Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Terugblik 2017

Het klinkt zo lekker cliché, maar elk jaar opnieuw is het waar: wat bizar dat het jaar er alweer bijna op zit. Ik kan het niet geloven. Tijd om terug te blikken op 2017!

Leestijd

Mijn 2017

Foto: Mariët Mons

Als ik nu terugkijk op afgelopen jaar, heb ik een tweeledig gevoel. Aan de ene kant heb ik een ontzettend hectisch jaar gehad, ik ruilde Miss Lipgloss in voor Cynthia.nl. Ik gooide mijn hele bedrijf om en sprong in het diepe. Ik schreef een boek (die op 5 januari uitkomt!) en ging ook vrij veel op reis. Het was een jaar waarin ik echt heel veel leuke dingen heb mogen doen.

Aan de andere kant was het een jaar van bezinning (ook weer zo’n cliché), tot rust komen en aan mezelf werken. Sinds augustus werk ik halve dagen en sinds oktober ben ik in therapie. Eigenlijk kan ik 2017 opdelen in twee delen. Het eerste hectische deel en het tweede rustigere deel waarin ik constant bezig ben mezelf een spiegel voor te houden.

Werk

Qua werk was afgelopen jaar natuurlijk best spannend met de switch naar Cynthia.nl. Ik vond het vooral een maand na de lancering echt eng: in de eerste weken had ik veel bezoekers doordat veel mensen gewoon even kwamen kijken, daarna had ik echt het gevoel dat ik mezelf moest bewijzen. Dat leverde achteraf gezien vrij veel stress op. Ik wilde het zo graag goed doen en veel bezoekers trekken! Met de nieuwe site vind ik mooie content nog veel belangrijker en ik wilde echt elke dag iets online zetten waar ik zelf helemaal achter stond. Elke week een diepgaand interview, elke week een binnenkijker, elke week twee video’s. Ik merkte al snel dat dat niet ging en langzamerhand liet ik die krampachtige houding wat meer gaan.

Als ik nu terugkijk ben ik echt tevreden over hoe alles is gegaan. Ten eerste voel ik mezelf heel comfortabel bij mijn nieuwe site. Dit ben ik echt. Honderd procent. Het past zo goed bij me en ik vind het heerlijk dat ik nu over al mijn interesses kan bloggen. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Ook vind ik het nu niet erg om soms een dagje niet te updaten als ik geen boeiende content heb. Gelukkig vinden jullie dat ook oké.

Daarnaast werkte ik bijna heel 2017 aan mijn tweede boek, Werkboek voor een structuurjunkie in spe. Dit was ontzettend leerzaam en vooral ontzettend leuk om te doen, samen met mijn uitgeverij Blossom Books. Ik kan hier niks anders over zeggen dan dat ik er enorm veel plezier aan heb beleefd en dat het zeker naar meer smaakt. Je kan in deze blogpost meer lezen over hoe het proces van het boek maken er uit ziet. 

Als je trouwens het boek pre-ordert, maak je kans om bij de eerste Structuurjunkie masterclass te zijn, eind januari in Utrecht. Je kan er hier wat meer over lezen!

Reizen

In 2017 reisde ik onder andere naar Praag, Londen, New York, Curacao, Denemarken, Zuid-Limburg, Kreta, Münster & Keulen, Terschelling, Friesland, Berlijn, Girona, we gingen op cruise, naar Texel, naar Friesland…

Pfff, ik ben in 2017 twintig keer op pad geweest. Dat is echt niet normaal! Vijf trips daarvan waren echt vakantie, de rest was werk. Wat heb ik veel mooie plekken mogen zien en leuke dingen mogen doen. Ik blijf mezelf in mijn armen knijpen dat ik dit voor mijn werk mag doen, ik vind het een van de leukste dingen die bij mijn baan hoort. Een greep hieruit (al is kiezen echt heel erg lastig, want elke reis was ontzettend leuk en aan elke trip heb ik toffe herinneringen):

Praag & Londen

De eerste korte reisjes van 2017 waren Praag en Londen. Samen met Emmy ging ik drie dagen naar de Tsjechische hoofdstad en daar maakten we samen een vlog over. Wat een toffe stad! In Londen ging ik naar een event van LUSH. Daar plakte ik zelf nog wat dagen aan vast om Shoreditch te verkennen, waar ik een reisgids over maakte.

New York

Ik mocht weer naar een van mijn favoriete steden: NEW YORK! Samen met Dove ging ik naar The Big Apple voor een groot event ter ere van hun 50-jarige bestaan. New York blijft me betoveren. Ik ben helemaal niet zo’n stadsmens, maar ik blijf deze stad fantastisch vinden en ga er graag nog een keer heen. En nog een keer. En nog een keer…

Spanje

In april ging ik fietsen in Girona, Spanje! Nooit gedacht dat ik zo’n vakantie zou boeken. Het was ontzettend leuk om een paar dagen per racefiets dit mooie gebied te verkennen. Misschien ga ik volgend jaar wel weer. Lees hier mijn weekverslag erover.

