Mijn plannen voor de komende maanden

Toen ik laatst door mijn planner bladerde, zag ik wat voor toffe plannen ik al heb voor de komende paar maanden. Te leuk om niet te delen. Vandaag deel ik wat ik dit eerste halfjaar van 2020 grofweg voor plannen heb, op zowel werk- als privégebied en ik vertel je over de mooie reizen die ik ga maken.

Leestijd

De ‘gewone’ dagelijkse standaard dingen vermeld ik niet in dit overzicht, die zie je wel voorbij komen in mijn weekoverzichten! Dus het ‘gewone’ werken, ‘gewoon’ bloggen, ‘gewoon’ trainingen geven doe ik natuurlijk ook, maar dat neem ik niet mee in deze vooruitblik.

Februari

Werk

Februari is qua werk een hele leuke maand, omdat ik begin van deze maand een nieuwe online training heb gelanceerd die het heel goed doet (de Structuurjunkie Plantraining). Er zijn al meer dan 700 deelnemers en de reacties zijn heel positief. Dat is natuurlijk enorm leuk, want het is toch afwachten of een training aanslaat en of het nét is waar mensen op zitten te wachten. Dat bleek dus zo te zijn! Dinsdag was de eerste live Q&A en dat was ook een mooie toevoeging en heel erg leuk om te doen.

Komende week ga ik naar Rotterdam om met mijn 1 op 1 klant Kim te meeten. Ik heb haar al gezien tijdens het liveweekend van het onlineprogramma, maar nu gaan we samen uitgebreid lunchen en spreken we elkaar niet telefonisch maar in het echt. We gaan lunchen bij FG Restaurant, een plek waar ik al tijden heen wil, en waar zij ook graag eens wilde eten. Zo leuk om dat dan samen te kunnen delen. ’s Nachts blijf ik heerlijk in Rotterdam slapen. Ik heb een hotel geboekt en blijf misschien ook nog wel van zaterdag op zondag… Ik vind dat altijd zo enorm genieten, in mijn eentje in een fijn hotel. Dan kan ik zo lekker ontspannen en werken en het is gewoon lekker om niet meer naar huis te hoeven rijden.

En… eind deze maand komen de nieuwe Structuurjunkie Planners!

Privé

Privé ga ik in februari iets waanzinnig bijzonders doen. Eigenlijk een droom die uitkomt. Al jaren heb ik een lijstje met restaurants waar ik ooit nog heen wil, en Osteria Francescana in Modena, Italië, staat daar op nummer één. Ik wist ook al die tijd: er komt gewoon een moment dat we dat gaan doen. Dat Willem en ik een tripje plannen en dat we daar gaan eten. Ik was al voor het najaar aan het kijken, want je moet een halfjaar vooraf reserveren en dat is niet makkelijk: ze zitten heel snel vol.
Willem vertelde me in november dat hij een verrassing voor me had. Ik moest 24 – 29 februari vrijhouden. Een verrasingstripje… Elke week kreeg ik een hint en ik mocht gaan raden wat het zou zijn. Na weken gissen en fantaseren kwam het hoge woord er vorige week uit: we gaan samen naar Modena, eten bij Osteria Francescana. Eerst een nacht in Bologna, daarna naar Modena en op de ‘terugweg’ weer een nacht in Bologna. En daartussen dus eten bij Massimo Bottura. Toen Willem het vertelde kreeg ik tranen in mijn ogen, dit is iets wat ik zó graag wil doen, al zo lang!

Ik heb er zóveel zin in! Natuurlijk in het diner, maar ook om lekker door Bologna en Modena te struinen, pasta te eten, espresso te drinken en te genieten van Italië.

Maart

Werk

In maart is de Structuurjunkie Workation! Al een poos geleden organiseerde ik deze trip voor ondernemers. Ik ga zelf regelmatig alleen op ‘workation’ om te werken aan een specifiek project en toen ik op Terschelling een te gekke grote villa zag besloot ik deze af te huren om hier met een aantal anderen te gaan werken. Daaromheen heb ik wat sessies gepland met de deelnemers en we gaan daar lekker werken en natuurlijk genieten van de omgeving. Er is nog één plekje vrij, dus als je mee wilt, check even de website.

