat online zoveel theater wordt gemaakt. Zoveel mensen plaatsen alleen maar de leuke en mooie dingen. En ik doe dat zelf ook veel. Want dat is leuk en fijn om te lezen. En het staat mooi op mijn Instagram-feed. En natuurlijk ga ik niet elke dag lopen klagen over elk klein dingetje dat er misgaat. Maar die perfecte feed, die blog waar alleen maar positieve dingen op worden besproken, dat is niet realistisch. Met niemand gaat het altijd fantastisch. Het is heel normaal als het soms gewoon even wat minder gaat. Ook als daar geen grote redenen voor zijn. Ik zit gewoon even wat minder lekker in mijn vel, en dat komt wel weer goed. Het is prima dat ik me nu even zo voel. Deze keer wil ik het gewoon even delen. Met de angst dat ik met zo’n artikel weer een bak shit krijg. Want daar ben ik nu wel wat banger voor geworden en dat haalt een stukje plezier weg. Maar toch wil ik dit delen, omdat ik niet houd van poppenkast.

Ik vind het lastig om nu goede video’s te maken. Blogposts lukken wel aardig (al kan ik minder vooruit werken dan normaal), de video’s kosten iets meer moeite. Dankjewel voor je begrip 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

335 reacties
 1. Dilini

  Hai Cynthia,

  Ik lees je blog al vanaf het eerste begin. Ik denk dat ik twee keer iets heb geplaatst. Maar ik moest even reageren op deze post. Ik snap je zo goed. De receptioniste van een hotel in Pangkor zei oh je bent Wsl wat dikker omdat je man kok is. Niet leuk om te horen en dat was 1 persoon. Je moet je echt niets aantrekken. Zo lastig dat begrijp ik! Ik kan het zelf ook niet goed. Maar ik probeer me altijd te focussen op de goeie dingen. Ik heb een super lieve man, leuke baan en nu lekker 3 maanden aan het reizen. Jij hebt Willem! Een goedlopend bedrijf volgens mij super liever familie en vrienden. Fuck de rest! Focus je op dingen die wel goed gaan! Je moet maar zo denken ( dit helpt mij altijd) je grootste probleem blijft altijd je grootste probleem. Vroeger was het of je wel mee mocht spelen met de populaire meiden. Iemand zei ooit tegen me stel je hebt een drugs probleem dan vind je moeder het niet erg dat je de deksel van de pindkaaspot vergeet erop te doen. Maar als alles gaat volgens het boekje kan er ineens gezeik komen over de deksel van de pindakaaspot! En ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Er zullen altijd dingen zijn maar probeer het te herkennen. Gun je zelf zeker 10 min om er kwaad over te zijn om vervolgens gewoon achter je te laten. En we zijn allemaal mensen! De buurvrouw heeft ook last van onzekerheid net zo als Doutze Kroes ;).

 2. Tess

  Ik comment eigenlijk nooit maar lees je blog nu echt al jaaaaren en heb dit verhaal dus ook zien groeien over de jaren heen. Lieve Cynthia, je mag je echt niet bezig houden met al die negativiteit. Ik vind je zo lief en eerlijk overkomen, gewoon een normale vrouw met onzekerheden zoals ik er ook heb. En net daarom vind ik je blog zo fijn en ben ik blij dat je voor Cynthia.nl gegaan bent. Toen ik 18 was probeerde ik je make-up looks na te maken en nu 7 jaar later geniet ik van meer persoonlijke artikels.

  Mensen die je online uitschelden verdienen je aandacht niet. Ik weet dat het hard aankomt, dat doet het altijd wanneer iemand een persoonlijke snaar raakt, maar denk er eens over na. Iemand die jou totaal niet kent, die misschien 1 of 2 artikels leest maar nog nooit een goed gesprek met jou gehad heeft, die nog nooit wat tijd met jou heeft doorgebracht, gaat hier even vertellen hoe lelijk en lui je bent? Nope, onzin. Ik vind jou erg mooi, niet alleen vanbuiten, en als jij dik bent is 90% van iedereen die ik ken dik. Wat dus niet zo is 😉 Ik wordt gewoon kwaad als ik lees dat mensen zo naar tegen je doen.

  Anyways, ik hoop dat je het van ja af kan zetten en kunt genieten van alles om je heen en wat je bereikt hebt in al die jaren. Want daar kan je niks anders dan trots op zijn!

 3. Marianne

  Ik reageer eigenlijk nooit ergens op en kom niet iedere dag op je site. Kijk af en toe even en lees de artikelen die ik leuk vind. Als het mij niet interesseert lees ik het gewoon niet. Ik begrijp ook niet dat sommige het gevoel hebben overal op te moeten reageren en alles kritisch te lezen . Vraag mij dan ook af of hun persoonlijk in hun omgeving ook zo lomp reageren dan hou je weinig mensen over lijkt mij .

 4. R

  Deze website heet Cynthia.nl dus je hebt het recht om alles over jezelf te schrijven wat je wilt. Wat grappig is dat je als een soort online vriendin voelt, zelf volg ik je al meer dan 5 jaar. En net als hoe dat gaat met vriendschap, het gaat met ups en downs en je wilt weten hoe het met de ander gaat. Iedereen heeft wel eens zo’n moment, uitspreken is beter dan wegstoppen. Mensen mogen wel eens zien wat een impact hun opmerkingen op anderen hebben. Zelf ben ik leerkracht en als ik op ad.nl de reacties op Facebook lees over hoe eenvoudig het leven van een juf is (want: veel vakantie) vraag ik me ook wel eens af waarom ik zo moe ben. Maar zij zien niet wat je echt doet.

 5. Djamilla

  Super knap Cynthia, hoe eerlijk je het hebt verwoord en hebt gepost! Normaal gesproken reageer ik nooit, maar ik dacht voor dit artikel maak ik een uitzondering. Je bent een topper en doet het hartstikke goed. Ik volg je nu al meer dan 8 jaar en ik vindt je alleen maar inspirerend. Hoe hard je werkt en hoeveel je al hebt bereikt op zo’n jonge leeftijd. Props to you!
  Dus ik zou zeggen volg lekker je gevoel, want het heeft je al veel en ver gebracht!

  Good luck?

 6. Malek

  Eerlijk gezegd dacht ik bij het artikel van Girlboss.. moet dat nou zo… ik vond het echt een super serie en het was precies mijn humor. Die van jou duidelijk niet.

  Maar waarom zou ik jou daarvoor afbranden of afzeiken? Ik ben daarna een ander artikel gaan lezen met veel plezier..

  We hoeven niet allemaal grote vrienden te zijn maar groot gelijk dat je dat gedrag niet pikt!

 7. lima

  duidelijk verhaal, en vooral heel normaal.. helaas
  De negatieve dingen en ronduit gemene opmerkingen zullen helaas altijd blijven op internet. Er is een grote groep mensen die zich juist prettig voelen als ze andere mensen de grond in trappen. zo RAAR!!
  volgensmij worden die mensen zelf ook vaak slecht behandeld, door iemand in hun eigen omgeving.. gepest oid. en doen ze het dus terug achter een “veilige” annonieme computerscherm

  Jammer!

 8. Iris

  Hoi Cynthia,

  Super knap dat je dit zo deelt, en dat zou zeker moeten kunnen. Ik volg je al jaren en haal altijd ontzettend veel energie en inspiratie uit je blogs. Cynthia.nl bezoeken is dagelijks een stukje ontspanning voor mij 🙂 Helaas is het vaak zo dat we positieve complimentjes en opmerkingen snel vergeten of niet helemaal geloven, maar negatieve opmerkingen juist weer wel. Dit merk ik in ieder geval bij mezelf. Laat haters aub jouw plezier om te schrijven, en ons plezier om het te lezen niet wegnemen 🙂

  Take care en doe waar jij je goed bij voelt!

  Liefs Iris

 9. Mieke

  Dank je voor je eerlijkheid! Het leven is niet altijd even mooi.
  Hopelijk voel je je ondertussen al weer wat beter!

 10. Nathalie

  Lieve Cynthia,

  Zoals je in je artikel gezegd, ik ken jou niet en jij kent mij niet. En toch wil ik mijn aanhef met volle overtuiging met ”Lieve” beginnen. Puur door hoe je overkomt op je blog maar ook je social media. Toen ik 17 was genoot ik van je make up tutorials en nu 7 jaar later kan ik genieten van je dagelijkse ochtend wandelingen op je instagram story.

  Ik hoop dat jij ook kan genieten van alles om je heen en wat je al bereikt hebt in al die jaren. Daar kan je niks anders dan trots op zijn.

  Groetjes,

  Nathalie

 11. Marlot

  Lieve Cynthia,

  Alles wat ik nu even wil en kan doen is je een hart onder de riem steken.
  Bijzonder om te zien dat mensen denken alles zomaar te kunnen zeggen op social media.
  Ik begrijp dat het op begeven moment echt even teveel wordt… negativiteit is niet altijd te blokkeren.

  Ik wens je veel sterkte! Liefs

 12. Celine

  Aaaah wat kunnen mensen VRE-SE-LIJK gemeen zijn! Er is helemaal NIETS mis met jou. Ik ken je natuurlijk niet persoonlijk (volg je wel al jaren) maar ik weet ZEKER dat jij een super lieve meid bent met het hart op de juiste plaats!!! Daarnaast ben je ook nog eens heel erg mooi en zeker NIET dik! Ik wordt gewoon kwaad als ik lees dat mensen zo naar tegen elkaar kunnen doen.

  Lieve lieve Cynthia, ik hoop dat je dit vervelende gevoel snel achter je kan laten en met een positief gevoel weer verder kunt gaan. Haters zijn er altijd, helaas. Maar jij bent een topwijf! En weer dat er ook een heeeeeeeeeeeleboel meiden zijn die dit gevoel met mij delen!

  Een dikke dikke knuffel!!!

  • Ellen Bril

   Wat Celine zegt klopt helemaal, zij had het niet beter kunnen verwoorden! Je bent een onwijze topper!

 13. Charlotte

  Hey Cynthia,

  Wat een naar maar eerlijk artikel. Ik kan maar 1 ding zeggen: *dikke knuffel voor jou!* Zoiets is gewoon kut. Klaar. Gewoon lekker doorgaan met wat je doet. Ik vind je wél supergaaf, en met mij duizenden anderen 🙂

 14. Lien

  Lieve Cynthia

  Laat je niet kisten door al die gemene opmerkingen.
  Als kind las mijn vader heel vaak een verhaal over een bever en een varkentje voor. Te onthouden was dat de eenzame en ongelukkige bever jaloers was op het vrolijke en gelukkige varkentje en daarom heel erg gemeen deed. Ik weet dat het moeilijk is en dat het je toch altijd raakt. Maar die personen zijn het echt niet waard, laat ze toch ongelukkig en eenzaam zijn en blijf jij je vrolijke, gelukkige en talentrijke zelf. Het is zoveel waard om te hebben gevonden waar je goed in bent. Ik vind het al heel lang heel erg fijn om je artikels te lezen!

  Lieve groeten

 15. Kim

  Ik vind het altijd zo vreselijk en naar dat mensen zo negatief en gemeen kunnen reageren. Het is een stuk makkelijker op internet want in het ‘echie’ durven ze dit niet eens te doen. Knap dat je zo’n artikel online zet en ik vind het juist fijn dat jij gewoon altijd eerlijk bent! Dat laat je wel zien in je blog en in je video’s. Je bent gewoon lekker jezelf en dat moet je ook gewoon blijven doen 🙂

 16. Aukje

  Wat vervelend dit. Ik wens je veel sterkte. Laat die bitches maar in hun eigen sop gaarkoken. Al besef ik me dat dat makkelijker gezegd is soms dan gedaan.

  Kop op !
  Lieve groet

  Aukje

 17. Nadine

  Viezerikken zijn het! En wat onzekerheden moeten hun wel niet hebben om zulke dingen te zeggen.. heel sneu. Ik vind je blog geweldig! Je content, de layout ???? Dankjewel ?

 18. Lisa

  Je bent een topper Cynthia!ga zo door!en laat de haters…die zullen er altijd zijn.

 19. Anneloes

  Kop op, je laat al twee weken die reacties jouw humeur bepalen?! Snap dat het vervelend is, maar kijk eens hoeveel leuke, lieve reacties er hieronder staan. Volg je al heel wat jaartjes, en giiirrrl je hoeft niet op elke zeikcomment te reageren. Dat is juist wat ze willen! Je wordt niet betaald om aardig gevonden te worden 🙂 hup, schouders eronder en vooral doorgaan met wat JIJ leuk vindt!

 20. MoJuffie

  ?Sluit me helemaal aan bij alle warme en oprechte reacties van de rest.
  Lieve Cynthia, keep your head up?

 21. Chantal

  Hoi Cynthia,

  Lees net je artikel en wil je even zeggen dat ik je wel een fijne blogger vind. Ik ben inmiddels 30 en ben geen fan van al die bloggers maar jou volg ik met veel plezier. Je bent een fijn positief mens!

  Laat je niet kisten door de negatieve reacties. Snap sowieso niet waarom mensen je volgen als ze er geiiriteerd van raken. Maar goed, ik vind je nieuwe site een hit!

  Groetjes
  Chantal

 22. Jacky

  Beste Cynthia,

  Laatst ben ik afgedaald in de meest donkere krochten van het internet; het forum waar je het in dit artikel over hebt. Ik heb met verbazing gelezen.

  Ik denk dat het belangrijk is om je te realiseren dat veel mensen niet door lijken te hebben dat het leven geen middelbare school is. Dat gezegd, verkeren volgens mij veel lezers van Beautyblogs wel in deze levensfase. Onzekerheden over wie ze zijn, wie ze denken dat ze moeten zijn vooral. Dat is een fase waar ik zelf ook lang in heb gezeten. Echter, jij hebt de pech dat je dit, omdat je zoveel mensen bereikt en dus ook deze mensen, nooit zal ontgroeien. Precies dat lijkt me ongelofelijk zwaar en moeilijk.

  Ik ben 24, werk als zelfstandige in een wereld vol (vaak weldenkende) volwassenen en het is er heerlijk. Weet dat dat is hoe het hoort te zijn en dat die weldenkende volwassenen begrijpen dat het heel moeilijk is om je gelukkig te voelen wanneer je nog altijd, dagelijks geconfronteerd wordt met middelbare-schoolgedrag.

  Volgens mij ben je een fijn mens, je werkt hard, doet je best en lijkt vaak gelukkig met je leven. Omring jezelf met weldenkende mensen, weet dat je alleen het oordeel van hen moet wegen en leef voor de rest vooral je leven zoals jij dat wil leven. Iedereen is anders en dat zouden we moeten vieren!

  En dan nog even over je artikelen… Wat een verademing om te lezen over mooie boeken, over de smartphone-verslaving waar we massaal mee dealen, over Texel en over je ochtendwandelingen. Ik geniet er van en gun je het aller- aller- beste..

  Dat gezegd, denk ik dat het belangrijk is om je te realiseren dat het werk wat je doet, deze keerzijde heeft en dat je eigen geluk boven alles en iedereen staat. Durf te kiezen voor een andere weg als deze beter bij je past. Dat is niet falen, dat is super-mega-dapper.

  Ik hoop dat je je snel beter voelt. Wilde dit even gezegd hebben.

  Met mijn vriendelijkste groetjes,

  Jacky

 23. Ellen

  Wat jammer dat je zoveel kritiek over je heen krijgt! Neem genoeg tijd om ervan te herstellen, je echte volgers zullen het wel begrijpen als je een tijdje wat minder post. Zorg goed voor jezelf <3

 24. Milja

  He Cynthia,
  Hier ook een stille lezer! Ik bewonder je om je oprechtheid en kwetsbaarheid waarmee je je durft te laten zien op het Internet. Het kan een vreselijk gemene plek zijn en daarom des te dapperder dat je ondanks dat, je toch kwetsbaar op durft te stellen. Verder wou ik je laten weten dat je in mijn ogen juist ontzettend hard werkt en veel discipline toont (en misschien daarom wel erg hard naar jezelf kan zijn ook??) als zelfstandige. Ik besef me dat ik natuurlijk maar een deel zie via jouw kanalen, maar ik geloof niet dat je dit kan faken! Jij hebt dit bedrijf opgebouwd en dat is een ongelofelijke prestatie wat weinig mensen je zullen nadoen! Anyhow, al doet iedereen het je na, het is jouw leven en jij bepaalt hoe dit voor jou het fijnste is. Ik kijk ernaar uit om je artikelen de komende weken te lezen als je wat minder uren gaat werken. Wellicht worden deze dan nog inspirerender dan veel artikelen die je nu al schrijft 😉 (waarvan deze er een van was :)) Petje af hoe je naar je eigen lichaam luistert en deze de tijd geeft. Ook dat is een kwaliteit die voor velen van ons moeilijk is, alsmede het onder woorden brengen van emoties.
  Veel liefs,,

 25. Floor

  Hoi Lieve Cynthia,

  Ik lees al jaren jouw blog en ik heb nog nooit een comment geplaatst maar nu wil ik dat wel graag doen.
  Jij bent zo’n fantastisch mens zoals je bent, ik lees met ontzettend veel plezier al jouw artikelen.
  Deze mensen, die al deze shit over jouw schrijven, ik ben benieuwd wat ze in real-life tegen je zouden zeggen.. Jij bent hier de volwassene in deze situatie en dat krijgt alleen maar meer vorm door deze blogpost.

  Hele dikke kus!

 26. Eline

  Cynthia,

  ik begrijp volkomen dat je je zo voelt. Zeker als alles zo kort op elkaar gebeurt is. Tegenwoordig denken sommige mensen niet meer na over wat ze tegen iemand zeggen. Het is makkelijk om dit via social media te doen omdat de persoon niet voor je staat. Ze staan er niet bij stil wat dit bij iemand teweeg kan brengen. 🙂
  Je bent een fantastische blogger & je doet het zo goed! 🙂
  Don’t let them get in your head !

 27. Marjan

  Lieve Cynthia,

  Wat naar dat je je zo rot voelt en wat naar dat er zo over je gepraat wordt.
  Al die ‘internethelden’ hebben zo’n grote mond achter hun anonieme schermpjes.
  Ik zie het als jaloezie. Jaloezie om wat jij bereikt hebt, jaloezie omdat jij van je hobby je werk hebt gemaakt.
  Niets meer dan dat. Ik kan me ergens voorstellen dat je je er wel wat van aantrekt (zou ik ook hebben).
  Maar lieve Cynthia, je bent prachtig, krachtig, een fantastische blogger en zover ik dat kan weten een heel leuk mens.

  Dikke knuffel

 28. Kate

  Ik vind het altijd zo’n treurig idee, jonge vrouwen die thuis lekker achter hun laptop zitten, misschien wel met partner en/of kinderen in de andere kamer, en dan mensen online lopen af te zeiken. Ik vraag me weleens af hoe de diehard trolls in het echt zijn. Natuurlijk doen we allemaal weleens nutteloze dingen, maar ik kan er echt niet bij dat je je tijd besteedt aan het katten over het gewicht of het uiterlijk of de persoonlijke keuzes van iemand anders. En het argument ‘als je je leven online zet mag iedereen over je zeggen wat ze willen’ vind ik onzin. Zijn sommige mensen echt zo ongelukkig of gemeen dat ze lullig over andere mensen zijn omdat het simpelweg ‘kan’? (overigens vind ik het ook een beetje creepy als mensen heel erg fan van online persoonlijkheden zijn, vind ik hetzelfde soort rare ‘claimen’ van mensen die je niet persoonlijk kent)

  Ik snap heel goed dat jij je af en toe gewoon wil verdedigen tegen beledigende kut-opmerkingen. Dat hoef je echt niet allemaal te pikken omdat je toevallig een website hebt. Als iemand dat op straat tegen je zegt reageer je er toch ook op?

 29. Danielle

  Bij deze even een hart onder de riem <3 Omdat ik vind dat je juist zo gegroeid bent in je kwetsbaarheid, en je er van jezelf mag zijn met alle facetten op je nieuwe blog. Ik vind je leuker dan ooit, lieve, mooie Cynthia!

  Helaas is het internet ook een broedplaats voor anoniem misdragen, pesten, beledigen, kwetsen en afkraken. Omdat mensen zelf zo onzeker zijn, omdat het lekker anoniem is, omdat ze zich dan even op een ander richten in plaats van op zichzelf. Ik hoop dat dit ooit beter wordt, want het maakt het internet (en mensen in het algemeen) er niet fijner op.

  Neem je tijd om bij te tanken en het te verwerken, en weet dat dit gedrag iets van hen is en niet van jou. Ik vind je blog echt superfijn tegenwoordig!!!

 30. Suzanne

  ♥️

 31. Patricia

  Wauw.. Heel mooi geschreven. Ik zag net je Instagram post en wist even niet waar het over ging , dus net als andere je blog gelezen. Heel goed dat je hier voor uit komt en het bespreekbaar maakt. Je hoeft het ook zeker niet te accepteren wat andere van je zeggen of vinden, als ik in jouw schoenen stond, zou ik mezelf net zo ruk voelen als hoe jij je nu voelt. Maar zoals je ziet zijn er ontzettend veel liever volgers die achter je staan, keep that in mind! Ik volg je ook al jaren en ik vind je een top wijf!

  Neem de tijd voor jezelf, doe waar jij je goed bij voelt.

  Liefs!

 32. Manon

  Lieve Cynthia,
  Ik vind het fijn dat je zo oprecht kunt praten over de minder prettige momenten! Laat dat vooral een voorbeeld zijn voor mensen die altijd maar de schone schijn ophouden; zo zit het leven gewoon niet in elkaar! Voor mij ben je ook hierin een voorbeeld en ik geloof zeker ook voor anderen. Ik vind je een topwijf en heerlijk down to earth. De mensen die zo hatelijk commenten op jouw posts of video’s zijn waarschijnlijk gewoon jaloers op wat jij hebt bereikt door hard te werken. Of ze sporen gewoon niet dat kan ook.

  Ik hoop dat je even weer tot jezelf kunt komen en dat je vervolgens weer met alle zin verder kunt! En neem vooral je tijd. We zijn mensen en geen robots 🙂

 33. Lizette

  Zo, wat heftig dit! Krijg helemaal een brok in mijn keel. Het is NIET leuk, NIET om te lachen en vooral totaal NIET normaal om zulke kritieken te krijgen op jou als persoon. Doe lekker rustig aan en geniet van de dingen waar wij je altijd zo van zien genieten 🙂

 34. Laura S

  Ik volg je ook al jaren en ik vind jou veruit de leukste blogger! Je doet jouw ding en dat doe je goed, geloof in jezelf en laat mensen maar praten. Wij weten (en vooral jijzelf) wel beter!

  Liefs!!

 35. Irene

  Wat goed dat je dit geplaatst heb Cynthia! Iedereen heeft dit wel eens, dat je je ruk voelt, je lelijk en dik en meid geloof me je bent geen van alle! Ik geniet altijd van jou video’s en blogs en ja mensen zijn hard, mensen op het internet gaan heel ver en weet je het is zo makkelijk om een ander hier naar beneden te halen, lekker achter je pc/telefoon kritiek op een ander uiten. En ja dat komt soms heel hard en verkeer aan. Menselijk toch?

  Blijf vooral jezelf, blijf geloven in wie jij bent en wat jij doet en waar jij je goed bij voelt en als een ander daar het niet mee eens is? Hun probleem.. makkelijk gezegd dan gedaan soms maar het is wel de realiteit.

 36. Tessa

  Wat een mooi stuk, zo mooi menselijk. En dat zijn we allemaal.
  Ik vind het ongelooflijk dat je wordt aangevallen om wie je bent, dat is echt het laagste wat iemand kan doen.
  Voor mij ben je een voorbeeld, een geweldige blogger en ik vind juist je persoonlijkheid zo ontzettend tof. Je durft kwetsbaar te zijn, maar net zo goed de confrontatie op te zoeken als je het ergens niet mee eens bent. Ik herken veel van mezelf in jou, en volg je blog (zeker nu je deze lifestyleblog hebt) heel graag en zal dat ook blijven doen.
  Ik kan dus enkel zeggen: ga zo door! Ik vind je een geweldig voorbeeld en dat zal ook zo blijven!
  Liefs

 37. Jenn

  Hi Cynthia,

  Als bezoekster van je blog laat ik vrijwel nooit een berichtje achter.
  Maar het lijkt mij ontzettend moeilijk om zulke nare reacties te lezen..
  Gelukkig blijf je altijd jezelf, eerlijk, oprecht en zet je je altijd voor de 100% in.
  Dat mag ook wel eens gezegd worden, wees trots op wat je bereikt hebt, want dat is een succes te noemen!
  Negatieve reacties zullen er altijd geplaatst worden, het is inderdaad een kunst om hier niks van aan te trekken. Maar hopelijk blijven de leuke berichtjes je toch positief houden, want ik kan alleen maar zeggen: blijf vooral zo doorgaan met je leuke blog! 🙂
  liefs

 38. Diana

  Hoi Cynthia, ik lees je blog al een paar jaar en plaats nauwelijks een coment maar vind toch dat ik hier op moet reageren. Voor mij ben je echt een inspiratie…je hebt werk gemaakt van wat je leuk vind, doet leuke dingen, kom op mooie plekken. Maar ik herken mezelf ook in je op het gebied van dat je graag op jezelf bent en niet altijd mensen om je heen nodig hebt. De mensen die je onderuit proberen te halen zijn de mensen die ongelukkig zijn met hun eigen leven, hou dat in je achterhoofd als je ooit nog zo een coment lees. Ik hoop dat ik ooit de doorzettingsvermogen en werk vind waar ik van hou en jij inspireert me er echt onwijs in en ik vind je prachtig xxx diana

 39. Marijke

  Hé Cynthia, een heel mooi en kwetsbaar stukje heb je geschreven. Vreselijk dat je zoveel bagger over je heen krijgt. Snap niet waarom mensen dat zo nodig vinden te doen. Zegt meer over die persoon moet je maar denken. Hoop dat je jezelf gauw weer wat beter voelt en ga vooral door hoor!! Lekker jezelf blijven!!! Liefs uut Groningen

 40. Kathy

  Jouw blog is het leukst omdat je eerlijk en oprecht bent en je leven op social media niet mooier voordoet dan dat het is, gewoon lekker Hollands, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg..!
  Vergeet niet dat je heel veel vaste bezoekers hebt, die, zoals sommige hier schrijven, eigenlijk nooit reageren. Dat zijn heel veel mensen die jou leuk vinden om wie je bent en wat je doet!

