Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn bruiloftsplanning tot nu toe

Ik dacht dat het wel even leuk zou zijn om een update te geven over de bruiloftsplanning tot nu toe, voor zover je het planning kan noemen. Ik loop in ieder geval onze wensen met je door!

Leestijd

Ik ben in maart ten huwelijk gevraagd in Malaga, ontzettend lief en romantisch in een prachtige tuin onder bloeiende sinaasappelbomen. Waar we diezelfde avond al gelijk begonnen te brainstormen werd dat heel snel de kop in gedrukt. Letterlijk twee dagen daarna ging de horeca in Nederland in lock-down. Natuurlijk zagen we het aankomen maar ik moet eerlijk bekennen dat ik half maart nog dacht dat het in mei wel weer voorbij zou zijn. Ik weet nog dat een vriendin van mij in juni zou trouwen en ik met haar over de datum sprak en zei ‘ah joh, maak je niet druk, juni is nog zó ver weg dat komt echt wel goed’. Nou, niet dus. Haar tweede datum heeft ze inmiddels ook afgezegd. In het begin was ik daar gewoon echt heel erg optimistisch over en inmiddels kijk ik nergens meer van op. Wie weet hoe lang dit nog gaat duren? Daarom heb ik qua planning dus ook nog niks vast gelegd.

In oktober dit jaar gaan we wel ons wettelijk huwelijk voltrekken. Dit willen we niet uitstellen omdat we gewoon hele praktische mensen zijn haha. Als we een huis zouden kopen hebben we in ieder geval alles geregeld en hoeven we niet meer apart een samenlevingscontract op te laten stellen. Omdat we niet weten wanneer we ons feest kunnen houden geven we wel iets gewicht aan deze dag, maar niet te veel.

We trouwen om 09:15 bij gemeente Hengelo en hebben gekozen voor een gratis moment. Puur omdat het ons niet echt boeit wat je er ‘extra’ voor krijgt als je wel betaald. Uiteraard is het anders als je op je trouwdag zelf of op locatie wilt trouwen. We mogen dus alleen met de getuigen het kantoor in, zetten een handtekening en zijn getrouwd.

Jullie weten inmiddels wel een beetje hoe ik ben en ik laat natuurlijk geen moment onbenut om daar lekker eten en een leuke outfit aan te koppelen. We gaan dan ook na die ene korte handtekening lekker brunchen met onze getuigen, hun partners, en onze ouders. Hierdoor zijn we eigenlijk met onze beide gezinnen bij elkaar, en ook komt mijn oma dan mee. Met deze groep mogen we aan verschillende tafels de brunch doen, in een leuke tent in Enschede. Ik heb het nog niet rond dus ik zal je uiteraard daarna wel vertellen waar het was.

Ik heb een mooie vintage-uitziende lange witte kanten jurk geleend, nauwsluitend en met lange mouwen. Hij is geleend dus ja, wanneer is iets officieel vintage haha, maar hij komt volgens mij gewoon van H&M. Wel is hij best heel ‘trouwerig’ en hoef ik er op deze manier geen jurk voor te kopen. Voor het feest, dat we wel ooit hopen te geven en waar ik zo nog op terug kom, kopen we beide mooie outfits. Luuk een pak dat hij nog niet eerder heeft gedragen en ik een jurk. Luuk draagt nu in oktober een pak die hij ook wel aan doet voor andere bruiloften bijvoorbeeld. Desondanks, zien we er toch best bruilofterig (ik maak zelf woorden) uit als het goed is! Ik wil mijn haar krullen en half vast dragen, en mijn make-up wil ik zacht en dromerig maken. Ik draag denk ik een parelspeldje in mijn haar en in mijn oren ook oorbelletjes met (nep)parels. Nude-kleurige gehakte sandaaltjes aan mijn voeten. Alleen heb ik nog niet besloten of ik iets van een clutch of tasje wil.

Na de brunch, die ongetwijfeld heel erg lekker zal zijn, is het ook gewoon ‘klaar’. We wisselen die dag geen ringen uit, en spreken geen geloftes uit. Dit willen we voor het feest bewaren zodat we daar ook wat gewicht aan kunnen geven. Die avond gaan we wellicht nog lekker ergens uitgebreid eten om de dag speciaal af te sluiten, en we zijn natuurlijk twee dagen vrij dus we maken er een relaxed lang weekend van.

