Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn geldweek – deel 3 – tijdens een verbouwing

Het was wel weer eens tijd voor een geldweek en ik dacht dat het ook wel leuk was om er eentje te delen uit de verbouwingsperiode! Ik loop dag voor dag met je langs.

Leestijd

Maandag

Op maandag ben ik de hele dag in Leiden maar ik geef niks uit. De auto zat al vol benzine, koffie drink in in het filiaal en lunch heb ik bij me. Wel betaal ik parkeerkosten: €13,44. 
Toen ik weer terug in Hengelo kwam ging ik even langs de Albert Heijn voor ons avondeten: €13,59.

Dagtotaal: €27,03. 

Dinsdag

Ik werk de hele dag thuis en tussen de middag lunch ik kort met een vriendin. Lunchen moet je toch en wij wonen in dezelfde wijk waar ook nog eens een lekkere lunchroom zit. Hier heb je dan óók nog eens glutenvrij brood. Geweldig toch? Ik heb het over de Broodbode trouwens voor de mensen uit Hengelo onder ons. Dit kost me €12,30. 

Na de werkdag betalen we de tegelzetter €2200 en betalen we ook het bedrijf dat dubbelglas op onze bovenverdieping heeft geplaatst €1270.

Ook bestellen we vitamines voor Luuk €112,00, bestel ik een badmat bij Hema €11,50, haal ik nog wat kleine boodschappen €7,37 en een cadeautje bij Gall & Gall voor vrienden waar we na het eten nog wat gaan drinken voor zijn verjaardag €8,39. 

Een dure dag: €3621,56

Woensdag

Op woensdag werk ik overdag vanuit huis en heb ik in de avond nog een werkoverleg op locatie.
Ik haal tussendoor boodschappen voor €24,23 en ga snel langs Ikea voor wat lampen €33,48. Die zit gelukkig praktisch om de hoek. Ook betalen we een kleine aanbetaling aan Coolblue voor onze zonnepanelen van €200. 

Dagtotaal: 257,71. 

Donderdag

Ik heb vandaag extra vrij genomen om aan het huis te besteden. Toch lukt dat maar half want in de ochtend komen er wat dingen voorbij die niet kunnen wachten. Daarna ga ik wat zaken regelen en bestellen.

Coolblue slokt ons geld op haha want ik bestel ook een nieuwe stofzuiger voor €289,00 en we bestellen een Ring deurbel voor €143,00. Ik ben hier zo enthousiast over, het lijkt me heel erg handig dat je tegen bijvoorbeeld de pakketbezorger kan zeggen dat hij het even achter de kliko kan zetten. Ook schrikt het inbrekers af denk ik. Ik kan er een review over schrijven? Ik kijk het even aan.

Daarnaast geef ik nog €5,58 bij Kruidvat uit aan nagellijm en nepnagels die ik over mijn verschrikkelijke klushanden kan plakken voor het etentje dat ik op vrijdagavond heb.

Dagtotaal: €437,58

Vrijdag

Op vrijdag heb ik een volledige klusdag en ik neem de scooter. Ik moet even tanken en dat kost €8,92. Ook doe ik boodschappen bij Albert Heijn voor €72,52. 

Ik ben kapot maar ik ga wél uiteten met een vriendin omdat ik er echt even uit moet. We gaan naar Novi in Enschede en het smaakt allemaal heerlijk én is blijkbaar voordelig want we betalen maar €33,00 per persoon.

Dagtotaal: €114,44.

 

Zaterdag

Vandaag is Luuk er gelukkig ook weer bij om te klussen hoewel hij zich helaas niet zo lekker voelt. Hij heeft de hele week de griep gehad maar is er vandaag op wilskracht wel bij.

Ik begin de dag met een rondje langs winkels om benodigdheden te halen. Ik geef €22,54 uit bij Action, €8,07 bij Gamma om vervolgens nog eens terug te gaan en nog eens €72,76 bij Gamma uit te geven. Ook ga ik tanken €95,37. Wat een geld voor een tankbeurt hè?! Tussen de middag halen we een broodje af voor het gemak €20,70. 

Ons etentje voor die avond wordt afgezegd maar we beslissen toch samen nog te gaan omdat we er zo graag uit willen €86,20. Daarna nog de kroeg in maar dat heeft Luuk contant betaald en ik weet het bedrag niet meer. Ik gok even op ongeveer €10,00. 

Dagtotaal €315,64. 

Zondag

Op deze zondag hebben we vooral uitgerust, maar Luuk kocht nog wel iets bij Gamma voor €2,33. Vast een bepaald soort schroef ofzo haha. We betaalden ook mijn schoonvader €140 euro terug omdat hij tijdens het klussen van alles voor ons had gekocht om verder te kunnen.

Ik hakte zelf ook nog een andere dure knoop door en kocht eindelijk een Ipad €568,00. De Ipad zelf was goedkoper maar ik kocht er ook een Smart toetsenbord bij. Ik ging voor de 2021 variant die net uit was, dus hij wordt eind november pas bezorgd. Zin in! Ik denk dat dit me veel gemak gaat geven omdat ik dan nog iets flexibeler kan werken.

Dagtotaal: €710,33.

Als je dan zo de week bekijkt, met een totaal van €5485,29 is dat een gigantisch bedrag, maar hiervan is €4124,38 puur door de verbouwing. Altijd nog niet zo erg als Heidi en Spencer Pratt die in ‘The Hills New Beginnings’ tegen hun financieel adviseur verklaren zo’n ¢10.000 dollar per maand aan boodschappen uit te geven haha.

Ik hoop dat je het een leuk inkijkje vond!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)