 41. Kim

  Ik moet toch echt even reageren hierop! Jouw blog is mijn favoriete blog. Ik vind jou leuk en lief. Je deelt ook echt persoonlijke dingen en dat vind ik leuk. Ik herken me in sommige dingen, dat is fijn. Maar vooral vind ik het leuk dat je oprecht en echt overkomt.
  Gisteren liet ik je nomakeup foto aan mijn man zien en zei: wat is zij toch knap hè?! Hij gaf me direct gelijk ☺️
  Dus ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt. Ik kan me helemaal voorstellen dat het heftig is als er zoveel gedoe is. Lijkt me normaal dat je het moet verwerken… sterkte! Liefs xxx

 42. Merel

  Beste Cynthia,
  Ik volg jou al een tijdje met veel plezier. Ik vind het goed dat je ook je menselijke kant laat zien. Als 100 mensen een artikel lezen zullen altijd een paar het iets minder vinden. Als 5000 mensen een artikel lezen zullen er al veel meer mensen het minder goed vinden. En nee dat ligt dan echt niet jou maar aan die lezers. Wat ik wel heel zwak vind is als mensen gaan kwetsen. Vaak is dat ook om hun eigen onzekerheden te camoufleren. Maar zeker niet goed te praten. En zoals mijn chefkok ooit zei, je laat je niet je dag verpesten door die 2 gasten die nu aan het klagen zijn. Sindsdien pas ik bovenstaande zin regelmatig toe zowel met werk als privé. Sterkte!

 43. Karin

  Door je instagram berichtje van vanmorgen heb ik dit artikel net gelezen. Jij hebt zo ongelooflijk veel talent! Moet je kijken wat je zonder collega’s en bedrijf achter je, zelf hebt weten neer te zetten! Natuurlijk heb je mensen die je helpen, maar die heeft iedereen nodig. Ik vind het knap en heel tof om te zien!
  Hopelijk zie ik je binnenkort door de Gladiolenstraat fietsen zodat we samen een ritje kunnen maken!
  Fijne dag!

 44. Alisa

  Hi Cynthia,

  Ik volg je jaren en je bent mijn favo (beauty)blogger!

  Its gonna be allright keep your head up!

  Much love voor jou,

 45. Sandra

  Lieve Cynthia, ik volg je al jaren met veel plezier, maar ik plaats eigenlijk nooit een reactie. Wat naar dat je je zo slecht voelt! Ik wil je even een hart onder de riem steken en je laten weten dat ik vind dat je het fantastisch doet! Er zullen altijd mensen zijn die het nodig vinden om rotopmerkingen te plaatsen en hoewel het makkelijker gezegd dan gedaan is; laat je niet gek maken meid! Ik vind je een topper en ik denk dat je juist door je eerlijkheid een inspiratie voor velen bent! Veel liefs xxx

 46. Lisa

  Lees je blog al jaren met veel plezier en heb nog nooit gecomment maar na het lezen van je blog doe ik het toch!
  Het mooiste van je blog vind ik dat je lekker doet wat je zelf wil en verstandige besluiten neemt zonder je door volledig door het commerciele aspect te laten leiden.

  Er zijn zoveel zeiksnorren online lees een willekeurige reactiefeed van een nieuwsartikel en je schaamt je voor de medemens zo achteloos als men met elkaar omgaat en mensen veroordeelt.
  De meeste mensen die op je blog komen hebben wss nog nooit een comment geschreven,zoals ik, omdat ze je content leuk en fijn vind dus ga van die bezoekers uit!!

  Reminder voor mezelf om eens een comment te plaatsen als ik je postextra leuk vind

  Ga zo door!!

  Ciao Lisa

 47. Ruth

  Beste,

  persoonlijk vind ik dat je het recht hebt om niet te antwoorden op de negatieve berichten! Het is jou site, jij bent baas. Moet iemand dit in je huis proberen te doen? Nee! Dus ook niet op je site,. Laat je manegement antwoorden op de negatieve commentaren die kwetsend zijn zolang je open blijft staan voor terechte kritische commentaren, tips,…
  De personen die oprecht zijn en komen voor de artikels blijven wel langs komen.

  groeten! Ruth

 48. Anoniem

  Ik vind je (op)recht en eerlijk. Juist mooi hoe kwetsbaar je je durft op te stellen. Ik zou jouw werk nooit durven doen. Zou niet om kunnen gaan met alle kritiek.
  Ga zo door!

 49. Caithlin

  Hallo Cynthia

  Zoals velen hieronder, reageer ik ook nooit. Toch volg ik je al vele jaren.

  Persoonlijk vind ik dat je het goed doet. Je pakt de dingen tof aan, je hebt me vaak geholpen of geïnspireerd met artikelen. Ik wil je daarvoor bedanken. Het hoeft niet altijd goed te gaan, niks moet. Neem gewoon je tijd, denk aan uzelf en de mensen die u dierbaar zijn. Al de rest doet er niet toe.

  Er zijn zoveel volgers die je al het goede wensen, maar die zelden reageren. Daarom ook deze reactie.

  Bedankt voor al het harde werk!

 50. Elke

  Bah, wat ontzettend naar om dit te lezen. Ik reageer erg weinig, maar kan het zeker niet laten hier even op te reageren, want vind de manier hoe mensen zich online ontwikkelen soms doodeng. Wie zijn die mensen die zulke gemene dingen zeggen en waarom doen ze dat? Ik kan er met mijn hoofd niet bij, vooral omdat het er zoveel zijn. Ik gun jou wat dat betreft de komende tijd (en voor je hele online carri

  • Elke

   Oeps! Was nog niet klaar 😉 Ik gun jou voor de komende tijd (en voor je hele online carrière verder) wat meer rust wat de nare reacties en kritische noten betreft – het is totaal onnodig om iemand, jou in dit geval, zo gemeen te behandelen. Ik heb de reacties hieronder niet gelezen, maar aan het aantal te zien, worden jou nu honderden harten onder de riem gestoken, ik hoop dat je dat veel goed zal doen. Hou je hoofd omhoog en wees de mooie Cynthia die je bent, probeer niet te luisteren naar die narigheid, want dat zijn mensen die zélf ontevreden zijn, of jaloers. Doe rustig aan en probeer vast te houden aan je forumverbod. Sinds ik een tijdje geleden mezelf ‘verboden’ heb teveel Facebook comments onder willekeurige artikelen te lezen, word ik er ook een stukje minder naar van, vanbinnen. Al die haat die online wordt uitgestrooid, zo zonde! Kan me er nu alweer keihard over opwinden maar helaas wordt ik daar zelf boos van en heb ik alleen mezelf daarmee. Ik hoop dat je de eer aan jezelf houdt en je zelfbeeld niet laat veranderen door dit soort mensen, luister alleen naar de mensen dichtbij je en naar jezelf 🙂 Geniet van het fijne zonnetje deze week, ga lekker in de tuin zitten met een boek en een wijntje en steek een dikke middelvinger op naar de mensen die je zo rot laten voelen! Love is all 😉

 51. Inge

  Het internet is zo gemeen! Ik vond het ontzettend knap en gedurfd dat je al jarenlang jouw mening deelt met ons en toch door gaat ondanks de negativiteit van sommigen. Ik vind het belachelijk dat er zulke haatreacties op een artikel komen, zoals dat artikel over de serie girlboss, terwijl je gewoon jouw mening deelt.
  Blijf lekker jouw mening uitten en artikelen plaatsen die jij leuk vindt om te maken! Doe rustig aan en je trouwe positieve volgers zullen je altijd blijven steunen.

 52. Kimberley

  Lieve Cynthia,

  Ik volg je sinds december 2013 en sindsdien heb ik letterlijk elke blogpost van je gelezen. De ontzettend gemene reacties die je hebt gekregen maken dat ik nu mijn eerste reactie schrijf. Ik vind het oprecht vreselijk om te lezen. Ik ben zelf docent en weet heel goed dat sommige reacties je echt kunnen raken, reacties die naar en heel persoonlijk zijn. Zoals ik ook in één van de andere reacties las, erover praten met mensen die hetzelfde meemaken helpt. Ik hoop dat je je plezier in bloggen hierdoor nooit laat overschaduwen, want ik – en heel veel mensen met mij – genieten elke dag weer van alles wat je schrijft. Ik lees met heel veel plezier over producten die je opgestuurd krijgt en ga naar plekken waar je bent geweest. Je hebt me geïnspireerd om (nog) positiever en gestructeerder te leven en inzichten gegeven m.b.t. hooggevoeligheid. Je blog is een onderdeel van mijn leven geworden en daarom wil ik je nu een hart onder de riem steken. Ik hoop dat je snel weer je kracht hervindt, want volgens mij ben je zo’n lieve, talentvolle en sterke vrouw en deze shit verdien je niet.

  Heel veel liefs!

 53. Elianne

  Ik reageer normaal gesproken ook nooit, maar na dit artikel wel ik vind het namelijk nogal heftig.
  Ik snap niet dat mensen denken dat het OKÉ is om iemand anders te beledigen via internet (ook niet in ”real life” natuurlijk). Ik snap dat sommige mensen het via internet makkelijk vinden omdat je niet de reactie van diegene ziet maar dan nog… Het empathisch vermogen is van sommige mensen ver te zoeken helaas.

  Cynthia je bent een prachtig persoon en ik volg je al jaren met plezier (ondanks dat ik nooit reageer 😉 ).

 54. Stèphanie

  Hoi Cynthia, ook ik ben een trouwe maar stille bezoekster.. ik vind het diep triest hoe mensen het verschil tussen de realiteit en social media kwijt raken.. niet wetende dat haatcomments iemand verschrikkelijk pijn kunnen doen..
  Ik hoop dat je vertrouwen blijft houden in jezelf en in de mensen waar het om draait in je leven, je bent echt een mooi mens! Al ken ik je niet irl, ik kan oprecht zeggen dat je postitiviteit en je originaliteit je maken tot een prachtig persoon! Heel veel liefs, Stèphanie

 55. Stella

  Ik reageer nooit, maar vandaag even wel.

  Wat naar als mensen dat soort dingen over je zeggen… Jaloezie doet gekke dingen!
  Ik volg je al jaren met veel plezier.
  Probeer je te focussen op de positieve reacties, want geloof me – die zijn er genoeg! Je bent top.

 56. Dees

  Lieve Cynthia, ik ben geen trouwe commenter maar wilde hier toch even op reageren: heel veel liefde voor jou! Ik vind jou juist een topper, een mooi, echt en oprecht mens! Al die negatieve comments heb je mijns inziens totaal niet verdiend. Ik heb het idee dat mensen in het algemeen steeds makkelijker worden met gemeen doen van achter hun toetsenbord, en omdat jij in zekere zin een publiek persoon bent vergeten veel mensen denk ik dat je een mens van vlees en bloed bent. Hopelijk voel je je snel weer wat beter <3

 57. Jessica J.

  Jezus, wat een ontzettend nare reacties allemaal. Ik weet dat het makkelijker gezegd dan gedaan is, maar laat het niet aan je hart komen. Ik hoop dat je weet dat velen zo reageren uit jaloezie en niet willen inzien hoe hard je hebt moeten werken om te geraken waar je nu bent.

 58. Eline

  Hi Cynthia

  Ik lees jou blog al jaren met veel plezier
  Ik vind het juist zo leuk dat je altijd over verschillende dingen schrijft ook persoonlijke dingen
  Dat maakt jou blog juist zo mooi
  Jou artikel over hooggevoelig heid heeft mij juist enorm geholpen
  Ik hoop je hiermee een hart onder de riem te steken want je bent een ontzettend leuk en lief mens

  Liefs Eline

 59. Renée

  Echt ruk dat je je zo voelt/voelde. En ja, het waait wel over, maar op het moment zelf trek je het gewoon heel slecht.
  Over die perfectie en jouw anti-beweging: je hebt niet half door hoe tof je bent, juist door dit (onbewust) te doen! Ik merk onder de 25-35’ers een terugkeer naar het ‘normalisme’. Even weg van alle gemaakte online perfectie, meer offline, meer kwaliteit, meer bewuste keuzes. En jouw blog vind ik daar heel fijn voor, naast degroenemeisjes.nl en bedrock.nl. Dankjewel voor je fijne eerlijke blogs (en video’s) dus, ook -of juist- als ze niet vol hangen met digitale slingers.

 60. Daniëlle

  Wat naar dat je, je zo voelt! Ik hoop dat je snel weer wat beter gaat voelen, maar neem er goed de tijd voor! Je bent zelf het allerbelangrijkste!

 61. Eva

  Ik hoop dat je je snel weer beter voelt lieverd! En ik bekijk je site elke dag weer met veel plezier!

  Xliefs Eva

 62. Elise

  Zoals je ooit zelf in een van je blogposts hebt gezet:

  If you only read what everyone else is reading, you can only think what everyone else is thinking.

  Je bent een prachtmens Cynthia. Heel veel respect!

 63. Frida

  Hoop dat je je inmiddels alweer wat blijer voelt x

 64. Annika

  Een knuffel voor jou! Ik vind dat je het goed doet, ik lees je graag en ik kijk naar je video’s op YouTube.

  Een hoop commentaar komt voort uit jaloers en onzekerheden. Ik snap dat het moeilijk kan zijn om het van je af te laten glijden. En online pesten is echt een ding, het is heel makkelijk om vanachter je scherm dingen te zeggen die je in real life nooit hardop zou uiten. Sommige mensen hebben een filter nodig.

 65. Valentina

  Zoveel lieve reacties om jou te laten weten dat je gewaardeerd wordt.
  Ook ik kom hier dagelijks, al jaren en met veel plezier!
  Achter de negatieve reacties zitten niets minder dan grote bullebakken, vergelijkbaar met die vervelende pestkoppen vroeger op het schoolplein.
  Daar is maar één remedie tegen, niet reageren, dan is de lol er snel vanaf.
  Ook dit gaat voorbij, echt.
  Wees trots op alles wat je hebt bereikt, de nare reacties kunnen nooit op tegen de vele bezoekers die je een warm hart toedragen.
  Liefs, en blijf in jezelf geloven!

 66. Merel

  Ik kom altijd met veel plezier op je site en als er een keer een artikel staat dat me minder aanspreekt, dan sla ik even over. De volgende keer geniet ik weer van iets anders. Je kan onmogelijk iedereen elke dag aanspreken. Ga zo door! Liefs!

 67. GJ

  Hey Cynthia,

  Wat een reacties! Wauw, gelukkig heel veel ‘hart onder de riem’ berichtjes.

  Sinds cynthia.nl ben ik echt een groot fan van je (daarvoor ook hoor ;)). Knap hoe je bijna je hele leven online zet. Je bent super open, pakt ook de zware onderwerpen op, op een zeer professionele manier. Echt petje af! Tip: probeer voor jezelf ook wat dingen echt persoonlijk te houden en niet online te gooien. Waarschijnlijk zul je dat ook wel doen. Dat zijn de dingen die echt van jezelf zijn, zonder dat jan en alleman zich er mee bemoeit.

  Ik vond jouw artikel over Girlboss echt schitterend. Super oprecht en eerlijk. Ik kan dat waarderen. Alleen maar ‘halleluja’ berichtjes over hoe geweldig iets is, geloof ik niet altijd. Jij toont echt lef, stoer om te zien.

  Succes met het ‘uitzoeken’ van een werkbare manier van bloggen, voor zover dat mogelijk is. Reacties zullen er altijd blijven komen.

  Liefs!

 68. bychristiana

  Wat verdrietig om dit te lezen. Ik moet zeggen dat het wel herkenbaar is, alhoewel mijn blog natuurlijk bij lange na niet zo groot is als die van jou. Ik krijg weinig feedback, en zeker geen negatieve, maar het feit dat er zo weinig feedback komt, maakt mij ook vaak super onzeker. Vinden mensen me dan stom? Voeg ik eigenlijk wel wat toe? Dat soort negatieve gedachten. Gelukkig zit ik nu in een heel goede periode en barst ik van de inspiratie, en ik weet dat jij die goede fases ook vaak genoeg hebt. Ik vind de stap van misslipgloss naar Cynthia heel goed en ik lees je artikelen hier erg graag. Het is leuk om te zien dat je ‘gegroeid bent’ , ouder geworden, al klinkt dat laatste misschien niet zo aardig. Ik zie die groei bij mijzelf ook, en het is leuk en goed om dat te zien. Nou ja, lang verhaal kort. Neem lekker de tijd voor jezelf, het is JOUW site, jouw leven. Put kracht en inspiratie aan de lieve mensen om je heen, die de échte Cynthia kennen. Dan gaat je lampje vanzelf weer aan.

 69. JokeV

  Cynthia,

  ik werk zelf in de hulpverlening en bij mij werkt het heel erg als ik kan ‘ventileren’ ten opzichte van collega’s. We houden er zelfs speciale momentjes voor vrij, intervisievergaderingen waar we casebespreking doen. Echt letterlijk; “Ik kwam dit tegen, wat zouden jullie daar mee gedaan hebben?” En dan luisteren naar de tips en know-how van de collega’s in een gelijkaardige werksituatie. Samen kom je er vaak verder mee dan alleen. Misschien is dat een tip voor jou? Een intervisiegroepje opzetten met mede-bloggers? Ik heb nu het gevoel dat je er een beetje te alleen in staat.

  • Cynthia Schultz

   Ja, dat is best een idee. Ik ventileer vaak naar Willem als hij thuiskomt van zijn werk, maar die is de verhalen soms ook wel een beetje zat (vooral omdat het vaak hetzelfde is).

 70. Elke (27 jr)

  Goh Cynthia,

  Ik wordt best wel kwaad van alles zaken die zich online afspelen. Ik werk als psychiatrisch verpleegkundige met jongeren in België en ook hier is het zo overduidelijk welke pest sociale media kan zijn.

  In alle anonimiteit, niet face to face mensen uitmaken, beledigen en pesten..
  Misschien moet je het ook gewoonweg vaarwel zeggen, het blijven bekijken van comments op wat je maakt. De mensen die het appreciëren (zoals ik oa), plaatsen niet misschien altijd dat we het inspirerend, interessant, mooi, leuk, ontspannend.. vinden.
  Laat je er aub niet onderuit door halen. Dat is het niet waard.

  Succes Cynthia!
  Elke

 71. Martina

  Alle negativiteit is voor mijn gevoel weer een stapje verder in het vreselijke individualisme.
  Het maakt niet uit hoe ik jou laat voelen als IK maar MIJN zegje mag doen, want IK heb recht op MIJN mening. Dat.
  Het maakt me ziek. Lijkt alleen maar toe te nemen.

  Met jouw reactie hierop laat je heel duidelijk zien dat je er niet in mee gaat.

  Jou oprechtheid in alle bovenstaande artikelen enzovoorts zijn tekenen dat jij niet een masker ophoudt, dat dat masker je niet eigen is.
  Petje af met jouw vak.

  Je bent mijn favoriete blogger en YouTuber om je eigenheid, openheid en volwassen werk.
  Juist door dit soort artikelen.

  Medelijden is wat ik voel voor de online haters omdat dit voorkomt uit enorm veel negativiteit.
  What goes around comes back around.

  In the mean time; you rock!
  Virtuele knuffel…

 72. Thea

  Hi Cynthia,
  Ik heb door werk wat ik deed ook altijd veel over me heen gehad. Ik stond bijna dagelijks in de kranten en mensen vinden dan al snel iets van je.
  Wat mij heel erg hielp is toch te bedenken dat er een scheiding is tussen prive (familie, vrienden) met hun mening en de mening van mensen die je eigenlijk helemaal niet kennen en zich baseren op dat ene kleine stukje wat ze van je zien/lezen. Ik bedoel, wat is hun mening nou eigenlijk waard? Ze kennen je helemaal niet! Je hebt nooit en gesprek met ze gevoerd, ze weten niet hoe hard je werkt of hoe je bent thuis of bij je vrienden. Probeer het als onderdeel van je ‘werkleven’ te zien, zet het op afstand en geef het niet teveel gewicht. Dat is het niet waard!

 73. Xenia Feldman

  Ik vind juist de bovengenoemde artikelen jouw beste artikelen. Ik heb toen waardevolle dingen voormezelf eruit gehaald.
  Het is natuurlijk wel erg makkelijk van die gekke mevrouw iets te postten op linda.nl lekker veillig achter haar computer. Dat is gewoon zielig.
  Je doet het fantastisch.

 74. Nora

  Mensen veranderen niet. Sommigen willen rellen, sommigen zijn oprecht boos en kwaad en sommigen roeptoeteren maar wat zonder de nuance te willen zien. Dit blijft zo.
  Je hebt maximum social media exposure en de vraag is of jij hier wel zo gelukkig van wordt. Veel mensen zien het als ‘snel en makkelijk geld verdienen’, wat het uiteraard niet is, maar de nadelen zijn er ook altijd en soms heb je er meer last van dan anders.
  Ik heb jarenlang in een politieke omgeving gewerkt, een grote slangenkuil, house of cards was een aha erlebnis. Mijn directe nasty bitch collega zei tegen me: if you can’t stand the heat stay out of the kitchen. Ik heb het advies ter harte genomen. Ik verdien nu veel minder maar ik heb wel rust in mijn hoofd en dat is niet in geld uit te drukken

 75. Britt

  Hi Cynthia,
  Wat een goed artikel. Zo eerlijk!
  Ik volg je eigenlijk pas sinds een tijdje, juist omdat ik je blogs zo fijn vond om te lezen. In je stuk over hooggevoeligheid herkende ik veel. Dat je je niets moet aantrekken van negatieve reacties is makkelijk gezegd maar super moeilijk. Denk elke keer als je iets negatiefs voelt ook maar even aan alle positieve reacties en mensen die je artikelen wel fijn vinden om te lezen!!! Liefs Britt

 76. Willemse

  Wat super vervelend dat je je door die negatieve reactie’s nu ruk voelt.
  Ik hoop dat je snel weer in een goede flow komt.

 77. Christel

  ♥❤?

 78. Elles

  Meid, je bent mooi zoals je bent ?

 79. Willemijn

  Hoi Cynthia,
  Blij dat er toch zoveel lieve en positieve mensen zijn als ik zo de reacties lees. ik kan niet begrijpen waarom mensen zo gemeen doen en je zo aanvallen. Wat rot dat jij daar zoveel last van hebt. Ik zou dat ook hebben en zou er echt niet tegen kunnen denk ik. Ik ben heel blij met jouw mooie blog, als je vlogt vind ik dat oprecht de beste en leukste vlogs om te kijken en ik hoop dat je vooral de positieve reacties die ik hier lees heel erg binnen laat kom, want dat verdien je.
  Rustig aan en blijf jezelf!

 80. M

  Cynthia, het is makkelijk gezegd, maar probeer je niet gek te laten maken door al die rare mensen die zich op internet anoniem voelen en nare comments achterlaten en je door het slijk proberen te trekken. Je hebt al jarenlang een van de beste beautyblogs van Nederland. Wees trots op wat je hebt bereikt. Je bent verder dan de meeste mensen, en dit soort kansloos gedoe door anonieme mensen op internet is echt jouw verdriet, stress of nare gevoel niet waard. Ga gewoon door met waar je goed in bent en probeer je niet af te laten leiden door de haters. In Nederland houdt men nu eenmaal niet van mensen die op hoog niveau iets heel goed doen en hun kop boven het maaiveld uitsteken. x

 81. Alexandra

  Wat ontzettend triest om dit te lezen. Als je eens wist wat een enorme deur je voor mij hebt opengezet met je artikel over hooggevoeligheid. Jemig, dat artikel is voor mij een verrijking. Als je shit over je heen krijgt, bedenk dan alsjeblieft dat je één iemand er ontzettend mee hebt geholpen. Ik vind het bewonderenswaardig hoe je jezelf durft te zijn en ik vind het in en intriest dat je je slecht voelt doordat anderen denken het recht te hebben om zo met je om te mogen en kunnen gaan.

  Blijf jezelf, recht je rug en doe waar JIJ je goed bij voelt!

 82. Sally

  Hopelijk voel je je gauw weer wat beter. Ik vind het triest hoe sommige mensen af en toe kunnen reageren.. dat zegt iets over die personen. Hoogstwaarschijnlijk is het iets van jaloezie/afgunst.

  Je bent een heel leuk, mooi, puur, lief en aardig persoon! Ik zou je heel graag als een vriendinnetje willen 🙂

  Doe even een stapje terug en probeer de negatieve reacties los te laten.. al begrijp ik je volkomen.. ik zou er ook echt mee zitten!
  Als die personen je niet (meer) leuk vinden, moeten ze gewoon niet meer op je site verschijnen.

  Zorg goed voor jezelf!
  Liefs!

 83. Judith

  Lieve Cynthia,

  ik plaats nooit een reactie, maar volg je al vanaf de tijd dat Miss Lipgloss nog een blog op blogspot was;) Ik vind het onwijs leuk om te volgen wat je allemaal doet, en bijzonder om te zien hoe je zo je eigen pad en carrière hebt gecreëerd. Ik lees je blog met veel plezier (uiteraard het ene artikel meer dan het andere maar dat lijkt me logisch, aangezien iedereen weer net iets andere interesses heeft), maar vind het ook echt interessant om via je blog mee te krijgen hoe je carrière verloopt en hoe je kansen voor jezelf creëert en projecten aanpakt! Keep up the good work!

 84. Dorien

  Liefste Cynthia,

  Ik vind het heel erg jammer dat je dit allemaal moet ervaren/doorstaan. Ik vraag me vaak ook af waar het respect voor anderen gebleven is. Ik vind het goed en knap van je, dat je dit durft delen! Dikke knuffels xx

 85. Anne

  Beste Cynthia,
  Ik heb gekeken naar de reacties van de vorige artikelen. Ik bedacht mij dat al die reacties misschien komen omdat er onduidelijkheid is voor de mensen die het niet begrijpen. Onduidelijkheid is namelijk vaak de factor. Zou het misschien makkelijker zijn (ipv proberen te reageren en alleen maar vervelende dingen te gemoet te gaan) een onderscheid te maken tussen #spon (gesponsord door BV een merk) en #gifted (toegestuurd maar zonder enige verplichting). Voor veel mensen zou het kunnen betekenen dat gifted een meer neutrale mening zou opleveren. Omdat ze dus niet goed begrijpen wat spon betekend.

  Misschien dat dit iets kan opleveren of je er over kan nadenken of verder denken.

  Jammer van alle reacties, ik hoop dat je je snel beter voelt.

