Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn ochtendroutine

Ook al wil je geen routine, in de ochtend lopen de dingen toch vaak een beetje hetzelfde elke dag. Ik neem je vandaag mee in mijn ochtendroutine.

Leestijd

Jaaa even een stukje #realness. Mijn ochtendhoofd haha. Ik wordt doordeweeks meestal rond dezelfde tijd wakker, zo rond 07:30. Niet uit mezelf zeg ik daar wel bij. Ik word meestal wakker omdat Luuk uit bed gaat, of ik zet een wekker. Als ik mezelf gewoon laat slapen wordt ik ergens rond 08:30 wakker. Ik ga meestal tussen 22:00 en 23:00 slapen maar mijn lichaam pakt gewoon 10 uur als ik daar niet tussen ga zitten haha.

Er zijn ook ochtenden dat ik ergens naar toe moet en dan sta ik ook wel eerder op natuurlijk, maar als we een gewone thuiswerkdag nemen dan volgt er een beetje deze routine. Ondanks dat ik geen mega vroege vogel ben, ben ik wel gek op de ochtend. Ik ben hier het meest productief en ik voel me daar ook het fijnst doorgaans.

Als eerste ga ik plassen haha, first things first.

Ik doe daarna de gordijnen open, doe de ramen nog wat wijder open (ik slaap altijd met ramen open) en ik maak het bed op.

Ik douche altijd in de avond, ‘vies’ naar bed gaan vind ik een heel raar concept. Vroeger douchte altijd twee keer op een dag maar dat heb ik nu wel los gelaten. Dat is gewoon niet goed voor je huid en zonde van het water, ook al douche ik kort. Maar, soms doe ik het de volgende ochtend nog een keer als ik mijn haar wil wassen haha. Dat doe ik het liefst in de ochtend zodat het grotendeels aan de lucht op kan drogen. Als ik een haarwasdag heb, of dat nou in de ochtend is of in de middag of in de avond, dan haal ik het beddengoed er ook af. Dat is een soort … tja hoe zullen we het noemen? Tik? Verslaving? Onnodige gewoonte? Ik verschoon altijd mijn bed als ik mijn haar was. Ik vind dat idee gewoon heerlijk, zo lekker alles schoon. Ik was mijn haar zo eens in de vijf a zes dagen dus dat bed wordt vaak verschoond. Heerlijk.

Ik loop na het opmaken van het bed weer terug naar de badkamer en dan was ik mijn gezicht en breng ik niacinamide serum aan van Junglück, daarna hun hyaluron dagcrème en daarna deze SPF van One Two Free. Ik doe dit gelijk voordat ik me aankleed omdat ik dan nog prettiger de deo op kan doen maar ook zodat de SPF een beetje tijd heeft om te settelen terwijl ik me aankleed. Dit heeft even tijd nodig, dan zit mijn make-up beter. Als ik überhaupt al make-up draag op zo’n dag. Anyhow, voor ik de badkamer verlaat gebruik ik een deo’tje en daarna loop ik naar mijn kastenkamer dat tevens ook mijn kantoor is.

Een kleine snapshot van mijn kleding, waar ik veel van heb. I know. Ik heb drie fullsize kasten met twee deuren waarvan er eentje een grote hoekkast is. Je ziet hier eigenlijk het middenstukje van twee van die kasten. Ongeveer één vijfde denk ik? Kleding is gewoon mijn hobby en ik draag alles ook echt, alleen niet allemaal evenveel. Daarom dus lekker veel kastruimte.

Misschien leuk om eens langs te lopen voor een artikel?

Het is die eerste geworden, die betreffende dag. Maar, andere dagen kom ik ook vaak uit de verf zoals op de tweede foto. Als ik op een dag ga sporten, trek ik graag al gelijk mijn sportkleding aan tenzij ik nog een lunch heb bijvoorbeeld of een andere afspraak. Ik sport ongeveer drie of vier keer per week dus een groot gedeelte van de week loop ik eigenlijk in sportkleding haha. Ik sport nooit in het weekend overigens, dus dat maakt het wel typisch voor zo’n doordeweekse dag.
De dag dat ik de foto’s maakte voor mijn dit artikel had ik een lunchafspraak dus ik kleedde mij ‘normaal’ aan en aan het einde van de middag trok ik mijn sportkleding aan.

Op beide foto’s zie je overigens pantoffels aan mijn voeten, dat heb ik in huis eigenlijk altijd aan.

Ik ga naar beneden! Tijd voor mijn supplementen waaronder altijd deze visolie. Ik drink altijd een groot glas water leeg en ik pak vaak een kopje thee om mee naar boven te nemen. Ontbijten doe ik bijna nooit, tenzij ik honger heb. Ik ga daarbij af op mijn hongergevoel. Ik heb in de ochtend niet vaak een hongerprikkel en wacht dan ook tot deze komt. Als ik veel spierpijn heb of als ik vermoeid ben merk ik wel dat mijn lichaam eerder aangeeft dat het honger heeft. Dan eet ik uiteraard ook gewoon.

Ik weet dat er mensen zijn die geloven dat je een ontbijt nodig hebt, maar ik geloof vooral dat mijn lichaam me wel verteld wanneer ik moet eten. Ik ben niet iemand die snel te weinig eet, dus ondervoed zal ik niet raken haha. Ik voel me ook altijd wat scherper voordat ik eet, tot het punt dat ik honger krijg dan verlies ik die scherpte ook. Ik luister daarom goed naar mijn lichaam hierin en ik eet wanneer ik honger heb.

Luuk is precies hetzelfde, en die volgt dan ook een beetje dit ritme. Het grappige is dat we op vakantie altijd wel uitgebreid ontbijten, gewoon omdat we dat zo leuk vinden dan.

Je zag net een ander kopje maar blijkbaar heb ik geswitcht haha. Op naar boven, vaak heb ik ook een fles water mee nog. Die hoef ik minder vaak te vullen als een glas, ik drink altijd lekker veel!

Vaak ga ik nu aan het werk, ongeveer rond 08:00. Maar, soms maak ik me ook op ,dan doe ik dat eerst.

Make-uppie en deze betreffende dag mijn haar in een simpele staart. Ik slaap altijd met een knot, ik vind met los haar slapen echt heel naar omdat ik dan op mijn lange haar ga liggen en een soort van verstrikt raak haha.

Ik begin mijn werkdag die betreffende dag met een artikel voor Cynthia.nl. Lekker toepasselijk. Zo werk ik dan door tot ik honger krijg, een afspraak heb of tot dat ik mezelf dwing tot pauze. Meestal is het zo rond 12:30 dat ik ga lunchen. Tussendoor sta ik natuurlijk echt wel even op. Ik pak vaak nog wat meer thee, ga even naar de wc etc. Even een minipauze.

De onderwerpen waar ik aan werk wisselen en hier is ook geen vaste routine in. Ik werk afwisselend door de gehele week aan Cynthia.nl, aan Structuurjunkie, Coffee-Star, Instagram en Zalon van Zalando. Super leuk en heel afwisselend! Ik ben dus veel thuis aan het werk en gemiddeld één dag in de week op stap voor Coffee-Star.

Deze betreffende ochtend sluit ik af met een lunch met een vriendin dus daar fiets ik rond 12:00 naar toe. Met mijn verschrikkelijk oude fiets met nog oudere fiets mand haha.

Dat was een beetje een gemiddelde ochtend voor mij! Hoop dat je het leuk vond om te zien 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)