Deze maand mag ik ook nog naar Marrakech! Ik ga mee met Claimy van The Souk Department op workation als expert. Tijdens de workation geef ik twee sessies over structuur en focus en ik doe natuurlijk zelf ook mee met het programma. Jaren geleden was ik voor het eerst in deze stad en ik vind het enorm tof om weer te gaan en het op een andere manier te ervaren. We verblijven in een riad middenin de stad wat Claimy helemaal heeft afgehuurd. Er zijn nog plekken, dus als je dit tof lijkt, check dan even de website van The Souk Department!

Privé

Qua privé is maart best rustig, geen wilde plannen tot zover! Maar goed, het kan prima zijn dat dat nog komt naarmate de tijd vordert.

April

Werk

In maart start een nieuwe groep van mijn 9-weekse onlineprogramma en in april hebben we daar weer het liveweekend van! Zoveel zin in, dat is tot nu toe elke keer zo leuk en fijn met elkaar.

Ook geef ik een Structuurjunkie sessie voor secretaresses van de Volksbank (op Secretaressedag!) en hebben we een terugkommiddag van de eerste groep van dit jaar van het onlineprogramma.

Privé

Ook april is privé nog heel rustig. April voelt ook nog heel ver weg, dus ik heb daar nog niks gepland.

Mei & Juni

Werk

Deze maanden is het even andersom: mei en juni is qua werk rustig! Dat heb ik expres zo gepland, omdat we op reis gaan in deze maanden. Mijn tweede groep van het 9-weekse Structuurjunkie onlineprogramma loopt in mei af en verder staat er qua werk nog helemaal niks gepland. Ik denk ook niet dat er veel bijkomt, misschien 1 workshop of training, maar verder niet.

Privé

Want… Willem en ik gaan vanaf halverwege april voor een maand naar JAPAN! We wilden eerst dit jaar naar Zuid-Afrika, maar toen we het vaker over deze reis hadden, bleek dat dat voor Willem helemaal niet zijn nummer één bestemming of keuze was. Zuid-Afrika was vooral mijn keuze. Toen we gingen brainstormen over wat nou dé plek was waar we allebei het allerliefste heen willen, werd het Nieuw-Zeeland of Japan. Dit zijn ook reizen die we al jaren vooruitschuiven. Elke keer zeggen we tegen elkaar: “Volgend jaar, dan gaan we naar Nieuw-Zeeland of Japan!” en elk jaar doen we het weer niet. Vooral omdat er gewoon zoveel andere leuke dingen zijn die we doen en dan zijn we alweer halverwege het jaar en dan ‘past’ het niet meer. Vooral omdat Willem natuurlijk een baan heeft waarvan hij dan een maand of twee maanden (in het geval van Nieuw-Zeeland) vrij van moet nemen wat uiteraard niet zomaar even snel kan.

We dachten vorig jaar: wat willen we nou het állerliefst? En waarom doen we dat niet gewoon? We gingen fantaseren over Japan en we besloten te gaan boeken. Wat nou als er iets gebeurt waardoor het volgend jaar niet meer kán? Ik ben helemaal niet negatief of zwartgallig, maar ik zou het zo jammer vinden als we later zeggen ‘hadden we maar…’. Het is ons niet beloofd dat we deze reis volgend jaar kunnen maken. Dat hoop ik wel, maar je weet niet hoe het leven loopt. Yolo, zeg maar.

Dus. Onze tickets zijn geboekt! We vliegen heen naar Tokio en terug naar Amsterdam vanaf Osaka. We gaan dus een maand (vier weken) en we hebben al een aantal dingen besloten:

 • we starten met een dag of vijf in Tokio
 • we eindigen met een dag of zes in Kyoto/Osaka.
 • we gaan naar Universal Studios in Osaka
 • we gaan rustig aan doen: we hoeven niet als een gek het hele land te zien. We blijven dus waarschijnlijk meer in het zuidelijke deel van Japan, maar we sluiten niet uit dat we toch nog wat uitwijken. We willen vooral genieten, de plekken echt ervaren en niet na twee weken al uitgeput zijn.

Hiertussen hebben we nog geen plannen gemaakt. Het lijkt mij te gek om naar een onsen te gaan en ook de natuur in te gaan en in de natuur of in de bergen te verblijven. We gaan dus nog wat duidelijkere plannen maken, maar waarschijnlijk leggen we nog niet alles vast.