 86. Caroline

  ❤️

 87. Annelies

  Negatieve (gemene) reacties zijn het makkelijkst via internet te geven. De meeste mensen zouden het niet durven om jou in het echt aan te spreken! Omdat jij blog schrijft denken mensen dat ze hier het recht toe hebben en dat ze jou kennen! De meesten weten wel beter;) Echt vervelend dat jij je hierdoor rot voelt! Ik zou zeggen kom op! Ik lees je blog met plezier zoals vele anderen.

 88. Simone

  Goed dat je dit plaatst, hoe succesvol je ook bent of hoe goed het ook gaat op diverse fronten, iedereen zit er weleens doorheen.

  Afgezien van de ophef rondom jouw artikel/ aandacht voor seksuele intimidatie, was de overige ophef langs mij heen gegaan.

  Goed dat je het aangeeft en hopelijk heeft de positiviteit snel weer de boventoon!

 89. Eline

  Jeetje wat heftig om te lezen. Het viel me inderdaad op hoeveel negativiteit er de laatste tijd heerst. Ik kan me heel goed voorstellen dat je je dit aantrekt en er verdrietig van wordt. Dat is helemaal niet raar! Het moet enorm lastig zijn om dat soort negativiteit naast je neer te leggen. Knap van je dat je er een artikel over hebt geschreven. Volgens mij een heel mooi antwoord op negativiteit van anderen: kwetsbaarheid. Ik hoop dat je steun van halen uit alle lieve reacties op je site en bij de mensen die dicht om je heen staan.

  Ik vind het juist fijn om je te volgen en je blogpost te lezen omdat je een gewone (in de goede zin van het woord) hardwerkende vrouw bent, die haar uiterste best doet om alle ballen hoog te houden. En dat dat niet altijd lukt, hoort daar nou eenmaal bij. Ik hoop dat je je gevoel kan accepteren – er tegen vechten kost alleen meer energie – dan zal het ook vanzelf weer wegzakken. Neem de tijd die jij nodig hebt, je hebt aan niemand iets te bewijzen. Je bent mooi van binnen en van buiten en inspireert veel vrouwen met je persoonlijkheid, kracht en kwetsbaarheid, dank je wel daarvoor.

 90. Ingrid

  Schokkend om te lezen dat mensen zo naar kunnen reageren. Ik heb respect voor je eerlijkheid hierover en heel begrijpelijk dat je hierdoor wordt geraakt. Ik hoop dat het je goed heeft gedaan om erover te schrijven. Blijf vooral bij jezelf zou ik willen zeggen en deze quote uit ‘De Alchemist’ van Paul Coelho weet mij altijd positief te raken: “Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren. Niemand kan vluchten voor zijn eigen hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt. Zodat je nooit verrast wordt”.

  • Eline

   Mooie quote, ga hem gelijk opschrijven 🙂

 91. Shirley

  Ik hoop dat alle lieve woorden je goed doen. Ook ik volg je graag. MissLipgloss alleen voor de persoonlijke stukken en nu Cynthia.nl voor alles. Keep up the good work. En het is echt niet erg om je rot te voelen en dit even te laten weten, denk dat we daar allemaal weleens mee te kampen hebben. Sterkte, denk aan jezelf en hoop dat je snel het plezier weer vindt. Ik volg je in ieder geval al héél wat jaren met plezier 🙂

  X

 92. Sandra

  Rot dat je, je zo voelt over iets wat je grootste passie is. Ik hoop dat je de komende tijd rust kan vinden samen met je vriend en de mensen die dierbaar zijn. Zodat je weer verder kan gaan op een manier waar jij wel gelukkig wordt. Het is goed dat je hier over schrijft! Gevoel is iets heel aparts en het is heel sterk van je dat je ons zo met je mee laat kijken in je gevoelens en ik vind dat het een heel goed stuk is. Ik kan mijzelf (voor zover mogelijk) inleven in jou situatie en ik hoop dat dit voor meer begrip zorgt!

 93. Linda

  Veel Meiden/vrouwen zijn gewoon gemeen, zit in hun aard. Zo ben jij niet , integendeel , daarom hap je ook zo lekker ? Maar weet je, dat gemene komt voort uit iets.. onzekerheid , afgunst, etc.. Lees aub met name de positieve reacties of vriendelijke feedback en geef dat tien keer meer waarde ????

 94. RS

  Hoi Cynthia! Ik reageer normaal nooit, maar ik volg je al een langere tijd en ik vind je blog echt ontzettend leuk en inspirerend! Je bent zo lekker ‘gewoon’ en daar houd ik van. Het is juist goed om te laten zien dat ook jij af en toe gewoon niet lekker in je vel zit en dat het niet altijd over rozen gaat. Dat vind ik juist een veel realistischer beeld geven! Ik ken je niet persoonlijk maar je lijkt me zo’n lieve meid. Ga lekker door met wat je doet en probeer de negatieve reacties naast je neer te leggen. Je bent goed en mooi zoals je bent!

  Liefs

 95. Inez

  Wat mij vooral opvalt in de laatste jaren dat ik je volg is dat jij een ongelooflijke drang hebt om jezelf te verdedigen, om alles goed te praten. Je laat je zo enorm kennen. Je kan niks aan je voorbij laten gaan. Ik denk dat het een heleboel energie kost, zo zonde.
  Je kan toch ook gewoon denken: ‘Ze weten niet beter, laat maar’. Het heeft gewoon geen zin om altijd overal op in te gaan! Laat het los!

  • Lisa

   Helemaal mee eens, kost ook zoveel energie

  • Elyse

   Dat zou inderdaad heerlijk zijn, als je alle nare dingen in je leven zomaar los kon laten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan en zoals Cynthia aangeeft, lukt dat haar soms wel en soms gewoon even niet, zoals nu.

   Ik wil je hierbij ook even bemoedigen, ik vind je echt een mooie, inspirerende vrouw (zoals je op je blog heb leren kennen). Ik volgde je eerst niet omdat ik niet zoveel met makeup heb, maar kom sinds je nieuwe site regelmatig terug om je blogs te lezen. Ik waardeer je openheid, je kijk op dingen die je met ons deelt en je mooie foto’s bij de artikelen.

   Ik ben een stille volger maar wilde je dit toch even laten weten 😉
   Liefs!

  • Alice

   Ik denk dat dat juist het punt is dat Cynthia wilt maken. Dat het momenteel even niet gaat om dat van dr af te laten glijden.
   Ik vind ‘trek het je niet aan’ altijd zoveel makkelijker gezegd dan gedaan! Respect overigens voor mensen die dat wel kunnen. Het lukt mij ook niet zo vaak als ik het zou willen.

   Cynthia: goed dat je hier open over durft te zijn. Iemand die jouw gevoel hierover durft te veroordelen mist wat mij betreft een boel empathie. En ik kan me goed voorstellen dat de ‘relletjes’ van de laatste tijd je persoonlijk raken, omdat ze vaak persoonlijk gemaakt worden.
   Ik veronderstel dat het veelal volwassen vrouwen zijn die je blog bezoeken, al twijfel ik daar bij sommige reacties behoorlijk aan, gezien het niveau in de reacties soms.

  • Britt

   Ik vind het eigenlijk niet zo gek dat je jezelf wilt verdedigen. Als je íedere dag meerdere nare opmerkingen krijgt dan kan je dat toch niet altijd naast je neer leggen?

   Vergelijk het even met werk en iedere dag heb je collega’s/klanten die zeggen ‘Jij bent echt lelijk zeg’, ‘Jij doet je werk echt slecht’, ‘Wat ben jij een aansteller,’ etc etc. Jaar in jaar uit, kijken hoe lang je dat volhoudt om het te negeren. Dat is onmogelijk. Misschien ga je dan naar een leidinggevende en zeg je er iets van (zoals Cynthia in blogposts doet) en het wordt alleen maar erger. Ik ben benieuwd hoe lang je het dan nog op je werk volhoudt.

   Niks anders dan respect Cynthia!

 96. Sabrina

  Je bent een topvrouw. Echt. Ik hoop dat je overspoeld wordt met lieve berichten, complimenten, knuffels en liefde.
  Je verdient het!

 97. Manon

  Ahh, Cynthia.. wat een naar gevoel?! Je doet het goed, je bent mooi en ik lees je blogs na al die jaren nog altijd met plezier!
  Groetjes van iemand die op feestjes ook met de hond knuffelt! Kop op meid?

 98. Loes | Gewoon iets met Loes

  Lieve Cynthia, had je artikel gister al gelezen, maar nog geen kans gehad om te reageren en voel me geroepen om dat toch nog even te doen. Ik vind het echt super zuur dat je je zo vervelend voelt, maar kan het me wel helemaal voorstellen. Zo stom hoe mensen soms (vaak?) reageren op dingen online. Ik begrijp dat gezeik en gezeur niet zo goed: wat schiet je er nou mee op? Ik heb geen advies voor je, want ik zou eerlijk gezegd ook niet zo heel goed weten hoe je er mee om moet gaan. Wel hoop ik dat je je snel wat beter voelt (en na al die lieve reacties op dit artikel moet dat vast lukken). En ik zou toch proberen om het te negeren. Niet eens meer op reageren. Je verandert er niks aan en het kost jou alleen maar energie.

  Zelf lees ik je blog heel graag, en inderdaad zoals iemand hieronder al schreef: misschien lees ik niet alles, maar dat doe ik in tijdschriften ook niet. Ik lees wat ik leuk vind, en dat is heel veel op jouw blog! Ik hecht waarde Annie mening over bepaalde (al dan niet beauty-gerelateerde) artikelen en vind het gewoon ontzettend leuk om te zien wat je bezighoudt. Voor mij ben je juist 1 van de echte, nuchtere bloggers en dat waardeer ik juist enorm! Kop op meid, en ik hoop dat je je snel beter voelt.

 99. Jose

  Ik denk, als ik je echt zou kennen, dat ik je superleuk en aardig zou vinden. Doe ik nu namelijk ook, al zo lang als ik je blog(s) lees (en dat is sinds de brugklas denk ik, ben nu 22).

 100. Wendy (B)

  Knuffel…

 101. Arnie

  Hi Cynthia, wat vervelend voor je! Ik volg je blog nu een tijdje en dat is eigenlijk vooral vanwege jouw schrijfstijl en de oprechtheid die op me overkomt bij het lezen van de artikelen, en in mindere mate vanwege de content (hoewel die me vaak ook aanspreekt!). Zo lees ik al je reviews over sterrenrestaurants terwijl ik daar zelf nooit naartoe zou gaan, om maar een voorbeeld te noemen haha. Om maar even te zeggen dat ik een van de lezers ben die jouw blog kan waarderen vanwege de persoon die erachter schuilgaat en de mate waarin jouw eigen persoonlijkheid erin doorschemert. Ik zou me de negatieve reacties ook persoonlijk aantrekken en dat lijkt me lastig om mee om te gaan. Sterkte en bedankt voor je reële en oprechte artikel (en de rest van je blog uiteraard)!

 102. Vera

  Lieve Cynthia,

  ik vind het fijn en knap dat je dit durft te delen. Ik merkte inderdaad ook al aan sommige comments dat ze echt gemeen waren bedoeld en jij probeerde er dan nog een positieve discussie van te maken en dat lukte dan niet.
  Ik begrijp helemaal dat deze dingen je raken; jij bent tenslotte ook maar een mens.
  Het liefst zou ik je nu een knuffel willen geven maar ik woon te ver weg, dus hier is een digitale <3
  Trek je niets aan van de haters, die mensen zijn zelf zo onzeker dat ze het nodig hebben op anderen te bitchen en helaas was jij het slachtoffer.
  Ik geloof je als je zegt dat je hoogsensitief bent en seksueel geïntimideerd. Anders zou je dat nooit plaatsen.
  Ik hoop dat je een beetje rust krijgt dit weekend en morgen met een frisse blik weer kunt beginnen.

 103. Fay

  Hoi Cynthia! Ik reageer normaal nooit, maar vind dat je even wat steun kunt gebruiken. Super dat je bent gestopt, van die lezers heb je toch geen ‘feedback’ nodig want wat is dat zelfs, denk dat sommige mensen gewoon iets te klagen nodig hebben. Het was mij inderdaad zelfs opgevallen in één of ander artikel een tijdje terug, ik denk dat je gewoon een makkelijk doelwit bent omdat je toch tot de grootste bloggers van NL behoort. Sommige mensen zijn nieuwsgierig en willen dirt ofzo, maar wat je eventueel vroeger wel en niet hebt gezegd is voor nu toch echt niet relevant en je moet je daar inderdaad niet te veel van aantrekken. Helaas zullen er altijd mensen zijn die zo uninformed reageren. Je bent door de jaren heen zo ontzettend gegroeid en toevallig had ik je artikel over hoogsensitiviteit nog niet gelezen dus snel even gedaan, en echt een top artikel vind ik dat dus. Herken mezelf er echt in, en snap niet hoe mensen nog zo kunnen reageren als ze dat artikel hebben gelezen. Maar goed, sorry voor dit enorm lange bericht – ik wilde gewoon even zeggen dat je nu in mijn ogen de meest professionele beautyblogger in NL bent (oké, van alle bloggers die ik ken en dat ik zo kan zien, ben geen expert ofzo) en echt een topvrouw en die reacties verdien je niet. Neem lekker wat tijd voor jezelf en trek je er niks van aan! Over en uit 🙂

 104. Vanessa

  ❤️

 105. Karen

  Je bent een topvrouw, Cynthia. Tijd dat je dat beseft! Ik ben al jaren een trouwe volger en word alti geïnspireerd door je Posts, ik leer mezelf zelf beter kennen door je berichten. Bewust leven en af en toe eens toelaten om jezelf rot te voelen is volgens mij de beste aanpak. En beseffen dat je een topper bent. Mensen zullen altijd jaloers en grof zijn maar weet je? Als ik zo n mensen ontmoet, ben ik alleen maar heel blij dat ik niét zo ben. Kop op, kanjer! 🙂

 106. Lenneke

  Ik probeerde al twee keer een heel verhaal achter te laten, maar het lukt niet. En hoe langer ik erover nadenk, hoe minder ik het negatieve wil weerleggen. Je bereikt er niets mee (ze gaan je niet geloven) en je steekt alleen maar energie in iets waar je het niet in wíl steken. Heb je Jij bent een badass van van Jen Sincero al gelezen? Denk dat je dat wel kan waarderen. En verder wilde ik alleen nog zeggen: ♥️

 107. Lisa

  Heel mooi dat je dit artikel ook plaatst. Je bent een geweldige blogger, en ook voor mij elke keer weer een stukje warme content op het soms zo kille internet. Stoer dat je de review pagina niet meer leest. Ik hoop dat je een manier vindt om met de kritiek om te gaan, want ik wil je niet kwijt! Ook zou ik niet willen dat de critici invloed krijgen op de content. Sterkte er mee!

 108. Karlijn

  Lieve Cynthia,

  Wat erg dat je je zo voelt. Ik kan het helemaal begrijpen na alles wat je over je heen hebt gekregen. Ik denk dat niemand dit soort dingen over zichzelf kan lezen, zonder dat dat iets met je doet.

  Wat ik het ergste vind om te lezen, is dat mensen doen alsof het jou maar allemaal aan komt waaien. Het feit dat jij mooie reisjes kunt maken, vaak op vakantie kunt en je eigen werktijden in kunt delen, komt omdat je daar kei hard voor hebt gewerkt en dit voor jezelf hebt opgebouwd. En dat is toch geweldig! De mensen die die vervelende reacties plaatsen zijn jaloers op het leven dat jij hebt en zijn zelf niet gelukkig met hun eigen leven. Ik kan zo slecht begrijpen dat mensen dat gaan afreageren door te haten op het leven van iemand anders.

  Ik moet zeggen dat jij mij juist inspireerd. Ik zou in de toekomst ook heel graag (deels) voor mezelf willen werken, zodat ik mijn eigen werktijden kan bepalen en het liefst op zo’n manier dat ik uiteindelijk ook minder dan 40 uur per week werk. Verhalen van mensen zoals jij inspireren mij juist om keihard te gaan werken om dat te bereiken. Jouw verhaal laat zien dat dat mogelijk is. Ik hoop echt dat je gewoon door blijft gaan met wat je doet. Ik vind je blogs ontzettend leuk en de content op Cynthia.nl spreekt me enorm aan. Vergeet niet dat het grootste deel van je volgers je blogs en video’s heel erg leuk vindt! Sterkte <3

  Liefs

 109. Caro

  Lieve Cynthia.

  Ik hoop dat je na dit artikel overspoeld wordt door lieve reacties, dat verdien je 100%. Je werkt keihard, staat in de spotlights en krijgt bakken met commentaar. Ik zou het niet kunnen. Je houdt je echt super staande, dat is superknap. Je mag het moeilijk vinden, das logisch. Dit artikel laat (weer) zien dat je heel menselijk bent. Daarom lees ik je blog al 8-9 jaar. Ik vind je blog sinds cynthia.nl nog veeeel leuker geworden (misslipgloss was al tijden mijn favo blog). Blijf alsjeblieft stoppen met dat verschrikkelijke forum lezen. Feedback krijg je vast ook via je gewone comments, maar dan netter, positiever. Ik vind het knap dat je controversiële onderwerpen aansnijdt, zoals seksueel geweld. Kijk alsjeblieft ook naar de positieve effecten van zulke artikelen, je gaf een heel duidelijke boodschap dat seksueel geweld niet oké is. Dat is ZO belangrijk. Veel van mijn cliënten schamen zich ervoor en maken het niet bespreekbaar, vinden dat ze zich niet moeten aanstellen. Al bereik je een persoon die het wel bespreekbaar maakt, niet vindt dat hij/zij zich aanstelt, dan is dat denk ik al super.

  Goed voor jezelf zorgen! Petje af voor je openheid.

 110. Ell

  Lieve Cynthia,

  Ik heb jarenlang je blog gevolgd, bijna vanaf het begin, totdat ik een beetje over MissLipgloss heen “groeide”. En toen was daar ineens Cynthia.nl – dezelfde leuke meid maar qua onderwerpen ook gegroeid! Nu ben je weer iedere ochtend tijdens mijn bakkie koffie van de partij 🙂 En dat zegt een hoop, want er is verder eigenlijk nog maar één blog die ik nog altijd volg, en dat eigenlijk ook alleen maar voor één gastschrijfster die ik bijzonder leuk vind.

  Ik reageer eigenlijk nooit, want ik ben als persoon echt iemand die het achter de schermen veel fijner vindt dan in de spotlights, maar wilde je nu, wanneer je het moeilijk hebt, een hart onder de riem steken. Je bent voor mij een verschrikkelijk leuk mens, je maakt mooie content, én je komt oprecht over. Er zullen altijd mensen zijn die wat anders van je vinden, en ik begrijp (zeker als mede-HSP’er) heel goed dat dat lastig is. Ik heb dat ook veel te lang leidend laten zijn in met name mijn werkleven, maar een aantal jaren geleden kwam ik tot een inzicht: je bent hier om je passie uit te oefenen, en niet om vrienden te maken! Als het dan wél gebeurt is het des te leuker, maar het is niet het doel. Ik hoop dat je daar wat aan hebt.

  Ik twijfel nu of ik ook nog woorden vuil moet gaan maken aan de onbeschoftheid van sommige bezoekers… Maar ik denk dat ik het laat bij wat mijn vader altijd tegen mij zei: “Als je niks aardigs te zeggen hebt, kun je beter je mond houden”.

  Cynthia, ik hoop van harte dat mijn comment, en de vele andere lieve comments die ik al voorbij heb zien komen, je je beter laten voelen. Laat je niet kisten door onwetenden, seriële zeikerds en overig gespuis, het is echt je moeite niet waard.

  Dikke knuffel,

 111. Nk

  Misschien heb je er niets aan, maar van elke achteruitgang/rotperiode, groei en leer je weer. Dat zal bij jouw ook zo zijn.
  Ja, nu voelt het ruk, uiteindelijk weet je wel waar je goed bij voelt, waarbij niet en hoe jij zelf erop wilt anticiperen.

  Je doet het goed cynthia, niet teveel twijfelen aan jezelf.

 112. Tanja

  Hoi Cynthia,
  Jarenlang ben ik een trouwe bezoekster van je site. Dat doe ik niet zomaar omdat je “toevallig” leuk schrijft over cosmetica etc. Nee, dat doe ik omdat je zoveel meer laat zien dan alleen dat. Je laat zien dat je een mooi en oprecht mens bent met al haar onzekerheden. Geen poespas maar gewoon Cynthia.
  Natuurlijk ken ik je niet persoonlijk dus ja, ook ik kan denken; leuk hoor maar alles voor bekendheid, gratis ditjes en datjes, zoveel mogelijk bezoekers. De site is je inkomen, je werk. Maar je bent anders dan alle anderen. Een oprecht en mooi mens. Puur. Om op jouw leeftijd tot Cynthia.nl te komen is niet niks. Daarvoor heb je meer nodig dan dan een leuk koppie en vlotte babbel.
  De kritiek die je krijgt is gebaseerd op jaloezie. In mijn ogen niets anders dan dat. Probeer daarboven te staan al is dat verdomd lastig. Weet dat er mensen zijn die je wel het beste gunnen. Daarvan ben ik er een.
  Ik hoop dat ik door het schrijven van deze reactie je een hart onder de riem kan steken. Je mag trots zijn op jezelf en alles wat je hebt bereikt. En blijf vooral trots op en blij met jezelf want je bent puur. Dat valt op tussen veel nep.
  Hartelijke groeten!

 113. Chantal

  Hé! Toen ik me ruk voelde…2 jaar geleden was jij er wel voor mij! Maanden doodziek op bed gelegen heb ik je blog ontdekt en wekenlang alles teruggelezen. Dat weet jij niet maar het gaf me afleiding en hopen dat als ik beter werd ik nieuwe make upjes ging kopen, weer wandelen en genieten van mijn dierbaren. Alles is goed gekomen! Gewoon blijven ademen, daarna je structuur oppakken aankleden wandelen eten en slapen. En wat liefde van jouw dierbaren. Komt bij jou ook goed!!!

 114. Bloemka

  Lieve Cynthia,
  Hier een oude bekende, we hebben een keer veel pret gehad op persreis in Frankrijk. 😉
  ‘Vroegah’, toen ik nog stukjes schreef voor bladen die bestonden bij de gratie van adverteerders, schreef ik pagina’s vol blije verhalen (vaak veel minder kritisch dan de jouwe) over koken en eten en drinken en reizen en de leuke dingen van het leven. Al de reizen die ik maakte om die artikelen tot stand te laten komen waren gesponsord. Ik heb nog NOOIT een haatbrief gekregen. Waarschijnlijk gewoon omdat het best een klus voor mensen is om het redactieadres te achterhalen en dan in de pen te klimmen, postzegel te plakken etc.
  Sommige lezers reageren verontwaardigd dat de schrijfster van al die heerlijke content, die zij elke dag gratis en voor niets tot zich nemen, voor sommige van die verhalen salaris ontvangt. En als je dan ook nog eens schrijft dat je niet altijd even blij bent, dat kan natuurlijk niet. *Najaaaa! Niet zeuren, ik bepaal dat jij een fijn leven hebt!*
  Helaas is door die reactieknoppen een woordenkotscultuur ontstaan. Lekker even je gal spuwen, want hey, ik ben er toch niet bij wanneer diegene die rottige reactie leest en by the way, “ik geef gewoon mijn mening”.
  Ik geeft het je te doen, Cynthia, dat heb ik toen ook al gezegd. Ik houd van je blog (en als een artikel me niet boeit, dan lees ik het niet, net zoals je in de LINDA of VIVA ook wel eens een stukje overslaat) Schale troost misschien, maar ik vind je zo gegroeid door de jaren in je content en je benadering van je werk. Helaas is de downside van jouw werk dat je inlevert op je privacy (en de bijkomende gekkies die zure en nare reacties plaatsen) en volgens mij kost jou dat (op dit moment) best veel. Ik ben niet thuis in de online wereld, maar realiseer me wel dat het inleveren van een deel van je privacy veel kan kosten. En tot hoever gaat dat? Leuk werk tegen wel een erg hoge prijs, misschien. De drang naar een evenwichtig bestaan in zo’n ruis-gevoelige omgeving, oef, voor een niet blogger als ik is het al een opgave!
  Maar goed, wat ik wilde zeggen. Jij bent gewoon een topmens. Dat helpt je misschien nu niet je minder ‘ruk’ te voelen, helaas. Dan maar een welgemeende knuffel van iemand die je stukken graag leest en hoopt dat jij je balans en geluk vooropstelt! XxKB

 115. Yvonne

  Cynthia, je bent ook maar een mens. Mensen zeggen zo makkelijk: trek het je niet aan, maar niemand zou dit zich niet aantrekken als ze heel eerlijk zouden zijn. Ik ben sinds kort gestopt met het schrijven voor een groot platform: de shit die je vaak over je heen krijgt was niet DE reden, maar wel eentje waarbij ik nu denk: dat heb ik gelukkig niet meer. Mensen kunnen keihard zijn. Ik bedenk dan wel altijd dat die mensen dan zelf niet goed in hun vel zitten, maar toch zijn sommige opmerkingen pijnlijk en blijven ze hangen als een irritant melodietje van Dries Roelvink. 😉 En inderdaad: waarom zou je niet voor jezelf op mogen komen? Je hoeft toch niet alles maar te pikken? Negeren helpt niet, is mijn ervaring. Soms moet je de persoon in kwestie wel degelijk een virtuele schop onder de kont geven. Aan de andere kant wordt ook vaak gezegd: don’t feed the trolls. Ook waar. Het blijft lastig. De online wereld heeft veel voordelen, maar ook heel veel nadelen. Sterkte! X

  • Frida

   Hoe denk je dat Dries Roelvink zich voelt als ie dit leest? 😉

 116. Mariska

  Logisch dat het je niet in de koude kleren gaat zitten. Elk mens heeft z’n grenzen en als alles blijft stapelen trek je dat na een tijd niet meer. Het wordt simpel gezegd eens tijd dat we lief voor elkaar gaan doen! Je bent een succesvolle zakenvrouw, waarschijnlijk drukker dan ik me voor kan stellen en toch blijf je er leuke en goede content uit knallen. Da’s niet niks! Mag ook wel eens gezegd worden. Hopelijk doen meer mensen hier dat en kan je je op de goede dingen focussen 🙂

 117. Poederdoos

  Ik wil aan die lange lijst met comments nu nog eraan toevoegen dat het me gezien het feit dat je hsp-er bent mij niet verbaast dat je je er zo ruk onder voelt! Was hier al beetje bang voor eerlijk gezegd. Voor iemand zonder hooggevoelig te zijn komt dit alles al hard laat staan voor een hsp-er. En daarom des te krachtiger dat je dit toch hebt gedeeld. De kracht van kwetsbaarheid!!!!

