Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn huidige ochtendroutine (2023)

Het is al jaren geleden dat ik mijn ochtendroutine met je deelde. Mijn routine is elke ochtend vrij uitgebreid (met ontbijten, lezen, in mijn dagboek schrijven, sporten en nog meer), en ik deel ‘m vandaag graag met je!

Leestijd

Kleine disclaimer: ik werk voor mezelf en kan mijn tijd dus helemaal zelf indelen. Daardoor kan ik zo’n uitgebreide ochtendroutine doen.

Mijn ochtendroutine als ik ga sporten

5.00 – wekker

5.10 – ontbijten, en een boek lezen

5.30 – in dagboek schrijven & mediteren

5.50 – werken vanaf de bank met mijn laptop op schoot

6.30 – klaarmaken om naar de gym te gaan (tanden poetsen, omkleden)

6.45 – op de fiets naar de gym

7.00 – sporten (krachttraining)

8.00 – op de fiets naar huis

8.15 – met Kees wandelen

9.00 – douchen

9.15 – achter de computer om te werken

Mijn ochtendroutine als ik niet ga sporten

5.00 – wekker

5.10 – ontbijten, en een boek lezen

5.30 – in dagboek schrijven & mediteren

5.50 – werken vanaf de bank met mijn laptop op schoot

7.15 – douchen, tanden poetsen en klaarmaken voor de dag

7.30 – met Kees wandelen

8.30 – achter de computer om te werken

 

Op dit moment doe ik ook weer wat vaker yoga, dat doe ik dan op dagen dat ik niet naar de sportschool ga. Dan doe ik 30 – 45 minuten yoga voor ik aan het werk ga in een routine als deze.

En in de weekenden of op vakantie?

Meestal is het dan aardig hetzelfde, maar dan is er het voordeel dat er helemaal geen tijdsdruk is en ik dit dus op het gewenste moment kan doen. En dat ik ook langer kan lezen, of langer in mijn dagboek kan schrijven. In het weekend of op vakantie zet ik geen wekker, maar word ik meestal wel rond vijf uur, half zes wakker. Het kan dan zijn dat ik nog wat in bed blijf lummelen met een boek, of dat ik juist eerst ga wandelen en daarna ga ontbijten. Ik zie dan wel wat meer hoe de ochtend loopt. Ik voel me bij deze routine heel prettig dus dan vind ik het ook chill om dat op vrije dagen en in vakanties ook te doen, maar dan zijn de tijden vaak net wat anders, of de volgorde.

En hoe laat ga je dan naar bed?

Meestal lig ik er rond 20.30 in en slaap ik rond 21.00u. Dat is ook wel echt mijn natuurlijke ritme inmiddels en dat vind ik voor nu heel fijn. Het gebeurt natuurlijk weleens dat het later wordt, vanwege een etentje, feestje of iets anders, en dan is dat natuurlijk ook helemaal geen probleem.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.