Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn bucketlist – voor nu dan althans

Mijn bucketlist, nog nooit heb ik deze echt gedeeld en ik moet zeggen; het is geen document wat ik ergens heb opgeslagen. Het zijn dingen die in mijn hoofd zitten. Ik vertel je vandaag over de dingen die het hoogst op dat lijstje staan.

Leestijd

Een bucketlist. Ik zou bijna zeggen ik geloof er niet echt in, omdat ik het altijd een beetje een rot idee vindt om hardop te denken over de dingen die ik wil doen ‘voor dat ik dood ga’. Het voelt zo cru! Ik heb meer de insteek om het de dingen te noemen die op mijn wensenlijstje staan.

Dat gezegd, is het juist mooi om na te denken over bepaalde doelen en deze op te schrijven omdat je dan eerder geneigd bent hiernaar toe te werken. Bovenal, is het voor iedereen verschillend hoeveel neiging jij hebt om bepaalde dromen waar te maken. Hoeveel initiatief jij neemt om dromen om te zetten in actie. Ik ben wel iemand die snel iets plant als ik iets wil, maar iets moet natuurlijk wel haalbaar zijn zowel praktisch als financieel. Soms zijn andere dingen op dat moment gewoon belangrijker, voor de continuïteit van je leven of je geluk. Dan kan iets nog zo hoog op je bucketlist staan, het betekent vast niet dat je ongelukkig sterft als je dat niet bereikt. Er is meer in het leven om gelukkig van te worden.

En dan is er nog het feit dat een bucketlist ook een beetje fluïde zou moeten zijn, vind ik. Wensen veranderen door je leven heen. Wat je nu wil, hoef je niet nog steeds te willen als je 50 bent. Of 80. Een wensenlijstje/bucketlist mág veranderen door de tijd heen.

Walvissen, haaien en krokodillen zien

Ik ben al meerdere keren op een walvis-spot-boot geweest maar elke keer had ik net zo goed mijn geld rechtstreeks in de oceaan kunnen gooien. Nou ja, dat is overdreven. Ik zag dan wel dolfijnen bijvoorbeeld, ook al super mooi en cool om te zien. Maar, een walvis heb ik nog nooit gezien. Het lijkt mij zo onwijs bijzonder om in real life de grootsheid van zo’n dier te aanschouwen. Heb ik al acties uitgezet om dit binnenkort te gaan zien? Nee. Ik heb er wel vertrouwen in dat er een keer een kans zich aandient in combinatie met een bepaalde vakantiebestemming. Ik acht dit vrij haalbaar.

Ik ben best een angsthaas als het aankomt op snelheid, adrenaline, hoogtes en donkere ruimtes. Ik ben daarentegen niet zo snel bang voor dieren, en ben daar juist meer door gefascineerd. Waar de één dolgraag de Big Five wil zien (zeg ik ook geen nee tegen), heb ik die fascinatie meer voor waterdieren.

Zo zou ik het ook onwijs cool vinden om op een kleine motorboot door de Everglades te varen, waar de alligators om je heen zwemmen. Of om in zo’n kooi te zitten waar haaien zijn. Wel in een kooi, ik wordt al een beetje muffig in mijn hoofd als ik de zeebodem niet meer voel dus zo los zul je me niet snel ertussen zien duiken. Maar met zo’n kooi ben je beschermd. Ik zeg dit nu allemaal wel he, maar misschien diaree ik dan wel die hele wetsuit vol.

De kans dat ik alligators zie acht ik ook best groot nog, gezien ik ook graag naar Florida wil. Ik heb ook al eens een krokodil gezien, in Colombia! De kans dat ik ooit in zo’n haaienkooi ga lijkt me dan weer wat kleiner. Maar, zeg nooit nooit.

Sushi eten in Japan

Ook geen onhaalbare kaart, maar wel eentje die we gemakkelijk vooruit schuiven. De laatste jaren heeft dat denk ik ook meer te maken met onze kinderwens. Elke keer kijk je maar kleine beetjes vooruit als het aankomt op het plannen van dit soort reizen. Maar, ik weet zeker dat wij ooit nog naar Japan gaan. Het lijkt mij echt de ultieme ervaring om daar sushi te eten. Ik zou allerlei soorten uitproberen. Mega traditioneel, mega modern. Ik ben benieuwd of ik dan ook nooit meer genoegen neem met wat we hier kunnen krijgen, of dat ik juist tot de conclusie kom dat sushi niet hetgeen is waarvoor je Japan perse moet bezoeken. Want Japan heeft natuurlijk meer te bieden. Maar, het zou een zeer zeer culinair gebaseerde trip worden haha.

