Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Nog op mijn to-do lijst voor 2018

Ik ben vaste volger van Annemerel en toen ik haar blogs met haar to do’s voor 2018 les werd ik daar helemaal blij van. Nu ben ik sowieso al fan van takenlijsten en even spieken in die van een ander vind ik heerlijk. Geïnspireerd door Annemerel bij deze mijn to do’s voor het eind van het jaar er is!

Leestijd

Werk

 • Blogs schrijven. Het werk voor 2018 is bíjna klaar. Zoals je misschien weet werk ik altijd een paar weken vooruit qua content, zo zit ik praktisch nooit zonder blogs en is het niet erg als ik even geen tijd of inspiratie heb om te schrijven en fotograferen. Door mijn wijnexamen ben ik de afgelopen weken wat minder toegekomen aan schrijven voor Cynthia.nl, dus ik heb nog een paar blogs te maken voor het jaar voorbij is. Maar stel je dus voor dat ik dat doe naast de Kerstboom, met Kerstliedjes aan, een lekkere kop koffie erbij… Geen straf.
 • Misschien nog een video maken. Deze week nam ik weer eens twee video’s op voor YouTube, en dat was eigenlijk hartstikke lang geleden. De beautytutorial die ik opnam komt morgen online, en ik vond het vet leuk om weer eens zo’n video te maken. Misschien dat ik er deze of volgende week nog één maak… Maar dit is een optionele to do.
 • Werken voor het IJsbeeldenfestival. Dit jaar ben ik hun reporter en presenteer ik acht filmpjes voor op de Facebookpagina. Heel leuk om te doen! We hebben nog twee draaimomenten staan.
 • Een campagne voor Nationale Nederlanden afmaken, en nog nieuwe content maken voor een social media campagne voor Merk Fryslan.
 • Mijn inbox doorspitten. Ik beantwoord mijn mail maar een paar keer per week en ik laat het tussendoor altijd een beetje opstapelen. Een keer in de zoveel tijd beantwoord ik dan alle niet-urgente mails. Dat wil ik deze week nog even doen.
 • Een eerste opzet aanleveren voor het Structuurjunkie wijn proefnotitieboekje (werktitel, we hebben nog geen goede naam, haha). Deze verschijnt in mei en ik wil voor het jaar voorbij is een grove opzet van de inhoud hebben en een opzet van de inhoud van de notitiepagina’s.
 • Wat boeken betreft: in januari ligt de Structuurjunkie Deskplanner in de winkels en ik bedenk me dat ik daar nog helemaal geen contract van getekend heb. Dat is natuurlijk niet de goede volgorde, maar ja, ik tekende de contracten voor de planner en scheurkalender ook pas toen ze in de winkel lagen… Dat gaan we met de volgende boeken even anders doen, haha.
 • Met een groepje van vijf meiden die al naar een paar van mijn wijnproeverijen zijn geweest ben ik bezig met het opzetten van een mini cursus om ze beter te leren proeven en wat meer te leren over wijn. We willen vier keer samenkomen om elke keer zes wijnen te proeven en analyseren binnen een thema. Ik wil deze week een goede opzet voor ze maken zodat we data kunnen prikken en kunnen overleggen wat ze precies qua inhoud willen.
 • Ik wil een middag gebruiken om plannen te maken voor 2019 en in grote lijnen op te schrijven wat ik allemaal wil doen. Ook wil ik weer even een afspraak met mijn business coach maken voor in januari om dit allemaal met haar te bespreken.

