Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn ochtendroutine zomer 2022

Mijn ochtendroutine is dit jaar weer een beetje veranderd, dus ik deel graag met je wat ik doe tussen 5 en 9 uur ’s ochtends.

Leestijd

5.00 Wekker en meteen uit bed

Ik sta al jaren om 5:30u op, en toen ik laatste en ochtenden challenge deed in mijn Structuurjunkie Membership, stond ik nog iets eerder op, omdat ik om 6:00 achter de computer moest zitten voor een livesessie. Die week ging mijn wekker om 5 uur en dat beviel me eigenlijk prima.

Mijn personal trainer zei laatst al dat ik eens kon proberen iets korter te slapen (ik sliep meestal 8 – 8,5 uur) om eens te kijken wat dat met mijn energie zou doen, en dat ging die week echt top. Laatst in barcelona merkte ik dat ook, daar ging ik wat later naar bed omdat het ritme daar zo anders is (lees: laat eten) en ik sliep dus korter, maar had niet minder energie.

Dus, die 5 uur heb ik erin gehouden. Ook nu word ik meestal net iets voor de wekker wakker, rond vijf voor vijf, dan sta ik gewoon direct op. Als ik wel wakker word van mijn wekker, dan ga ik dan direct uit bed. Ik snooze nooit, alleen in het weekend als ik gewoon zin heb om nog langer te liggen (en dan zet ik meestal ook geen wekker).

5.00 - 5.45 Ontbijten, dagboek schrijven, lezen

Het eerste wat ik doe als ik uit bed kom is koffie zetten en ontbijt maken. Heel belangrijk 🙂

Ik laat mijn telefoon nog even achterwege en start de dag in alle rust. Ik ontbijt rustig (meestal havermout of bananenbrood doordeweeks), schrijf in mijn dagboek en lees een boek. Daar neem ik meestal een halfuurtje tot drie kwartier voor.

5.45 - 6.45 Werken

Ik vind ’t heerlijk om ’s ochtends vroeg al wat meters te maken met werk. In de ochtend ben ik nog superfris en vol focus, en dan doe ik het belangrijkste van de dag alvast.

6.45 naar de sportschool of wandelen

De meeste dagen van de week ga ik om 6.45 naar de sportschool om daar een uurtje krachttraining te doen. Dat doe ik niet elke ochtend, dus soms werk ik dan dit uur nog door, of ik ga vast wandelen met Kees. Meestal werk ik dan nog even door en ga ik rond half 8, 8 uur met Kees wandelen.

Als ik naar de sportschool ga, wandel ik direct daarna met Kees, meestal drie kwartier.

8.45 Douchen en klaarmaken

Even lekker douchen, aankleden en klaarmaken voor de dag.

9.00 Weer aan het werk

Om negen uur zit ik meestal wel weer achter mijn computer. Dan start de werkdag ‘echt’, maar dan heb ik er al aardig wat op zitten. Heel chill vind ik dat. Ik werk ook niet tot vijf uur hoor, meestal rond ik af rond maximaal 15.00u, maar meestal wel ietsje eerder.

In het weekend is mijn ochtendroutine aardig hetzelfde, alleen werk ik dan niet en ga ik ook niet zo vroeg naar de sportschool. Ik zet geen wekker (maar wordt meestal wel gewoon rond vijven wakker, al blijf ik dan nog weleens gewoon liggen om een boek te lezen of zo), werk niet, dus ik chill gewoon wat langer op de bank met een boek.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.