Een rondreis door Florida

Mijn ouders gingen ooit als huwelijksreis naar Florida en mijn hele leven lang krijg ik deze referentie als ik het heb over reizen van hen. Want zij maakten verder geen verre reizen behalve die. Daardoor heb ik het misschien wel een beetje geromantiseerd, maar het lijkt me gewoon een onwijs bijzondere staat van de VS. De kleurrijke stijl, de Zuid Amerikaanse invloeden, de gigantische stad Miami en dat allemaal in zo’n tropisch klimaat. De tropische Florida Key’s en de moerassen van de Everglades. Het lijkt me allemaal geweldig om te zien. En nou zullen heel veel mensen denken: En Disney dan? Misschien wel, maar ik ben niet zo’n grote fan dat het moet.

Op dezelfde dag besluiten dat je spontaan op vakantie gaat

Het lijkt mij ZO ultiem, dat je ineens besluit; fuck it. Dit kan wachten. We gaan naar Parijs/Londen/Berlijn. En dan noem ik even plaatsen die binnen een aantal uren te bereiken zijn want dat lijkt mij dan het meest haalbaar. Als je op vrijdagmiddag naar Parijs rijdt zit je daar ’s avonds laat in de kroeg. Op zondag rijd je ‘zo’ weer terug.

Maar er zijn altijd zoveel ‘maars’. Maar we hebben al wat gepland. Maar moeten we niet langer zoeken naar een hotel. Maar moeten we daar nu wel het geld aan uitgeven. Het lijkt me bevrijdend om gewoon zomaar ineens een keer te gaan.

Een verblijf in een heel luxe huisje met privé zwembad

Ik denk dat dit best haalbaar is, vooral om in Azië een keer te doen. In Europa kan dit uiteraard ook maar betaal je heel erg veel als je met z’n tweeën bent. Je kan natuurlijk een huis ergens in Europa huren maar dat bedoel ik eigenlijk niet. Ik bedoel zo’n heel idyllisch hotel verblijf maar dan wel met een hele eigen privé spa. En dan ook zo privé dat je er bij wijze van in je blote kont in het bubbelbad kan. Maar niet zo privé dat ik zelf moet koken of mijn eigen ontbijt moet fixen haha, wel die hotel experience. En dan met zo’n ontbijt op zo’n grote drijvende schaal. Ik denk dat we naar Bali moeten voor deze ervaring, en die staat ook zeker nog op onze lijst. Dus, wederom best haalbaar!

Een tijdje vanuit het buitenland werken

Het grootste gedeelte van mijn werk kan ik remote doen, dus de mogelijkheid om dit vanaf een andere plek te doen speelt al een langere tijd in mijn hoofd. Ik ben hier dan ook wel gewoon een te praktische Hollander voor. Ik wil dan dat Luuk mee gaat, ik vind het ergens ook zonde van het geld, waar wil je dan naar toe etc.

Maar, dit kan gewoon. Dit moet ik gewoon een keer doen. Lekker vanuit zo’n fijne stad als Barcelona of Valencia een maand of twee eens ervaren hoe het is om langere tijd ergens anders te zijn.

Het langst wat ik ooit van huis ben geweest is een maand, en toen was het voor een vakantie. Ik wil gewoon eens ‘het echte leven’ van zo’n plek ervaren.

Dit waren de belangrijkste dingen van mijn lijstje. Ik heb geen wensen zoals uit een vliegtuig springen haha. Natuurlijk zijn er ontelbaar veel dingen die mij heel erg leuk lijken om mee te maken, maar dit is wel de lijst waar ik echt van voel dat ik het belangrijk vind om dit waar te maken. Ook grappig om te zien dat het toch allemaal te maken heeft met het bezoeken van verschillende plekjes op deze aardbol. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)