Tips zijn uiteraard van harte welkom, voor dingen we echt moeten doen, zien, of proeven 😉 Praktische tips zijn ook welkom. We twijfelen bijvoorbeeld nog of we alles met de hogesnelheidstrein (Shinkansen) gaan doen of dat we een auto huren en er een roadtrip van maken…

Ik kan bijna niet geloven wat een fantastische maanden eraan komen! Ik heb nog niet zo vaak zóveel zin gehad in ‘het leven’. Haha, dat klinkt lekker zweverig, maar ik meen het wel. Naast dat ik heel blij ben met hoe mijn gewone dagen eruit zien, heb ik zoveel ongelooflijk leuke dingen om naar uit te kijken en daar ben ik zo dankbaar voor! Zo leuk ook, de voorpret van tripjes en grote werkprojecten. Daar kan ik dus echt nu al van genieten.

Dit jaar heb ik ook een hele bewuste keuze gemaakt. Eigenlijk vorig jaar al… Zoals je misschien wel weet als je me langer volgt, ben ik jarenlang heel veel op perstripjes geweest. Nu word ik daar sowieso al veel minder voor uitgenodigd tegenwoordig, maar ik doe ze ook uit mezelf gewoon niet zoveel meer. Ik heb besloten dat ik alleen reizen wil doen die ik écht wil doen en geen tripjes maken omdat ‘het kan’ en omdat het ‘gratis is’ (in het geval van zo’n persreisje dus). Ik doe alleen nog maar de dingen waar mijn hart écht sneller van gaat kloppen. De reisjes die nu staan, daar word ik zó blij van. Terwijl ik ook wel periodes heb gehad met veel persreisjes dat ik er vooral een beetje zenuwachtig van werd. En er wat stress van kreeg omdat ik zoveel weg was en zo weinig tijd had om ‘gewoon’ te werken en te leven.
Nu kies ik mega bewust, sla ik veel uitnodigingen af en doe ik alleen waar ik echt heel erg blij van word.

Tips voor mijn tripjes (Marrakech, Bologna/Modena en Japan) zijn heel erg welkom!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

16 reacties
 1. Linda

  Tips voor Japan:
  Ga met de trein! Is echt erg relaxed en zeer punctueel. Ik vind het zelf een must en moet er niet aan denken om met de auto door Japan te reizen. Zelf had ik een railpass, omdat we veel aan het reizen waren, maar weet niet of dat rendabel is als je naar beperkt aantal steden gaat. Is uit te rekenen via de websites waar je het kunt bestellen.

  Nikko: Daar heb je onder andere de Toshogu schrijn. Behoort tot de Unesco World Heritage Site. Werkelijk prachtig met alle details. Dit is overigens prima te doen met de trein vanuit Tokyo in een dagtrip.
  https://www.japan-guide.com/e/e3801.html

  Wat ook erg praktisch is dat je een pocket wifi kunt huren. Is niet heel duur en altijd handig om google maps te gebruiken of te surfen in de trein. Dit kun je laten bezorgen naar je eerste hotel en gewoon op de post doen wanneer de huurperiode afloopt.

  Wanneer je met de trein reist en niet zoveel zin hebt om je spullen mee te sjouwen, kun je via je hotel je bagage versturen naar het volgende hotel. Is niet zo duur en betrouwbaar. Het enige nadeel is dat het overnacht gaat, maar dat is natuurlijk te overzien.
  Meer informatie hierover: https://www.japan-guide.com/e/e2278.html

 2. Suzanne

  Heel erg leuk om te zien wat je plannen zijn. Mijn plannen voor komend halfjaar zijn nog niet heel duidelijk, ik moet onder andere knallen voor school en stage.

 3. Jessica J.

  Oh my, jullie gaan gewoon naar Osteria Francescana! Ik heb een bezoekje aan dat restaurant opgenomen in een artikel rond mijn onrealistische wishlist (heb de link in het websiteveld gezet, mocht je even willen lezen. ☺️) Heerlijk dat het voor jou niet onrealistisch is! Ik ben ontzettend benieuwd naar je ervaring!

