Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn gemiddelde werkdag in coronatijd

Vandaag geef ik je eens een kijkje in mijn gemiddelde werkdag in coronatijd. Hoe ziet die eruit? Wat doe ik allemaal? Hoe vroeg begin ik met werken en hoeveel pauzes neem ik? Wat doe ik inhoudelijk? Ga ik je laten zien.

Leestijd

Normaal gesproken – buiten corona om – werk ik ook thuis. Maar omdat vrijwel alle meetings nu ook digitaal zijn en ik bijna de deur niet uit kom (op wandelingetjes na) is het voor mij nu ook anders. Ik zal wanneer we ‘alles’ weer kunnen doen, eens een update hierover maken. Al zit ik drie van de vijf dagen alsnog wel het grootse deel van de dag thuis te werken, hoor.

Mijn planning & wat ik inhoudelijk doe

Elke werkdag werk ik met een planning in mijn Structuurjunkie Planner. Meestal houd ik me daar goed aan. Soms, als er nog veel bij komt, of als het een beetje verandert, schrijf ik de takenlijst nog eventjes uit in een notitieboek. Dat doe ik niet altijd. Een goede planning zorgt er echt voor dat ik doe wat ik wil en dat ik mijn doelen behaal.

Inhoudelijk doe ik vooral werk voor Structuurjunkie. Dat komt hoofdzakelijk neer op het maken van content: nieuwe trainingen, webinars, content voor social media en de e-mailmarketing. Ook heb ik altijd trainingen lopen waarvoor ik Q&A’s doe, actief ben in de community en vragen beantwoord van deelnemers. Ik doe zelf ook veel qua sales en marketing dus daar zit ook veel tijd in, zoals het opbouwen van funnels (waar ik dan dus de e-mails voor schrijf), het maken van salespagina’s voor nieuwe trainingen en dat soort dingen. Ook schrijf ik een boek (op het moment van publiceren is die bijna klaar) en schrijf ik natuurlijk ook nog blogs voor Cynthia.nl!

Hieronder zie je een screenshot uit Toggl (ik gebruik dat om mijn uren te klokken) om je een indruk te geven van waar ik mijn werkweek mee vul.

Ochtend: workout of geen workout

Meestal sta ik tussen vijf en zes uur op. 5.30 wordt het meestal, als ik niet sport in de ochtend dan wordt het een uur of zes. Ik ga naar beneden en ga ontbijten. Waarmee, wisselt. Soms havermout met banaan en pindakaas, soms beschuitjes met pindakaas, soms een croissant (maar dat bewaar ik meestal voor het weekend). Ik trek altijd zeker drie kwartier uit voor mijn ontbijt. Even rustig zitten met een boek, even met Kees knuffelen, ik vind het heerlijk om de dag zo rustig te starten en ik sta er ook echt eerder voor op. Mijn ochtenden zijn echt heilig voor mij.

Ik krijg vaak de vraag hoe laat ik ga slapen (omdat ik zo vroeg opsta), meestal is dat rond negen uur, half tien, afhankelijk van hoe laat de wekker gaat. Ik streef ernaar elke nacht acht uur te slapen en negen van de tien keer lukt me dat!

Dan zijn er twee opties: ik sport of ik sport niet. Drie ochtenden in de week doe ik dat wel. Dan ga ik rond half zeven of zeven uur sporten, soms thuis, soms met mijn personal trainer bij de sportschool.

Als ik niet sport, ga ik na mijn ontbijt even werken. Dan werk ik meestal van half zeven tot negen, of van zeven tot half tien of zo. Dan ga ik douchen en aankleden.

Dan is het tijd voor onze ochtendwandeling! Kees en ik gaan er elke ochtend ongeveer een uurtje op uit. Heerlijk om even een frisse neus te halen en voor de werkdag echt start te bewegen. Als ik een workout doe, dan maak ik mijn wandeling iets korter, een halfuurtje of zo.

Meestal ben ik dan rond tienen weer terug. Tijd voor koffie met wat lekkers en weer aan de slag. Ik probeer de ochtenden altijd vrij van meetings te houden zodat ik lekker kan knallen. In de ochtend heb ik de meeste focus, dus die wil ik graag gebruiken voor het maken van content. Ik werk met de DERK-methode: Doe Eerst Rot Klus. In de ochtenden werk ik de taken weg die ik anders zou gaan uitstellen. Werkt fantastisch.

Lunch!

Stipt om twaalf uur laat ik alles uit mijn handen vallen en ga ik lunchen. Soms samen met Willem als dat voor hem net zo uitkomt, soms alleen. Meestal maak ik een gezonde salade of bouw ik een broodje met allemaal lekkers. Of ik eet lekkere restjes van de dag ervoor (we koken altijd teveel). Als ik niet met Willem samen lunch, lees ik een boek of kijk ik een serie waar ik op dat moment mee bezig ben. Het allerliefst ga ik buiten in de zon zitten, maar dan moet het qua weer natuurlijk wel net meezitten.

Na een halfuurtje of drie kwartier ga ik weer aan het werk.

Middag - werk

Mijn middagen zijn inhoudelijk heel afwisselend. Op de meeste dagen heb ik in de middag een of meerdere meetings. Bijvoorbeeld met het Structuurjunkie marketingteam voor overleg, of voor de tweewekelijkse digitale meeting met mijn uitgever. Ik doe ook soms 1 op 1 sessie met ondernemers, dat plan ik ook meestal in de middag.
Het komt erop neer dat ik na de lunch meestal de belangrijkste dingen van de dag al gedaan heb, en in de middag ook nog kan kijken wat ik wel of niet ga doen.

Ik houd altijd één dag in de week meetingvrij. Erg lekker vind ik dat: een dag waarop ik met niks qua tijd rekening hoef te houden. Meestal is dat de maandag. Extra fijn: even knallen op de eerste werkdag van een nieuwe week.

Afhankelijk van meetings en deadlines, ga ik rond een uur of twee, drie nog even een halfuurtje met Kees wandelen. Zij blij, ik blij. Meestal is dit ook het moment dat ik een lichtelijke energiedip heb, en als ik nog wat dingen wil of moet doen, helpt een wandelingetje altijd. Ik kom dan met frisse energie en goede moed weer terug.

Soms doe ik dit samen met een vriendin. Koffie to go, even bijkletsen.

Soms ben ik rond een uur of drie klaar, soms ga ik nog even door. Het ligt er ook aan of ik in de ochtend sport of niet, want dat snoept een uur van mijn productieve tijd af. Dan werk ik dus wat langer in de middag. De meeste dagen werk ik tussen de 5 en 8 uur.

That’s it! Zo zien de meeste van mijn werkdagen eruit.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.