De maand van Emmy: januari

De eerste Maand van Emmy van 2017 (eerst Monthly Me), en de eerste op Cynthia.nl. WAUW. Ook in januari kwamen er bijzondere dingen voorbij. Ik ging naar Praag, mijn zusje lag in het ziekenhuis, en ik had het heel vaak koud.

 

Leestijd

Studio Mint is bijna klaar. Bijna. Aan het begin van de maand was ik nog plinten aan het zagen, dat heb ik ook weer bijgeleerd. Ik ga het alleen nooit meer doen want wat een verrot klusje is dat. Nu nog een plankje en een plantje hier en daar en dan is het binnen wel af. Buiten moet nog geschilderd worden maar dat kan pas bij 10 graden dus daar is nu het wachten eigenlijk op. Ik wil gewoon wel echt goed beginnen, dat alles af is.

Het sneeuwde in Hengelo best veel voor Nederlandse begrippen. Over het aantal centimeters dat is gevallen wordt nog druk gediscussieerd. Op het nieuws zeiden ze 5 centimeter, dus dan maken de Hengeloers daar graag 12 centimeter van. Je weet wel hoe dat gaat. Het was in ieder geval te hoog om met de scooter te rijden, ik gleed al weg toen ik de schuur uit kwam dus die heb ik maar snel terug gezet. Toen dus op de fiets, waarbij ik de briljante beslissing nam om mijn band niet volledig op te pompen. Onder de gedachte dat dat bij auto’s ook betere grip op levert in de sneeuw. Ik heb me dus het ongans getrapt en me daarna voorgenomen om nooit meer te fietsen.

Ik zag in het weekdagboek van Vera Camilla dat ze marshmallows roosterde boven de gourmet. Dat vond ik zo’n geniaal idee dat ik gelijk een gourmet avondje plande. Marshmellows werden s’mores en zo liep het nog verder uit de hand. Ik maak ook altijd van die kleine pannenkoekjes. Die vind ik op de een of andere manier altijd lekkerder dan grote pannenkoeken. Gek toch?

Bij mijn moeder in Frankrijk was de sneeuw wél mooi.

Aan het begin van de maand kreeg ik met de post ook nog dit kettinkje van Vedder en Vedder. Ik kreeg hem van Cynthia met kerst, maar toen was hij nog niet klaar. Ik draag hem heel graag, hij past overal bij!

Ik ging in januari ook nog onverwacht naar Praag. Dat was om een hele stomme nare reden, die Cynthia al eens heeft gedeeld. Het voelde heel raar en eigenlijk ook niet goed, dat ik iets leuks ging doen omdat iemand anders iets heel naars mee aan het maken was.

Praag is een prachtige stad, maar wat was het koud. Je ziet de kou ook gewoon op de foto’s. Ik zou graag nog eens teruggaan, maar dan wel in het voorjaar of het najaar.

Ik had afgelopen maand ook nog een cursus, namelijk wimperextensions zetten. Je zet dan op elk wimpertje een extension, en aangezien je ongeveer 80 tot 100 wimpers per oog hebt was dat een behoorlijke klus. Het ging wel heel goed, maar normaal gesproken heb je nog iets meer extensions maar we waren door de tijd heen. Thuis nog even oefenen om het iets sneller te kunnen maar het blijft een hele tijdrovende klus. Wel prachtig resultaat vind ik!

Dit klusje moet ik iets vaker doen. Het is zo saaaai. Ik zoek nog een awesome gadget om dit snel en makkelijk te doen. Lijkt me leuk om te testen voor de site, want ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben die dit stom vindt.

Ik keek mee met een full lip blush tattoo! Dat vond ik echt super interessant. Met een tatoeëer techniek creëer je meer kleur en schaduw waardoor je lippen voller lijken, en niet meer zo bleek. Als je Chloe Morello volgt op Youtube dan weet je misschien dat zij dit ook heeft laten doen, en dit ziet er zo natuurlijk uit dat ik erg nieuwsgierig was naar de behandeling. Een vriendin van mij liet het doen, dus ik kon mee om foto’s te maken voor een artikel. We moeten nog terug voor de touch up, daarna heeft het nog wat hersteltijd nodig en daarna vertel ik jullie alles over deze behandeling.

Een hele lekker curry met bloemkool en ananas werd mij voorgeschoteld.

Het werd gelukkig mooier weer aan het einde van januari, en Jill en ik konden weer lekker het bos in zonder dat haar voetjes bevroren. Ze wilde ook echt niet graag lopen door de sneeuw, ze stond dan ook echt te trillen en dan keek ze me aan alsof ze wilde zeggen: ‘MENS wat doe je me aan. Geef me een paar laarzen, gooi een loper voor me uit, til me naar de bestemming of zorg gewoon dat de sneeuw weggaat want dit vind ik niet leuk.’

Oke, ik vertel het je. De gouden tip. De ultieme snack. Het makkelijkste toetje waarmee je je gasten versteld doet staan OOIT. Je pakt een pak flinke joekels van kokosmakronen, niet van die gezonde maar de variant bomvol suiker en boter, knalt die 5 minuten in de oven en klaar! Het wordt dan knapperig van buiten, en warm en kleverig van binnen. Heerlijk. Een bolletje ijs erbij en je hebt een heel lekker toetje. Ik zelf knal het gewoon als snack bij de thee naar binnen maar ik kan me zo indenken dat ik dat niet elke dag moet gaan doen.