Prive

  • De auto moet naar de garage! De Twingo moet opnieuw APK-gekeurd worden en hij moet ook een grote beurt. Mooi om dat nog even in 2018 te doen, hebben we dat ook weer gehad.
  • Er staan allemaal etentjes, maar dit zie ik helemaal niet als taken, hoor… Dit gaat helemaal vanzelf, haha. Maar goed, omdat het zo leuk staat noem ik ze toch even. Vanavond (woensdag) ga ik weer mee met Janske, zij is restaurantrecensent bij de Stentor en een keer in de maand ga ik met haar mee om ook mijn mening te geven over het eten en de wijn. Morgenavond heb ik het jaarlijkse Kerstdiner met Emmy, we gaan naar De Witte Gans. Veel zin in! Op eerste Kerstdag eten we bij mijn schoonzus en haar man in Amstelveen en tweede Kerstdag eten we bij mijn ouders en broer.
  • Daarover gesproken: ik moet volgende week maandag een bestelde taart ophalen die we met tweede Kerstdag als toetje eten. En ik moet met mama nog even afstemmen wat we precies gaan maken, ik moet voor beide etentjes de wijnen uitzoeken en eventueel bestellen (ik heb nogal wat in de kelder staan hier…) en ik regel een kaasplank voor eerste Kerstdag.
  • Cadeautjes! Oh, kerstcadeautjes. Ik moet nog het een en ander halen en even goed opschrijven voor wie ik al wat heb en voor wie ik nog even de stad inga. Vanmiddag had ik op de planning om langs wat leuke winkeltjes te gaan, dus dat kan ik waarschijnlijk dan afvinken.
  • Al het hele jaar wil ik graag mijn kantoor boven ‘opknappen’. Het is nu een soort verijdelde opslag voor spullen en ik werk altijd beneden aan de keukentafel. Inmiddels wil ik er echt een fijne plek van maken waar ik lekker kan werken. Ik ben er nog niet aan toegekomen, maar het idee is nu om de weken rondom Kerst en oud & nieuw (dus week 52 en 1) daar samen met Willem mee aan de slag te gaan. Er moet nogal wat gebeuren: eerst alles opruimen, de meubels die ik nog wil bewaren opslaan bij mijn ouders, vloer uitzoeken bij de parketzaak, verf bestellen, kasten bestellen, vloer leggen, loodgieter bellen om een radiator te installeren, verven, bureaublad uitzoeken en klusjesman regelen om die mooi te bevestigen, shoppen voor dingen als lampen, een vloerkleed, dingen aan de muur… Ik denk niet dat dit allemaal in die twee weken lukt, maar we kunnen in ieder geval een mooi begin maken! Misschien moet ik nu starten met een plannetje maken
  • Boodschappen doen voor het Kerstontbijt thuis, en voor Kerstavond. Willem en ik zijn deze momenten gewoon samen thuis en ik wil er wel wat gezelligs van maken, dus daar wil ik nog even mee aan de slag.
  • Oh ja, en boodschappen doen voor oud & nieuw, want we vieren het met vrienden bij ons thuis!

En hieromheen natuurlijk uren wandelen met Kees en haar heel erg verwennen tijdens haar eerste Kerst in een warm, liefdevol huis, knuffelen met Willem, lekkere wijn drinken en Mad Men kijken, op zoek gaan naar een Kerstfilm die Willem zijn goedkeuring kan wegdragen (hij is echt een filmsnob, dus tips zijn welkom), lezen op de bank met een dekentje, misschien weer eens een paar uur lekker Simsen, bordspelletjes spelen met vrienden, geen wekker zetten, genieten met familie en natuurlijk hopen op sneeuw…

Afgelopen maandag was ik bezig met mijn planning voor de laatste twee weken en ineens realiseerde ik me dat de druk van de ketel is. Mijn wijnexamen zit erop, ik heb geen Structuurjunkie Masterclasses gepland (behalve één incompany eind januari maar dat duurt nog een maand), ik heb geen grote deadlines dichtbij, ik geef geen proeverijen, heb geen grote campagnes lopen met klanten en de campagnes die lopen zijn bijna klaar… Dit gebeurt in het jaar bijna nooit, dat er niks ‘spannends’ staat, dat er niks staat waar een klein beetje stress of spanning bij komt kijken, dus dit is wel even heel relaxed! De laatste twee weken van het jaar heb ik zeker het een en ander te doen, maar op een hele chille manier en dat is zó fijn! Alvast hele fijne feestdagen.
En wat staat er nog op jouw takenlijst voor 2018?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.