 118. Lian

  Dappere blog Cynthia! Ik vind je juist een erg inspirerende vrouw. Ik kan me voorstellen dat het omgaan met reacties een strijd is. Het succes wat je hebt met Cynthia.nl laat echter wel zien hoe je word gewaardeerd! Ik hoop dat je snel weer wat beter in je vel zit! Al die zure mensen met ongefundeerde kritiek op internet zijn het echt niet waard om je leven door te laten beïnvloeden ;). You go girl!

 119. Bertine

  Wat naar! Ik vind persoonlijk dat je blog er erg op vooruit is gegaan! Ik heb je een aantal jaar ontvolgd, maar ben je weer gaan volgen omdat ik je veel echter en origineler ben gaan vinden! En ook al heb je geen maat 34, daarin ben je voor heel veel vrouwen een voorbeeld: iemand die en succesvol, leuk en mooi is, en ook een figuur heeft dat de gemiddelde vrouw ook heeft!

 120. Zey

  Mensen moeten echt op fatsoenles!!!! Ik kan me hier zo kwaad om maken, wie denken zij wel niet dat ze zijn? Dat zij het recht hebben om anderen de grond in te boren. Ligt het aan de opvoeding? Of simpelweg de lelijke kronkel in hun hoofden. Nogmaals fatsoenles is een must voor dit soort randgladiolen!

 121. Iris

  Ik wil je gewoon een virtuele dikke knuffel geven! Ik vind het erg knap hoe je met al die rottigheid omgaat. Ik doe het je niet na! En ik vind het naar om te lezen dat je je regelmatig dik en lelijk voelt. Ik volg je al zo lang als je bezig bent en heb je altijd een ontzettend mooie meid (intussen vrouw) gevonden!
  Ik hoop dat je al die narigheid snel achter je kunt laten en weer wat vrolijker kunt zijn, want dat verdien je wel.

 122. Marjoleine de Jong

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar bezoek regelmatig je site. Ik vind het mooi hoe openhartig je altijd schrifjt, blogs maakt en hoe kwetsbaar je je opstelt. Maar tegelijkertijd kunnen mensen daar misbruik van maken. Helaas zal je deze mensen altijd hebben… Meid, probeer te denken: als mens bemoei je je alleen met een ander leven als je niet tevreden bent met je eigen leven, jezelf, je iets mist of er simpelweg gewoon jaloezie is. Hoe lastig het soms ook is, probeer de positieve reacties te onthouden! Die geven je veel meer energie.

  Ga zo door, maar wees ook lief voor jezelf. Jij bent degene die dit het beste kan

 123. Barbara

  Genoeg lieve en wijze woorden gelezen daarom van mij een hele dikke knuffel!

 124. Paula

  Misschien is het een idee om met andere bloggers het hier over te hebben? Ik weet bijvoorbeeld dat Martine en Willemijn ook bijna onder elk artikel negatieve en kwetsende reacties krijgen, maar het lijkt hen niet te deren. Jill op YouTube verwijdert en/of blokkeert kijkers die vervelend doen, dan stel je een consequentie voor het gedrag van lezers (als het al lezers zijn). En misschien helpt het ook om de discussie niet eens meer aan te gaan, deze mensen zijn al helemaal overtuigd van hun eigen mening, en mijn ervaring is dat je je niet beter gaat voelen door erop te reageren.. en onthoud; voor zo’n lezer is negatieve aandacht ook aandacht (in feite is dat wat ze willen)

  • Mimi

   Lijkt me ook een goed idee.
   Sommige mensen veranderen niet maar wel hoe jij erin staat en hoeveel energie je het negatieve wil geven. Je gevoelens komen me bekend voor (zelf gevoelig, veel meegemaakt, burn out etc), tenminste hoe ik tot een paar jaar geleden in de ‘race’ zat en begrijp ook volkomen dat je het je aantrekt. Toch denk ik dat het je helpt om er anders tegenaan te gaan kijken en om te gaan. Niet als kritiek of om je lulliger te laten voelen maar voor wat meer rust in je koppie. Of je dat wil en hoe is natuurlijk aan jou. Ik moest wel anders gaan denken vanwege een burn out en heb daarna alles aangepakt. Het is nog steeds met stapjes naar voren en dan weer een stapje terug. Toch voelt het over de gehele linie nu zoveel beter. Ik heb niet meer de behoefte om op sommige mensen te reageren of hun te laten inzien hoe zij over mij of mijn situatie moeten denken. Dat geeft enorm veel rust. Er is nu ruimte om zowel mild als kritisch te zijn over mijn gedachten zonder dat het mijn hele zijn beïnvloed. Misschien schrijf ik het een beetje vaag maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel.
   Je site vind ik al jaren erg leuk en volgens mij ben je gewoon een lieve, mooie, intelligente dame. Komt goed, ook deze periode gaat weer voorbij.

 125. Lisa

  Ach jeetje! Sinds je je site hebt veranderd ben ik je veel meer gaan bewonderen, puur omdat dit beter bij je past en ik dat merk. Ik lees niet al je artikelen maar dat is omdat sommige onderwerpen mij persoonlijk niks doen. Dat heb ik met elke blogger.. Maar dit soort eerlijke artikelen vind ik juist mooi om te lezen! Ik vind dat je het heel goed doet ❤

 126. Tessa

  Lieve Cynthia,

  Hier nog iemand die noooit een reactie achterlaat, nu voor de eerste keer terwijl ik je al vele jaren volg. Dit moet je je ook goed beseffen denk ik, je hebt zo veel volgers die elke dag even je site of instagram checken en daar blij van worden maar dit nooit aan jou laten weten. Bij deze! Zeker je foto verslagen zijn voor mij een momentje van ontspanning tijdens een drukke dag, ook heb ik nav jouw reviews al heel veel producten gekocht en kom je op mij over als een mooi en oprecht persoon. De negatieve reacties blijven nou eenmaal langer hangen… probeer het echt van je af te zetten, ik gun je zo veel meer! Dikke knuffel!

 127. Suus

  Dikke knuffel! Dat is het eerste dat in me opkomt 🙂 Het lijkt me zo’n moeilijk beroep juist om alles wat jij hier omschrijft. Men denkt maar zo makkelijk dat je “alles maar moet pikken” omdat je online bent. Ik vind dat erg kort door de bocht en niet respectvol. Het blijft me ook verbazen dat mensen kennelijk zoveel tijd en energie verspillen online, met iets dat ze niet leuk vinden of om iemand naar beneden te halen. Het zegt meer over hun dan over jou. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik waardeer je in je werk enorm en ben heel blij met jou en je online content! Veel liefs!

 128. Fleur

  Ik vind het maar bizar wat mensen allemaal durven en doen op het internet. En als ze je in de stad zouden tegen komen zouden ze je vriendelijk gedag zeggen want dan is het allemaal net iets te veel.. Knap en eerlijk dat je dit, ondanks je angsten, wilde delen. En zoals vele zeggen; probeer er boven te staan al is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.. geloof in jezelf:)

 129. Anna

  Dikke digitale knuffel! Omdat je een topwijf bent. Puur en echt met dus ook af en toe echte dipjes. En laat ze maar kletsen, de haters, zegt alles over hen en niets over jou! Al snap ik dat het niet zo binnenkomt bij je. Ik blijf je in ieder geval met veel plezier volgen??

  Ik ben totaal uit mijn comfort zone door een berichtje achter te laten maar je moet weten dat je er mag zijn!

 130. Elise

  Ik voel me ook ‘ruk’ (ik kende deze uitdrukking nog niet) want ik lig al een maand ziek in mijn bed. Tijdens zo’n maand durf je je al wel eens vervelen, en daarom was ik gisteren oude youtube filmpjes en blogposts van jou aan het lezen en bekijken. En meid, wat viel m’n mond open! ik volg je nu een jaar of 3, dus ik kende je beginperiode niet, maar je was echt al behoorlijk professioneel. Ik stond er versteld van hoe jong jij je zaakje echt al dik in orde had. Ik was op die leeftijd daar helemaal nog niet klaar voor, en ik denk veel mensen niet. Maar ook leuk om te zien hoe hard je ook gegroeid bent ( zeker in de filmpjes vind ik dat je nu meer jezelf lijkt te kunnen zijn).

  Daarnaast was ik ook wel wat in shock door de vele gratuite reacties in de trend van ‘omg, je bent zo lelijk’. Ik vroeg mij serieus af welke 20 jarige daar heelhuids uitkomt als je bijna dagelijks dat soort bagger krijgt. Ik heb het gevoel dat dat nu iets minder is op je yt kanaal (maar die reacties lees ik niet vaak), maar ik ben vrij zeker dat ik zelfs op mijn 27ste en goed in mijn vel zittend daar nog elke keer van overstuur zou zijn. Ik was/ben vol bewondering over hoe jij daar reeds al die jaren mee om bent kunnen gaan. Je bericht van vandaag doet daar geen afbreuk aan, het bewijst gewoon dat je een mens met gevoelens bent.

  Tot slot wil ik je nog graag persoonlijk bedanken. Ik was nooit een make up meisje, ik wilde stoer zijn, en dat men me op mijn inhoud beoordeelde ipv op mijn uiterlijk, terwijl ik stiekem eiginlijk wel wist dat ik dat leuk vond. Jij hebt me doen inzien dat het best mogelijk is om én inhoud te hebben én stoer te zijn én make up leuk te vinden. En dat er niets moet bij make up. Dat klinkt nu stom, maar in mijn omgeving werd daar vaak negatief over gedaan (of dat was toch mijn perceptie), terwijl ik nu soms echt kan genieten van mezelf wat op te maken:). Deze verhalen hoor je meestal niet, maar ze zijn veel belangrijker dan die reacties van een paar verzuurde nitwits. Dus bij deze: bedankt!

 131. Naomi

  Gewoon even een positieve reactie omdat ik vind dat je die verdiend! Makkelijk gezegd, maar probeer de negatieve comments niet aan te trekken. Trek conclusies uit je blog statistieken en uit de positieve reacties. En nog een dooddoener om mee te eindigen; haters gonna hate. En: karma! 😀

 132. Marije

  Wat ruk dat je je ruk voelt! Je krijgt ook nogal wat over je heen op social media en fora en dergelijke. Ik zou me daar ook vreselijk ruk door voelen. Tel daar bij op dat je het gewoon druk hebt en je hebt al een lekkere ondergrond voor een rukperiode. Ik hoop dat je je snel beter voelt! Goed dat je het durft te erkennen.

 133. Shanna

  Ik reageer normaal nooit, ben een echte lurker wat dat betreft. Maar voor nu toch even een uitzondering.
  Cynthia, je bent mooi zoals je bent, je bent echt en oprecht. Twijfel niet en echt absoluut niet aan jezelf want dit is niet nodig. Jij bent wie je bent en daar mag je absoluut trots op zijn, daar werk je hard genoeg voor. Hopelijk voel je je gauw weer wat fijner in je vel. Liefs

  • Lorraine

   Ik sluit me hier volledig bij aan. Post normaal ook geen berichten. Volg je al sinds je begon met bloggen! Ga zo door & ik waardeer juist dat je zo jezelf bent gebleven 🙂

 134. Inge

  Hai Cynthia,

  Klinkt alsof je er te diep inzit. Je bent een multidemensionaal mens en blogger zijn is slechts een van die dimensies. Ik lees je blog al jaren als mede (oud) Zwollenaar, maar vooral omdat je het zo real keept. Ik zie regelmatig posts over de gelezen boeken dus ik durf je het volgende boek aan te raden: “Een ongewoon gesprek met God”. En dan door het zweverige heenprikken. De essentie is dat je alles in het grote perspectief mag zien.

  Zet hem op meis!

 135. Minka

  Lieve meid,
  Ik ben zelf juf op een basisschool en zeg wel eens tegen kinderen die niet zo aardig tegen elkaar doen:” Als je niets gezelligs weet te zeggen, zeg dan maar niets”.En dat zou ook moeten zijn voor al die debielen die al dat vervelende commentaar leveren. Het zijn net kleuters…..Ga lekker door op de manier die jij prettig vindt, het wordt door normale mensen erg gewaardeerd!!

 136. Matanja

  Lieve Cynthia, ik vind je een leuke, dappere en altijd eerlijke meid! Twijffel nooit aan jezelf en al helemaal niet doordat iemand iets negatiefs over je zegt, jij bent jij en ik ben ik, en zo moeten we elkaar kunnen accepteren want ieder mens is anders en er zijn nou eenmaal mensen die dat niet kunnen accepteren en haat gaan zaaien en weetje, anders moeten ze jouw artikelen gewoon niet lezen want ik vind het zo laf dat zulk soort figuren( die vaak ook jaloers zijn!) zulke gemene reacties geven , echt onmenselijk vind ik dat!! Dus trek je daar niets van aan en ik zou daar ook niet meer op reageren want zulk soort figuren staan altijd met hun woordje klaar.Blijf gewoon lekker jezelf!! Ga zo door want ik vind je Toppie…..

 137. Natasja

  Ik denk dat het allemaal al in de comments gezet is: je bent een sterke prachtige vrouw die dit werk al mega lang doet. Om elke dag, jaren lang, gemene reacties te krijgen is gewoon super lastig.
  Verdedig je niet altijd, je bent niemand verantwoording schuldig. Geloof in jezelf. Je had zonder dat geloof ook niet kunnen bereiken wat je al bereikt heb. Lief zijn voor jezelf en goed naar jezelf luisteren zijn twee hele belangrijke dingen.

  Knuffel❤️

 138. nienke

  Hoi Cynthia,

  Ik lees je blog al sinds het begin, toen je nog je studie volgde. Eigenlijk reageer ik ook nooit ergens op, maar vandaag maak ik graag een uitzondering. Ik heb veel bewondering voor wat je doet en ook voor hoe je het doet. Als volger heb ik het gevoel met je mee te groeien, eerst met alle make-up tutorials e.d. en nu met woninginrichtingen, reizen, plantjes etc.

  Juist dat je alles deelt is zowel je kracht als je zwakte want je stelt je heel kwetsbaar op. Voor veel lezers heel erg fijn want uiteindelijk kan iedereen zich wel in jouw situatie verplaatsen (al hebben sommigen daar meer moeite mee). Een gevoel is ook niet altijd te omschrijven en zeker als het is gevormd door veel verschillende dingen zoals verantwoordelijkheid, stress, beoordelingen van anderen etc.

  Natuurlijk is het voor volgers leuk om positieve dingen te lezen als afleiding, net zoals je bijvoorbeeld een tijdschrift zou lezen, maar dit maakt het wel echter en zorgt er voor dat je volgers wel een betere band met je krijgen. Uiteindelijk voelt elk van ons zich wel een periode wat minder om welke reden dan ook.

  Hopelijk doen al deze berichtjes je goed! 🙂

 139. Claire

  Ga fijn door zo, ik volg je al jaren met plezier! Jaloerse en ontevreden mensen doen je pijn, altijd, dat moet je negeren, ze zijn het niet waard!

 140. Wietske

  Hoi Cynthia, ik heb nog nooit een reactie geplaatst, maar maak nu graag een uitzondering. Ik volg je al een hele tijd met veel plezier en heb veel respect voor wat je doet. Je werkt hard en maakt ontzettend leuke dingen voor je lezers; ga vooral zo door! Laat je niet kisten door anonieme, lelijke opmerkingen. Liefs!

 141. Taluha

  Ik vind dat jij een hele hoge prijs betaalt voor je werk. Het lijkt mij niet te doen om alles elke dag maar vast te leggen en te willen (moeten) delen. Moeten omdat de sponsors dat van je verwachten. Die cruise ook, ben je niet constant in je achterhoofd er mee bezig “ik moet leuke plaatjes schieten” “ik moet een leuke vlog filmen”? Op die manier ontspan je nooit. Je bent volgens mij nooit een dag niet online? Je hebt volgens mij nooit een dag dat je eens iets NIET deelt met je volgers. Die druk, ik zou er gek van worden. Maar ik ben gelukkig dan ook geen blogger/vlogger. De prijs zou mij veel te hoog zijn. Ik hoef niet te profiteren van allerlei voordelen/reizen/gratis items. Ik hecht zoveel waarde aan mijn privacy. Die is niet te koop.

  • Cynthia Schultz

   Dat klopt inderdaad hoe jij het omschrijft.

 142. Bregje

  Dag Cynthia,
  ik wil even laten weten dat ik je blog al heel lang volg en dat je al jaren een rolmodel bent voor mij. Hoe jij kan werken naar de doelen die voor jou belangrijk zijn vind ik bewonderingswaardig! Daarnaast vind ik je een prachtige vrouw! Hopelijk kan je goed voor jezelf zorgen en heb je lieve mensen om je heen.
  Veel liefs

 143. MirandaHet

  Normaal reageer ik nooit, maar nu moest ik even. Echt verschrikkelijk hoe sommige mensen denken dat ze online iemand naar beneden kunnen trappen. Ze moeten er eerst eens over nadenken of ze het ook tegen iemand face to face zouden zeggen.
  Ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan Cynthia, maar trek je er niks van aan. Iemand die denkt dat ze dat soort dingen over/tegen iemand kunnen zeggen (posten), is niet je energie waard.

 144. Leonie

  Hoi Cynthia
  Ik ben een van je onzichtbare volgers. 🙂 Ik volg al jaren je blog maar ik plaats nooit een comment. Hier wou ik wel even op reageren omdat ik het mooi vind dat je deze kant ook deelt. Erg naar dat je zulke reacties krijgt en wat jammer dat mensen het niet aanvaarden als je daar dan tegenin gaat. Ik hoop dat je het voor jezelf kan loslaten en gauw weer verder gaat met alles wat je leuk vindt. Niet voor je lezers maar gewoon voor jezelf!
  X Leonie

  • Didi

   Ik sluit mij hier helemaal bij aan.
   Wat je ook doet de komende tijd, doe het voor jezelf! Niet voor wat of wie dan ook. Dat is niet ehoistisch en de mensen die dicht bij je staan weten dat.
   Probeer ook zaken niet weg te wuiven onder het mom van:”zo erg is het niet, het gaat wel met me”. Dat was mijn valkuil.

   Heel veel sterkte en kracht gewenst.

 145. Noor

  Ik lees je al een hele tijd, ben een oudere lezeres en waardeer je artikelen meestal bijzonder. (Het ene onderwerp ligt me nu eenmaal beter dan het andere)
  Het is ongelofelijk hoeveel bagger mensen over zich heen krijgen imdat hun hoofd soms boven het maaiveld komt. Niet normaal! Het gebrek aan fatsoen lijkt een grote rol te spelen tegenwoordig. Ik had in jouw plaats allang huilend in mijn bed gelegen met de dekens over mijn hoofd:(
  Juist omdat je altijd zo eerlijk bent in je verhalen en blogs blijf ik je volgen…
  you go girl!

 146. Jantine

  Hey Cynthia,
  Hoewel ik normaal gesproken niet reageer wil ik vandaag graag een uitzondering maken.
  Ik vind het knap dat je dit artikel toch geplaatst heb. Ik wil je graag een hart onder de riem steken.
  Helaas is het menselijk om je soms rot te voelen, of niet blij met jezelf te zijn (om welke reden dan ook!!). Hoewel ik beter weet ben ik soms geneigd te denken dat ‘bn’ rs daar geen last van hebben, en altijd vol zelfvertrouwen en goede moed door het leven gaan. Je artikel doet me eens te meer beseffen dat we allemaal mensen zijn, met bijbehorende gevoelens. Blijkbaar vergeten sommige medelanders dit af en toe. Tot slot: internet is groot en veelzijdig, als iets je niet aanspreekt zoek je verder. Investeer in nuttige feedback van mensen die het beste met ‘Cynthia’ voor ogen hebben, ipv kostbare energie te verspillen in mensen die alleen afbreken.
  Zet m op. Voordat je het weet voel je je weer fijner!

 147. Mariska

  Ik volg je al jaaaaren, en elke keer zie ik een prachtig mens: zowel innerlijk als uiterlijk! Ik vind je prachtig. Echt waar. En dat je dit artikel plaatst maakt je nog tien keer mooier. Heel krachtig dat je dit deelt. Ik zag al een nare reactie op instagram voorbij komen waar je wederom lief op reageert (wat je niet eens hoeft te doen). Volgens mij zegt het feit dat je wilt uitleggen hoe je je voelt genoeg over hoe mooi je bent, net als dat alle haat reacties wat zeggen over welke mensen zij zijn. Niet per definitie slecht, maar ook met zichzelf in de knoop. Logisch dat de haat reacties je raken. Dat maakt je wat mij betreft een mens :-). En daar mag je best eens (of juist heel vaak) over “klagen”!. Dat lijkt me gezonder dan opkroppen. Geloof in jezelf en houdt deze mooie eerlijkheid op je blog/insta vast :-). Liefs en knuffel

 148. Sophia

  Zo jammer! Je bent zo’n leuke meid die een happy warme sfeer overbrengt! Helaas zijn er heel veel mensen die kiezen voor het neerhalen van anderen ipv voor liefde. Ik hoop echt dat je dit los kan laten want ‘ze’ zijn zó niet de moeite waard om je energie aan te verliezen. Al helemaal niet je eigenwaarde en hoe je in je vel zit. Ik weet zeker, als je al die nare mensen op een rij zou zetten, zodat je er even goed naar kan kijken wie er zo gemeen en verscholen achter het scherm zitten, jij je al een stuk beter zou voelen. Als we allemaal een beetje aardiger waren met elkaar, liefdevoller, dan zag de wereld er een stuk beter uit. Maar alsjeblieft, laat je niet kisten door hen! Ze verpesten al genoeg…. Kop op! Liefde, aardig zijn, verdraagzaam zijn, overwint altijd ❤️

 149. Charlotte

  Hi Cynthia,

  Ik reageer vrijwel nooit en lees nooit reacties maar wilde toch even laten weten dat ik jou en je blog enorm waardeer en dat ik het ontzettend dapper van je vindt dat je je zo blootstelt, zeker omdat je weet dat er (vaak) negatieve reacties komen.

  Het is gewoon afgunst en mensen zijn kudde dieren, eentje mekkert er de rest doet mee. Ze zijn jaloers, en daarom proberen ze je naar beneden te halen. Een tip: probeer geen discussie aan te gaan, want dat lukt toch niet.

  Liefs, Charlotte

 150. Yvonne

  Kunnen mensen even stoppen met zeggen dat het te maken heeft met “hormonen”? Er zijn geen excuses te bedenken voor de onzinreacties die Cynthia te verduren krijgt.
  Bedankt.

  • Yolanda

   Eens net als de ‘het is nu eenmaal zo dus Wen er maar aan’ reacties

   Ja het is inderdaad nu eenmaal zo, maar is dat niet in en in triest? Het went nooit vrees ik en bovendien willen we daar toch ook helemaal niet naartoe, naar zo’n maatschappij ?

 151. Janneke

  Dit is wat er naar mijn idee mis is met de samenleving van nu. Mensen hebben geen filter meer!! Vinden dat ze altijd, en overal, alles mogen en MOETEN zeggen !! Zeker op het internet.
  Vreselijk , en ik als moeder met jonge kinderen maak mij hier zorgen over….
  Sterkte Cynthia.

 152. suus

  Dikke knuffel!
  Keep you’re head up, keep you’re hart strong!

 153. Pam

  Wat zijn hier ontzettend veel lieve comments op gekomen. Ik reageer eigenlijk nooit en heb er verder ook niet veel aan toe te voegen, behalve: ik lees je blog met ontzettend veel plezier en weet dat veel anderen dat ook doen. En de rest (ook al is het zo moeilijk dat los te laten) is je tijd niet waard.

 154. Yolanda

  Ik vind het moedig dat je dit deelt, omdat dit ook weer tot lompe reacties leidt (zag ik tenminste op Instagram)
  Het lijkt net alsof mensen tegenwoordig altijd en overal maar veilig vanachter hun toetsenbord een mening over moeten ventileren, vooral als die negatief is.
  De drempel om iemand af te zeiken of erger nog, is blijkbaar heel erg laag als iemand niet voor je neus staat. Zelf vraag ik me altijd af als ik reageer: zou ik dit ook op deze manier formuleren als ik in een persoonlijk gesprek ben met iemand?
  Dat houd ik mijn pubers ook voor.

  Die toetsenbord helden negeren is voor jou moeilijk en dat snap ik, je bent nu eenmaal een ‘publiek figuur’ en je ‘leeft’ bij gratie van je bezoekers en hun reacties.

  Alleen kan niemand in jouw hoofd en jouw leven kijken, verder dan het inkijkje dat jij ons geeft. Hoe hard of zacht jij werkt is jouw ding en hoeveel je aankunt ook. De mensen die zich zo negatief uitlaten zouden eens in de spiegel moeten kijken
  ipv zo respectloos hun reacties posten vanachter een anoniem account. Als het hen niet bevalt, waarom volgen ze je dan?

  Ik wens je sterkte en vooral ook veel wijsheid in de keuzes die je maakt, het is jouw leven dus richt het lekker in hoe jij dat wilt !

 155. Rosa

  Wat knap dat je dit deelt. Ik vind het persoonlijk fijn dat je dit soort dingen ook op je blog zet, het laat zien dat het leven niet perfect is, voor niemand.

  Dat jij je rot voelt is iets waar je je nooit voor zou hoeven verontschuldigen, wat de omstandigheden ook zijn. Voor sommige mensen lijkt jouw leven misschien hét ideaalbeeld, maar er schuilt waarschijnlijk zoveel meer werk achter dan mensen weten. En al zou dat niet zo zijn, so what. Mental health is heel belangrijk en het ziet er voor iedereen anders uit. Als jij het gevoel hebt dat je teveel hooi op je vork hebt genomen dan moet je daarnaar luisteren, ongeacht het oordeel van anderen. Dat is lastig, maar je doet het wel en dat is knap.

  Jouw (en ieders) mentale gezondheid is ontzettend belangrijk en het verschilt per persoon wanneer je lekker in je vel zit. Je moet luisteren naar je eigen signalen en ik vind het bewonderenswaardig dat je dat ook doet en deelt ondanks je publieke positie.