 4. Fleur

  Ik zou de shinkansen sowieso aanraden! Het is heel relaxed reizen. En het spaart ook tijd om je tussen de grote steden te verplaatsen. De prijs van een JR pass is misschien schrikken, maar echt je geld waard.

  Een van mijn favoriete ervaringen daar was het bezoeken van Hakone, een stadje vlakbij Mount Fuji. Daar zijn ook veel hotels met onsen en het is een fijne rustige afwisseling van de grote en hectische steden.

  En bezoek zeker ook een Japanse tuin(en) Het klinkt misschien suf, maar ze zijn prachtig! In Tokyo raad ik Kenrokuen Garden aan.

  En er is overal lekker eten te vinden, dus dat komt sowieso goed!

 5. Lisa

  Tof lijstje, ik verheug me nu al op een verslag van Modena.

 6. Krysta

  Wat vet!

  Osteria Fransescana is DE droom!

  Tips voor Japan:
  Andon Ryokan ik Tokyo,
  Wandeling met Johnny Hillwalker in Kyoto
  Overnachten in een minshuku in Tsumago en ryokan in Magome (en dan van het ene naar het andere dorp wandelen over de oude post route van Tokyo naar Kyoto), kaiseki eten, overnachten in een klooster op Koyasan (bij Kyoto) en wandelen bij fushimi inari. Wij hebben een maand lang alles met het openbaar vervoer gedaan, heel chill. Wel vooraf de Japan railpass geregeld, dat kan alleen vanuit het buitenland

 7. Maaike

  Hoi Cynthia,

  Superleuke vooruitzichten zeg! Klinkt heel goed allemaal.
  Ik ben afgelopen oktober voor 3 weken in Japan geweest en dat was heerlijk.
  Je kunt er superlekker eten (ook naast de sushi), er is veel cultuur en prachtige natuur.

  Tips voor eten;
  – Takoyaki (soort deegballetjes met octopus erin en een lekkere saus, vooral op straat te koop)
  – Okonomiyaki (een soort oosterse ‘kapsalon’ waarbij ze een hartige laagjes taart voor je neus op de bakplaat klaarmaken)
  – Onigiri die je gewoon bij de supermarkt kan kopen is ook superlekker

  Tips voor steden
  – Wij zijn naar de Japanse Alpen geweest (Hirayu, boven Takayama). Prachtige omgeving en ook veel Japanse badhuizen/Onsen waar je ook kunt verblijven
  – Hiroshima was erg indrukwekkend
  – Osaka vond ik een heel leuke stad (veel eten en veel te zien) ondanks de wat negatievere verhalen van anderen

  Overig:
  – Ik zou echt voor de trein gaan. Je kunt veel van het land zien, komt in grote steden gelijk in het centrum terecht en OV is ontzettend punctueel en betrouwbaar
  – Een nachtje in een Ryokan slapen
  – Sushi aan een lopende band eten

  Het is echt een fantastisch land met heel veel mooie plekken. Veel plezier over een paar maanden!

  Groetjes,
  Maaike

 8. Maddy89

  Voor Marrakech: als het haalbaar is zou ik absoluut een auto huren en richting het kustplaatsje Oualidia rijden, ik denk dat het heel erg bij je past. Er is niks, behalve een prachtig baaitje en een paar restaurantjes waar je FANTASTISCH vis én vooral oesters kan eten. Hotel Sultana is erg (absurd) duur om te overnachten, maar je kan er geloof ik ook lunchen. Zeer de moeite waard. Het is er nu heel rustig, een oase na Marrakech. Als je meer tips wil, mail me, ik woon en werk in Marokko op dit moment!

  • Maddy89

   Of… vlieg/rijd naar Essaouira en boek een kamer in het prachtige Les Jardins de Villa, vlakbij Essaouira. Oase van rust, tussen de Argan bomen. Max 4 kamers met gasten, dus nooit druk. En wel twee zwembaden!

 9. Amélie

  Ik hoop voor je dat tegen die tijd het coronavirus niet ook in Japan verspreid is. Ik ga voorlopig even niet naar het Oosten.

 10. Lie

  Ik zou je ook zeker aanraden om een Japan rail pass te nemen en alles met openbaar vervoer te doen.