Mijn zusje lag in het ziekenhuis! Help! Ze had een verkeerde reactie op een anti migraine spuit, waardoor ze een suïcide headache kreeg. Klinkt heftig he? Nou, het was ook echt heel zielig. Maar zodra het monster er morfine in had zitten moest ik natuurlijk aan de wandel voor snacks, dus dat ging allemaal nog wel. Nu is ze weer thuis en er is gelukkig niks ernstigs aan de hand.

Nu op naar februari. Ik hoop dat ik jullie tegen die tijd ondertussen al lang een artikel heb kunnen laten zien waarin de salon af is, en dat het weer ook weer wat zonniger aan het worden is. We gaan ervoor. Fijne februari!


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

17 reacties
 1. Linda

  Ik heb weer genoten van je artikel haha!
  Vraagje, op hoeveel graden zet je de oven bij die kokosmakronen snack?
  Ik wil het nu heeel graag proberen haha

 2. Ellen

  Wat schrijf je ontzettend goed. Chapeau!

 3. Leonie

  Haha, ik heb met veel plezier je artikel gelezen, wat schrijf je heerlijk droog en vol humor!

 4. Thari

  Leuk artikel weer Emmy!
  Vraagje: zou je ook een keer een hometour willen schrijven/fotograferen/filmen? Of zou Cynthia foto’s van je huis willen/mogen maken? Lijkt me leuk om te zien wat je stijl is :).

  X

 5. Jessica J.

  Leuk om te zien. Bah, (oogschaduw)kwasten schoonmaken vind ik ook gruwelijk en doe het dan ook vrijwel nooit. *gaat zich schamen* Hopelijk voelt je zusje zich intussen beter!

 6. Lenneke

  Wooow, ik ben heel benieuwd naar de full lip blush tattoo! Was het niet naar om te zien?

 7. Calijn

  Hi Emmy, ik gebruik sinds een paar maanden een siliconen brush cleansing mat die ik op Aliexpress kocht. Niet de Sigma variant, maar een flubberig dingetje met een zuignap in de vorm van een klavertje vier. Kun je in je hand houden of in de wasbak plakken. En daardoor wrijf je niet met je kwasten over je handen. Heel prettig. Ik heb meerdere varianten uitgeprobeerd, maar deze was het fijnste. Succes met je zoektocht!

 8. Sharon

  Kwasten wassen vond ik ook altijd zo’n stomme klus! Ik gebruik tegenwoordig de Sigma Brush Cleansing Mat. Niet goedkoop, maar wow, wat een verademing! Je plakt het ding met zuignapjes vast in je wastafel. Er zitten verschillende soorten ribbels op waar je de kwasten overheen wrijft. Ze worden snel en echt goed schoon. Eigenlijk net als die handschoenen die ook bestaan, maar nu heb je beide handen vrij, ideaal! En bijkomend voordeel: geen droge, ruwe handen van het boenen op je hand. Ik zag trouwens dat er tegenwoordig ook een kleinere versie van is, de Spa Express, die is meteen ook wat goedkoper 🙂

 9. Martine

  Wat een leuke en fijne foto’s weer!
  Het idee van de kokosmakroon lijkt me heerlijk, dat wil ik ook zeker eens gaan proberen! Thanks for sharing 🙂

 10. Judith

  Wat sneu voor je zusje!
  Die lip blush tatt klinkt echt ideaal, ben benieuwd naar het artikel!

 11. Nabila

  Super leuk Emmy! En beterschap voor je zusje!

 12. Diana

  Emmy, wat leuk om ook bij jou mee te kunnen spieken! Hopelijk gaat het weer goed met je zusje.

 13. Michelle

  Ohhh laat je ons je studio zien, als ‘ie helemaal klaar is? Ben zo benieuwd!

 14. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wat een boel koude foto’s inderdaad. Ik vind de sneeuw best wel mooi in Nederland hoor, het ziet er allemaal zo lekker winters uit. En aangezien de lente toch nog even op zich laat wachten, heb ik liever dit dan van die miezerige regen en net-niet-kou 🙂 FIjne februari ook voor jou, hopelijk gaat het snel met je salon!

 15. Eva

  Wat heb jij toch prachtige wenkbrouwen !!!!

 16. Syl

  Migraine is echt horror. Tegenwoordig gebruiken ze zelfs botox tegen de migraine aanvallen… maar dat durf ik nog niet aan. Ik hoor teveel horrorverhalen over chronische migraine 3 maanden lang… brrr
  Ik hoop dat je zusje snel geen hoofdpijn meer heeft en een fijn middel vindt dat werkt voor haar.

  • Yvonne

   Hoi Syl,
   Ik heb al 2 jaar botox tegen migraine. Het helpt niet echt bij mij maar wordt er zeker niet erg van. Ik stop er nu mee. Voor sommige mensen schijnt het wel te helpen. Maar weet niet of het echt bewezen is.

   Emmy, die spuiten die je zusje heeft heb ik ook. Wat eng dat ze zo’n reactie erop heeft gehad.