Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Meespieken IN mijn telefoon – what’s in my phone?

Op de één of andere manier voelt het intiem of privé om iemand in je telefoon te laten gluren. En ik heb er oprecht niks raars op staan, maar toch voelt het niet prettig als iemand hem vast heeft haha. Maar… ik geef jullie vandaag een inkijkje in mijn telefoon!

Leestijd

Oké, daar gaan we. Ik loop met je langs alle apps en wat ik wel en niet gebruik.  Je leert er gek genoeg veel van over een persoon. Neem nou mijn beginscherm. Je ziet welke datum ik dit artikel maak, dat ik een Vodafone abonnement heb, ik nog een wekker heb staan en dat ik blijkbaar heel erg graag naar mezelf en mijn man kijk hahaha.

Is dat raar, een foto van jezelf en de hubs op je achtergrond? Kijk, de onzekerheid slaat al toe haha!

Ik gebruik twee pagina’s in mijn telefoon. Je ziet eronder drie bolletjes, maar op de laatste pagina staan wat babyapps die ik nooit heb verwijdert maar waar ik niet echt naar wil kijken haha. Die slaan we dan ook over, je weet immers nu wat erop staat.

De eerste pagina heb ik in gebruik met apps die ik niet in een mapje wil hebben. Ja, ik ben zo’n persoon die hier wel over nadenkt. Je hebt ook mensen die alle apps op 20 pagina’s achter elkaar hebben staan maar ik ben een mapjes-lover. Noem me een structuurjunkie haha 😉 Overigens zul je ook geen rode cijfers zien, ik werk altijd alles bij en heb nooit apps of mails of andere gekkigheid lang openstaan. Die rode cijfers geven me pure stress, zie ik zo’n rood vakkie dan wordt daar gelijk iets mee gedaan. Ik kan het NIET begrijpen dat mensen 92623 apps open hebben staan die ze nooit hebben gelezen bijvoorbeeld. HOE DAN?!

Deze apps mogen wel in alle vrijheid zonder mapje want deze vind ik fijn om snel te zien, snel notificaties van te zien en snel te kunnen openen. Ik loop ze even met je langs.

 • Bovenin heb ik de browser, spreekt voor zichzelf.
 • Daarna mijn mailbox van mijzelf privé, Coffee-Star, Cynthia/Structuurjunkie en StudioMint. Ik heb hier de notificaties van uit staan want ik wil niet teveel werkprikkels via mijn telefoon, ik app al onwijs veel voor mijn werk en mijn mail zie ik elke dag op mijn laptop ook al. Wel fijn om te kunnen openen dus daarom staat het er wel op.
 • De gmail app gebruik ik voor mijn Zalando mail, waar ik styling voor doe en ook een apart mailadres heb. Deze is prettiger om apart te houden.
 • Berichten gebruikt niemand tegenwoordig nog echt maar goed, soms krijg je een melding van het één of ander.
 • Dan een rij met de bankieren-apps en een kalender die ik niet gebruik voor afspraken, maar puur om even snel door data heen te bladeren.
 • De rij met Spotify, DigiD, Parkmobile en notities spreekt voor zichzelf.
 • Dan foto’s, googlemaps, To Do en Instagram. To Do is echt een geweldige app van Microsoft die voor mij perfect werkt voor verschillende doeleinden. Ik gebruik hem voornamelijk voor boodschappen, want ik deel daar een lijst met Luuk. We kunnen er beide wat opzetten als je ziet dat iets op is en ook afvinken als één van ons dingen van de lijst haalt. Werkt perfect en ik zit nooit zonder voorraad van iets.
 • Op de laatste rij de Corona app die we gelukkig (nu) niet nodig hebben, deze kan ik wel verplaatsen of verwijderen eigenlijk.
 • De Albert Heijn app gebruik ik om mijn boodschappen mee te scannen en betalen in de winkel, boodschappen thuis te laten bezorgen en ook te sparen voor acties als die er zijn. Vind ik echt een onwijs fijne ontwikkeling, dat je niet meer in die kassarij hoeft te staan en je boodschappen 100 keer in de hand moet hebben.
 • Ring is onze deurbel, die ken je vast. Als iemand aanbelt zie ik op mijn telefoon wie het is. Zo kan ik ook op afstand zeggen dat mijn pakketje wel bij de deur neergelegd mag worden bijvoorbeeld haha.
 • En dan tot slot op deze pagina Nerva. Een app die ik nog maar kort gebruik en als hij fijn is zal ik er een artikel over schrijven. Het is een dagelijkse meditatie/hypnotherapie om je hersenen en darmen beter met elkaar te laten communiceren en zo prikkelbare darmen meer tot rust te brengen.