  Lange reactie, ik reageer normaal ook nooit, maar je zou nooit op je mentale gezondheid mogen bezuinigen en ik zou willen dat mensen daar meer respect voor hadden.

 156. Ger

  Lieve Cynthia,

  Ik volg je al heel wat jaartjes, ben waarschijnlijk 1 van de wat ouderen en reageer eigenlijk nooit, maar nu wil ik je even laten weten dat ik juist heel erg blij ben met wat je doet. Lekker verfrissend dat niet alles opgepoetst en juist vanuit echt menselijk perspectief beschreven wordt. Bij andere bloggers ben ik al regelmatig afgehaakt omdat ik het idee had dat naarmate ze meer succes kregen zich ook zo gingen uiten, dat past niet bij mij. Dat is het verschil wat jij maakt voor mij en je bent een prachtige meid met een brede interesse en belevingswereld.
  Laat ze maar kletsen hoor, want ik weet zeker dat er nog veel meer mensen zoals ik zijn die juist genieten van wat jij doet maar dan in stilte en zonder commentaar.

  Lieve groet,

 157. Joyce

  Cynthia,

  Van mij krijg je een hoop respect. Stop vooral niet met wat je aan het doen bent. Ik lees je blogs graag, je bent lekker eerlijk en vooral jezelf. Als mensen daar niet tegen kunnen, is dat niet iets waar jij wakker van moet liggen. Dikke knuffel!

  Liefs, Joyce

 158. Girly

  Cynthia,

  Misschien moet je toch eens gaan nadenken of het bloggen wel echt iets voor je is. Er zullen namelijk altijd mensen zijn die lelijke dingen zeggen, verscholen achter hun toetsenbord. Daar moet je wel mee om kunnen gaan. Als je er van in een dip raakt, en dit gebeurt regelmatig, dan lijkt me dit niet gezond.

  Je zegt dat je teveel hooi op haar vork genomen. Wat dan? Heb je teveel gratis koffers gehad, ben je te weinig naar Terschelling geweest of was de gratis cruise zo zwaar? Om heel eerlijk te zijn, denk ik dat 90% van de meiden hier droomt van een leven als de jouwe. Je bent echt privileged, jouw omstandigheden zijn beter dan de omstandigheden van de gemiddelde Nederlander. Je gaat VEEL vaker op vakantie, je neemt meer tijd vrij/werkt minder, je hebt meer geld te besteden en je bent je carriere goals aan het bereiken. Allemaal super positieve dingen. Als je dan toch telkens niet goed in je vel zit en tegen een burn-out aan zit, dan is het misschien verstandig om iets te veranderen.

  Liefs

  • Charlotte

   Hoi! Ik wilde graag even reageren op wat je zei. Een leven als blogger zoals jij het (geringschattend) omschrijft is een leven dat je voor een groot deel in de openbaarheid doorbrengt, waardoor je continu wordt blootgesteld aan de kritiek en commentaar van anderen. Veel mensen stoppen zich graag weg achter een computerscherm en spuien van daaruit hun gal, zonder te beseffen dat ze het wel degelijk hebben over een persoon van vlees en bloed die te zien krijgt dat tientallen, honderden mensen hem of haar dik noemen, of lelijk, en ga zo maar door. Of ze beseffen het wel, en genieten ervan om iemand een slecht gevoel over zichzelf te geven.

   Als je een bekend blogger bent, weet je zoals ieder openbaar figuur dat commentaar erbij hoort. Maar er is nog een verschil tussen iemand die reageery met: ‘Dit artikel sprak me niet zo aan,’ of iets dergelijks, en iemand die je als persoon volledig door het slijk haalt. Dat dergelijk gedrag niet in Cynthia’s koude kleren gaat zitten lijkt me niet meer dan normaal en het hoort er NIET nu eenmaal bij.

   Er zullen inderdaad altijd zulke mensen zijn. Dat betekent niet dat wat ze doen oké of acceptabel is, of normaal, en dat je er gewoon maar tegen moet kunnen. Er zullen ook altijd moordenaars en verkrachters zijn, dat maakt hun misdaden niet oké.

  • Girly

   Dat klopt, en dat soort gedrag is ook niet acceptabel. Al moet ik wel zeggen dat ik grotendeels op de hoogte was van de gebeurtenissen waar Cynthia zich naar over voelde (bovenstaande), en het grootste gedeelte daarvan bestond niet uit namecalling.

   Hoe dan ook, dat soort mensen zullen altijd blijven bestaan. Als je dat niet aan kunt moet je afvragen of je wel in de publieke spotlights moet willen staan. Je kunt dan wel telkens naar anderen gaan blijven wijzen, maar misschien is wat zelfreflectie beter op zijn plaats. Daar komt nog bij dat een heel groot gedeelte van de kritiek echt gaat over inhoudelijke punten, attitudes en dubbelzijdigheden.

  • Marije

   Oh Girly.

   Ik vind je naïef overkomen. Gratis koffers, cruises, vakantie, geld en een ‘privileged’ leven maken niet gelukkig. Goede omstandigheden maken niet gelukkig. Uit die dingen haal je geen vreugde en vrede. Geluk zit ‘m in iets heel anders.

  • Yvonne

   Girly,

   Ik wil, net als Charlotte, even reageren op jouw reactie. Volgens mij kan ik uit jouw reactie afleiden dat jij nog niet zo oud bent en niet veel levenservaring hebt (zoals de meisjes op het het beautyblogforum waar Cynthia het over heeft).
   Het is duidelijk dat Cynthia zich wel degelijk een slag in de rondte werkt voor haar EIGEN bedrijf. Jij weet niet hoeveel uren ze maakt. Ik vind jouw opmerkingen behoorlijk kwetsend. En duidelijk een uiting van jaloersheid.
   Succes daarmee, het gaat je niet ver brengen in je leven. Je kunt beter een voorbeeld nemen aan Cynthia.

  • Di

   Tjee…afgunst of je bent nog jong en naief…gratis koffers of cruise of hoog salaris will niet zeggen dat iemand niet hard werkt of priviliged is.
   Het leven en geluk draait om ansere dingen.

  • Femke

   … en dat is meteen het grote probleem. Als je je niet kan vinden in het artikel en je schrijft je gevoel op zoals Girly doet, dan krijg je meteen het stempel ‘naïef’, ‘jong’ of ‘jaloers’. Zoals Girly haar antwoord geeft vind ik haar absoluut niet jong, jaloers of naïef. Ik vind haar realistisch.

  • Girly

   Om even te regeren: Ik ben niet jong en ook niet jaloers 🙂 Ik hoef me hier niet te verantwoorden, maar om een frame of reference te geven: Ik ben 27 en mijn man ik verdienen 5x het modaal NLs inkomen.

   Ik denk alleen dat het geen kwaad kan om mensen eens te wijzen op hoeveel ze eigenlijk WEL hebben. En zoals al eerder gesuggereerd: Als de prijs te hoog wordt en het gebrek aan prive leven en de rust van het ‘offline zijn’ dan kun je daar maar beter mee stoppen. Er zitten twee kanten aan iedere munt. Als je niet kunt dealen met de andere kant van het success dan is zelfevaluatie (kan ik mijn ‘schijt gehalte’ verhogen) of een carrière switch misscchien geen raar idee.

  • Girly

   Laten we ook niet vergeten dat een gedeelte van de kritiek ook terecht was. Ik denk dat Cynthia er beter aan zou doen om eens tijd vrij te nemen voor zelf evaluatie en om ook haar toekomst nog eens goed onder de loep te nemen.

   500 lieve reacties zijn geen oplossing voor dit probleem. Dit is vaker gebeurt: Cynthia kan er niet goed tegen, zit er door heen etc etc en vervolgens zijn er een hoop minions die met allerlei zoetsappige reacties haar moraal weer omhoog halen. Dit is geen gezonde cyclus, en al helemaal niet als je zelf de (onzekere) tienerleeftijd gepasseerd bent. But hey, who am I.

  • Lenneke

   ‘But hey, who am I’, dat vraag ik me inderdaad ook af, Girly. Kan je je er dan echt helemaal geen voorstelling van maken dat een leven zo onder de loep van honderdduizenden bezoekers best een druk met zich meebrengt? Dat een cruise ontzettend leuk is, maar dat je constant bezig bent met ‘oh, eh, ik moet wel constant bij de les blijven, want ik moet hierover schrijven en een fotoverslag maken’. ‘Oh ja, eet smakelijk, maar wacht even met eten, ik moet nog even alles vastleggen en vertellen wat het is.’ Wat ik je probeer duidelijk te maken, is dat het inderdaad hartstikke leuk is als je een hoop gratis krijgt en veel van de wereld mag zien terwijl je daarvoor betaald wordt. Je staat altijd aan, je bent altijd aan het werk. Bedenk dat álles wat op je deurmat valt, de druk met zich meebrengt als ‘ik moet hier iets mee’. Dat alles wat je online zet bekritiseerd wordt. Dat er altijd anonieme trollen zijn die je volledig de grond in stampen. En zelf een keer uithalen naar zo’n reaguurder? Zeker niet doen, want dan springen er nog tientallen mensen op je, word je uitvergroot op fora en krijg je privéberichten die je vertellen hoe lelijk je bent. Als je je hier werkelijk niets bij kan voorstellen (dat hoeft niet te betekenen dat jij hetzelfde zou voelen), dan vind ik het rot dat je in mijn ogen inlevingsvermogen tekort komt.

   500 lieve reacties zijn ook geen oplossing. Maar het kan iemand wel weer even een boost geven en iemand helpen zich minder rot te gaan voelen. Wat wel een oplossing is, is als mensen zich wat beter zouden gedragen. Feedback mag, graag zelfs, maar je hoeft niet constant iemand in zijn of haar bek te schijten. Ook niet als iemand “veel vrije tijd heeft” en “heel veel geld verdient” en “veel gratis krijgt”. Hier staat dus een vrije hoge prijs tegenover – en dat mag best eens gezegd worden.

   Ik pleit voor dit soort artikelen. Laat maar zien dat het heus niet altijd rozengeur en maneschijn is. Zeg het gewoon als het niet zo goed met je gaat, in plaats van het eeuwige ‘ja, gaat lekker, lekker druk, dus goed’. Wat is er überhaupt zo goed aan het druk zijn? Waarom koppelen we dat aan succes? Waarom zeggen we zo veilig achter onze computer dat we iemand lelijk vinden, terwijl we dat in het echt helemaal niet zouden doen? Ik vind Cynthia altijd erg oprecht overkomen, ik vind dat ze het heel goed doet en snap haar volkomen. Dit is al heftig voor iemand die niet hooggevoelig is. Ik vind Cynthia een enorm leuke persoonlijkheid en bewonder haar lef. Ze blijft dicht bij zichzelf, ongeacht wat een ander zegt. Ongeacht de bak aan ellende die ze nu wéér over zich heen krijgt. Kan niet anders zeggen dan: respect.

 159. stef

  mensen typen eerder helaas gemene opmerkingen dan aardige ik vind je een leuke knappe meid ik volg je al tien jaar ofzo ik vind het jammer dat je het persoonlijk aantrekt heel veel mensen zijn jaloers op je en dan gaan ze je lekker afzeiken schijtlui zijn t haha 😉

 160. Sophie

  Cynthia, hier een comment van een jarenlange meelezer: je bent geweldig zoals je bent, punt uit. Er zullen altijd mensen zijn die niet begrijpen hoe jouw werk in elkaar steekt (want dat is voor ‘ons buitenstaanders’ ook lastig te begrijpen), en er zullen helaas ook altijd mensen zijn die minder fijne opmerkingen maken, maar dat verandert niets aan wie jij bent: een geweldige en supermooie vrouw met wie het allemaal goed komt!

 161. Margriet Versteegh – de Graaff

  Beste Cynthia, de reden dat je dit plaatst laat zien dat je een kwetsbare maar sterke vrouw bent!
  En natuurlijk ben je door al die reacties van de kaart, wie zou dat nou niet zijn?
  Laat het als los zand door je vingers glijden en blaas het weg.
  Sterkte, ik hoop gauw weer een mooi stukje van je te lezen!

 162. Kim

  Cynthia…. onthoud één ding: de mensen die kwetsende reacties plaatsen, zitten zelf vaak niet goed in hun vel. Zij projecteren hun rotgevoel op jou. Geef hun niet die kans 🙂 Jouw blog lees ik met plezier, juist omdat jij zo’n eerlijke en gevoelige vrouw bent.

 163. Janneke

  Je ziet er kei goed uit meid. Lekker doen waar jij jezelf goed bij voelt❤️ You go girl

 164. Petra

  Ik reageer normaal vrijwel nooit, maar dit moet me nu even van het hart: je bent een superleuke mooie hardwerkende vrouw met een unieke en heerlijke blog. De haat reacties zeggen meer over de personen die ze achterlaten dan over jou. Zij zitten zelf niet in een lekker vel en voelen zich beter als ze jou proberen neer te halen. Ook proef ik er vaak jaloezie uit. In feite zijn zij degene die hun leven eens zouden moeten overdenken en daarbij misschien wel hulp zouden moeten zoeken ipv al hun negativiteit te projecteren op jou. Gewoon lekker zo door gaan meis want je doet het hartstikke goed! 🙂

 165. Suzanne

  Stoer dat je dit deelt. Het leven is geen rechte lijn. Alles verandert, continu. En we leren met het ouder worden gelukkig steeds beter om met de lastige tijden om te gaan. Komt goed hoor Cynthia! Morgen voel je je misschien al wel weer beter. Wat die nare mensen betreft; die zullen er altijd zijn. Waarschijnlijk zijn ze niet erg gelukkig en gaan hun reacties niet zozeer over jou, maar is het de manier waarop ze hun eigen shit afreageren. Jammer, maar niet iets waar jij iets aan kan doen. Een boeddhist zou zeggen: “Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen.” 🙂 Al is dat soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dan ook: Ik lees je blog altijd met een hoop plezier en heb veel aan de dingen die je schrijft/zegt en de tips die je geeft. Je vader wees me jaren geleden al op je blog, toen ik nog in Zwolle woonde en regelmatig in zijn winkel kwam. Ik liep stage bij de Zwolse Courant en hij was toen al zó trots op je! We móesten een verhaal met je maken. Dat is toen ook gebeurd. Ik kan me haast niet voorstellen hoe trots hij nu wel moet zijn 🙂 Keep up the good work!

 166. San

  Lieve Cynthia,

  Probeer is te mediteren of iets spiritueels wat er voor zorgt dat je boven dit alles stijgt. Wat mij altijd helpt is om terug te gaan naar de basis en in alles liefde te zoeken. Soms lukt het soms ook niet ?
  Maar indd praten met iemand zal ook echt helpen iemand die je niet kent. Komt allemaal goed, is gewoon ff een fase. Hebben we allemaal wel eens en soms wat heftiger dan anders. Anders ik wel volgens mij zit ik er zelfs nu ook in bluhhhh. Dikke kus

 167. Mariëlle a

  Just love ya! Vind je enorm inspirerend!
  Scheef velletje hoort erbij soms in het leven,maar wees trouw aanjezelf.dikke knuffel

 168. May

  Beste Cynthia
  Ik durf het bijna niet te vragen, zeker ook omdat je jezelf blijkbaar toch al niet zo fijn voelt maar ik ga het toch vragen:
  Zou je misschien weer een keer een blog of een filmpje willen maken over je kleding? Ik vind jou er altijd zo leuk uit zien, vooral je combi’s vind ik heel leuk.
  Zou je een keer kunnen uitleggen hoe je kleding kiest en wat je favoriete combinaties zijn? Een soort tour door je kleding en schoenen idee.

 169. Betty

  ‘Ik denk oprecht dat zij dingen over Mascha wil lezen maar als er dan een dingetje over haar wordt gezegd dat ze dan helemaal thuis gaat flippen en met haar voetjes stampen.’

  Deze reactie vat alles goed en kort samen. Ze heeft het in haar blog immers over ‘alle opmerkingen’ aan haar adres maar volgens mij is hier ook weleens een roddel geweest over dat gregor van massa ‘downie’ werd genoemd etc . Als ze het forum dan ‘zo een negatieve plek vond’, ‘waar een groepje meiden zó kritisch is op bloggers’ had dat ook een moment kunnen zijn dat ze stopte met lezen.

  Niemand op het forum heeft haar ooit lelijk en dik genoemd. De blogpost komt er anders uit te zien als je niet telkens een vinger naar anderen wijst. ‘Oh het grote boze forum’ in plaats van als je écht eerlijk bent dat niet door de hoeveelheid haat je je slecht voelt maar omdat je zelf niet lekker in je vel zit. Het is een keuze, je beroep en ook hoe je dingen aantrekt. De ‘haat en kritiek’ valt echt wel mee. Zijn juist ook zat positieve punten benoemd.

  • Cynthia Schultz

   Misschien begrijp ik het verkeerd, maar kopieer je nu een post van het forum naar hier (omdat je een comment erbij haalt die hier niet is gezet, en deels in de derde persoon praat)? Een beetje raar gezien ik juist aangeef het niet te willen lezen. Maar misschien begrijp ik het verkeerd, dan heb ik niks gezegd 🙂 als het wel zo is, zou je dat dan niet meer willen doen?
   En ik ben niet eerder gestopt omdat het een verslaving was. Ik vond het heel erg moeilijk om te stoppen, heb het meerdere malen geprobeerd. Over andere bloggers wil ik ook geen nare verhalen lezen. Ik benoem in deze blog ook al dat het me meer raakt omdat ik nu niet lekker in mijn vel zit, maar het is natuurlijk überhaupt niet leuk om te lezen, ook niet als ik wel lekker in mijn vel zit 🙂

  • San

   Heb jij niks beters te doen betty?

  • Girly

   Cynthia,

   Misschien moet je toch eens gaan nadenken of het bloggen wel echt iets voor je is. Er zullen namelijk altijd mensen zijn die lelijke dingen zeggen, verscholen achter hun toetsenbord. Daar moet je wel mee om kunnen gaan. Als je er van in een dip raakt, en dit gebeurt regelmatig, dan lijkt me dit niet gezond.

   Je zegt dat je teveel hooi op haar vork genomen. Wat dan? Heb je teveel gratis koffers gehad, ben je te weinig naar Terschelling geweest of was de gratis cruise zo zwaar? Om heel eerlijk te zijn, denk ik dat 90% van de meiden hier droomt van een leven als de jouwe. Je bent echt privileged, jouw omstandigheden zijn beter dan de omstandigheden van de gemiddelde Nederlander. Je gaat VEEL vaker op vakantie, je neemt meer tijd vrij/werkt minder, je hebt meer geld te besteden en je bent je carriere goals aan het bereiken. Allemaal super positieve dingen. Als je dan toch telkens niet goed in je vel zit en tegen een burn-out aan zit, dan is het misschien verstandig om iets te veranderen.

   Liefs

  • rachel

   uh serieus dit……

 170. Bernice

  Cynth, vergeet niet, je bent even vaak een grote inspiratie bron! Je bent niet dik en lelijk. Je bent jezelf, en dat is op elke mogelijke manier goed genoeg! Twijfel niet, je bent goed hoe je bent! ?

 171. Anne

  Cynthia, ik denk dat het voor jou heel erg fijn zou zijn als je eens met een professional over je gevoelens gaat praten. Ik heb het idee dat jij je overal schuldig om voelt en de hele tijd jezelf wilt verantwoorden. Met als gevolg dat je naar mijn mening niet altijd heel handig reageert op feedback of negatieve reacties omdat je het allemaal heel persoonlijk aantrekt en op dat moment heel erg in je emotie gaat zitten. Wat natuurlijk heel menselijk is. Ik denk overigens trouwens dat je in veel gevallen gewoon gelijk hebt. Maar het zou voor jou veel fijner zijn als je daar boven kunt staan en hier niet meer van jezelf (openbaar) op hoeft te reageren Je had vorige week bijvoorbeeld echt niet hoeven te reageren op de reacties van de video van 2WMN. Je hoeft jezelf namelijk niet de hele tijd te verantwoorden voor andere mensen. Ook kan ik mij ook voorstellen dat de medicatie die je slikt ( hormonen) ook veel effect kunnen hebben op je emoties. Verder denk ik gewoon dat je heel veel van jezelf moet en dat je best wat liever voor jezelf mag zijn. Wat dat verdien jij ook.

  • Sabrina

   Precies dit! Ik denk dat je nog moet leren dat je jezelf niet hoeft te verdedigen. Je bent leuk zoals je bent en als een onbekende die jou niet persoonlijk kent dat anders ziet mag dat en dan is het helaas zo. Niet iedereen op de werled kan en hoeft jou leuk te vinden en verwacht het al helemaal niet van een onbekende. Bespaar jezelf de energie. Je bent een mooi en oprecht mens! Dat siert je onthoud dat.

  • Michelle

   Volledig mee eens! Denk dat een psycholoog je zou kunnen helpen e.e.a. wat makkelijker van je af te kunnen zetten, het is ook niet weinig wat je allemaal op je bordje krijgt qua kritiek. De ene persoon is ook gevoeliger dan de andere (ben zelf ook gevoelig aangelegd). Sterkte en hoop dat je je snel wat beter voelt.

  • Mimi

   Precies dit. Met een professional praten wordt nog te vaak gezien als falen of dat je niet gelijk zou hebben. Daar gaat het juist niet om. Het gaat erom dat je uiteindelijk minder van jezelf moet, tenminste als je dat wil en juist meer energie wilt. Vanuit eigen ervaring was praten met een professional het beste wat ik mezelf cadeau kon doen. En ik snap ook dat dit wat projecteerderig over kan komen maar het is met de beste bedoelingen. Na jarenlang je blog te volgen, zie ik bepaalde herkenbare patronen.

 172. Gerda

  Akelig maar logisch dat zoveel negativiteit invloed heeft. Ik vind veel van de negatieve reacties die jij krijgt ook heel jaloers overkomen. Het beste wat je kunt doen is op de echt negatieve bagger niet meer reageren, je geeft deze figuren alleen maar onverdiend de aandacht die ze willen. Je hebt het leukste blog van Nederland, superknap. Hoop dat je je snel weer iets beter voelt.

 173. Jacelien

  Wat naar dat je zulke negatieve reacties krijgt en dat je je zo voelt. Je bent een fijn en mooi mens en juist doordat je je zo opensteld krijg je veel negativiteit over je heen waarschijnlijk maar juist dat maakt je blog en artikels zoveel waardevoller. Vooral je blog over hooggevoelig zijn vond ik zo fijn en herkenbaar om te lezen. Wat mij als hsp helpt is om me te realiseren dat ik nu eenmaal kwetsbaarder en gevoeliger ben en kwetsende opmerkingen niet altijd zo hard bedoeld zijn als dat het bij mij aanvoelt. Dikke knuffel ❤

 174. Ilse

  Wat ontzettend naar dat er zo veel onaardige dingen tegen en over je gezegd zijn en dat je daar zo veel last van ondervindt! Pak je tijd en rust. Je bent een mooi mens!

 175. Anne

  Het is echt heel jammer dat het bekritiseren van een ander persoon een hobby is geworden van vele mensen. Het gaat écht te ver nu. Ik vind het heel erg moedig dat je openhartig bent! Dat je mensen durft laten weten dat het je raakt, dat is pas waardig. Ik hoop dat je niet té hard afziet en dat je de lieve, nuchtere en vreugdevolle uitstraling snel weer te pakken hebt 🙂 Want het is zeker mede door jou uitstraling dat ik zelf een gelukkiger persoon ben geworden. Die levenslust van je is werkelijk prachtig!

  Dikke knuffel meid! Je verdient het!

 176. Tessa

  Ik moet gewoon huilen van dit artikel. Wat vind ik dit ontzettend rot voor je en oneerlijk. Zeker omdat ik je gewoon een tof mens vind. Je hebt het volste recht om hier even goed van te balen, but dont let them get you down!

 177. Susanne

  Ik vind het moeilijk om hier iets nuttigs op te reageren, dus ik wil je gewoon even wat liefde sturen. Goed dat je erover praat, jammer dat het nodig is. Stom dat mensen niet nadenken voordat ze online iets schrijven. Ik vind je een topwijf waar ik ontzettend veel inspiratie uit haal en ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt. Dikke knuffel <3

 178. Jeanine

  Je krijgt inderdaad behoorlijk wat shit over je heen! Mensen hebben snel een mening en zeker op het forum.
  Hopelijk waait dit over en gaan ze positief naar je kijken! Want hé je bent nog steeds die leuke blogger met je mooie rode haren en een prima figuur! Ik moet zeggen dat ik blogs ook minder vaak lees doordat ik YouTube wat leuker vind. Ik vind je nog steeds een leuk persoon en volg je graag!

 179. Lion

  Wat betekenen die negatieve reacties nu echt? Met je eigenwaarde is namelijk niks mis. Misschien helpt het om niet eens meer te reageren op een negatieve reactie. Ook al heb je het gevoel dat je je gelijk wil halen bij die persoon of diegene terecht wil wijzen (wat helemaal logisch is), toch kost het je veel meer energie dan je denkt. Je merkt nu door dat forum niet meer te lezen hoeveel energie dat scheelt. Een persoon die iets negatiefs achterlaat verdient niet je aandacht, tijd en energie, want diegene gaat niet zeggen wat je wil horen op het internet. Als je niet reageert op een negatieve reactie, betekent dat niet dat je dat niet durft. Het betekent dat je voor jezelf besluit er niks mee te doen, want je weet wel 100 leukere en nuttigere dingen om te doen. Je hoeft jezelf niet te verantwoorden. En ook al zou bijvoorbeeeld iets je wel zijn komen aanwaaien dan is dat toch alleen maar heerlijk. Hard werken is mooi, maar daarbij is het juist belangrijk om heel selectief te zijn waar je je energie in steekt en vandaan haalt. En mocht iets heel makkelijk gaan waar je niet hard voor hoefde te werken, dan is dat alleen maar fijn. Dan kan je namelijk energie steken in iets waar je je wel op moet focussen. Je hoeft niet alles te verdienen door hard te werken, je verdient al heel veel door je mooie zelf te zijn. 🙂

  • Lola

   Mooi <3

  • Manuela

   Heel mooi!?

