Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Random dingen waar je blij van kan worden

Ik deel weleens dingen waar ik blij van word, wat meestal de kleine dingen zijn, zoals een gekke bui van Kees of een goede kop koffie in de tuin. Vandaag deel ik een lijst met random dingen waar wij allemaal blij van kunnen worden. Zoals de geur van koffie in de ochtend of zien dat de ober eraan komt met jouw eten…

Leestijd

Zo’n dag dat niks moet. Waarop je zonder wekker wakker word en je kan denken: ‘Wat zal ik vandaag eens gaan doen?’ En dat alles dan goed is. Niks moet, alles mag. De hele dag Netflixen en boeken lezen? Perfect. Erop uit om te sporten of winkelen? Top. Ik probeer zelf elke week zo’n dag te plannen (en meestal is dat op zaterdag of zondag) en ervoor te zorgen dat er dan ook écht niks moet. Ook geen wasje die opgehangen moet worden of boodschappen die toch nog even gehaald moeten worden.

Een nieuw boek waar je al tijden naar uitkijkt. Dit herken je natuurlijk alleen als je graag leest, maar oh, wat is het fijn om een vers, nieuw boek te hebben liggen wat ik al een tijdje wil lezen. En dat hij nog helemaal  ‘voor me ligt’. Dat ik er nog heel wat uurtjes plezier aan ga beleven.

Honden. Waar ik ook ben, ik word meteen blij als ik een hond zie. Wil ook altijd honden aaien.

Op een warme plek zijn en de airco in stappen. Of een koel zwembad of koele zee in springen. En dan vooral op momenten dat je echt oververhit bent. Dat je het superheet hebt en denkt nooit meer af te kunnen koelen. Ik voel het gewoon nu ik het opschrijf. Intens genieten. Dat is ook echt zo’n moment dat je wel ‘ahhhh’ móet zeggen.

Dat een afspraak wordt afgezegd waar je stiekem al helemaal geen zin in had. Ineens zeeën van tijd en het gevoel van ultieme vrijheid. Zo. Relaxed.

Dat moment dat je klikt met iemand. Dat je denkt: ‘yes, wij lijken op elkaar’. Dat je constant ja wil knikken als die persoon praat. Dat je denkt: met jou kan ik alles bespreken en volgens mij zou jij alles begrijpen. Het is uniek en echt priceless.

Dat iets wat heel lastig was, lukt. Of het nou een gerecht is dat je al tijden wilde maken, een toets waarvoor je best wel bang was, een werkproject waar je heel veel tijd en energie in hebt gestopt… Het voelt zo lekker als iets wat je heel moeilijk vind, lukt. Het geeft zóveel voldoening. En het kan heel klein, maar ook heel groot zijn. Vergeet zulke momenten ook niet te vieren. Goed gedaan, jij!

Die allereerste slok van een goed glas wijn of bier waar je al de hele week naar uitkeek. Ook z’n moment waarop je ‘ahhh’ wil zeggen.

Het moment dat je vakantie is begonnen. Dat je out of office uitstaat, dat je laptop dicht is, dat het werk af is en dat je even totaal mag ontspannen. En in het verlengde daarvan: op het vliegveld aankomen om naar een nieuwe bestemming te vliegen. Kriebels!

 

Mensen die je op straat tegenkomt die superblij gedag zeggen. Elke keer als ik daar weer om moet lachen, neem ik me voor om ook heel blij hoi te zeggen tegen andere mensen. Dat doe ik dan dus ook vaak en dat vind ik zo leuk om te doen.

Dat moment dat je heerlijk aan het werk bent en dat je al voor de dag op de helft is je hele takenlijst af hebt. Booya! Topper. Lekker bezig. Dan is de vraag: ben je nu klaar voor vandaag of ga je vast dingen afronden voor de rest van de week zodat je op een later moment wat meer ademruimte hebt? Lastig, lastig. Ik kies vaak voor het laatste.

Je volgt waarschijnlijk wel wat mensen op het internet (ik ben er een van!) en dat doe ik natuurlijk ook. Ik word er altijd erg blij van als ik een ‘internetmens’ in het echt ontmoet en als dan blijkt dat hij of zij echt onwijs leuk is en precies zo is als ik had gedacht naar aanleiding van zijn of haar Instagram, blog of ander social mediakanaal.

Wat zijn random dingen waar jij blij van wordt?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.