Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Terugblik op het jaar van Emmy – 2020

Hoewel het jaar desastreus is afgesloten, merkte ik toen ik mijn privé fotoboek voor 2020 maakte hoeveel leuke dingen ik had gedaan. Het was niet een totaal rukjaar, er waren ook hele mooie momenten! Ik blik vandaag even met je terug.

Leestijd

Januari

Het voelt voor mij zo gek om terug te blikken op januari 2019. Bijna een soort weemoed, kijk nou wat er allemaal mogelijk was. Ik reisde voor Coffee-Star nog het hele land door en zat vol in een private-label theeproject waar de thee foto over gaat. Dit hele project ligt al sinds het begin van Corona stil.
Ik ging ook even lekker een dagje winkelen in Munster, waar ik alleen naar toe reed. Daar had je een grote NAKD winkel waar ik deze geweldig lak trenchcoat kocht die ik het hele jaar onwijs veel heb gedragen.
En natuurlijk had ik gewoon visite en ging ik naar de horeca, mijn hemel ik zie gewoon een kroeg! Maar jongens niet getreurd, dit gaan we weer doen in 2021. Ik heb er vertrouwen in.
Ik zie nu ook de cactus staan die we toen nog naast de bank hadden. Staat vet goed. De cactus hadden we gevonden in de tuin van vrienden die hem buiten hadden staan onder het motto; die moet nog weg. Hij had waarschijnlijk al teveel kou gehad want hij heeft het niet overleefd bij ons thuis.

Februari

Oh, kijk. Daar ging de cactus al. Wat een heerlijke foto met Jen, op die roltrap in de H&M in Amsterdam. Jen en ik hebben epische winkeldagjes, ik kan niet wachten om er weer zo eentje te beleven!
De foto in die lange jurk is genomen op Valentijnsdag, toen Luuk en ik een fijne date-night hadden in Enschede met een high wine.
En de foto met dat bitchy gezicht, geen idee waarom ik zo vervelend kijk haha. Het ging erom dat ik vanaf dat moment had besloten mijn leven gemakkelijker te laten verlopen op haar gebied. Vanaf toen ben ik mijn haar meer plat en in een middenscheiding gaan dragen, waardoor ik het ook gewoon aan de lucht kan op laten drogen zonder een uur bezig te zijn om volume in het haar te krijgen. Doe ik nog steeds graag, maar ik heb er nu ook wel weer zin in om een keer all out te gaan met een krultang en volume.

Maart

In maart vlogen wij naar Malaga net voor alle ellende losbarste. Nu denk ik; zag je dat niet aankomen? Maar nee, oprecht niet. Ik was totaal in de ontkenning. Ik kon het me gewoon niet voorstellen.
Malaga was natuurlijk helemaal geweldig. Zon, lekker eten en een super leuke stad. En… verloofd! Luuk ging op één knie en dat maakte van maart echt een hele positieve leuke maand. Begin maart kwamen we er ook achter dat ik zwanger was. Dat had overigens niks met de verloving te maken haha.
Ik doste me ook nog leuk uit voor een groot feest, ik geloof de Q-music foute party maar ik kan me herinneren dat ik daar niet lekker liep. Het mocht nog net, maar het voelde al wel dreigend in verband met Corona. Ik was overigens ook net zwanger en liep daar dus sowieso met een hele andere mindset.
Dus werd er maar veel gewandeld, en hoe wel het enorm wennen was dat dingen dicht gingen, dacht ik toen nog echt dat het in mei wel weer klaar zou zijn. Haha!

