Mijn laatste kwartaal van 2019

Het is zo’n gek idee dat 2019 nog maar drie maanden duurt! Voor mijn gevoel lag ik vorige week nog in het zwembadje in onze tuin af te koelen omdat het zo enorm heet was. Deze maanden vind ik elk jaar opnieuw een beetje gek omdat ze zo razendsnel gaan. Het is bijna kerst! Aaaah. Ik deel graag met je wat ik de rest van het jaar voor plannen heb.

Leestijd

Werken aan mijn boek

Dit was het moment van tekenen. Ik heb niet echt foto’s van het schrijfproces, gezien dat tot nu toe simpelweg achter de computer zitten is 😉

Ik weet het, ik heb nog steeds niet verklapt waar mijn boek over gaat, maar dat ga ik doen zodra het ontwerp van de cover klaar is. Dan gaat mijn uitgever het delen en ik ook. Dus nog héél even geduld…

Maar de rest van 2019 werk ik elke week steady aan mijn boek. Sinds ik ben begonnen met schrijven is het doel 1500 woorden per week en dat gaat vooralsnog helemaal prima! Sinds afgelopen week heb ik ook een redacteur die met me meeleest en me helpt, dus dat is superfijn. Grote sprongen vooruit.

Voor het boek ga ik dit jaar nog met een vriendin en met Willem een aantal plekken bezoeken, want ik moet nog wat research doen. Wat klinkt dat serieus, haha. Maar het is wel zo. Dus ik heb een aantal dagen en weekenden in de komende maanden gepland om deze plekken te bezoeken. Welke plekken dat zijn, ontdek je in het boek.

Naar Curacao

Curacao komt ook ineens dichtbij! Op 17 november vlieg ik, net als elk jaar in november, naar Dushi Korsou. Ik mag daar weer een Structuurjunkie sessie geven tijdens de Social Media Week. Dit jaar gaat mijn sessie over social content: hoe plan je dat goed en hoe zorg je dat je een goede strategie hebt die niet elke dag veel tijd en energie opslokt? Ook zit ik in  een avondprogramma met mijn jurist Charlotte Meindersma, we gaan het dan hebben over contentrecht. Oohh, ik heb hier zoveel zin in, het is elk jaar zo leuk. Het eiland, de mensen, de gezelligheid, het werk.

Dit jaar gaat mijn lieve vriendin Annemieke mee! Echt te gek. Ik kijk nu al uit om op het strand samen te chillen, boeken te lezen en wijn te drinken. We blijven anderhalve week, dus naast het werk genoeg tijd om ook lekker te niksen.

Op 'workation' naar Terschelling

In december ga ik een weekje naar Terschelling voor een ‘workation’. Oftewel een werkvakantie. Deze week staat in het teken van project BOEK. Ik zorg dat ik die week niks anders op de planning heb dan boek boek boek boek schrijven schrijven schrijven schrijven. Het voelt nu al mega relaxed dat ik dat gepland heb, want ik weet dat ik die week enorm veel meters kan maken en dat haalt druk van de ketel. Naast dat ik het heerlijk vind om een week 100% te focussen op mijn boek (ik schreef mijn boeken tot nu toe altijd ‘tussendoor’) vind ik het natuurlijk ook te gek om weer een week op mijn favoriete eiland te zijn. Lekker guur, hopelijk. Winterjassen, sjaals, mutsen. Knuffelen met Kees. Ik heb een heel nieuw gerenoveerd huisje geboekt en ben heel benieuwd hoe die in het echt is.

Nieuwe Structuurjunkie Planners

Deze planner voor 2020 is al te koop!

Ergens eind dit jaar, dus ergens in dit kwartaal, komen er weer nieuwe kleuren Structuurjunkie planners! In de zomer werkten we hier al aan en ze worden echt prachtig. Nieuwe kleuren, nieuw design. Wanneer ze er precies zijn, weet ik nog niet, maar ik laat het natuurlijk weten als ik het wel weet. Ik kan zelf in ieder geval niet wachten, ben zo benieuwd naar de reacties.

