Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Plog 10 januari 2018 – thuiswerken!

Op woensdag 10 januari deed ik verrassend weinig. Of nou ja, ik was best nog productief, maar ik was vooral de hele dag thuis. Ik kookte ook nog wat lekkere dingen terwijl ik toch thuis was. Wat ik allemaal deed en maakte, laat ik je zien.

Leestijd

Goedemorgen!

Ik begin de dag achter de computer. Willem wil sinds het nieuwe jaar begonnen is vaker samen ontbijten (hij ontbijt meestal op zijn werk, of gewoon niet), dus ik wacht even op hem en ondertussen schrijf ik alvast de plog van de dag ervoor.

Mijn ontbijtje bestaat weer uit yoghurt met banaan en muesli. Na weken van kaasplanken en croissants heb ik nu echt weer zin om even ‘normaal’ te eten.

Ochtenwandeling! Ik wandel ’s ochtends meestal 45 minuten voor ik aan het werk ga.

Weer aan het werk! Net als gisteren houd ik me niet helemaal aan mijn dagplanning en doe ik al wat dingen die ik voor volgende week op de planning heb staan. Het is zo’n week waarin ik doe waar ik zin in heb en niet per se wat er gepland staat. Al doe ik natuurlijk wel de dingen die echt ‘moeten’ (bijvoorbeeld dingen die ik met klanten heb afgesproken of zo), verder doe ik gewoon waar mijn hoofd naar staat qua werk. Ook weleens fijn!

De bel gaat, mijn ‘kaasboer’ staat voor de deur! Elke week komt Marco van kaasgroothandel De Hanze hier langs met zijn bus vol kaas. Ik vind dat dus prachtig, ‘net als vroeger’.

Zo fijn aan een dag thuiswerken: de tijd maken om lekker te lunchen. Ik maak een salade, dezelfde als maandag (want ik had de helft van de ingrediënten nog over). Het is rucola met tomaat, een halve bol mozzarella, geroosterde pitten en zaden, wat basilicumolie, balsamico-azijn, peper en zout en op het laatst nog een beetje Parmezaanse kaas. Dit blijft een van mijn favorieten! Ook lekker met pesto, trouwens.

Ik kijk tijdens de lunch de laatste afleveringen van Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. Bijna elke aflevering moet ik huilen én lachen. Nu ook weer. Snif. Wat een mooie serie!

Ik werk lekker verder op de bank. Ik werk normaal ‘netjes’ met een laptopstandaard en apart toetsenbord en muis, maar ik heb zin om op de bank te hangen. Er gaat wat mis met een blogpost die ik vervolgens voor de helft kwijt ben, arrgh.

Het regent letterlijk de héle dag, maar ik ga toch nog maar even naar buiten voor een frisse neus.

Heel huisvrouwerig maak ik om vier uur al rode kool, want dit moet twee uur op het vuur staan. Ik film het proces voor een receptvideo, dat is al zo lang geleden!

En daarna koffie, pepernoten en Sapiens.

Ik heb nog witlof ‘over’, dus die besluit ik te karamelliseren. Dat doe ik voor het eerst en dat is lekker joh! Het hoort niet echt bij het gerecht, maar dat maakt niet uit. Bij de rode kool eten we een gehacktbal van de Vegetarische Slager, die is erg lekker! En de rode kool is megagoed gelukt, wat is dat toch lekker.

Bankhangen met Master of None, LOVE die serie. Seizoen twee begint ook erg leuk.

2018 begint goed wat beweging betreft 😉

Ik deel dit helemaal niet meer zo vaak, maar ik wandel dus nog steeds zo’n 10.000 stappen per dag. Ik zo echt niet meer zonder willen, ik vind het zo fijn om buiten te zijn, ook als het wat minder weer is zoals nu.

Het was een beetje een rommelig dagje, maar dat maakt niet uit – ik heb gedaan wat ik wilde en ook nog een best chille dag gehad.

Tot morgen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.