 180. anna

  Ik ben al een tijdje niet meer op je blog geweest, maar wow, wat een haatreacties! Ik heb de desbetreffende artikelen even bekeken. Naast de vervelende reacties zie ik ook een hoop lieve en leuke reacties, ook al snap ik wel dat het negatieve nu misschien overheerst… Is het een idee om kwetsende reacties te verwijderen, in plaats van erop te reageren? Alles wat je aandacht geeft, groeit. Hoewel ik ook snap dat je niet over je heen wil laten lopen en er zijn heus niet altijd alleen maar leuke reacties. Dat is niet realistisch. Ik hoop dat het je lukt meer te focussen op de mensen die wel leuke reacties achterlaten en je groep vaste volgers – want die zijn er geloof ik nog steeds! <3 En dat je je snel beter voelt natuurlijk. Het doet er eigenlijk niet toe wat anderen vinden.

 181. Dona

  Wat vervelend om te lezen dat je je zo voelt, maar wat dapper dat je je zo kwetsbaar opstelt en dit toch deelt. Ik denk dat veel mensen zich in deze dingen herkennen (ik in ieder geval wel). Iedereen heeft zijn/haar onzekerheden en dat soort opmerkingen kunnen oprecht steken. Ik denk dat veel van dit soort opmerkingen voort komen uit jaloezie of problemen die deze mensen zelf hebben. Het is makkelijk om te zeggen je er niets van aan te trekken, in de praktijk is dit vaak toch wat moeilijker. Bedankt voor je eerlijkheid en ik hoop oprecht dat je je snel weer wat beter voelt 🙂

 182. Esther

  Jouw blog is de enige die ik echt lees, je schr

  • Esther

   Je schrijft over echte dingen en ik waardeer de kwetsbaarheid die je laat zien enorm. Ik herken heel veel van jou in mezelf en heb ook moeite om me af te sluiten voor de mening van anderen. Gelukkig heeft een coach mij daar bij kunnen helpen, hopelijk vind jij ook een manier om het je minder te laten raken. Lekker rustig aan doen, neem je tijd. Liefs!

 183. Laura

  Heej Cynthia,

  Begrijpelijk dat sommige opmerkingen je niet in de koude kleren gaan zitten. En dat dingen zich dan op gaan stapelen is logisch… Dat heeft naar mijn idee niets te maken met je aanstellen, zielig doen of aandacht trekken.
  Natuurlijk mogen mensen kritiek hebben of feedback geven (en in mijn ogen ga jij met opbouwende kritiek ook altijd heel goed om). Maar waarom moeten mensen dingen roepen als “je bent lelijk” of “ze doet dit alleen maar voor aandacht”? Dat eerste is simpelweg laag en gemeen en bij dat tweede denk ik: “waar baseert iemand die claim op?” Onbegrijpelijk…
  Ik zal niet zeggen “probeer het je niet aan te trekken”, want het is nou eenmaal menselijk om dat wel te doen. Ik hoop in ieder geval dat de positieve comments van mensen wat tegenwicht kunnen bieden

 184. Wendy

  Ik vind je blogs en vlogs altijd heerlijk. Niet alleen maar dure en luxe dingen die je vaak bij anderen wel op social media ziet, waardoor het lijkt alsof ze een veel beter/leuker leven hebben. Jij plaatst artikelen en vlogs waaraan je kan zien dat je er echt aandacht aan hebt besteedt. Ga zo door! Ik hoop dat je je snel beter voelt.

  • petra

   helemaal mee eens je bent geen meeloper , volgt je eigen weg

 185. Wendy

  Ik vind je blogs en vlogs altijd heerlijk. Niet alleen maar dure en luxe dingen die je vaak bij anderen wel op social media ziet, waardoor het lijkt alsof ze een veel beter/leuker leven hebben. Jij plaatst artikelen en vlogs waaraan je kan zien dat je er echt aandacht aan hebt besteedt. Ga zo door!

 186. margriet

  Ik reageer zelden maar hierop MOET ik even reageren. Het is tegenwoordig steeds normaler geworden om mensen af te kraken online. De drempel is bij sommigen helemaal weg. Ik lees soms comments en heb dan bijna plaatsvervangende schaamte ervoor. Mijn idee is: staat iets je niet aan, klik dan weg of zeg het zo positief mogelijk. Want ook kritiek op iemand kan je netjes verwoorden. Dat is voor een hoop meiden/mensen nog een groot leerpunt. Ook belachelijk hoe mensen een oordeel kunnen geven over of jij het wel of niet druk hebt etc. Je laat dan wel een stuk van je leven zien maar daarnaast weet de buitenwereld niet wat jij allemaal doet.
  Ik snap heel goed dat je je hierdoor enorm onzeker voelt. Voor zover dat lukt zou ik zeggen: ga zo door en probeer je van al dat gezeik van mensen zo weinig mogelijk aan te trekken. Wat je ook plaatst het is toch nooit goed voor sommigen. Sterkte!

 187. rachel

  uhm zooo uhh ik zit hier ff met mijn bek open je stuk te lezen….dik en lelijk?? dingen verzinnen?? what dafack en ja ik zet het gewoon zo neer….wat zijn dat voor mensen man….
  ik snap heel goed dat je je hierdoor ruk voelt want halloo je word gewoon ff de stront ingestrapt en door heen getrokken en voor wat??? jaloezie?
  ik schrik hier echt van want ik ken je en dit is zo niet cynthia wat jij hier beschrijft.

  Meid denk aan de positieve mensen, je volgers je lezers….en weet dat dit lekker makkelijk gelul is, dat is het niet want het doet pijn maar laat je niet kisten door dit soort mensen oke, jij hebt zoveel bereikt en wat zullen hun doen dan???

  vanuit den haag van mij en de meiden een mega vette dikke digi knuf <3

 188. loess87

  Heel erg naar die stomme opmerkingen! Stom dat het mens eigen is om de negatieve dingen te onthouden. Terwijl er meer positive reacties zijn dan negatieve.
  Ik ga altijd met veel plezier naar je blog en kijk je filmpjes ook altijd en vind ze erg leuk en volgens mij ben ik niet de enige aan de comments hieronder te lezen dus. ga zo door! En vergeet al die nare opmerkingen al is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

 189. Tamara

  Wat balen dat je je zo voelt. En tegelijkertijd heel erg begrijpelijk, je bent blijkbaar een hoge boom die veel wind vangt op dit moment 😉
  Om dan maar even tegengeluid te geven: ik waardeer je enorm! Je bent authentiek en ik lees de artikelen op je site met veel plezier. Je doet het echt geweldig!

  • Jacoline

   Dat dacht ik ook pre-cies, van die hoge boom! Je steekt je kop boven het maaiveld door een nieuwe site te starten, een boek te schrijven en bovenal(!) eerlijk jezelf te zijn. Ja, dat zeg ik bewust zo. Je bent eerlijk en jezelf, eerlijk naar jezelf en ook jezelf in je eerlijkheid naar ons toe. Niet gek dat mensen je door de stront halen (of eigenlijk wel, hopelijk snap je me). Hoe dan ook, als je eerlijk jezelf durft te zijn, heb jij ook de kracht hier weer uit te komen. Nee, niet ontkennen wat je voelt en niet weglopen. Gewoon er doorheen lopen. Geloof me, in hoeverre ik je ken -puur via internet- heb jij daar de kracht voor. Powervrouw dat je bent!!

 190. Anne

  Ik ben het helemaal met je eens: kritiek mag, maar gemeen doen en iemand onderuit halen heeft geen nut. En je hoeft heus geen ‘grote’ problemen te hebben om je niet lekker te voelen, accepteer dat je je zo voelt en kijk wat je ermee kan. Volgens mij heb je naast die suffe haters ook een heel grote groep lieve volgers achter je staan die het helemaal niet erg vinden als je even geen leuke video’s post of vertelt dat je niet lekker in je vel zit.

  Get well soon, x

 191. Michelle

  Geen lang verhaal van mij maar een simpele stevige knuffel! Liefs

 192. Sharon

  In de internetwereld blijf je altijd te maken hebben met de “toetsenbord helden”.
  (Jeweetwel, van die mensen die typen met hun handen zonder hun gezonde verstand te gebruiken)

  Ik wil er verder niets over zeggen, maar meid.. DIKKE KNUFFEL!
  Dit verdien jij echt niet. Ik hoop dat alle mensen die wel positief zijn je hoger staan dan alle negatieve mensen. Jij bent jij en jij bent ook goed 🙂

 193. Kim

  Keep up the good work!

  Maar echt!

  Jij bent jezelf. Je bent echt. En je bent niet bang om jezelf te laten zien. En waarschijnlijk triggerd dat een onzekerheid bij diegene die het nodig vinden om jou naar beneden te halen.

 194. Lesya

  Lieve Cynthia,
  Je bent een dame waar ik persoonlijk enorm naar op kan kijken. Zo slim, scherp, op jonge leeftijd al zulke bijzondere dingen bereikt, en je bent mooi, je hebt een prachtige huid, bos haar om jaloers op te worden en een mooi vrouwelijk figuur. Dikke vinger naar alle mensen die het lef hebben om jou op een lelijke manier te bekritiseren.
  Het is bewonderenswaardig hoe jij je leven indeelt en al zo ‘vroeg’ in het leven door hebt wat balans is en wat jou gelukkig maak. Sommige mensen zijn hun hele leven ernaar op zoek zonder ook maar in de buurt ervan te komen.
  Het is heel begrijpelijk en menselijk om feedback en bevestiging van je omgeving of anderen te zoeken. Ieder mens wil immers zichzelf in perspectief kunnen zien. Maar vergeet niet dat ieder een andere kijk op je heeft en hun perspectief komt soms niet uit de beste emoties en/of intenties.
  Ik wens je dat je je binnenkort weer heerlijk mag voelen, want het is je zo gegund!

 195. Dagmar

  Hee Cynthia,

  Ook ik ben een stille volger en mede Zwolse (lees elke dag je blog naar reageer eigenlijk nooit) en ik schrik hier wel een beetje van! Wat jammer dat je je zo voelt en gek genoeg herken ik toch wel een aantal dingen van jou in mijzelf. Ook ik ben een hooggevoelig persoon en trek me vaak veel aan van wat andere mensen vinden en zeggen over mij. Zo vermoeiend! Hoewel het voor jou wel heel anders is aangezien jij een soort voorbeeldfuntie hebt. Probeer het wat meer los te latwn, ook al is het zo lastig soms. Ga mediteren (heb ik ook sinds kort ontdekt!) of loop een extra blokje om om alle negativiteit eruit te gooien. Dat helpt voor mij heel erg. En ook erover praten helpt! En laat sociale media (vooral Instagram) ook af en toe eens links liggen. Want wat op sociale media staat is 9 van de 10 keer niet de waarheid. Door daarop te kijken als je je al niet goed voelt versterkt alleen nog maar meer dat negatieve gevoel.
  Anyway, ik hoop dat je hier iets aan hebt en ik gok dat deze tips ook zeker niet nieuw zijn! Toch wilde ik het even delen. Verder blijf ik je zeker volgen en ik hoop dat het gauw beter gaat!
  Liefs Dagmar

 196. Claudia

  Ik weet over welk forum je het hebt, en heb ook periodes gehad dat ik er stiekem meelas. Soms schrik ik er van hoe hard bloggers of youtubers worden afgekraakt. En om eerlijk te zijn zie ik mezelf het liefst doen wat jij doet; groot groeien met mijn blog, toffe content creeren en een hele mooie en ‘nuttige’ site neerzetten. Maar met dat ‘plaatje’ in mijn hoofd komt ook de gedachte; straks zit iedereen me af te zeiken op het internet en lees ik allemaal nare dingen over mezelf. Of het me zou tegenhouden om het door te zetten weet ik niet, maar ik kan me wel voorstellen dat het voor jou ontzettend akelig is. Ik vind persoonlijk dat je heel hard je best doet en een harde, gestructureerde werker bent! En guess what; jij bent ook maar een mens. Nobody’s perfect! Dikke knuffel voor jou. X

 197. Eliene

  Lieve Cynthia,
  Wat erg dat je zulke comments krijgt..
  Dat zijn personen die jaloers zijn, enkel leven om anderen te kwetsen.
  Je bent een prachtvrouw, in alle opzichten!
  Laat je niet onderdrukken door zo’n mensen!
  Wat je tot nu toe bereikt hebt, heb je helemaal zelf gedaan! Wees er fier op! Veel van ons hebben niet eens een talent om te schrijven, foto’s en video’s te maken.
  En jij kan dat wel! Ik lees telkens met plezier je blogpost, kijk heel graag je video’s!
  Kop op lieve Cynthia!
  Xx

 198. Ilse

  Lieve Cynthia, ik raad je aan om de documentaite ‘The secret’ te kijken. Ook als je dat al een keer gedaan hebt. Ik denk dat dat je duidelijk kan maken waarom je juist niet de discussie aan met negativiteit. Alles wat aandacht krijgt wordt groter… Vooral in jouw hoofd. Liefs,
  Ilse

 199. M

  Mooi mens,

  Lastig dat alle lieve commentaren wegvallen bij die paar rotte appels hè. Dat is hoe het nu eenmaal werkt in je hoofd. Maar zet hem op lees je blog al jaren. Vind je openheid juist bewonderingswaardig. En jeetje mens wat ben jij mooi gewoon om wie jij bent.

  Liefs

 200. Niekk

  Lieve Cynthia,

  Wat ongelofelijk moedig en knap dat je dit plaatst.
  En wat een ‘ballen’ laat jij zien zeg!
  Ik volg je al jaren, maar reageer niet vaak.. maar nu wil ik je zo graag een hart onder de riem steken!

  Ik vind het zo erg hoe onze maatschappij aan het worden is, zo zielloos en niet nadenkend over wat gevolgen kunnen zijn.
  Dit zou je ronduit kunnen zien als pesten..
  Maar zo denken mensen niet, en die denken dat ze maar alles kunnen zeggen.

  Jou kracht als Cynthia.nl is jezelf zijn, jezelf willen zijn. En dat straal jij al jaren uit.. en dat is waarom ik ook jou al jaren volg..

  Iedereen die zo’n grote mond heeft over hooggevoeligheid snapt niet wat dat is en oordeelt maar, maar ze snappen niet dat het je jaren kan kosten om er überhaupt achter te komen dat je daar last van hebt.
  Zo hersenloos..
  Ik vind het zo knap om te zien dat je er steeds meer achter komt wat voor jóú werkt! Ga daar alsjeblieft mee door, want alleen zo leer je jezelf steeds beter kennen, en vooral ook je grenzen.
  Poeh als ik ergens achter ben gekomen is het wel zo belangrijk om je grenzen te leren kennen, zeker als je al gevoelig bent.
  En ik wil je zo graag als tip geven; zoek er ondersteuning in… of dat nou via een coach is of via een psycholoog.
  Dat is waardoor jij jou kracht alleen maar sterker kan maken, en ook alles minder heftig binnen zou kunnen laten komen.

  Lieve Cynthia,
  Weet dat er wel zoveel mensen zijn die jou wel helemaal geweldig vinden, geweldig zoals jij bent, dus ook met je mindere kanten. Daarvoor ben je mens!

 201. Syzan

  Lieve Cynthia,

  Kweet nog goed op de beautydag dat ik je mocht ontmoeten, wat vond ik dat leuk en bijzonder en wat vind ik jou een leuk en mooi mens.
  Ik hoop dat je de ellendige reacties ed een plekje mag geven maar het is gewoon belachelijk dat dit zomaar allemaal gezegd “mag” worden.
  Hierbij geef ik je een dikke knuffel, liefs, een medezwollenaar;)

 202. Marieke

  Ha Cynthia!

  Laat je niet gek maken door jaloerse mensen! Ze zijn het niet waard. Het is heel makkelijk negatief te zijn over anderen, je hoeft er nauwelijks moeite voor te doen. En zeker online wordt er zo makkelijk gereageerd op alles. Iedereen heeft overal maar een mening over en je kan zo makkelijk overal op reageren zonder maar een seconde na te denken over wat jouw woorden met iemand doen. Laat ze maar. Met negativiteit wordt niets gebouwd.

  Ik bekijk nog steeds elke dag je site. Natuurlijk vind ik niet alle topics even interessant, maar ik blijf wel terugkomen! Want je doet het toch maar weer, bijna elke dag en dat vind ik heel knap van je. Je posts lezen lekker weg en ik heb veel aan je tips over beauty, inrichting en reizen. Ga gewoon door met wat goed voor je voelt en laat de kritiek je niet gek maken!! Voor elke hater heb je twee liefhebbers. Alleen zijn de haters meestal ook de mensen met de grootste mond!
  liefs!

 203. Isolde

  Beste lieve Cynthia,

  Ik lees al jarenlang elke dag trouw je blog. Ik heb nog nooit een comment achtergelaten. Nu voel ik mij toch heel erg geroepen.

  CYNTHIA JE MAG ONTZETTEND MAAR DAN OOK ECHT MEGA TROTS OP JEZELF ZIJN!!!

  Alle negatieve en keiharde veroordelingen komen alleen maar voort uit pure jaloezie en onzekerheid van anderen.

  Je bent een prachtige inspirerende vrouw. Ik begrijp heel goed dat het je allemaal raakt. Dat zou ieder mens hebben. Geef maar lekker toe aan het gevoel en weet zeker dat je er sterker uitkomt.

  Heel veel liefs Isolde

  • Isolde

   En inderdaad kritiek mag altijd maar persoonlijk worden of gemeen doen gaat helemaal nergens over.

  • Cynthia Schultz

   Het liefst wil ik op alles reageren maar dat gaat niet, dus ik doe het even zo: ik lees alles lieve vrouwen en bedankt voor de ontzettend lieve en rake reacties. Bedankt ❤️❤️❤️

 204. Mieke

  Ik heb af en toe ook eens een kritische comment achter gelaten (zoals over taalfouten en dt-fouten – maar dat is omdat het afbreuk doet aan je artikelen en dan verbeter ik ze graag), maar ook genoeg positieve hoop ik. Ik vind dat het wel op een respectvolle manier mag benoemd worden als iemand het niet eens is, maar het mag inderdaad niet te grof worden. Daarin geef ik je helemaal gelijk.

  Wat ik me wel afvraag – en ik ga proberen het zo genuanceerd mogelijk te formuleren – ben je zeker dat deze job echt iets voor jou is? Ik kan me voorstellen dat het echt een soort eng gevoel moet geven om nog artikels en content online te plaatsen als je al op voorhand stress hebt voor de mogelijke negatieve reacties die kunnen komen. Is het niet mogelijk dat een dergelijke job waarbij je zoveel van jezelf deelt en zoveel privacy inlevert gewoon niet voor iedereen weggelegd is? Ik denk dat je echt een olifantenvel moet kweken voor deze job en ik geef eerlijk toe dat ik het zelf niet zou kunnen.

  Toegegeven, ik heb ook al dikwijls gedacht: wat klaagt ze nu? Ze verdient bovengemiddeld goed, ze kan – als ze wil – alles bij elkaar sponnen en ze kan bovengemiddeld veel vakantie nemen. Maar aan de andere kant lever je ook wel veel in, in de zin van: privacy en het gegeven dat IEDEREEN een mening over je heeft en deze ook uit.

  Misschien is het niet slecht om eens te onderzoeken waarom die kritiek je zo raakt en hoe je er best mee kan omgaan. Want ik vrees dat de gemene opmerkingen (ook al keurt de meerderheid die niet goed) er onvermijdelijk zullen blijven ‘bij horen’. En als die voor jou de bovenhand blijven halen, dan vrees ik dat je je nog dikwijls slecht zal voelen.

  Maar ik hoop natuurlijk dat je een manier vindt om ermee om te gaan en dat je je snel weer beter voelt!

  • Cynthia Schultz

   Klopt Mieke, ik zal een manier moeten vinden om ermee te dealen want het zal altijd een onderdeel blijven van dit werk. Of inderdaad iets anders gaan doen 😉

 205. Ingrid

  Tegenwoordig denken mensen dat alles maar gezegd kan worden via online kanalen. Niet wetende (of niet willen weten??) dat er aan de andere kant van het scherm een echt persoon, mens, individu zit.
  Ik zou het mezelf ook aantrekken al die commentaren. Heel goed dat je die site niet meer bezoekt! Ik vind je blogposts/video’s altijd erg leuk. ☺️ Je lijkt mij een vrolijke, normale meid. Die niet naast haar schoenen loopt maar gewoon lekker zichzelf is.
  Wij hebben ook een eigen bedrijf en jaloerse opmerkingen hou je toch, maar als iedereen lekker met het hele gezin aan het avondeten zit, zijn wij nog aan het werk. Weekend? Dan werken we vaak ook nog een dag / een paar uur per dag. Maar dat zien mensen niet.
  Trek het je niet aan, tel je zegeningen en geniet. ❤️ Is makkelijker gezegd dan gedaan maar ik denk dat veel van je bezoekers je wel een tof persoon vinden!

 206. Morena

  Lieve, mooie, dappere, sterke, intelligente, oprechte Cynthia,
  Al jaren volg ik je blog en tot nog toe heb ik nooit gereageerd. Nu kan ik het echter niet laten. Want:
  Ik vind je awesome. Je echtheid, schoonheid, puurheid, vriendelijkheid, ambitie, doorzettingsvermogen, zelfinzicht en lef inspireren me. Evenals het delen van je strijd met de maatschappij, want jeetje…die maatschappij kan zo hard zijn. Juist het feit dat je tegen de meute ingaat door met ons te delen dat er ook gewoonweg dingen zijn waar je tegenaan loopt maakt je blog voor mij ontzettend waardevol. Want ook jij (één van mijn inspiratiebronnen) loopt tegen situaties aan. Je laat niet alleen maar de glitter en glamour zien. Je showt ook het echte leven en daarmee durf je, je te onderscheiden. Ik kan me voorstellen dat, dat kwetsbaar kan voelen. Maar weet dat het gewaardeerd wordt, in ieder geval door mij.

  Wat betreft de mensen die je afkraken:
  Ik weet dat je dit verstandelijk al weet, maar toch ga ik het gewoon herhalen.
  Het zegt iets over hun. Over hun (gebrek) aan vaardigheden, ambities en geluk. Hoe succesvoller je wordt hoe meer je waarschijnlijk met haters te maken zal krijgen. Er zijn nou eenmaal mensen op de wereld die het succes van een ander lastig kunnen verdragen. Zeker als ze zelf in onvrede leven.
  Sta vooral stil bij jezelf. Doe je wat je wilt doen en zorg ervoor dat jij daar tevreden mee bent. Laat anderen je niet naar beneden halen en je beperken in je geluk. Dat zijn ze niet waard.
  Heel veel sterkte met alles wat er op je af komt en sluit jezelf even af als je voelt dat, dat nodig is. Take care.

  Liefs

  • Jennifer

   Ik kan het niet beter verwoorden dan wat Morena hier typt…..

 207. Kim

  Jeetje, ik kan me (tot nu toe) bij de meeste reacties hieronder helemaal aansluiten.
  Wat een negatieviteit heb jij over je heen gekregen zeg!
  Ik zou al lang met een deken over mijn kop mijn bed niet meer uitkomen….
  Vergeten deze mensen dat je respectvol met elkaar om hoort te gaan?
  Dat je verder gewoon een hard werkende vrouw bent! Dat dit veel lastiger is dan een 9 tot 5 baan voor een baas?
  Dat je dan lekker de deur achter je dicht trekt en thuis niet meer met je werk bezig hoeft te zijn. (niet in elk geval uiteraard).
  Jij bent hier ALTIJD mee bezig! Je hele leven is gewoon je werk. Die radars in je hoofd staan nooit stil.
  Dat mag toch beloond/betaald worden? Dat gebeurt door sponsoring en door het ‘krijgen’ van producten.
  (waar ze trouwens daarna gewoon weer werk van heeft…)
  Werk mensen, dit is in 2017 gewoon werk. En ik vind dat je leuk werk levert Cynthia! Ik ben ook een lurker (zo heet dat toch?) Maar wou nu toch wel even kwijt dat ik je al jaren met veel plezier volg en dat ook nog lekker blijf doen! En vind ik iets wat minder leuk, dan sla ik dat toch over?

  Hou je taai!

  Groetjes Kim

 208. Mai

  Lieve Cynthia,

  Al jaren lees ik jouw blogpost en ik heb zelden gereageerd, maar ik wil je nu echt even een hart onder de riem steken. Ik vind het vreselijk om te lezen hoe jij je nu voelt en wat al die negativiteit met je doet. En ik denk dat de meeste bezoekers er zo over denken, ook al laten we ons niet zo vaak horen. Laat je alsjeblieft niet zo klein maken. Ze zijn het niet waard. En zulke reacties verdienen het eigenlijk niet eens om de discussies met ze aan te gaan. Al heb ik geen idee waar het precies over gaat. Ik lees geen reacties. Zoals de meeste bezoekers waarschijnlijk. Focus op waar je gelukkig van wordt en trek het je alsjeblieft niet zo veel aan. Het is al jouw energie en aandacht niet waard. Echt niet. Van wat ik de afgelopen jaren heb meegekregen van jouw blog ben je een heel fijn en inspirerend mensje dat positief in het leven staat en met veel liefde en aandacht doet wat ze doet. Blijf zo. Veel liefs en sterkte.

 209. Frances

  Je bent goed en leuk en mooi genoeg, je hebt werk wat je leuk vind! Respect dat je zo open en eerlijk bent over hoe je je voelt! Dat is niet makkelijk, maar je doet t toch maar:) volg je al vrij lang en reageer eigelijk nooit, maar ik hoop oprecht dat je je snel beter voelt!

 210. M

  Een paar weken geleden hoorde ik in de ‘At home with…’ podcast een stukje over negatieve reacties. Dat ging dan wel over een jong publiek, maar ik denk dat het prima door te trekken is naar jouw eigen publiek. Zoella zegt daar over: ‘Weet je nog hoe gemeen kinderen kunnen zijn tegen elkaar zonder dat ze echt het effect kunnen overzien? Vroeger roddelde je met vriendinnetjes en schreef je het op in je dagboek, nu zitten die meiden op YouTube en social media en leest iedereen het. Bij nare comments denk ik altijd terug hoe ik zelf was als meisje en dan raakt het me niet meer.’ Nu is jouw publiek ouder en kunnen die wel de consequenties overzien, maar in feite doen ze hetzelfde. Wat ze vroeger alleen tegen vriendinnen zeiden plempen ze nu lekker anoniem op het internet.

  En vergeet niet: tegenover elk negatief comment staan 1000 lezers (zoals ik bijvoorbeeld) die denken: ‘Ja, leuk om te lezen.’, zonder te reageren. En dan vind ik (bijvoorbeeld) die koffer veel te duur, maar dan vind ik het wel leuk om te lezen over de ontwikkeling in koffers en realiseer ik me dat het voor anderen wel degelijk interessant is om te kopen en een review te lezen.