Dit zijn mijn mapjes op de tweede pagina. Mijn achtergrond is trouwens gewoon een screenshot van een leuk behangetje dat ik heb gegoogled. Ik verander dit soms omdat ik die verandering van prikkel dan lekker vind. Ik kan echt wel genieten van zo’n leuke ‘wallpaper’ haha. Nerdy.

Doordat ik dit artikel maak zie ik dat er nog veel te winnen valt. Ik heb namelijk een mapje dat ‘random’ heet maar ook twee mapjes die gewoon ‘map’ heten haha. Waarschijnlijk dus alle drie vol met apps die ik nooit gebruik en dus ook samen gevoegd kunnen worden. Wellicht heb ik ook wel apps die eigenlijk nog opgesplitst moeten worden in andere categorieën. Ik zal hierna eens even goed kijken, raar dat me dit dus ook nu pas opvalt toch?!

Welke hier nog wel bovenin als ‘solo’ staan zijn de Instellingen app en je ziet hier ook het enige rode ‘1tje’. De software update is niet gelukt vannacht, terwijl ik wel automatische updates aan heb staan. Dit moet ik even uitzoeken.
Daarnaast zie je de Twente milieu app. Hier krijg ik notificaties van wanneer welke container aan straat moet en wanneer het papier wordt opgehaald bijvoorbeeld.

Ik loop de mapjes met je langs!

Ik vind de Appstore niet persé random haha, maar oké. Deze map klopt gewoon eigenlijk niet. De Appstore moet naast de Instellingen app vind ik. Vraag me niet waarom, maar mentaal match ik deze. De vertaalapp moet in de map ‘reizen’. Verder zie je

 • Izettle, een draagbaar kassa systeem waarbij mensen kunnen pinnen die ik gebruikte toen ik de salon nog had.
 • Mym.. is geloof ik van Luuk’s oude auto, kan wel weg dus.
 • Wallet spreekt voor zich, ik gebruik dat niet veel dus hij staat hier prima.
 • Soundtouch is van onze Bose box, Facetimen doe ik altijd via What’s app en de waterpas kwam tijdens de verbouwing wel eens van pas… pun intended haha.
 • Buienradar gebruik ik eigenlijk nooit zoals je ziet, de app voor de printer ook niet want dat doet hij gewoon automatisch en die laatste is een verificatie app om bij sommige systemen in te loggen.

Een sportmap, wauw. Lekker uitgebreid ook.

 • Je ziet de app van Polar, een hartslagmeter die ik vroeger veel gebruikte om mijn training beter te monitoren maar ik gebruik dat nu eigenlijk nooit.
 • Biggym is de sportschool waar ik lid van ben, maar ik heb die app alleen hoeven te gebruiken toen je afspraken moest maken in de Coronatijd.
 • Dan de hardlopen app, die gebruik ik momenteel om mijn vermogen weer op te bouwen.

Ik kan me niet voorstellen dat ik het woord ‘vermaak’ zelf heb gekozen. Misschien is dit vertaald en was het entertainment? Hier staan in ieder geval mijn apps voor de streamingdiensten, maar ook twee nieuwsapps. Ik lees ze beide eigenlijk nooit dus dit had ook bij een ander mapje gekund. Ik denk dat ik die streamingdiensten niet hoef na te lopen toch? Die kennen we wel.

Deze map ga ik dus even samenvoegen met het ‘random’ mapje. Ik gebruik al deze apps echt NOOIT. Het zijn veel apps die standaard op je Iphone zitten volgens mij, dus ik houd ze wel voor het geval ik ze ooit nodig heb?

The good stuff; shop apps!

Ik denk dat ik er geen enkele echt uit hoef te leggen want dit kent iedereen wel. Niet elke webshop heeft een app dus niet alles wat ik bezoek staat hier tussen natuurlijk. Ik vind het altijd wel fijn dat een webshop een app heeft, dat werkt fijn als je op je telefoon online shopt. En ik doe dat eigenlijk áltijd vanaf mijn telefoon en nooit op mijn laptop.

Ik moet bekennen dat ik van sommige van deze apps niet eens weet wat ze doen. Studio bijvoorbeeld? Geen idee.

Hier staan in ieder geval al mijn social media gerelateerde apps. Behalve Instagram, die staat op de beginpagina. Deze sociale media gebruik ik dan ook niet veel.