Denemarken

Foto: Mariët Mons

In Denemarken ging ik met Mariët op zoek naar Hygge! Wat een toffe reis, we hebben zoveel ontzettend mooie plekken gezien, en ik werd opnieuw een beetje verliefd op Kopenhagen. Lees hier mijn artikelen erover:

Ibiza

Met Lancaster ging ik een paar dagen naar Ibiza. Dit kan je geen werktrip meer noemen hoor, dit was zó relaxed! We zaten in een prachtig hotel, Hacienda na Xamena, en hadden een hele zware taak: zonnebrand testen. Je kan hier mijn vlog bekijken.

Cruise

In de zomer gingen Willem en ik met TUI op cruise! Onze eerste cruise ooit, wat een belevenis. Bekijk hier de posts erover:

Curacao

Nog maar kort geleden mocht ik op Curacao een lezing over bloggen geven tijdens de Social Media Week en daar plakte ik wat dagen aan vast samen met vriendin Aukje. Wat een heerlijke week was het! Lees hier de blogposts erover:

Terschelling

En ja, natuurlijk gingen we dit jaar weer twee keer anderhalve week naar onze favoriete plek: Terschelling. Wat blijft het heerlijk om naar dit fijne eiland terug te keren en daar weinig anders te doen dan lange strandwandelingen maken en boeken lezen.

Gezondheid

Foto: Mariët Mons

Dit jaar kwam ik erachter dat ik met vrij grote zekerheid endometriose heb. Na jaren van dagelijks veel pijn en vage klachten belandde ik bij een endometriose-specialist in het Isala ziekenhuis. Inmiddels slik ik sinds februari dit jaar medicijnen die praktisch al mijn klachten hebben laten verdwijnen. Ik kan bijna niet omschrijven wat voor opluchting dit is! In het begin slikte ik 10mg van dit medicijn, vanwege wat bijwerkingen (gewicht en onzuiverheden) ben ik overgegaan op 5mg en daar voel ik me een stuk prettiger bij. Zolang dit goed gaat, ben ik heel blij.

Sinds augustus dit jaar werk ik halve dagen. Vanwege ”geestelijke problemen” (haha, wat klinkt dat toch zwaar, maar hoe omschrijf je het anders?) heb ik het de afgelopen vier maanden qua werk wat rustiger aan gedaan. Sinds oktober krijg ik cognitieve gedragstherapie, wat me nu al heel erg helpt. Misschien schrijf ik daar later meer over.

Nieuwe dingen leren

In 2017 leerde ik veel nieuwe dingen! Toen ik Cynthia.nl startte, wilde ik graag iets met interieur doen. Interieur vind ik gewoon ontzettend leuk en ik besloot er een rubriek van te maken. Met binnenkijkers. Ehhh, maar hoe maak je die dan? Ik zocht online veel info op over interieurfotografie en besloot het gewoon te gaan doen. Na een tijdje kocht ik een extra lens (een groothoeklens) zodat ik betere overzichtsfoto’s kon maken en elke binnenkijker leerde ik weer nieuwe dingen. Je kan in deze blogpost een deel van deze dingen vinden, voor als je het zelf leuk vind interieurfotografie te gaan doen.

Ook was 2017 eindelijk het jaar waarin ik startte met een wijnopleiding! Dit wilde ik al zólang, en ik besloot het nu gewoon te doen. Elk jaar had ik opnieuw een reden om het voor me uit te schuiven, dit jaar schreef ik me gewoon in. Ik deed WSET Level 1 en ik genoot er met volle teugen van. Ik vind het ongelooflijk leuk om meer te leren over wijn en dit is echt een grote hobby van me geworden. Zo groot dat ik volgend jaar verder ga met studeren, ik heb me ingeschreven voor WSET Level 2. In de tussentijd blijf ik wijnen proeven, proefnotities maken en bij wijnspeciaalzaken om allerlei info vragen zodat ik lekker blijf leren.

2017

Pfff, als ik dit allemaal zo teruglees was 2017 toch best een bewogen jaar! Al met al kijk ik heel positief terug op de afgelopen twaalf maanden. Ik ben echt trots op Cynthia.nl en mijn boek (ook al is ‘ie er nog niet écht), ik vind het heel fijn dat ik heel bewust besloten heb met mijn gezondheid aan de slag te gaan en het is een heerlijk gevoel om nieuwe passies (hobby’s klinkt zo kinderlijk?) ontdekt te hebben in wijn en interieur. En dan al die toffe dingen die ik heb mogen doen… Ik heb écht een heel erg leuk en leerzaam jaar achter de rug en daar ben ik erg dankbaar voor.

Bedankt voor het lezen, vandaag en natuurlijk alle andere dagen dat je Cynthia.nl bezoekt. Dankjewel!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.