Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn plannen voor de komende maanden

Toen ik laatst door mijn planner bladerde, zag ik wat voor toffe plannen ik al heb voor de komende paar maanden. Te leuk om niet te delen. Vandaag deel ik wat ik dit eerste halfjaar van 2020 grofweg voor plannen heb, op zowel werk- als privégebied en ik vertel je over de mooie reizen die ik ga maken.

Leestijd

De ‘gewone’ dagelijkse standaard dingen vermeld ik niet in dit overzicht, die zie je wel voorbij komen in mijn weekoverzichten! Dus het ‘gewone’ werken, ‘gewoon’ bloggen, ‘gewoon’ trainingen geven doe ik natuurlijk ook, maar dat neem ik niet mee in deze vooruitblik.

Februari

Werk

Februari is qua werk een hele leuke maand, omdat ik begin van deze maand een nieuwe online training heb gelanceerd die het heel goed doet (de Structuurjunkie Plantraining). Er zijn al meer dan 700 deelnemers en de reacties zijn heel positief. Dat is natuurlijk enorm leuk, want het is toch afwachten of een training aanslaat en of het nét is waar mensen op zitten te wachten. Dat bleek dus zo te zijn! Dinsdag was de eerste live Q&A en dat was ook een mooie toevoeging en heel erg leuk om te doen.

Komende week ga ik naar Rotterdam om met mijn 1 op 1 klant Kim te meeten. Ik heb haar al gezien tijdens het liveweekend van het onlineprogramma, maar nu gaan we samen uitgebreid lunchen en spreken we elkaar niet telefonisch maar in het echt. We gaan lunchen bij FG Restaurant, een plek waar ik al tijden heen wil, en waar zij ook graag eens wilde eten. Zo leuk om dat dan samen te kunnen delen. ’s Nachts blijf ik heerlijk in Rotterdam slapen. Ik heb een hotel geboekt en blijf misschien ook nog wel van zaterdag op zondag… Ik vind dat altijd zo enorm genieten, in mijn eentje in een fijn hotel. Dan kan ik zo lekker ontspannen en werken en het is gewoon lekker om niet meer naar huis te hoeven rijden.

En… eind deze maand komen de nieuwe Structuurjunkie Planners!

Privé

Privé ga ik in februari iets waanzinnig bijzonders doen. Eigenlijk een droom die uitkomt. Al jaren heb ik een lijstje met restaurants waar ik ooit nog heen wil, en Osteria Francescana in Modena, Italië, staat daar op nummer één. Ik wist ook al die tijd: er komt gewoon een moment dat we dat gaan doen. Dat Willem en ik een tripje plannen en dat we daar gaan eten. Ik was al voor het najaar aan het kijken, want je moet een halfjaar vooraf reserveren en dat is niet makkelijk: ze zitten heel snel vol.
Willem vertelde me in november dat hij een verrassing voor me had. Ik moest 24 – 29 februari vrijhouden. Een verrasingstripje… Elke week kreeg ik een hint en ik mocht gaan raden wat het zou zijn. Na weken gissen en fantaseren kwam het hoge woord er vorige week uit: we gaan samen naar Modena, eten bij Osteria Francescana. Eerst een nacht in Bologna, daarna naar Modena en op de ’terugweg’ weer een nacht in Bologna. En daartussen dus eten bij Massimo Bottura. Toen Willem het vertelde kreeg ik tranen in mijn ogen, dit is iets wat ik zó graag wil doen, al zo lang!

Ik heb er zóveel zin in! Natuurlijk in het diner, maar ook om lekker door Bologna en Modena te struinen, pasta te eten, espresso te drinken en te genieten van Italië.

Maart

Werk

In maart is de Structuurjunkie Workation! Al een poos geleden organiseerde ik deze trip voor ondernemers. Ik ga zelf regelmatig alleen op ‘workation’ om te werken aan een specifiek project en toen ik op Terschelling een te gekke grote villa zag besloot ik deze af te huren om hier met een aantal anderen te gaan werken. Daaromheen heb ik wat sessies gepland met de deelnemers en we gaan daar lekker werken en natuurlijk genieten van de omgeving. Er is nog één plekje vrij, dus als je mee wilt, check even de website.

Deze maand mag ik ook nog naar Marrakech! Ik ga mee met Claimy van The Souk Department op workation als expert. Tijdens de workation geef ik twee sessies over structuur en focus en ik doe natuurlijk zelf ook mee met het programma. Jaren geleden was ik voor het eerst in deze stad en ik vind het enorm tof om weer te gaan en het op een andere manier te ervaren. We verblijven in een riad middenin de stad wat Claimy helemaal heeft afgehuurd. Er zijn nog plekken, dus als je dit tof lijkt, check dan even de website van The Souk Department!

Privé

Qua privé is maart best rustig, geen wilde plannen tot zover! Maar goed, het kan prima zijn dat dat nog komt naarmate de tijd vordert.

April

Werk

In maart start een nieuwe groep van mijn 9-weekse onlineprogramma en in april hebben we daar weer het liveweekend van! Zoveel zin in, dat is tot nu toe elke keer zo leuk en fijn met elkaar.

Ook geef ik een Structuurjunkie sessie voor secretaresses van de Volksbank (op Secretaressedag!) en hebben we een terugkommiddag van de eerste groep van dit jaar van het onlineprogramma.