De felblauwe planner die je hierboven op de foto ziet, is al te koop. Deze is met data voor 2020. Je vindt er hier meer info over!

Nog één keer de Productiviteitscursus op Insta geven

Ik geef dit jaar zelf geen trainingen en cursussen meer, maar ik geef wél nog één keer mijn Productiviteitscursus op Insta! Deze gaf ik in 2019 twee keer en ik wist nog niet of en wanneer ik hem nog een keer zou doen, omdat ik nu wil gaan focussen op mijn online academie en niet op trainingen op instagram. Toen ik een poll deed bleek dat toch nog wel veel mensen hem willen volgen, dus ik ga hem eind oktober voor de allerlaatste keer geven. Heel erg leuk, heel veel zin in, en hopelijk weer leerzaam voor veel mensen!

(Structuurjunkie) plannen voor 2020 uitwerken

Ik heb bedacht dat ik in het vliegtuig naar Curacao plannen voor 2020 ga uitwerken. Als ik dat pas in december doe wordt het wel wat laat vind ik, zeker omdat ik al trainingen of cursussen in januari ga geven. Dus daar moet ik zeker eerder mee aan de slag. Dus lekker brainstormen, bedenken wat ik ongeveer wanneer ga doen. Ik heb een hele lijst met ideeën op mijn computer staan die ik er dan bij pak en ga concretiseren. Zo leuk om te doen! Voor kwartaal 1 ga ik het dan vrij specifiek plannen, voor later in 2020 wordt het wat losser. En natuurlijk horen daar ook plannen voor mijn blog en boek bij.

En verder...

…mag ik dit jaar nog een Structuurjunkie Incompany Sessie bij RTL verzorgen (big deal!) en bij een open avond van de UVON (Unie Vrouwelijke Ondernemers Nederland). En natuurlijk op Curacao, maar dat had ik al verteld.

Het laatste kwartaal van het jaar staat voor mij (en voor veel anderen natuurlijk) ook echt in het teken van de feestdagen. Ik vind het zo heerlijk, de kerstliedjes, de gezelligheid binnen, de kerstboom, kaarsjes, lekker koud buiten… Met familie staan er al kerstdiners gepland en ook met ‘Team Cynthia’ gaan we een avondje gezellig kerstdineren. Ik kan nu al uitkijken naar die momenten.

Voor december staat er verder nog niet zo heel veel, behalve mijn workation en de kerstdagen en dat vind ik wel heel relaxed. Ik ben van plan dat zo te houden 😉 De week waarin kerst valt heb ik vrij gepland, maar ik ga niet weg. Dus even thuis een paar dagen chillen en het jaar ‘mentaal afronden’. December is voor mij altijd wel een maand waarin ik wat rustiger aan doe. Mijn zomer was best vol en een hectische periode qua werk, in de winter gaat alles net weer even wat rustiger. Of nou ja, dat heb ik zo gepland. Lekker.

Ik heb veel zin in deze laatste maanden met mooie plannen. Wat ga jij doen?

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

20 reacties
 1. Vans

  Door mijn werk het boek al voorbij zien komen. Was al geïnteresseerd en zie nu dat dit jouw boek is. Nice! Ben heel benieuwd.

 2. Elisa

  Hoi Cynthia! Ik zou het heel leuk vinden als je ons mee zou nemen in het proces van het plannen van je jaar. Het begint bij mij altijd te kriebelen zo rond November, maar ik vind het moeilijk om mijn wensen en doelen voor een nieuw jaar ook daadwerkelijk op een realistische manier op papier te zetten. Dan komen ze terecht in een lijstje, en tegen de tijd dat het Juli 2020 is denk ik ‘oh.. oeps. Ik heb niks met het lijstje gedaan’. Nu ben ik benieuwd wat je precies plant, hoe je zo’n brainstorm sessie met jezelf inricht en hoe je het vervolgens in een planning omtovert. Wellicht een idee voor een blogpost? 🙂 Tot slot: veel plezier in Curacao, en met alle andere fijne plannen in de laatste 3 maanden van 2019!

