Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De maand van Emmy: januari

De eerste Maand van Emmy van 2017 (eerst Monthly Me), en de eerste op Cynthia.nl. WAUW. Ook in januari kwamen er bijzondere dingen voorbij. Ik ging naar Praag, mijn zusje lag in het ziekenhuis, en ik had het heel vaak koud.

 

Leestijd

Studio Mint is bijna klaar. Bijna. Aan het begin van de maand was ik nog plinten aan het zagen, dat heb ik ook weer bijgeleerd. Ik ga het alleen nooit meer doen want wat een verrot klusje is dat. Nu nog een plankje en een plantje hier en daar en dan is het binnen wel af. Buiten moet nog geschilderd worden maar dat kan pas bij 10 graden dus daar is nu het wachten eigenlijk op. Ik wil gewoon wel echt goed beginnen, dat alles af is.

Het sneeuwde in Hengelo best veel voor Nederlandse begrippen. Over het aantal centimeters dat is gevallen wordt nog druk gediscussieerd. Op het nieuws zeiden ze 5 centimeter, dus dan maken de Hengeloers daar graag 12 centimeter van. Je weet wel hoe dat gaat. Het was in ieder geval te hoog om met de scooter te rijden, ik gleed al weg toen ik de schuur uit kwam dus die heb ik maar snel terug gezet. Toen dus op de fiets, waarbij ik de briljante beslissing nam om mijn band niet volledig op te pompen. Onder de gedachte dat dat bij auto’s ook betere grip op levert in de sneeuw. Ik heb me dus het ongans getrapt en me daarna voorgenomen om nooit meer te fietsen.

Ik zag in het weekdagboek van Vera Camilla dat ze marshmallows roosterde boven de gourmet. Dat vond ik zo’n geniaal idee dat ik gelijk een gourmet avondje plande. Marshmellows werden s’mores en zo liep het nog verder uit de hand. Ik maak ook altijd van die kleine pannenkoekjes. Die vind ik op de een of andere manier altijd lekkerder dan grote pannenkoeken. Gek toch?

Bij mijn moeder in Frankrijk was de sneeuw wél mooi.

Aan het begin van de maand kreeg ik met de post ook nog dit kettinkje van Vedder en Vedder. Ik kreeg hem van Cynthia met kerst, maar toen was hij nog niet klaar. Ik draag hem heel graag, hij past overal bij!

Ik ging in januari ook nog onverwacht naar Praag. Dat was om een hele stomme nare reden, die Cynthia al eens heeft gedeeld. Het voelde heel raar en eigenlijk ook niet goed, dat ik iets leuks ging doen omdat iemand anders iets heel naars mee aan het maken was.

Praag is een prachtige stad, maar wat was het koud. Je ziet de kou ook gewoon op de foto’s. Ik zou graag nog eens teruggaan, maar dan wel in het voorjaar of het najaar.

Ik had afgelopen maand ook nog een cursus, namelijk wimperextensions zetten. Je zet dan op elk wimpertje een extension, en aangezien je ongeveer 80 tot 100 wimpers per oog hebt was dat een behoorlijke klus. Het ging wel heel goed, maar normaal gesproken heb je nog iets meer extensions maar we waren door de tijd heen. Thuis nog even oefenen om het iets sneller te kunnen maar het blijft een hele tijdrovende klus. Wel prachtig resultaat vind ik!

Dit klusje moet ik iets vaker doen. Het is zo saaaai. Ik zoek nog een awesome gadget om dit snel en makkelijk te doen. Lijkt me leuk om te testen voor de site, want ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben die dit stom vindt.

Ik keek mee met een full lip blush tattoo! Dat vond ik echt super interessant. Met een tatoeëer techniek creëer je meer kleur en schaduw waardoor je lippen voller lijken, en niet meer zo bleek. Als je Chloe Morello volgt op Youtube dan weet je misschien dat zij dit ook heeft laten doen, en dit ziet er zo natuurlijk uit dat ik erg nieuwsgierig was naar de behandeling. Een vriendin van mij liet het doen, dus ik kon mee om foto’s te maken voor een artikel. We moeten nog terug voor de touch up, daarna heeft het nog wat hersteltijd nodig en daarna vertel ik jullie alles over deze behandeling.

Een hele lekker curry met bloemkool en ananas werd mij voorgeschoteld.

Het werd gelukkig mooier weer aan het einde van januari, en Jill en ik konden weer lekker het bos in zonder dat haar voetjes bevroren. Ze wilde ook echt niet graag lopen door de sneeuw, ze stond dan ook echt te trillen en dan keek ze me aan alsof ze wilde zeggen: ‘MENS wat doe je me aan. Geef me een paar laarzen, gooi een loper voor me uit, til me naar de bestemming of zorg gewoon dat de sneeuw weggaat want dit vind ik niet leuk.’

Oke, ik vertel het je. De gouden tip. De ultieme snack. Het makkelijkste toetje waarmee je je gasten versteld doet staan OOIT. Je pakt een pak flinke joekels van kokosmakronen, niet van die gezonde maar de variant bomvol suiker en boter, knalt die 5 minuten in de oven en klaar! Het wordt dan knapperig van buiten, en warm en kleverig van binnen. Heerlijk. Een bolletje ijs erbij en je hebt een heel lekker toetje. Ik zelf knal het gewoon als snack bij de thee naar binnen maar ik kan me zo indenken dat ik dat niet elke dag moet gaan doen.

Mijn zusje lag in het ziekenhuis! Help! Ze had een verkeerde reactie op een anti migraine spuit, waardoor ze een suïcide headache kreeg. Klinkt heftig he? Nou, het was ook echt heel zielig. Maar zodra het monster er morfine in had zitten moest ik natuurlijk aan de wandel voor snacks, dus dat ging allemaal nog wel. Nu is ze weer thuis en er is gelukkig niks ernstigs aan de hand.

Nu op naar februari. Ik hoop dat ik jullie tegen die tijd ondertussen al lang een artikel heb kunnen laten zien waarin de salon af is, en dat het weer ook weer wat zonniger aan het worden is. We gaan ervoor. Fijne februari!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)