  Kop op!

  • R

   Dit inderdaad! Ik denk dat de leeftijd en levensfase van degene die zo negatief reageren zeker een grote rol speelt en hopelijk helpt deze gedachte ook om het te relativeren.. de jongere bezoekers zitten wat dat betreft in een lastige fase wat beteft identiteitsvorming en zijn makkelijk te beïnvloeden, helemaal in deze tijd waarop je alles gewoon anoniem online kunt zetten zorgt dit voor veel problemen… trek het je niet persoonlijk aan, misschien is het niet eens zo bedoelt en is het vooral hun eigen onzekerheid en zoektocht naar wie ze nu eigenlijk zijn… maar alsnog natuurlijk goed dat je aangeeft dat dit zeker niet “normaal” is.
   Hopelijk voel je je snel beter, succes!!

 211. N.

  Prachtig artikel Cynthia. Kwetsbaar opstellen in een digitale wereld; het is lastig. Zelf vind ik het een laffe manier; achter je pc kruipen en iemand zwart maken. Hoe veilig is dat? Je hoeft de confrontatie niet aan te gaan face to face. Ik heb het zelf meegemaakt. Ik heb de berg bagger zo weer over de schutting gedonderd, maar goed ik ben geen bekend persoon. Weet dat jij je nu even rot voelt, maar dat het ook echt weer beter zal gaan! Naarmate je ouder wordt kun je het beter relativeren. Kijk maar eens om je heen; wie doen er echt toe? Kijk vooral naar de mooie momenten. Ik wil het zeker niet bagataliseren, begrijp me goed.

 212. Sannne

  Ik heb eigenlijk een beetje een hekel aan mensen, en door dit soort artikelen bevestig ik dat gevoel voor mezelf. Dat klinkt heel pessimistisch, maar misschien ben ik wel zo.
  Mensen afkraken, ongevraagd kritiek leveren, bewust beledigen. Ik zie het bij elke blogger en Youtuber terug. Gátverdamme. Waarom?
  Ik volg O.a. Jojan op YouTube en haar fanbase wordt groter. Hoewel ze daar blij mee is zegt ze in haar laatste vlog ook: het betekent ook meer kritiek en beledigingen.
  Ik snap dat heel goed. De grote keerzijde van het openbaar delen van je leven.
  Kijk wat Yolanthe allemaal over zich heen krijgt.
  Mensen zijn jaloers, voelen afgunst. Mensen voelen zich belangrijk genoeg om een mening te mogen geven over een kwetsbaar persoon.
  Dus: ik snap het zó goed. Ik persoonlijk zou weg zakken in diepe depressies na zulk commentaar.
  (Opbouwende) Kritiek is fijn en kan je laten groeien als persoon maar als je niets hebt bij te dragen behalve beledigingen; hou dan gewoon je mond….

  Ik heb daarnaast veel respect voor jouw baan. Ik ben verpleegkundige. Mijn baan is zwaar, ik werk veel met een hele hoge werkdruk, maar zodra ik mijn werk verlaat ben ik klaar. Als ik op vakantie ben hoef ik niet aan mijn werk te denken. Jij hebt elke dag werkdruk, hoe leuk je baan ook is. Niet kunnen loskomen is loodzwaar. Misschien moeten mensen zich dat eens beseffen.

  Of mijn reactie heel zinvol is weet ik niet maar wanneer je je kak voelt zijn lieve woorden heel waardevol.
  Ik bewonder je, Cynthia. Kies altijd voor jezelf!

 213. Ness

  Het is jammer genoeg een feit dat veel mensen denken dat ze op internet hun ongezouten mening kunnen geven. Van achter de computer is heel gemakkelijk om dit te doen, als ze het in iemand hun gezicht moeten doen … dan zou het heel wat minder zijn!
  Als deze mensen er zo over denken, waarom blijven ze dan toch terug komen naar je site?!
  Gemakkelijk gezegd, maar probeer het je niet te hard aan te trekken! Het is gewoon jaloezie…
  Ik kom dagelijks naar je blog, omdat ik weet dat je ‘eerlijke’ artikels post en een leuke persoon bent.
  Doe zo verder Cynthia en hopelijk voel je vlug wat beter in je vel! Haters gaan er jammer genoeg altijd zijn … :-/

 214. Marloes

  Lieve Cynthia, wat verdrietig om dit te lezen. Het is verschrikkelijk dat zoveel mensen de behoefte hebben maar alles over iedereen te zeggen, het liefst negatief. Waarschijnlijk om zichzelf beter te voelen?
  Jij bent zo oprecht en durft bij jezelf te blijven. Niet voor niks lees ik je blog al zo lang en graag.
  Het is onmogelijk je niets aan te trekken van die nare reacties, ik zou er zelf niet mee om kunnen gaan. Maar ik hoop echt dat je weet dat er ontzettend veel met mij zijn die je een super vrouw vinden!

 215. Denise

  Cynthia, wat voor de een zwaar kan zijn kan voor de ander een eitje zijn. ik heb met ALS clienten gewerkt en kon het niet aan, terwijl er genoeg mensen zijn die dat prima kunnen. ik werk nu met kinderen wat ik prima kan, en heb nu een collega met een burn out van dit werk. Het feit dat iets je zwaar valt, zegt niks over het type werk op zichzelf maar over jou in het werk en daar kan niemand behalve jij een uitspraak over doen. Ik kan kritsch zijn over bepaalde keuzes die je maakt met betrekking op je blog. Maar ik zal nooit een uitspraak doen over het wel/niet ´zwaar´ zijn van werk en ´of je er een burn out´ van kan krijgen. Ik hoop dat je een weg vind om het werk te doen wat je leuk vind op een manier die jou gelukkig maakt!

 216. Iris

  Goed dat niet meer op zo’n praatforum hebt gekeken. Toevallig zag ik zelf daar ook eens voorbij komen. Eerst dacht ik; Wow, ik doe echt dingen fout, het ligt aan mij. Maar draai het eens om; hoe triest en zielig zijn die mensen zelf eigenlijk? Dat ze zich moeten bemoeien met jou en jouw succes? Hopelijk komt het inzicht ook voor jou dat je het toch nooit goed zult doen en dat juist DAT goed is. Sterkte xxx

 217. Emma

  Wat naar om te lezen zeg!
  Ik begrijp je best goed, ik vind het al heel erg als iemand een ding over mij rondbazuint of iets gemeens zegt.
  Laat staan honderden mensen die al hun gal eruit typen bij de comments.
  Ik ben van mening dat je best een comment mag plaatsen, ook als je het ergens niet mee eens bent maar wel op een nette niet beledigende manier.
  Volgens mij zijn er tegenwoordig iets teveel mensen die zich vervelen of zelf niks waard zijn en het leuk vinden om andere mensen helemaal af te branden via internet.

  Achter hun computers zijn ze dan erg stoer, maar in het echt stellen ze stiekem niks voor. Wedden dat een groot deel van de mensen die jou dik noemt zelf vroeger overgewicht had of zelf super lelijk is.
  Triest hoe mensen tegenwoordig met elkaar omgaan.

  Sterkte Cynthia!

 218. Berber

  Beste Cynthia,

  Wat vervelend dat je je nu zo voelt. Ik hoop dat je weet dat je goed bent zoals je bent. Los van wat je doet of hoe je er uit ziet, ben je een uniek en mooi mens en mag je er zijn. Prestaties staan daar los van. Als jij meer tijd voor jezelf nodig hebt, is dat wat nu goed voor jou is. Als je die tijd en ruimte neemt, bewonder ik je alleen maar om je lef en mate van zelfzorg. Ik hoop dat je de wereld kan laten voor wat ie is, want de enige persoon waar je het je hele leven mee moet doen, ben je zelf.

  En onthou: je moet het wel zelf doen, maar niet alleen. Klinkt simpel, maar simpel is niet altijd makkelijk.

 219. Annika

  Hier nog zo’n stille meelezer, ik wil je ook even een hart onder de riem steken. Ik snap zo goed dat je je dit aantrekt: welke twintiger/dertiger (die nog voor zichzelf werkt ook) heeft nou geen last van onzekerheden over uiterlijk, productiviteit en lifestyle? Ik ken ze niet. En dan word jij er ook nog eens vrijwel continu in bevestigd door mensen die het nodig vinden om zich op internet over andere mensen uit te laten (waarom ze dat doen houden we dan maar even in het midden maar daar heb ik ook wel ideeen over).
  Ik moest eerlijk gezegd een beetje lachen dat jíj dan gezeur krijgt over één negatieve blog. Kom op zeg, dat slaat echt nergens op.
  Ik vind t tof dat je je ondanks alles kwetsbaar en open opstelt, ik zou je blog niet willen missen! Ik kan nu allemaal clichés gaan typen over dat je niet iedereen altijd tevreden moet willen houden maar dat weet je zelf ook best wel volgens mij 🙂

 220. Rosalie

  Wow dit is heftig en had ik niet verwacht… Ik lees nooit de reacties maar wat kunnen mensen vervelend doen zeg. Begrijp heel goed dat je een soort verslaafd kan raken van het lezen van fora! Heel knap dat je dat nu achter je laat.
  Ik vind je een onwijs leuk mens met duidelijk een eigen stijl. Je doet lekker je eigen ding, laat niet ieder klein dingetje sponsoren en in mijn ogen ben je oprecht een heel eerlijk en goed mens. Juist ook omdat je dit soort dingen deelt, maar ook nieuwe dingen bedenkt, boeken schrijft en mensen helpt. Je inspireert!

  Volg je hart.

  Liefs, een trouwe lezeres! Onderhand al zo’n 8/9 jaar. Wow.

 221. Tamara

  Ik volg je al jaren en vind het juist prettig dat je ondanks het groeien van je blog op mij overkomt als iemand die professioneel is, zonder dat je last hebt van sterallures. Je maakt natuurlijk veel dingen mee, die het werken in het bloggerswereldje met zich meebrengen, maar ik vind het verfrissend om te zien dat je ook met beide voeten op de grond blijft. Ik volg een aantal grotere bloggers niet meer omdat ik mezelf niet meer in hen herken. Ik zie bij jou nog steeds de mens achter de blogger en blijf daarom je blog volgen.

 222. Huriye

  Hoi Cynthia,

  Zoals velen hier laat ik ook nooit een comment achter. Ik volg je al wel sinds 2009, via een artikel over hoe je eyeliner moet zetten 🙂 ik heb je altijd anders gevonden dan de doorsnee bloggers die nu ook vaak youtubers zijn. Jij bent niet zo kinderachtig en altijd down to earth en dat ik vind prachtig om te zien aan jou. Ook al heb je veel geld verdient je bent nooit in slechte zin veranderd. Daarom blijf ik jou ook volgen. Hoe moeilijk het ook is laat mensen in hun waarde.
  Ik wens je veel liefde toe met Willem.
  En nog veel succes met je site!
  Xxxx

 223. Kirsty

  Wat naar dat je zoveel vervelende reacties hebt gehad de afgelopen tijd en je niet zo fijn voelt mede daardoor. Hopelijk voel je je snel wat beter en probeer je er niet teveel van aan te trekken. Ik snap dat dat moeilijk is, maar besef je goed dat je niks verkeerds hebt gedaan.

 224. Gigi

  Ik denk dat het goed voor je zou zijn om eens te gaan kijken naar jezelf verder dan naar je eerste gevoel bij het gedrag van anderen. Ook al zijn dit kwetsende dingen en mag je er terecht iets van vinden, je kunt het toch niet controleren. Misschien zit je in een andere levensfase, wil je andere dingen, ben je toch anders dan je dacht, misschien past een deel van wat je nu doet gewoon niet bij je?

  Je geeft duidelijke signalen af dat het niet goed gaat en misschien ben je in de basis gewoon iets aan het doen wat je niet 100% gelukkig maakt? En als dat wringt dan zal dat waarschijnlijk ook niet zomaar veranderen. Dat je iets hebt opgebouwd en dat daar ook voordelen aan zitten wil niet zeggen dat het daarom het beste voor jou persoonlijk is, hoe leuk het ook allemaal klinkt en hoe dankbaar je ook zou ‘moeten’ zijn. Ik kan je wel een reeks aan complimenten geven net zoals vele anderen hier, maar ik denk niet dat dit de oplossing is. Ik zou je adviseren met het onderliggende aan de slag te gaan. Trek de stekker er gewoon eens een maand uit en, kies zonder excuses eens voor jezelf. Ga eens stil staan bij wat je echt gelukkig maakt op langere termijn. Misschien is alles overhoop gooien en iets compleet anders gaan doen wel het beste dat je ooit gedaan hebt.

  Ikzelf heb heel lang doorgesukkeld terwijl ik mezelf soortgelijke zaken hoorde zeggen als jou. Toen heb ik volledig alles stopgezet en opgebroken. En hoe zwaar en confronterend dat ook is, nu pas heb ik het gevoel dat ik echt iets kan veranderen, nu pas kan ik er afstand van nemen.

  • Cynthia Schultz

   Bedankt iedereen voor de mega lieve reacties. Dit helpt ook heel erg. ❤️

  • Pim

   Dit dus. Je geeft tegenstrijdige dignaken af en jij bent de enige die dit – eventueel met een coach – zelf kunt ontrafelen.

  • Pim

   Ik bedoelde signalen ipv dignaken (autocorrectie…).

 225. Edith-Sofia

  Wat goed dat je jezelf zo kan verwoorden in een artikel. Heel vervelend dat er zoveel naars gezegd wordt online. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer je er niet teveel van aan te trekken. Mensen hebben altijd commentaar en/of weten het beter. Kijk wat je bereikt heb en wat voor moois er nog voor jou gaat komen! Probeer daar aan vast te houden en te luisteren naar de mensen om je heen die echt om je geven. Hopelijk voel je je snel weer wat beter. Sterkte??

 226. Siem

  Hey Cynthia, ik val ook onder de mensen die jou al jaren volgen maar nooit hebben gereageerd. Wil ook even zeggen dat ik het ontzettend naar voor je vind. Je weet vaak wel wat voor types het zijn, en toch blijft het je raken. Dat wordt wel eens het fenomeen “mens zijn” genoemd. Zie het dus niet als een beperking.

  Wil je je daar weerbaar voor maken? Waarschijnlijk ben je dat al meer dan gemiddeld. Ik zou gewoon, zeker de komende tijd, elk reactie dat je graag zou willen verwijderen gewoon verwijderen. Jij weet precies wat voor reacties dat zijn.

  Zet ‘m op!

 227. Hilde

  Ik plaats bijna nooit wat (zouden meer mensen moeten doen)
  Ongelooflijk dat dit gebeurt op social media, een wereld wat voor mij betekend als ontspanning en leuk vermaak en waar ik leuke ideeën en tips op doe.

  Maar zeker niet waar je keihard beoordeeld moet worden door mensen waarvan je niet
  eens weet wie ze zijn. Sorry, maar mensen die zo hard zijn op social media en denken maar alles te kunnen zeggen hebben toch gewoon een groot probleem met hunzelf?
  Blijf jezelf Cynthia, het zou toch doodzonde zijn dat je je laat beïnvloeden door bepaalde types.
  Ik denk dat jou site heel veel leuke, echte mensen aantrekt dat verder kijkt dan ‘het perfecte plaatje’, bezoekers die niet houden van poppenkast en perfectie! Ga zo door 😉 Je hoeft je nooit te verontschuldigen, want wij de bezoekers, hebben ook gewoon een leven, hoop ik 😉

 228. Jolieke

  Lieve Cynthia,

  Ik vind het geweldig dat je ook de dagen en momenten laat zien dat je je niet zo lekker voelt. Zoals je zegt, het gaat met niemand altijd fantastisch, en het helpt mij enorm dat juist van anderen te zien!

  Je deelt zo ontzettend veel facetten van je leven, dat je je in mijn ogen continu kwetsbaar opstelt. Niet alleen met meer controversiële artikelen. En dat vind ik zo ontzettend knap! Je bent ontzettend sterk, en het is niet gek dat het je (diep) raakt als mensen zulke nare dingen zeggen.

  Ik reageer nooit, maar wilde nu toch even een berichtje achterlaten. Ik lees je blog al jaren, maar sinds de overstap naar Cynthia.nl kom ik elke dag en lees ik 99% van de artikelen. Je doet het geweldig en ik lees met plezier en dankbaarheid mee in al je harde werk. En ja, ook ik kijk tegen je op, want het lukt jou om je leven zo in te richten dar er plek is voor alle passies en dingen waar je gelukkig van wordt (schrijven, eten, fietsen, wandelen, lezen, fotograferen…). En daarmee ben je een enorme inspiratie voor mij en ik denk ook voor anderen. Dus onthoud alsjeblieft dat je, door jezelf te zijn, daarmee anderen inspireert en motiveert en raakt.
  Je doet het geweldig, blijf de dingen kiezen waar je van geniet!
  Dan blijf ik je artikelen lezen, waar ik weer zo van geniet.

 229. Mariska

  Hoi Cynthia, wat een mooi gevoelig stuk heb je geschreven. Maar wat naar dat mensen toch denken altijd maar lelijk over iedereen te moeten schrijven 🙁 ik vind jou een top vrouw! Zo sterk! En ook absoluut knap en zeker niet dik. Wat een onzin! Blijf zoals je bent! Groetjes Mariska

 230. Demi

  Wat ontzettend naar en vervelend allemaal. Hopelijk voel je je snel weer beter!

 231. Mar

  Wat vervelend dat je je zo voelt zeg! En wat kunnen mensen toch gemeen zijn naar elkaar! Je zegt zelf dat mensen zeggen dat je niet mag zeuren, omdat je veel op reis gaat.. maar zou het daar niet aan kunnen liggen? Misschien is al dat reizen niet zo goed voor je? Misschien heb je er meer aan als je gewoon eens aantal weken thuis bent, een normaal ritme heb.. het lijkt mij namelijk vermoeiend en stressvol al dat reizen en verandering van ritme. Het hoort misschien bij je werk, maar je bent het niet verplicht he. Er zijn genoeg bloggers die niet reizen. Jij reist wel echt heel veel. Maar het kan ook dat je dat juist fijn vind, dat weet ik niet. Maar wilde het in ieder geval even vragen of het daar niet aan kon liggen..
  Hoe dan ook, ik hoop dat je je snel beter voelt! Probeer je niks aan te trekken van de negatieve reacties, maar te kijken naar de positieve. Je kan immers niet iedereen tevreden houden. En je bent ook niet zo belangrijk in de wereld dat je je dat moet 😉 dus doe gewoon wat jij wilt en heb schijt aan wat anderen er van vinden! Dikke knuffel!

 232. Shir

  Ach lieve Cynt! Ik wil zo graag zeggen, trek het je niet aan en laat het los maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wel wil ik zeggen dat ik vind dat je wel goede artikelen maakt, dit is jouw site. Punt. Waar jij je mening deelt en schrijft over wat jij wilt. Punt. Ik kom elke dag even langs en lees met plezier. Kijk met plezier naar je videos. En geniet van je insta stories en foto’s. Blijf genieten en doen wat bij jou past! ❤❤❤❤

 233. Marianne

  Hoi Cynthia,
  wat een super sterk artikel wat je hebt geplaatst.
  Ik wil je alleen even een knuffel sturen door de computer heen!
  Liefs

 234. Jenny

  Meis, je bent juist hartstikke mooi! En in alle eerlijkheid vind ik jou juist een van de weinige ‘girl next door’ bloggers. Wat in mijn beleving echt een compliment is 🙂

  Dat zulke dingen je raken lijkt me logisch. Je bent mens net als een ieder van ons. En online worden er nog makkelijker valse dingen gezegd.

  Zag laatst op insta een foto met daarbij de tekst: wat als alle woorden die je spreekt als tattoos op de huid van de ander verschijnen? Dat is misschien een goede reminder voor een ieder van ons.

  Laat je aub de kop niet gek maken.
  Oh en had zelf in juli hetzelfde. Heb toen door per direct te stoppen met sporten en een week een vitaminen en mineralen preparatenkuur genomen de boel wat in balans gebracht. Omdat door dit soort dingen je hormoonhuishouding door de war kan raken(zie het boek De Hormoonfactor).

  Keep up the good work girl!!

 235. Liesbeth

  Lieve Cynthia,

  Ik volg je al jaren en heb nog nooit gereageerd omdat ik die behoefte nooit had Nu wel. Je artikel raakt me, ik wist het niet (ik lees de comments nooit), maar wat super rot, al die vervelende reacties. Voor mij voel je als een vriendin, die ik elke dag even ‘spreek’, op dit moment zit ik ook even niet zo lekker in mijn vel, dus het raakt me enorm en ik vind het erg knap dat je dit met ons deelt. Neem je tijd, doe dingen waar je blij van wordt en blijf vooral dichtbij jezelf. Je bent een mooi mens van binnen en buiten, vergeet dat niet!
  Dikke kus

  P.s. jammer dat ik een ‘doorsnee’ huis heb, anders had ik je graag uitgenodigd voor een binnenkijker, dan hadden ik je in real life eens kunnen ontmoeten?

 236. Orrine

  Ik denk dat de andere meiden gewoon stik jaloers zijn! Dat ze zichzelf onzeker voelen, maar dit willen projecteren op anderen om zichzelf beter willen voelen. Je hebt een prachtbaan, je bent een mooie sterke jonge vrouw die veel wilt en veel kan. Trek je er niets van aan, mensen die zo over je praten verdienen geen aandacht. Sterkte en een knuffel!

 237. Irene

  Dag Cynthia, ik vind je super goed en leuk bloggen en vloggen, sterkte, liefs Irene

 238. Micks

  Ik vind jou soms ook ruk. Omdat ik soms strontjaloers ben op wat jij hebt bereikt. Omdat je de mooiste reizen mag en kan maken. Omdat je de spullen toegestuurd krijg waar ik zo het geld niet direct aan uit kan geven. Omdat je planningen er altijd niet alleen effectief maar ook leuk uit zien. Omdat je allerlei lekkere gerechtjes maakt en die ook nog mooi op het bord en foto weet te krijgen. Omdat je als zelfstandige zo veel vrijheid hebt om je leven in te plannen zoals je wilt. Omdat je jonger bent dan ik en toch al zo veel wijsheid hebt over diverse onderwerpen. Omdat jij wel de boeken leest die ik ook wil lezen maar er geen tijd voor maak.

  Ik kijk echt wel tegen je op, wat je jaren geleden begonnen bent en waar je nu staat! Zo onwijs knap! En als ik op mn werk even een slechte periode heb, mn vakantiedagen op zijn en er komt weer een dikke rekening binnen.. ja dan vind ik het even stom dat jij op een geweldige reis mag of op een prachtige racefiets kunt fietsen.

  Ik hoop dat je alle nare opmerkingen snel los kunt laten en in kunt zien dat het indirect helemaal niks met jou te maken heeft maar met de persoon zelf. Maar ik weet ook dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan.

  Lief zijn voor jezelf en snel op naar betere tijden!

 239. Myrthe

  Ik geniet enorm van je blog en vind het erg rot voor je dat je door je week zoveel misère over je heen krijgt van mensen. Neem vooral de tijd om dingen voor jezelf weer op een rijtje te krijgen.

 240. Irene Elbertsen

  Dag Cynthia, ik vind je super leuk en goed bloggen en vloggen! Sterkte, groetjes Irene

 241. Maaike

  Ah Cynthia, wat ontzettend vervelend dat je je zo voelt. Ik kan het me ook goed voorstellen dat het niet allemaal zo naast je neer te leggen is. Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik wil je toch even een hart onder de riem steken: ik lees je blog al jaren en ik vind het sinds cynthia.nl alleen maar leuker worden, alle artikelen spreken mij aan. Zelfs het artikel over Girlboss en over de koffer. Ben ik dan de enige die niet per se de behoefte voelt om negativiteit gelijk te commenten? Nergens voor nodig en diegene wéét dat jij er je ongelukkig door gaat voelen, want het doet pijn om te horen. Hoop dat je je snel weer wat beter gaat voelen.

  Dikke knuffel!

 242. Silvia

  Hoi Cynthia,
  Ik post normaal nooit niks, maar ik vind dit een mooie gelegenheid om eens te zeggen hoe tof jouw content is. De combi van beauty met dingen over t leven vind ik juist super. En zo fijn om dingen te lezen die me kunnen helpen, en geholpen hebben. Dus dank je wel! Dikke knuffel voor jou, neem je tijd. Ik vind t zo knap hoe jij weet en dan ook doet wat t beste is voor jou. Go for it. En daar ben je niemand een verontschuldiging voor schuldig.

 243. Tamara

  Tof dat je dit plaatst. Ik las ook een tijd dat forum waar je het over hebt en sinds kort ben ik er ook mee gestopt. Hoe ongelukkig/onzeker/dom moet je zijn om anoniem zoveel shit te schrijven over mensen die je niet eens kent. Dat vind ik toch wel behoorlijk laag eigenlijk.

 244. Vivianne

  Ik wil je gewoon even een dikke knuffel sturen!

 245. Maris

  Jeetje, best heftig…
  De wereld is zeker een stuk harder geworden door social media!
  Ik vind jou in ieder geval een topwijf! Eerlijk, mooi (wat fijn dat er niet alleen hele dunne meiden bloggen), en vind het knap wat je op jonge leeftijd al bereikt hebt! Ik vind jou stoer; omdat je gewoon zonder make up de wereld betreedt, omdat je verteld wat er écht aan de hand is én omdat sommige gebeurtenissen zeker niet in de doofpot moeten worden gestopt!
  Ik hoop dat je je snel weer beter in je vel voelt zitten en met frisse zin aan het werk gaat!

 246. Pia

  Hoi Cynthia,

  ik volg je blog al jaren, maar ik ben niet iemand die reacties plaatst.
  Maar nu even wel om je te laten weten dat je echt een inspiratie bent voor mij!
  Groetjes!

 247. Shannen

  Hoi!

  Waarschijnlijk zijn die meiden ontzettend jaloers. Iemand neerhalen voelt voor hun dan zo lekker. Dus feitelijk is het andersom. Zij zijn stom. Kunnen ze ook niks aan doen maar om jou hiermee lastig te vallen is best wel kansloos.

  Gewoon lekker je ding doen. Degene die het niks aan vindt, komt dan niet meer op je blog en andersom.

  Altijd dingen blijven doen waar je vrolijk van wordt. Tis zo belangrijk. En bovendien sinds je ‘nieuwe’ blog kom ik veel meer. Dus je bent goed bezig. En dit artikel waardeer ik enorm. Ik hoop dat je uit de comments de energie haalt die je nodig hebt! Succes!