Mijn naam wijzig ik wel. In Ter Horst – Bovenhorst. Heel veel Horst in één naam, I know haha. We hebben er wel over gesproken of we dit wel zo wilden. De feminist in mij vond het namelijk ook wel gek, waarom moet ik mijn naam aanpassen? Uit romantisch, traditioneel oogpunt vind ik het heel leuk om zijn naam te dragen maar is dit nog wel 2020? ‘Moeten’ we daar niet wat mee? We hebben het erover gehad en Luuk vond het ook prima om zijn naam in Ter Horst – Bovenhorst te veranderen. Op deze manier heten we ook allebei hetzelfde, en maak je toch iets van een statement ook al zet ik dan zijn naam nog steeds vooraan.

Een vriendin van mij houdt haar eigen naam, en zet haar vriend’s naam daarachter. Hij doet hetzelfde, zo kan het ook. Ik wil echter wel gewoon hetzelfde heten en ben niet heel emotioneel aangelegd als het aankomt op het overdragen van familienamen etc., dus ik vind het prima om Ter Horst te gaan heten. Uiteindelijk kwamen we erachter dat onze kinderen nooit Ter-Horst – Bovenhorst mogen heten maar dat die altijd alleen Ter Horst zouden heten. Ik zag gewoon een gezellige Cabau – van Kasbergen situatie voor me maar blijkbaar moet je daar hartstikke Spaans voor zijn. Flauw. Kort verhaal lang haha, ik ga Ter Horst gebruiken als mijn achternaam, Luuk laat het als Ter Horst en ik laat mijn achternaam er uiteraard wel achter staan voor officiële documenten (volgens mij is dat ook standaard).

Die van ons worden goud natuurlijk :p

Het feest plannen we dus nog niet. We durven nog niks vast te leggen of aan te betalen want we weten immers niet hoe lang de 1,5 meter situatie blijft. Zo lang die van kracht is, mag je officieel niet rondlopen of dansen op je bruiloft en moet iedereen op zijn of haar plek blijven zitten. Hoewel ik snap dat mensen hiervoor kiezen, wachten wij liever iets langer. We hebben dus geen idee wanneer het feest plaats kan vinden, en op het moment dat alles weer genormaliseerd wordt (als dat hopelijk ooit weer gebeurt) zullen veel locaties ook wel snel volgeboekt zijn. We kijken het aan, maar ooit hebben we een feest!

Wat we wel weten is dat we gaan voor alleen een avondfeest. We vinden het beide leuker om geld uit te geven aan mooie reizen dan aan 1 dag. Hoewel ik wederom ook absoluut begrijp dat mensen dat wel willen. Zoals we het nu in ons hoofd hebben:

We beginnen rond een uur of half zeven. Luuk ontvangt de gasten en men krijgt een welkomstdrankje (en wellicht wat lekkers?). Iedereen neemt een plek in, want we starten wel met een ceremonie. Als iedereen zit, en Luuk staat, kom ik aanlopen. Uiteraard begeleid door een of ander tranen trekkend muziekje. Ik ga voor de tranen met mijn look, dat snap je. Als ik eenmaal ben aan komen lopen, waarschijnlijk veel te snel dan dat zou moeten want ik wandel nooit op een normaal tempo, hoop ik dat Luuk onder de indruk is van mijn looks en natuurlijk ook een traantje weg pinkt en dan kunnen we beginnen. Mijn zusje en schoonzusje begeleiden de ceremonie, vertellen leuke dingen over ons, er is een ringen moment, er is een moment voor geloftes en natuurlijk voor een dikke smakkerd. Daarna wellicht een moment voor taart, want gekker op taart dan ik is bijna niemand. Wel echt goede taart dan, niet een of andere slagroomsnitt. En dan kan het feest beginnen. Tussendoor wat hapjes, en uiteraard drankjes all night long. Qua muziek weten we nog niet wat we willen dus daar kan ik niks over vertellen. Wel vind ik het DE make or break voor een leuk feest dus dat wordt zeker een punt van aandacht. Verder ben ik, in tegenstelling tot wat men van mij denkt, helemaal niet gebrand op een geweldige aankleding of allerlei details. Dit soort dingen zijn ook gewoon heel locatie afhankelijk, dus wellicht dat gedachtes daarover nog wel volgen. Net als gedachtes over het soort hapjes, afsluitend voedsel of specifieke tijden. In ruwe lijnen is dit hoe we het ongeveer voor ons zien.

Eerst in oktober maar eens trouwen voor de wet, dat vind ik al heel leuk! Ik laat jullie uiteraard daarna zien hoe het was :).


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)