April

Jeetje wat was het lekker weer in april! Ik geniet gewoon als ik naar deze foto’s kijk.
Mijn auto ging in de verkoop! Ik kocht er een hele mooie grote auto voor terug. We wisten natuurlijk dat we een gezinnetje wilden stichten en in die oude auto van mij kon echt geen kinderzitje, en een kinderwagen kon er natuurlijk ook niet in vervoerd worden.
Ik zie ook veel foto’s terug met wijn, in de loop van april kreeg ik een miskraam. Ik heb het er toen maar van genomen denk ik haha. Ik schreef er later pas een artikel over, omdat ik niet met de hele wereld wilde delen dat we bezig waren om een kindje te krijgen. Dat artikel wat ik later schreef, toen ik weer zwanger was van Lovis en dat als een veilige termijn voelde, werd heel goed ontvangen en kun je hier nog lezen als je daar behoefte aan hebt.

Mei

Kijk, daar staat hij wel die grote auto van mij! Ik ben er nog steeds erg blij mee. In mei maakten we er écht wat van. We hadden die miskraam natuurlijk gehad, maar we gingen door en maakten gewoon het meeste van het leven op dat moment. Picknicks met veilige afstand, scootertochtjes op hemelvaart met vrienden, echt genieten als ik zo terug kijk.
Ik maakte ook voor het eerst een sushibowl, iets wat ik nu bijna elke week wel een keer maak haha!

Juni

De horeca mocht weer! En daar maakte ik goed gebruik van. Heel erg goed gebruik haha. We gingen ook een nachtje naar een glamping en ik ging met vriendin Veer lekker naar het strand. Laat die zomer maar komen, wat heerlijk deze foto’s! Corona blijft natuurlijk een rode draad door dit jaar, en door onze miskraam en later het overlijden van Lovis ook onze kinderwens. Daardoor kun je er al snel op terug kijken als een rukjaar, maar als ik al deze foto’s zie dan weet ik ook gewoon dat we tussendoor echt wel hebben genoten. Dat we er echt het meeste van hebben gemaakt! Daar zijn we goed in, Luuk en ik. In genieten van het leven.

Juli

Weetje waar ik ook zo vrolijk van word? Van mijn outfits! Ik ben altijd een grotere fan van zomerlooks dan winterlooks. Dat groene pakje heb ik echt heel erg graag gedragen. Comfortabel, net even een stukje bloot op het meest flatteuze stuk, niet ordi, vrolijk en hip. Beter kan niet. Of neem dan die leuke wijde jurk, zit zó lekker en je bent met 1 kledingstuk helemaal klaar. Ik zie ook een foto van mondkapjes, ik denk dat we ons daar toen op begonnen te oriënteren ook omdat we in augustus naar Berlijn zouden gaan, waar het al wel overal moest.
Ik zie ook een gezellige foto met mijn oma samen. We gingen toen even de stad in samen. Helaas kan dat inmiddels niet meer want ze is behoorlijk achteruit gegaan mentaal en lichamelijk. Ze heeft Alzheimer en kan niet meer voor zichzelf zorgen, terwijl ze dat ten tijde van deze foto nog heel goed kon. Ik ben blij dat ik de laatste jaren zo intensief met haar heb doorgebracht <3.

Augustus

Augustus was een heerlijke maand. We gingen naar Berlijn, waar ik achteraf gezien al zwanger was maar dat nog niet wist. Wij hebben altijd de meest heerlijke stedentripjes want we zitten compleet in het zelfde ritme en willen ook altijd hetzelfde uit de dag. Mijn kleding voor Berlijn hing ik alvast klaar en daar maakte ik een foto van omdat het altijd een vrolijk bloemetjes geheel is, als ik zo de outfits bij elkaar zie.
We gingen ook naar Amsterdam voor een weekendje in het heerlijke hotel Boat&Co. Die dag kwamen we erachter dat ik zwanger was!
Tussendoor trok Luuk de ene naar de andere aanwinst uit onze moestuin, zoals deze mega grote courgette.
Daarna gingen we óók nog naar Frankrijk, waar Luuk op de fiets naar toe ging (knettergek die man) en daar konden we mijn moeder en stiefvader het leuke nieuws vertellen. Ik zie ook groene metallic laarsjes voorbij komen, ik heb nog steeds spijt dat ik die toen niet heb gekocht haha.

