Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Plog 8 januari 2018: sporten, koppijn & Jorien

Je leest het goed: het is weer plogweek! Vorige week heb ik elke dag vastgelegd in foto’s. Vandaag laat ik je zien wat ik op maandag 8 januari allemaal deed, van sporten tot thuiswerken en eten met Jorien in Emmen.

Leestijd

Goedemorgen! De wekker gaat om zeven uur en ik ga eerst beneden ontbijten met yoghurt, banaan en muesli.

De to do list voor vandaag. Ik gebruik hier nu de Productivity Planner voor, daar kan je hier iets meer info over vinden.

Voor ik wegga werk ik een uurtje aan mijn Structuurjunkie Masterclass en rond negenen wandel ik richting de stad. Tijdens die wandeling heb ik een telefonisch interview voor het online magazine van Bol.com. Ik combineer telefonische afspraken graag met wandelingen of autoritten (handsfree natuurlijk), twee vliegen in één klap.

Mijn EMS-pak!

Aanstaande vrijdag ga ik voor het eerst EMS-trainen bij de Healthy Body Lounge, en ik pas mijn pak alvast even. Met EMS-training heb je dus dit pak aan met allemaal elektroden die je spieren aanspannen. Dus tijdens het trainen bestuurt een trainer het pak waardoor je specifieke spiergroepen meer/beter traint dan wanneer je dat zonder pak zou doen. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat voelt!

 

Maar vandaag ga ik nog ‘gewoon’ even AquaBiken.

Ik wandel weer een halfuurtje naar huis. Wat is het prachtig weer! Heel koud, maar met een zonnetje. Heerlijk, ik houd er echt van.

Thuis spring ik onder de douche en maak ik wat foto’s voor bij blogposts.

Mijn lunch! Ik heb knallende koppijn al sinds het moment dat ik wakker werd, dus ik neem wat pijnstillers. Ik maak een salade met rucola, tomaat, geroosterde pitten en zaden, mozzarella, een beetje parmezaan en wat basilicumolie en balsamico. Tijdens de lunch kijk ik een aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, wat vind ik dat toch een heerlijke serie.

Vanwege mijn hoofdpijn wissel ik wat taken van vandaag uit met andere dagen – ik doe nu even de dingen waar ik iets meer zin in heb. Ik maak natuurlijk wel af wat écht af moet, maar verder ga ik even vanuit ‘waar heb ik nu zin in?’ werken.

Mijn koppijn tiert welig en ik schrijf rustig door aan blogposts.

Ik werk een uur aan mijn Structuurjunkie Masterclass die ik op 20 januari geef (ik oefen hem voor de helft zodat ik een idee krijg hoe lang de afzonderlijke onderdelen duren, en om te checken hoever het al in mijn hoofd zit) en om vier uur stop ik ermee. Ik heb uiteindelijk nog heel veel kunnen doen, maar niet helemaal wat ik vandaag op de planning had. Dat is niet erg, ik heb de hele week nog.

Koffie en lezen in Sapiens. Wonder boven wonder verdwijnt mijn hoofdpijn na de koffie. Is dat het dan? Ik ben nooit zo van het leggen van dat soort verbanden (‘Oh, ik at gisteren mayonaise en nu heb ik een puist, dat komt door de mayonaise!’), maar ik heb wel vaker gelezen dat koffie kan helpen tegen hoofdpijn.

Ik krijg veel vragen over mijn nieuwe jas, dus bij deze even een foto van top tot teen. Hij is van Moves by Minimum. Ik ben er heel erg blij mee!

Ken je dat, dat je iets kwijt bent, het vrij snel vindt, en dan dat gevoel van opluchting? Ik wilde de deur uit gaan en kon mijn OV-chip niet vinden. Neee, shiiit, ik wil mijn trein niet missen – zit ‘ie gewoon in de jaszak van een andere jas. Phew.

Tijdens zonsondergang naar het station wandelen, zo mooi! In de trein naar Emmen lees ik verder in Sapiens. Dit is zo’n fantastisch boek! Het is een soort geschiedenisboek over de mensheid, maar dan ontzettend leuk en met humor geschreven. Ik vind het ongelooflijk interessant en smul hier echt van.

Eten bij Jorien! Wat een luxe dat zo’n maaltje dan gewoon op tafel staat <3 Deze foto doet het eten trouwens geen recht, want het was erg lekker. Jo maakte kippendijen in kokosmelk en dat smaakt zó mals en lekker!

Jorien en ik kennen elkaar al zo’n twintig jaar en als kleine meisjes gingen we altijd samen bakken. Dat mislukte heel vaak. Denk aan zwartegeblakerde wafels en appeltaarten waar de bodem uit donderde. Vandaag doen we weer een poging met appelbollen naar recept van La Place.

En die lukken dus gewoon fantastisch goed. We kunnen het wel! Wat is dit lékker.

Rond half elf zit ik in de trein naar huis. Ik lees. Rond half twaalf lig ik in bed en ik lees nog even verder. Ik wil echt niet stoppen met het lezen van Sapiens, ik vind het zó’n leuk boek! Vooraf had ik dat niet verwacht, zulke boeken kunnen ook enorm droog en taai zijn, maar dat is bij Sapiens echt niet het geval. Ik ga pas rond half een slapen – dat is voor mij echt laat op een doordeweekse dag, meestal lig ik te tukken rond elven, maar no regrets.

Tot morgen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.