Privé

Ook april is privé nog heel rustig. April voelt ook nog heel ver weg, dus ik heb daar nog niks gepland.

Mei & Juni

Werk

Deze maanden is het even andersom: mei en juni is qua werk rustig! Dat heb ik expres zo gepland, omdat we op reis gaan in deze maanden. Mijn tweede groep van het 9-weekse Structuurjunkie onlineprogramma loopt in mei af en verder staat er qua werk nog helemaal niks gepland. Ik denk ook niet dat er veel bijkomt, misschien 1 workshop of training, maar verder niet.

Privé

Want… Willem en ik gaan vanaf halverwege april voor een maand naar JAPAN! We wilden eerst dit jaar naar Zuid-Afrika, maar toen we het vaker over deze reis hadden, bleek dat dat voor Willem helemaal niet zijn nummer één bestemming of keuze was. Zuid-Afrika was vooral mijn keuze. Toen we gingen brainstormen over wat nou dé plek was waar we allebei het allerliefste heen willen, werd het Nieuw-Zeeland of Japan. Dit zijn ook reizen die we al jaren vooruitschuiven. Elke keer zeggen we tegen elkaar: “Volgend jaar, dan gaan we naar Nieuw-Zeeland of Japan!” en elk jaar doen we het weer niet. Vooral omdat er gewoon zoveel andere leuke dingen zijn die we doen en dan zijn we alweer halverwege het jaar en dan ‘past’ het niet meer. Vooral omdat Willem natuurlijk een baan heeft waarvan hij dan een maand of twee maanden (in het geval van Nieuw-Zeeland) vrij van moet nemen wat uiteraard niet zomaar even snel kan.

We dachten vorig jaar: wat willen we nou het állerliefst? En waarom doen we dat niet gewoon? We gingen fantaseren over Japan en we besloten te gaan boeken. Wat nou als er iets gebeurt waardoor het volgend jaar niet meer kán? Ik ben helemaal niet negatief of zwartgallig, maar ik zou het zo jammer vinden als we later zeggen ‘hadden we maar…’. Het is ons niet beloofd dat we deze reis volgend jaar kunnen maken. Dat hoop ik wel, maar je weet niet hoe het leven loopt. Yolo, zeg maar.

Dus. Onze tickets zijn geboekt! We vliegen heen naar Tokio en terug naar Amsterdam vanaf Osaka. We gaan dus een maand (vier weken) en we hebben al een aantal dingen besloten:

  • we starten met een dag of vijf in Tokio
  • we eindigen met een dag of zes in Kyoto/Osaka.
  • we gaan naar Universal Studios in Osaka
  • we gaan rustig aan doen: we hoeven niet als een gek het hele land te zien. We blijven dus waarschijnlijk meer in het zuidelijke deel van Japan, maar we sluiten niet uit dat we toch nog wat uitwijken. We willen vooral genieten, de plekken echt ervaren en niet na twee weken al uitgeput zijn.

Hiertussen hebben we nog geen plannen gemaakt. Het lijkt mij te gek om naar een onsen te gaan en ook de natuur in te gaan en in de natuur of in de bergen te verblijven. We gaan dus nog wat duidelijkere plannen maken, maar waarschijnlijk leggen we nog niet alles vast.

Tips zijn uiteraard van harte welkom, voor dingen we echt moeten doen, zien, of proeven 😉 Praktische tips zijn ook welkom. We twijfelen bijvoorbeeld nog of we alles met de hogesnelheidstrein (Shinkansen) gaan doen of dat we een auto huren en er een roadtrip van maken…

Ik kan bijna niet geloven wat een fantastische maanden eraan komen! Ik heb nog niet zo vaak zóveel zin gehad in ‘het leven’. Haha, dat klinkt lekker zweverig, maar ik meen het wel. Naast dat ik heel blij ben met hoe mijn gewone dagen eruit zien, heb ik zoveel ongelooflijk leuke dingen om naar uit te kijken en daar ben ik zo dankbaar voor! Zo leuk ook, de voorpret van tripjes en grote werkprojecten. Daar kan ik dus echt nu al van genieten.

Dit jaar heb ik ook een hele bewuste keuze gemaakt. Eigenlijk vorig jaar al… Zoals je misschien wel weet als je me langer volgt, ben ik jarenlang heel veel op perstripjes geweest. Nu word ik daar sowieso al veel minder voor uitgenodigd tegenwoordig, maar ik doe ze ook uit mezelf gewoon niet zoveel meer. Ik heb besloten dat ik alleen reizen wil doen die ik écht wil doen en geen tripjes maken omdat ‘het kan’ en omdat het ‘gratis is’ (in het geval van zo’n persreisje dus). Ik doe alleen nog maar de dingen waar mijn hart écht sneller van gaat kloppen. De reisjes die nu staan, daar word ik zó blij van. Terwijl ik ook wel periodes heb gehad met veel persreisjes dat ik er vooral een beetje zenuwachtig van werd. En er wat stress van kreeg omdat ik zoveel weg was en zo weinig tijd had om ‘gewoon’ te werken en te leven.
Nu kies ik mega bewust, sla ik veel uitnodigingen af en doe ik alleen waar ik echt heel erg blij van word.

Tips voor mijn tripjes (Marrakech, Bologna/Modena en Japan) zijn heel erg welkom!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.