 3. Irès

  Ik kijk heel erg uit naar je nieuwe kleuren planners. Ik hoop op een beetje een rustige kleur. Ben benieuwd!

 4. Carla

  Mijn suggestie zou zijn om lezers te vragen zich te abonneren op een nieuwsbrief gekoppeld aan je structuurjunkiewebsite waardoor de info hierover hier iets minder aanwezig hoeft te zijn. We lezen je blog voor ontspanning en algemene info. Geïnteresseerden kunnen zich abonneren op nieuws en informatie over je nieuwe producten en trainingen structuurjunkie.

  • Cynthia Schultz

   Die is er al, Carla 🙂 Ik vind het oprecht heel lief dat jullie meedenken, maar ik vul mijn blog en bedrijven in zoals ik dat goed vind. Dus het zal zo blijven dat je hier op Cynthia.nl soms wat leest over Structuurjunkie gezien dit een heel groot deel van mijn leven is. Daarnaast vinden heel veel mensen het wel leuk om te lezen en volgen, omdat ze niet geïnteresseerd zijn om mijn Structuurjunkie nieuwsbrief en/of Instagram te volgen, maar het wel willen weten als er iets nieuws is.

 5. Cindy

  Nou ik snap het commentaar niet. Ik vind dat je het geweldig doet!!
  Zeer knap wat je doet en je bent een grote inspiratiebron. Zowel je blog als je planners , boeken etc.
  Knap hoor !!!!

 6. Lenneke

  Ik vind het zo heerlijk om te zien hoe je die focus op je onderneming(en) hebt en het ook echt vruchten afwerpt. En ben heel benieuwd naar je boek!

 7. Michelle

  Ja, ik mis ook al je lekkere ontbijt, lunch en avondeten foto’s. Jammie! Of gewoon de alledaagse dingen die je hebt gedaan enzo…en ik ben ook heel benieuwd hoe laat je opstaat en of je nog aan yoga en meditatie doet. 🙂

 8. Vera

  Wat een super mooie planning en wat een gave project! Je ziet echt dat je aan het ontwikkelen bent, en maakt echt hele mooie stappen. Heel veel succes in het laatste kwartaal. Ik bereid me voor op mijn eerste kindje, uitgerekend Januari 2020, aftellen naar het verlof 🙂

 9. Eveline – Beautytijd.nl

  Hoi Cynthia,

  Wat een heerlijke vooruitzichten heb je! En ik vind het zo gaaf en inspirerend om te zien hoe jij aan het ondernemen bent. Heel knap! En vooral inspirerend. Je doet het toch allemaal maar gewoon.

  Ik ga ook werken aan mijn bedrijf (bouw naast Beautytijd websites en onderhoud social media kanalen) en uiteraard aan de blog. En net als jij kijk ik enorm uit naar de feestdagen. Héérlijk!

  Groetjes,

  Eveline

 10. rachel

  mooie plannen heb je nog voor de boeg 😀 pittig en druk dus denk om jezelf ok 😉 ik rommel gewoon lekker de door de laatste maanden 😉

 11. Ilona Wielinga

  Wat een mooie vooruitzichten. En wat heerlijk dat je weer de kans krijgt om te werken op curaçao. En dan ook nog lekker naar Terschelling, jij komt de laatste 2,5 maand wel door 😉

 12. Audrey

  Zo, dat zijn mooie vooruitzichten! Wel hard werken ook. Pas goed op jezelf!

 13. Mariska

  Oh dat gaat lekker en wat leuk dat je dat bij RTL ook mag doen zo’n sessie geven! Dat lijkt me echt wel heel speciaal en misschien ook wel een beetje eng? Heel veel succes met alles!