September

In september gebeurde er niet heel veel noemenswaardigs geloof ik. Mijn zusje werd 30, en op haar verjaardag had ze ook een vrijgezellendiner. Dat kon toen nog net!
Ik kwam ook heel knap van de kapper terug, dat kunnen ze bij Velvet Monkey zo goed. Mijn haar is nu echt lang geworden door de zwangerschappen, daar ben ik wel blij mee! Ik wil even kijken hoe lang ik het kan laten groeien.
Ik dronk ook veel groene smoothies want in het begin van de zwangerschap kreeg ik echt geen groentes weg, alleen op deze manier.
Ik deed ook echt goed mijn best met sporten, ik paste het allemaal een beetje aan maar dat ging prima.

Oktober

Oktober was echt heel erg speciaal, want we trouwden! Je kunt hier het artikel over die dag terug lezen met echt een miljoen foto’s. We trouwden voor de gemeente en daarna hadden we een brunch met onze familie. Heel erg klein, maar het kon, en mocht ook niet anders op dat moment. We hebben nog erg geluk gehad want een week later sloot de horeca weer. Ik was hier al zo’n twaalf weken zwanger geloof ik, en dit maakten we ook met een foto in trouwoutfits bekend later die maand. Aan het einde van de maand kwamen we er ook al achter dat het een jongentje werd. Ik ging ook nog mee een bruidsjurk voor vriendin Jen uitzoeken, echt heel erg leuk om mee te maken!
Heel oktober was echt heel erg fijn en bijzonder.

November

November stond echt in het teken van voorbereidingen voor de baby. Kleuren voor de babykamer uitzoeken, een kinderwagen bestellen bij Babypark en ook de bekendmaking van het geslacht. Ik kijk er op terug met een pijn in mijn hart, maar ergens ook een heel gelukkig gevoel want ik was zó gelukkig die maand. Ik had er zo veel zin in! Dat gevoel kan ik nog steeds wel oproepen, maar tegelijkertijd donder je dan weer even terug als je je herinnert wat er gebeurt is.
In de tussentijd kocht mijn moeder een vakantiehuisje in Nederland, zodat ze gemakkelijker terug kan reizen vanuit Frankrijk. Heel erg fijn, want nu kan ze ook voor langere periodes in de winter hier zijn. Nu het wat slechter met mijn oma gaat, neemt ze veel op zich.
Ook zie je een prachtige chocoladeletter die ik van Anouk kocht van It’s a Cake in Wierden. Geweldig mooi!

December

December was verschrikkelijk. Ik kan er lang en breed om heen draaien maar dat was het gewoon. We verloren ons zoontje Lovis, en nu ik dit schrijf begin januari lijkt dit aan de ene kant wel een jaar geleden, en aan de andere kant lijkt het gisteren. Misschien is er inmiddels een artikel met mijn verhaal hierover online gekomen en misschien komt hij nog, maar hij staat in ieder geval wel klaar.

Op de 20 weken echo werd duidelijk dat er wat mis was, en na veel onderzoeken kwamen we erachter wat dat was. Hij had geen kans, hoe graag ik ook wilde. Dit is het meest pijnlijke en verdrietige wat me had kunnen gebeuren, maar ik sta nog. Luuk staat nog. Wij staan nog. We zijn heel krachtig als team, als duo, en we zijn vastbesloten om het licht te blijven zien. Daardoor kunnen we geluk voelen, naast dat het verdriet er is.

Wat 2021 brengt, ik kan het niet vertellen. Ik claim het niet als mijn jaar, ik ga niet zeggen dat het beter gaat zijn, maar ik hoop dat het in ieder geval minder diepe dalen kent. Positieve momenten zijn er altijd, dus ik weet zeker dat 2021 ons daar ook zeker weer mee overlaad. Ik wens voor jullie in ieder geval een geweldig 2021!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)