Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn zomer van 2019

De zomer is voorbij, en hoeveel ik ook van het najaar houd, het is toch altijd wel even ‘een moment’ als het zomerseizoen is afgelopen. De zomer staat altijd zo voor vrijheid, voor lekker weer, voor veel buiten zijn. Daarom vond ik het fijn om even terug te blikken op mijn zomer van dit jaar.

Leestijd

Reizen

Ik zit qua vakantie niet aan de zomer vast: ik ga altijd het hele jaar door weg en vind het juist in de zomer altijd prima om wat meer thuis te zijn. Toch was ik deze zomer nog best wel veel weg.

Bretagne

Champagne

Als eerste gingen we eind juni twee weken naar Frankrijk: eerst waren we een week in Bretagne en daarna reden we terug door de Champagnestreek. Dit was heerlijk. Ik houd echt van Frankrijk en Bretagne is wel een van mijn favoriete gebieden, altijd dichtbij de kust en vol met authentieke plaatsjes. Al jaren wilde ik eens naar de Champagne en dat vond ik ook echt waanzinnig. Een van mijn leukste wijntrips die ik tot zover heb gedaan. Je kan hier mijn artikelen over Bretagne lezen (deel 1 en deel 2) en hier mijn artikelen over de wijntrip in de Champagne (deel 1 en deel 2).

In week 29 ging ik een week naar Groningen. Niet voor vakantie, maar voor een ‘workation‘. Ik ging een week lang full focus aan mijn Structuurjunkie Onlineprogramma werken. Dat was een mega succes: ik kreeg enorm veel werk verzet in die vijf dagen (veel meer dan ik had gepland) en ik was enorm gefocust op alleen dat project. Thuis kan dat natuurlijk ook best, maar ik merkte dat dit me erg hielp. Dus een nieuwe workation staat al gepland in december, om een week 100% aan mijn boek te werken.

Met Willem en Kees ging ik een weekendje weg in Friesland. We gingen drie dagen naar Hotel de IJsvogel in Legemeer om daar totaal zonder enig plan te genieten. Dat is gelukt. Lekker wandelen in de omgeving, uitslapen, lekker eten.

En als laatste gingen we nog anderhalve week naar Terschelling. Dat was voor mij deels vakantie (de coaching voor mijn onlineprogramma liep gewoon door, dus ik was wel een beetje aan het werk) en dit was weer zo fijn. Terschelling verveelt gewoon nooit, het wordt eigenlijk elke keer alleen maar fijner. En zo lekker om daar zoveel buiten te zijn. We hadden ook echt geluk met het weer.

Werk

Mijn derde boekcontract!

Deze zomer stond qua werk voor mij in het teken van een groot nieuw project: het Structuurjunkie onlineprogramma. Dat heb ik in deze maanden helemaal ontwikkeld, en vooral de content gemaakt. Het plan en alle scripts had ik eerder dit jaar al gemaakt, nu was het echt tijd om het qua inhoud te gaan maken. 9 modules met video’s, audiobestanden, werkboeken en checklists. En de hele academie. Ik vond dat onwijs leuk om te doen, nog veel leuker dan ik vooraf had gedacht zelfs. Op 6 september is de eerste groep met 15 ondernemers begonnen en het coachen vind ik ook heerlijk en ik krijg al zoveel toffe resultaten van de vrouwen binnen.
Op Structuurjunkie-gebied verkochten we verder onwijs veel planners, alle planners die we lanceerden waren binnen een maand uitverkocht (inmiddels meer dan 20.000!) en er zijn nu nieuwe in de maak. Ook ontwikkelde ik in september de ‘Nee is ook een woord’ training die op 6 oktober plaatsvindt en waar al bijna 300 mensen aan meedoen. En! Ik was op het Jeugdjournaal en het NOS Journaal met Structuurjunkie.

Verder begon ik aan mijn derde boek waarvoor ik in juli het contract tekende. In juli kon ik er nog niet aan werken, maar halverwege augustus schreef ik mijn eerste paar duizend woorden. Het is lekker dat dat nu loopt en dat ik een eindje op weg ben. Gelukkig is de deadline pas halverwege februari, dus ik heb nog genoeg tijd om te schrijven.

Deze zomer ging ik ook actief aan de slag met het Bedrijfsgroeiprogramma waarvoor Taco me uitnodigde. Dit heeft voor mij al voor zoveel eye openers gezorgd. Dit is een onlineprogramma in combinatie met live ‘sprintdagen’ en online coaching, wat helemaal gefocust is op bedrijfsgroei. Ik leer enorm veel van de lessen in het programma en heb ook veel aan de sprintdagen waarop we met een groep ondernemers samenkomen om kritisch naar het afgelopen en komende kwartaal te kijken. We sparren dan met elkaar, bespreken problemen en wins en formuleren doelen voor de komende maanden. Ik heb nu al zin in de volgende in december. 🙂

Eigenlijk was de zomer van 2019 de zomer dat mijn bedrijf een hele grote verandering doormaakte en dat moet nog even indalen 😉 Het voelt enorm goed!

En verder...

…heb ik natuurlijk ook gewoon enorm genoten van het lekkere weer. Het was voor mij geen rustige zomer, ik heb juist enorm veel werk verzet, maar heb ook leuke dingen gedaan. Met vrienden afgesproken, uit eten geweest, weekenden helemaal niks gedaan en in de tuin gehangen met een boek, barbecuen, borrelen, talloze wandelingen gemaakt, films gekeken… Privé was de zomer ook best intensief, maar daar wil ik niet teveel over uitweiden.

Ik haalde deze zomer ook mijn WSET3 wijndiploma, waar ik heel erg trots op ben! Je kan er hier meer over lezen. Uiteindelijk wil ik wel weer een keer verder studeren, maar voor nu wil ik gewoon even van wijn genieten. Maar misschien in 2020… of 2021? Maar eens kijken wat ik wil, dat heb ik nog niet helemaal helder.

Al met al heb ik een bewogen zomer gehad, waar ik wel met heel tevreden gevoelens op terugkijk. Het is net of deze zomer een jaar duurde. Maar wel op een goede manier. Wat is er veel gebeurd en wat heb ik veel gedaan! Waar de zomer normaal een wat rustigere periode voor mij is, was het dit jaar juist een veel intensievere periode. En dat was helemaal prima! En nu heb ik heel veel zin in de herfst. Met het voorjaar mijn favoriete seizoen.

Hoe was jouw zomer?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.