 14. Ingrid

  Je gaat als een speer Cynthia! En dat is je van harte gegund!
  Maar ik merk dat ik het wel jammer vind het dat je blog meer één groot reclameplatform is geworden en niet meer echt een blog. Ik begrijp dat je je bakens verzet (hebt) en wens je daarmee ook alle succes ♡, maar “gewoon leuke content” mis ik de laatste maanden. Misschien ben ik één van de weinigen hoor. En het is jóuw blog, dus jij bepaald. Maar wilde dit gevoel toch met je delen als trouwe lezer.

  • Britt

   Dit merk ik ook heel erg en ik vind het ook erg jammer! Ik snap dat je nu andere hele grote dingen hebt in je leven, maar ik heb soms het idee dat je blog nu een ding is wat je even tussendoor snel doet.

  • IngridB

   Dat was mij inderdaad ook al opgevallen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daardoor ook mijn instagram account verwijderd heb. Het was voortaan één grote reclamezuil (van meerde mensen hoor) met een cursus hier, een cursus daar, training, online workshop. Ik had instagram puur voor ontspanning en nu begon ik mij er aan te ergeren. Jammer, maar wellicht is het de toekomst.

  • Carla

   Eens. Cynthia, je blog komt inmiddels op mij over als een blog slash nieuwsbrief die bij je structuurjunkie website hoort. Deze plek hier geeft wat de indruk van een salesplatvorm.
   Het ontspannen gevoel van lezen over leuke dingen doen, beauty, boeken, en nieuwe producten ontdekken is wat weg en dat mis ik.
   Mocht dit langer doorgaan dan haak ik als lezer wel af denk ik. Met alle respect hoor.., maar ik wil gewoon aanraders, leuke weetjes en ontspannen activiteiten. Wens jou alle goeds, en super leuk dat je je ontwikkelt met structuurjunkie en een boek, toch hoop ik dat je het merendeel van het nieuws daarover gaat koppelen aan betreffende websites.. zodat (geïnteresseerden zich daar op een nieuwsbrief of blog kunnen abonneren, en) het hier wat meer gaat over lekker eten, heerlijke geurkaarsen, leuke restaurants, fijne wijn, mooie producten, plekken om te bezoeken et c 🧡

  • Cynthia Schultz

   Ha dames, dit is niet de bedoeling en zo ervaar ik het zelf ook eigenlijk niet 🙂 Ik blog nog regelmatig over boeken, restaurants, eten & drinken, recepten en alles waar ik altijd al over blogde. Misschien iets minder, maar het is er nog steeds. Ik waardeer jullie feedback en neem het mee. Alleen ik hoop wel dat er begrip is dat ik hier dingen deel over Structuurjunkie en mijn boek: dit is wat een groot deel van mijn leven is en waar ik daarnaast ook grotendeels mijn geld mee verdien. Dus het zal sowieso in mijn persoonlijke artikelen naar voren komen gezien het ‘mijn leven’ is, maar ik zal ook af en toe wat delen over planners, boeken of trainingen die ik maak. Ook omdat ik er graag mensen mee wil helpen en hier heb ik een groot bereik 🙂 Je kan mijn blog gratis lezen en als het dan soms niet aansluit bij je verwachting is het misschien een idee om die blogpost gewoon over te slaan? Ik doe trouwens niks ‘even snel tussendoor’, alles wat ik doe, doe ik met liefde en aandacht. Ik blog minder uren in de week, maar de uren waarin ik blog, doe ik dat met focus en plezier. Als ik dat niet zo zou zijn, was ik er allang mee gestopt. Ik blog nu hoe ik voel dat het bij me past en hoe ik er blij van word, maar ik begrijp het ook als dat niet meer helemaal past bij wat je zoekt. Cynthia.nl is veranderd en ik snap dat niet iedereen dat kan waarderen. Dat is jammer natuurlijk, maar het is ok 🙂