  Ik vond hiroshima en mijajima ook echt een aanrader om een 3-tal dagen te verblijven. En mount Fiji
  En ook in Nara vond ik heel veel te doen. Daar zou ik ook een dag of 3 voor uittrekken

  Kyoto en Tokio beiden een dag of 5

  Heel makkelijk te bereiken

 11. Abigail

  Persoonlijk vind ik dat je blog de laatste tijd teveel vol staat met dingen die je gaat doen, wat je hebt gedaan, meerdere terugblikken/vooruitblikken, structuurjunkie promotie. Ik snap dat het een persoonlijke blog is, maar ik denk heel vaak: wat heb ik hier als lezer aan?

  Bijvoorbeeld Japan: ik snap dat het voor jou heel leuk is, maar het is nu al meerdere keren in een 2020 artikel terug gekomen, je wekelijkse terugblik, je geplande voor 2020 en nu in dit artikel. En straks als je bent geweest komen er vast ook nog heel veel artikelen.

  Ik snap dat het voor jou geweldig is, alleen als lezer heb ik er bij zoveel artikelen niet zoveel aan. Een overload over dezelfde dingen en weinig nuttigs voor een lezer. Het is natuurlijk een persoonlijke blog, maar het heeft echt veel herhaling en weinig vernieuwends. Alsof je geen inspiratie hebt voor iets nieuws.

  Ik hoop dat je een beetje begrijpt wat ik bedoel en dat je er wat mee kan 🙂

 12. rachel

  je hebt een heerlijk vooruitzicht met onwijs leuke dingen op de planning :D. Marrakech is gewoon ook een plek waar je een keer heen moet denk ik dan, zelf nog nooit geweest maar staat wel op mijn lijstje 😀

 13. Farah

  Wat een gave en leuke plannen. Iets om naar uit te kijken. En wat leuk dat je naar Marrakech gaat. Mijn ouders zijn in Marokko geboren. Wat ik je als tip wil meegeven: betaal nóóit zomaar de volle pond op marktjes. Probeer altijd wat te minderen. En loop voor de grap ook eens weg, je zal zien dat de verkoper het geeft voor de prijs die jij hebt genoemd. Maar het moet wel een redelijke prijs zijn natuurlijk. Koop trouwens nooit sap van granaatappels die hele rode schil hebben. De sap daarvan is niet normaal zuur. Wat je qua restaurantjes moet uitproberen: Restaurant Al Amal kan je lekker lunchen en als je lekker wil dineren moet je naar Al Fassia gaan. Ik wens je veel plezier. Je werkt zo hard, je hebt het verdiend!

 14. Femke

  Wat een gave dingen allemaal Cynthia! Marrakech is sowieso top, dus hoe vet dat je daar heen mag op Workation… enne Japan, klinkt echt super cool. Zou ik ook zeker eens willen doen, alleen mijn man is (nog) niet overtuigd. Ach, hopelijk gaan we in het najaar naar Indonesië. Ik moet eerst nog wel ‘even’ bevallen aan het begin van de zomer van onze 2e en dan moet alles natuurlijk nog goed gaan.. als dat het geval is gaan wij ook tickets boeken.

 15. Lisa

  Oh Japan! Afgelopen november geweest en ik zou zo teruggaan. Ik zou echt 100% de shinkansen aanraden! Het is het snelste en meest relaxte vervoersmiddel in Japan en voelt als een vliegtuigervaring. Afhankelijk van je plannen kun je kijken of een JR-pass iets voor jullie is (die moet je tevoren bestellen want is alleen geldig voor toeristen). De JRpass is niet voor alle treinen gelden (aantal regiotreinen niet). Autos worden meestal gehuurd als je door de Japanse Alpen gaat.

  Verder vond ik Koya-san indrukwekkend, Onomichi met fietsen over de bruggen is heel tof en Hiroshima ook indrukwekkend. Verder ga je qua eten echt genieten, waar te beginnen. Okonomoyaki, tapo-yaki, sushi (goedkope sushi ks ook van fantastische kwaliteit), noedelsoepen (ramen, udon, soba), gyoza (japanse dumplings!), tempura in een bar met bijpassende sake nu heb ik honger op de vroege ochtend. Als ontbijt niet bij je accomodatie zit is dat soms nog een uitdaging maar vaak hebben stations wel een bakker of is er de good old 7/11