 • Facebook kijk ik nooit op, Linkedin ben ik ook geen held in, Tiktok heb ik me aan gewaagd maar kom ik niet helemaal in.
 • Youtube gebruik ik wel veel, deze zou misschien wel een beter plekje verdienen.
 • VSCO is een hele fijne app met fotofilters. Ik gebruik geen filters over mijn story’s, maar soms wel over mijn feedposts. Ik zet het er dan ook wel bij tegenwoordig en ik maak het nooit onnatuurlijk. Ik doe het meer om kleuren op te halen. Ik heb nog nooit Facetune ofzo gebruikt. Als je daaraan begint is het einde zoek denk ik.
 • Later is een app waarmee je Instagram posts kan inplannen, Canva ken je wel en ‘clips’, daar heb ik zelf ook geen idee van.
 • HM is onderdeel van het administratiesysteem van Coffee-Star maar ik gebruik de app eigenlijk nooit.
 • Headspace heb ik wel maar gebruik ik eigenlijk nooit, zou ik moeten doen haha.
 • Studio weet ik dus niet, Vodafone is voor mijn telefoon abonnement en Inshot is een app waarmee je heel gemakkelijk videotjes kan editen. Doe ik bijna nooit maar ALS, dan gebruik ik die.
 • Loulou is een app om een datum mee te prikken. De hamvraag is wel waarom die niet gewoon in dat vrije plekje springt op pagina twee van deze map haha. Irritant.

Deze apps heb ik allemaal nog nooit gebruikt, ook standaard Iphone apps die ik beter allemaal kan bundelen in één nutteloze map.

Ah, nu snap ik waarom ik die vertaalapp in die random map had staan, hier staat Google Translate en ik zal wel geconstateerd hebben dat die beter werkt. Ik heb reizen in de brede zin van het woord geïnterpreteerd want hier staat:

 • Airbnb en Booking.com die ik beide veel gebruik. Sinds Corona alleen nog maar Booking eigenlijk.
 • Tripadvisor gebruiken we op vakantie elke dag om leuke restaurants vinden. Luuk is hier heel erg goed in haha.
 • Uber gebruiken we ook eigenlijk alleen vakantie. Er is niet eens Uber hier in Twente geloof ik? En in de randstad gebruik ik het OV of mijn eigen auto.
 • De NS app gebruik ik altijd als ik met de trein ga. Dat is dus wel reizen haha.
 • Op het onderste rijtje staat Chayns, een app die ik nodig had toen ik in Duitsland nog moest testen om in het land te komen. We wonen hier dicht bij de grens en ik heb een vriendin over de grens wonen dus als ik daarheen wilde was dat een hele planning met Corona. Gelukkig is dat er nu af.
 • Flitsmeister, gebruik ik eigenlijk nooit want ik rijd gewoon nooit te hard haha. Maar, op vakantie wel erg handig.
 • En Skyscanner, de fijnste app om vluchten mee te zoeken vind ik, maar ook al een hele tijd niet gebruikt want ik heb al twee jaar niet meer gevlogen!

En dan tot slot de map met alle apps die te maken hebben met eten bestellen. Afgezien van eentje dan, Myfitnesspall staat hier ook nog tussen. Hiermee heb ik vroeger wel eens maaltijd geregistreerd om bij te houden wat ik at, dus ik snap dat hij tussen het eten staat maar mag van mij ook wel in het mapje sport. Ik gebruik hem overigens nu niet, maar vind het wel een fijne tool als je inzicht zoekt om wat voor reden dan ook.

 • Direct Sushi is mijn favoriete sushi afhaal in Hengelo en ik weet dat restaurants veel geld aan Thuisbezorgd betalen dus ik bestel, als het even kan, bij het restaurant zelf.
 • Ubereats is hier heel erg duur qua bezorging, maar heb ik wel eens gebruikt.
 • Picnic heb ik nooit gebruikt, ik stond in de wachtrij maar terwijl ik aan het wachten was op een plek ontdekte ik dat ik het fijner vond om rechtstreeks bij Albert Heijn te bestellen. Als ik überhaupt al boodschappen bestel, want dat doe ik niet vaak.
 • Crisp laten we wel komen, voornamelijk voor de lekkere croissants in de vriezer haha. We bestellen dan een hele boel tegelijk en om aan het bezorg bedrag te komen bestel ik vaak wat andere kleine dingetjes erbij. Laatst had ik bijvoorbeeld een paar lekkere kaasjes en koekjes erbij besteld.
 • Thuisbezorgd ken je wel, gebruiken we niet veel want de enige afhaal die we doen is sushi of Indiaas en dat doen we rechtstreeks bij het restaurant. Heel af en toe bestellen we een pizza, maar dit maken we meestal zelf.
 • Flink is wel echt makkelijk als je bijvoorbeeld wat vergeten bent en de visite is er al. Ze zijn er met een kwartiertje meestal en hoewel ze niet alles hebben kun je wel echt gemakkelijk even wat bij bestellen als je niet zelf naar de supermarkt kan maar wel wat nodig hebt.

Nou, dat was het! Meer typwerk dan ik dacht eigenlijk wel, ik ga ook gelijk nog wat meer opruimen en ordenen om het nog iets netter en logischer te maken! Hoop dat je het leuk vond om te zien 🙂 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)