 248. judith

  De hele social media cultuur vind ik heel ruk. Iedereen meent iedereen te kunnen uitschelden en hersenloos dingen te kunnen zeggen. Belachelijk! De kwart van de (nieuws)berichten op internet op verschillende sites gaat over de reacties op een artikel. Die probeer ik al niet meer te lezen. Ik snap niet waarom mensen op sociaal media ineens last hebben van geblokkeerde hersens. Op mijn fb pagina cencuur ik mezelf door niet te hebben over heftige onderwerpen (zoals zwarte piet etc). Gewoon omdat ik geen zin heb ik bekrompen reacties van anderen en omdat mensen niet meer normaal kunnen communiceren. Ik vind het echt belachelijk dat mensen jou zoveel bekritiseren onder bepaalde artikelen. Serieus….get a life! Juist de artikelen waarin je je kwetsbaar opstelt, zouden de lezers je respectvol moeten behandelen. Alsof al die mensen met de billen bloot gaan op fb…..
  Sterkte en succes met alles.

 249. Martine

  Wat vervelend voor je dat je de laatste tijd zoveel shit over je uit gestort krijgt!
  Ik vind het altijd heel laf om dat soort negatieve comments te plaatsen aangezien je het niet zegt terwijl je tegenover de persoon staat maar via de digitale snelweg.
  Ik kan zeggen dat je er boven moet staan en je er niets van aan moet trekken maar dat is gemakkelijk gezegd voor mij.
  Ik heb nog nooit met dat soort dingen te maken gehad dus ik weet niet hoe het voelt.
  Ik lees jouw blog altijd met het meeste plezier.
  Zeker sinds het Cynthia.nl is geworden.
  Probeer je te richten op alle fans die je zeker hebt en laat die haters voor wat ze zijn.
  Ik geloof erin dat iedereen terugkrijgt wat ie geeft dus in dit geval zullen die hater zelf ook wel met minder leuke situaties worden geconfronteerd.
  Blijf positief en ik hoop dat je jouw goede flow weer snel terug vindt.
  Knuffel!

 250. Annet

  Eens met alle onderstaande berichten! probeer er inderdaad niet teveel energie aan te besteden alhoewel ik me kan voorstellen dat je bepaalde dingen niet kan/wil negeren.
  Vooral het kinderachtige gedrag over spon kan ik echt niet begrijpen. We worden de hele dag geconfronteerd met allerlei marketing en dan moeilijk gaan doen dat bloggers geld/spullen/uitjes krijgen van merken terwijl wij als bezoekers niets betalen voor content. Get real!
  En voor jou; neem lekker wat rust en lees je postieve reacties maar een keer extra! ❤️

 251. Ghislaine

  Lieve Cynthia,

  Over het algemeen ben ik een stille lezer. Ik vind het niet nodig om te reageren op artikelen of op video’s.
  Als ik ze zat ben zet ik ze uit of stop ik met lezen. Net als dat ik dat doe bij het lezen van een tijdschrift, de krant of het kijken van televisie.
  Ik heb mezelf bij deze media ook nooit genoodzaakt gevoeld om de redactie te berichten met mijn mening.
  Op Instagram verbaas ik mijzelf over wat mensen denken tegen elkaar te kunnen zeggen. Op YouTube hetzelfde, terwijl ik eigenlijk nooit naar het commentaar scroll.

  Dit is natuurlijk geen reactie waarin ik wil zeggen: “Kijk mij! Doe ik dit niet fantastisch goed?”, mensen die mij kennen weten dat ik daar té nuchter voor ben.

  Ik wilde zeggen dat ik zelf niet begrijp waar mensen de tijd, energie en het lef vandaan halen om iemand volledig af te branden. Het is onwetendheid, oordelen en een weerspiegeling van eigen onzekerheid.

  Je bent niet dik en lelijk. Je bent elk moment van de dag wel ergens online te vinden. Men kan je bekijken in jouw puurheid. Ik vind je prachtig. Met make-up, zonder make-up, wanneer je jezelf gekleed hebt, wanneer je je chill-outfit aan hebt getrokken… je bent een mens en daarom mag je er zijn.
  Je beheert elk social media kanaal met zorg.
  Je hebt een vak dat constant aandacht van je vraagt, dat lastig is naast je te leggen, omdat het een wereld is dat altijd draait.
  Daarvoor mijn complimenten. Dat je al die jaren zo hard voor jezelf bent, kei hard werkt en elke dag bezig bent met pure zelfreflectie.
  Feedback is heel anders dan onnozel gezeur. Feedback is ten allen tijde opbouwend, bedoeld om iemand verder te helpen.

  Met alles wil ik zeggen dat jij ver boven de negatieve mensen staat.
  Dat men tegen jou opkijkt en dit op de meest lompe manier naar jou uit.
  Dat onwetendheid de overhand neemt, maar dat eigenlijk mensen stik jaloers zijn op wat jij allemaal àl hebt bereikt in jou jonge leven.

  Be proud, je bent een voorbeeld voor een heel boel andere!

  • Linda

   Wat een mooie en lieve reactie is dit!
   Ik zit nu wél door de reacties heen te scrollen en word er heel blij van dat er zo oprecht lief en puur wordt gereageerd. Ik wil me bij deze reactie aansluiten omdat ik het zo mooi verwoord vind. ‘Je bent een mens en daarom mag je er zijn.’ Amen!

   Ik neem me altijd voor als ik iets onaardigs wil zeggen om tot 10 te tellen (of verder als het nodig is) en dan pas iets te zeggen wat dan opbouwende kritiek is en niet ronduit lomp. Ik denk dan altijd ‘zou je dit ook zeggen als diegene tegenover je stond?’ en als het antwoord ‘nee’ is, moet je het niet zeggen dan denk ik.
   Ik vind het zo bizar dat mensen alles maar durven te zeggen, alsof er geen mensen achter die schermen zitten die dat typen… Zowel de mensen die negatief zijn als de mensen die het ontvangen.

 252. Yvonne

  Jij dik en lelijk?! Je bent één van de mooiste vrouwen die ik “ken”.
  En ik ken je innerlijk niet echt natuurlijk maar je komt over als een lief en oprecht persoon.
  Verder: een forum over (beauty)bloggers? Dat bestaat echt? Daar moeten toch werkelijk alleen maar 14- en 15- jarige meisjes komen? Dat kán niet anders! Hebben niets beters te doen.

  Cynthia, je bent een self-made topwijf. Je mag, nee móet ongelooflijk trots zijn op jezelf en nooit meer een woord negatiefs lezen, laat staan geloven wat er geschreven wordt. Luister naar je hart. En naar die rustige, nuchtere Willem 😉
  Take care. En ga alsjeblieft zo door, verander niets.

 253. Dweeny

  Lieve Cynthia,
  Ik begrijp heel goed dat je je hier zo kt om voelt… het is ook niet niks om zo “bekend” te zijn.
  De rede dat mensen je onderuit halen is omdat mensen altijd wel andere mensen willen bekritiseren. Het forum waar jij over praat is ook verschrikkelijk, het is gewoon het expres naar beneden halen van mensen. Maar het is niet persoonlijk naar jou, ze halen iedereen naar beneden. Ik vind jouw artikel over hsp juist heel erg herkenbaar, ik heb dit ook al vanaf mijn geboorte en weet ook dat je daardoor ook slecht tegen kritiek kan en dat jouw emoties ook heftiger zijn dan van iemand die geen hsp heeft. Je bent gevoeliger in alles… en daardoor trek je je dit ook heel erg aan. Ik denk dat je de kritiek die mensen hebben niet persoonlijk moet aantrekken, het is lekker makkelijk om iemand online aan te vallen , maar ik denk dat iedereen zo over iedereen denk alleen dat we onze meningen vaak voor ons houden. Iedereen heeft kt meningen over een ander, mensen zijn gewoon heel erg gemeen. En het online plaatsen van kritiek is lekker veilig, plus ze stoken elkaar gigantisch op in dat forum. Het is meelopen… ik plaats wat kwetsend en iemand anders maakt het nog erger zodat hun weer erkenning krijgen van de rest van het forum. Het feit dat jij bekend bent zorgt ervoor dat mensen eerder hun mening klaar hebben.. maar ze weten niet hoe jij echt bent, jij bent een mooi mens! En jij bent jij! En als andere mensen daar dan op wat voor manier dan ook kritiek op hebben, dan ligt dat aan hun eigen onzekerheden en eigen gevoelens… jaloersie wel misschien.

  Je bent een topwijf Cynthia! Precies zoals jij bent!
  Laat je alsjeblieft door niemand naar beneden halen..
  Want hoe meer mensen je kennen.. hoe meer mensen je naar beneden kunnen halen. En dat mag niet gebeuren want jij bent juist zo mooi als je gewoon Cynthia bent!

  Liefs

 254. Roos

  Hoi! Ik wilde even zeggen dat ik al jaren enorm veel bewondering voor jou heb en tegen je op kijk! Ik hoop dat je je weer snel beter voelt

 255. Wendy

  Respect voor je Cyntia! Blijf vooral jezelf!

 256. Hélène

  Hi Cynthia
  Ik volg je al jááren en ik ben iemand die nooit comments plaatst. Nu voelde ik me toch even geroepen om even wat te plaatsen. Ik denk dat jouw hoge bezoekersaantallen de enige zuivere graadmeter zijn van hoe mensen jouw site waarderen. Ik vind het heel dapper dat je je de stap hebt gezet van een goedlopende beautyblog naar meer inhoudelijke content. Gezien je bezoekersaantallen weten meer mensen dat te waarderen. Ik vind jouw blog heel leuk omdat het heel oprecht geschreven is. Je bent jezelf in tegenstelling tot vele te gelikt uitziende instagram achtige posts op andere blogs en social media. Je bent een voorbeeld voor veel jonge meiden door te laten zien dat je prachtig bent, ook al ben je misschien niet graatmager. Heel jammer dat er een paar mensen zijn die schijnbaar niets beters te doen hebben dan iemand (anoniem, heel laf) met de grond gelijk te maken. Ondanks dat je dit bovenstaande waarschijnlijk zelf allemaal wel weet, vond ik dat ik toch even moest reageren. Ik hoop dat je je succes niet laat bederven door een paar rotte appels. Liefs Hélène

 257. Fleur

  Wat ontzettend naar dat je zoveel negatieve comments over je heen krijgt de afgelopen tijd. Ik begrijp heel goed dat je dan minder lekker in je vel gaat zitten daardoor. Heel goed van je dat je hierover dan een blogpost schrijft. Hopelijk helpt het dat je het van je af hebt kunnen schrijven. En wie weet bereikt het ook de mensen die zo negatief zijn op het net. Ik volg je site al heel veel jaren en zal dat blijven doen. Ik blijf je content interessant vinden! Ga zo door 🙂 en trek je de negativiteit zo min mogelijk aan <3

 258. Anne-Marie

  Ik krijg misschien 3x per jaar een vervelendecreactie op mijn blog. En ben dan helemaal van slag. Wat jou overkomt is 1000x erger. En hoewel je weet dat je er boven moet staan (rationeel) is dat emotioneel verdomd lastig! Gelukkig heb je vele malen meer bewonderaars en fans dan haters. Liefs

 259. Annet

  Goed dat je erovee schrijft maar wat klote hoe je je nu voelt.
  Juist het kwetsbare wat je de laatste tijd op je (nieuwe) site laat zien, vind ik juist verhelderend en leerzaam. Het is de echte Cynthia en als daar (ongegronde) kritiek op komt dan raakt het je natuurlijk ook sneller omdat alles ook zo dichtbij je staat.
  Je doet het goed meisje.
  Ga zo door en blijf naast het werk ook genieten. Doe vooral ook de dingen die je leuk vind; lekker kokkerellen, ’n avondje een spelletje doen met vrienden, een dagje weg met je moeder of juist een creatieve workshop om ff niet met je hoofd en al je gedachtens bezig te zijn maar juist een moment van ontspanning te hebben.

  Liefs

  Ps; vergeet niet dat je hormoon(medicatie) ook veel invloed kan hebben op hetgene wat er nu in je hoofd afspeelt!
  (ik laat de discussie of mensen wel of niet ’t recht hebben om zo over jou en tegen jou te mogen praten even links liggen)
  Ken je het boek; het voedingskompas voor vrouwen van Marjolein Dubbers? Hierin staat enorm veel wijsheid over hormonen in je lichaam en alle invloeden daarvan + veel inzichten wat je hiermee of hiertegen kunt doen.

 260. Leonie

  Lieve Cynthia,

  Ik volg geen grote bloggers, omdat ik ze vaak nep over vind komen of er teveel gesponsorde content is. Ook vind ik vaak dat de kwaliteit van de artikelen achteruit gaat omdat ze zoveel blogs willen/moeten schrijven. Ik kan ook geen connectie met ze maken, ik heb niet het gevoel dat ze net als ik ook maar gewoon mens zijn.

  Maar bij jou is het anders. Ik volg je nu al een paar jaar. Ik houd niet van beauty, maar toch las ik ook veel beautyartikelen van je. Ik vind je open, eerlijk en transparant. Je schrijft goede content en ik zie jou ook echt als mens. Dat zorgt ervoor dat ik terug blijf komen op je blog.

  Dingen als die koffer interesseren mij echt niet. Juist doordat je altijd zo open en eerlijk bent zoek ik daar niets achter en snap ik al die ophef niet. Of dat mensen moeilijk doen omdat je een complete cruise krijgt. Ik gun het je alleen maar. En dat is je eigen verdienste. Jij bent een echt persoon, werkt keihard en bent altijd eerlijk over gesponsorde content.

  Ik snap dat al die negatieve reacties je raken, maar onthoud ook dat er veel mensen zijn die nooit reageren die juist heel positief over je zijn. Je bent prachtig, werkt hard en je blogs zijn fijn om te lezen.

  • Josianne

   Hier kan ik me alleen maar bij aansluiten. Ik snap die afgunst niet. Je werkt er hard genoeg voor, dan is het toch alleen maar tof dat je een koffer en een cruise en weet ik veel wat krijgt? Probeer je vast te houden aan alle leuke en positieve comments!

 261. Martine

  Lieve Cynthia,

  Besef één ding heel goed: dit is allemaal gebaseerd op jaloezie! Op afgunst. Mensen die het niet kunnen laten om zo lelijk en naar te praten over anderen zijn gewoon afgunstig. Ze kunnen het niet hebben dat jij zo’n succes hebt met de dingen die je doet. Ik zal je zeggen: waarschijnlijk zijn de meeste bezoekers van jouw site jong volwassenen. Ik ben er vrouw van 44 en ik lees jouw blogs ook. En ik vind ze leuk. En ik vind het super dat jij zulk werk hebt. En je bent niet dik of lelijk: mensen die zulke dingen zeggen over een vrouw als jou moeten maar eens heel kritisch naar zichzelf kijken.
  Blijf jezelf en ga door met wat jou gelukkig maakt. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken. That’s life.

  Liefs,

  Martine

 262. Lisanne

  Hi Cynthia,
  Heel goed dat je luistert naar je lichaam en jouw gevoel hierover wilt delen met je volgers. Het maakt mij ook zo kwaad als ik zie hoe sommige mensen elkaar behandelen; elkaar doorhalen op zijn of haar uiterlijk, iemand beoordelen terwijl je degene niet kent.
  Ik snap heel goed dat het je raakt, dat je even niet zo lekker in je vel zit en er onzeker van kan worden, maar (makkelijker gezegd dat gedaan natuurlijk); kom op meid, je bent een prachtige vrouw van binnen en buiten en je hebt super mooie dingen bereikt in het leven. Mij inspireer je, ik geniet van je blog en ik vind het fantastisch dat je zo open en eerlijk bent over het leven!
  Liefs Lisanne

 263. Samantha

  Hi Cynthia,

  Ik volg jouw website al een aantal jaren, maar nooit eerder heb ik gereageerd; dit bericht veranderd dat. Je mag namelijk ontzettend trots op jezelf zijn, op alles wat je hebt bereikt, maar ook jouw kracht om dit te delen. Ik zie zo veel van mezelf terug in jouw en weet zeker dat ook jij er komt. Dat je dit bericht wilt delen steekt mij een hart onder de riem en wil je bedanken hiervoor. Je bent een topper!

 264. bianca

  Ik vind het echt heel naar voor je dat je je zo voelt nu, mensen kunnen heel hard zijn en het slaat gewoon nergens op. Ik vind je blog heel leuk, vroeger al en nu ook en ik vind je echt een prachtige vrouw met mooie en eerlijke reviews en artikelen. Denk aan jezelf en denk vooral wat een ander over je zegt, zegt niks over jou maar alles over hun zelf. Veel liefs en beterschap.

 265. Jill

  Het kan me zo boos maken dat (volwassen!!) mensen zo naar kunnen reageren onder video’s, blogposts en noem maar op! Ik vind namelijk dat je veel leukere posts plaats hier op cynthia en kijk iedere dag op je site.

  Misschien moeten mensen hier wat meer aan denken: als je niks leuks te zeggen hebt, zeg dan niets.

  Don’t let it get to you & keep up the good work! Focus je op de positieve mensen om je heen ipv de negatieve zielen.

  Veel liefs x

 266. Franka

  Hee,

  Ik reageer eigenlijk bijna nooit, maar hier wil ik toch iets over zeggen.
  Ik vind het super knap dat je dit allemaal opschrijft. Ik vind het super knap dat je je zo kwetsbaar opstelt. Ook vind ik dat je dit allemaal heel goed hebt verwoord.
  Ik herkende ook heel veel van je verhaal. Ik denk dat iedereen wel eens zo’n periode heeft. Dat hoeft inderdaad niet door hele life changing events, soms is het gewoon alles bij elkaar. Het enige wat je kan doen is goed voor jezelf zorgen en steun zoeken bij mensen om je heen.
  Ik geniet altijd erg van de verhalen op je blog. Natuurlijk zijn er dingen die ik interessanter vind dan andere, maar over het algemeen ben ik onder de indruk van de kwaliteit van de artikelen en de moeite die je erin stopt. Ik waardeer dat je altijd eerlijk blijft, wat dit artikel in mijn ogen alleen maar onderstreept.
  Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt.
  En nogmaals je bent een topper dat je dit zo openhartig deelt.
  Xx

 267. Lulu

  Wat dapper van je en ontzettend goed dat je zo naar jezelf luistert!
  Ik volg je al jaren met plezier, juíst omdat ik de indruk heb dat je zo open en eerlijk bent. En niet alleen maar een positieve poppenkast.

 268. Estra

  Hoi Cynthia. Wat naar dat je je zo voelt. Mensen hebben vaak niet door hoe iets overkomt online en soms wordt iets verkeerd geïnterpreteerd. Ik zie je soms ook reageren op mensen waarvan ik dan denk: ik snap niet dat je de energie hierin stopt. Tuurlijk is het goed om door te vragen op feedback, maar ik zie je ook reageren op puur en alleen een naar bericht. Ik zou je aanraden om die energie te gebruiken om op positieve mensen te reageren. Soms is een reactie van jou uitlokken alleen maar waar men op uit is en het lukt ze ook nog. Daarmee hou je het soms misschien zelfs in stand. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat het je eigen schuld is hoor, absoluut niet. Maar laat je bezoekers maar voor je opkomen en laat het zelf gaan. Denk dat dat je zal helpen. X

 269. Emmy

  Ik vind dit altijd zo kut. Het is zo makkelijk om (anoniem) lekker over een ander te zeiken, maar mensen hebben gewoon niet door wat voor een invloed dit op anderen heeft. Dus go jij, dat je dit lekker wel opschrijft. Want jij mag en verdiend het gewoon om te zeggen wat je voelt. En zie het maar zo; de behoefte om over jou te roddelen/zeuren/klagen komt voort uit hun eigen jaloezie/frustratie. Daar heb jij echt niet voor gezorgd. Zij kiezen er (bewust) voor om iets te plaatsen, dat gaat niet perongeluk.

  • lies

   kon ik hier reacties liken, dan likete ik deze.

 270. Suzan

  Het maakt me altijd zo kwaad als ik hoor of lees hoe vrouwen andere vrouwen zo behandelen. Ik snap er ook niets van dat er een blijkbaar een forum bestaat waar mensen niets anders doen dan andere mensen afzeiken – wat is dat voor een rare hobby!? Cynthia, jij hebt veel bereikt en je inspireert vele mensen. Blijkbaar zijn er altijd mensen die dat niet aankunnen en daarom hun jaloezie en frustratie op jou botvieren. Ik snap heel goed dat dit je niet in de koude kleren gaat zitten nu. Maar tegenover die groep stumperds staar een veel grotere groep (stille meelezers & reageerders) die jou wel waarderen om wat je doet & kunt!

 271. Kelly

  Dag Cynthia, wat naar dat je je zo voelt maar wat begrijpelijk als ik lees wat je allemaal over je heen krijgt online. Knap dat je dit online zet (en eigenlijk ook wel erg dat we zo ver zijn gekomen in onze online wereld dat artikelen zoals deze niet vanzelfsprekend zijn…) – hopelijk doet het sommige mensen eens goed nadenken over zichzelf. Zorg maar goed voor jezelf nu, dat is de hoogste prioriteit, eens wat minder blogs of videos dat maakt helemaal niet uit, een gelukkige cynthia is veel belangrijker. ❤️

 272. Janneke

  Lieve cynthia,
  Wat super knap dat je dit artikel hebt geplaatst! Ik volg je nu een aantal jaar en wat ik zo mooi vind aan jou, is dat je zo puur en echt blijft. Ik herken me in jou en ook in jouw onzekerheden. Ik denk dat iedereen die onzekerheden wel met je deelt, maar niet iedereen durft daar voor uit te komen. Zeker in een tijdperk waarin je alles met iedereen kunt/moet delen is het lastig om ook die kant van jezelf te laten zien. Maar jij durft dat wel en dat maakt je een hele mooie vrouw!!

 273. Eline

  ❤️❤️❤️❤️

 274. Eveline

  Ook ik kijk iedere ochtend eerst naar jouw site. Ik vind dat jij fantastisch werk levert. Jammer dat mensen zo snel gemene reacties op internet gooien. En waarom eigenlijk, uit onzekerheid, jaloezie? Het is heel makkelijk om te zeggen dat je je er niks van moet aantrekken. Maar zo makkelijk is dat niet. Verzorg jezelf goed!

 275. Syl

  Een mening of vooroordeel of roddel hebben over anderen is zo simpel. De aanvraag op instagram voor welke roddels je gehoord had over 2wmn kreeg ik een knoop van in mijn maag…wat ik allemaal las… ik heb ook gereageerd dat ik vind dat het ons niets aangaat enz. Ik heb wel naar de video gekeken, omdat ik hun als duo gewoon tof vind.
  Wellicht is deze tag ook wat voor jou… aan de andere kant, wil je alle verzinsels wel ontkrachten of defensief zijn?

  Natuurlijk heb ik ook een vraag… maar aan de andere kant… het gaat mij niets aan. Ik ben je bestie niet ?

 276. Jessica

  Lieve, stoere mooie dame, wow, wat goed! Je luistert nu zo goed naar je lijf dat naar je schreeuwt dat de grens is bereikt…. Ik word wel een beetje verdrietig als ik het lees, omdat ik het kan plaatsen wat het met je doet. En dat is niet niks. Maar boven alles mag je trots zijn op hoe je erin staat, ik zie alleen heel veel ontwikkeling bij iemand die weet hoe ze in elkaar zit en dan ook nog eens goed weet wat haar nu te doen staat. En dan voel je je al een paar weken niet oké, laat het maar even zo zijn, dat gevoel… Dank je wel voor dit inkijkje! Ik gun je alle goeds! Xxx Jessica

 277. Maria

  Bah wat zijn mensen soms toch gemeen! Ik vind het dapper dat je dit toch plaatst. Hopelijk voel je je snel weer beter.

 278. Ilona

  Cynthia,
  Wat rot voor je dat je niet lekker in je vel zit. Het is voor sommige mensen zo makkelijk om een oordeel klaar te hebben. De manier waarop mensen dit naar buiten brengen kan zo kwetsend zijn. En het ergste is, ze hebben vaak niet eens in de gaten hoe veel pijn ze een ander hiermee doen.
  Goed om er even een stukje over te schrijven. Wordt alsjeblieft niet te onzeker over wat anderen van je vinden. Feit blijft: Iedere ochtend is Cynthia.nl het eerst waar ik op kijk (en dat al jaren), en met mij waarschijnlijk nog vele anderen. Je doet het zo goed!
  En natuurlijk mag je je nu even rot voelen. Maar sterke vrouw, je gaat je vast snel weer beter voelen. Je bent een topper!!

 279. Maaike

  Lieve Cynthia,
  Ik lees je blog al heel lang en ik reageer (bijna) nooit, maar voor je blog van vandaag maak ik graag een uitzondering. Van die hele commotie op social media heb ik niks meegekregen want dat lees ik niet. Maar wat is het onwijs jammer dat het maken van mooie, originele, persoonlijke content (want dat doe je) maakt dat je zo’n bak stront over je heen krijgt. Ik heb geen oplossing voor je, maar ik wil wel even melden dat je mij een ontzettend leuk mens lijkt en dat het me geen barst kan schelen hoe al dan niet dik je bent. En dat het echt ok is om je af en toe Nasr te voelen. De storm gaat wel weer voorbij. Liefs, Maaike

 280. Fem

  Goedemorgen Cynthia,

  Wat vervelend dat je niet lekker in je vel zit. En wat moedig dat je, ondanks de negatieve reacties, toch ‘de ballen’ hebt om dit artikel te plaatsen. Goed dat je het deelt en hoopt op begrip.

  Dikke knuffel en een fijn weekend gewenst!

 281. Simone

  Hey Cynthia wat naar om te horen! Heel gemeen zulke mensen die komen zichzelf echt nog wel tegen, karma always comes back! Ik vind je site en artikelen top. Ik ken je niet persoonlijk maar je lijkt me een hele ambitieuze en warme vrouw. Vergeet de haters, en kijk vooruit. Dikke knuffel en take care, this too shall pass!!

  • Astrid

   Lieve Cynthia, ik heb respect voor jou, voor je eerlijkheid en voor het feit dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen.
   Neem je rust, ontspan, voel, en adem uit. Uitademen is loslaten. Als je dagelijks 10 minuten gaat mediteren, lukt het steeds beter om negatieve energie los te laten.
   Je bent een sterke vrouw ❤️