Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Meekijken in een werkweek van Emmy

Ik maakte al eerder eens plogs van een werkdag, maar omdat mijn werkdagen allemaal zo anders zijn leek het me leuk eens te laten zien hoe de hele week eruit ziet. Ik neem je mee langs de meeste werk dingen die ik deed in week 23 van 2019 en vertel er weer eens veel te veel bij :).

Leestijd

Hey, en wat doe jij in het dagelijks leven?

Op verjaardagen of in situaties waar je nieuwe mensen leert kennen komt nog al eens de vraag ‘en wat doe jij?’.
Als ik vertel wat ik precies doe dan ben ik nog wel even aan het vertellen, maar over het algemeen vinden mensen het ook wel leuk om te horen dat je niet maar 1 ding hoeft te doen qua werk. Dat je zelf dingen kunt samenvoegen en dat je een baan in loondienst ook kunt combineren met ondernemerschap. Voor mij is een combinatie van verschillende dingen goed omdat ik heel goed kan plannen en structureren (uiteraard met de structuurjunkie planner :p) en ook omdat ik een beetje kriebelig word van elke dag hetzelfde. Deze manier van werken geeft mij onwijs veel vrijheid en laat mij zelf kiezen op welke vlakken ik mij ontwikkel.

Om te verduidelijken wat ik ook alweer precies deed qua werk even een opsomming:

  • Ik ben operationeel manager voor Coffee-Star. Dit houdt in dat ik de tussenliggende laag vorm tussen de directie/eigenaren en de filiaalmanagers. Ik houd me bezig met eigenlijk alles wat heb bedrijf met op dit moment 8 filialen aangaat. Bijvoorbeeld; begeleiden en sturen van de managers, assortiment, leveranciers, inrichting van de filialen, overzien van veranderingen, analyseren van resultaten, bedenken van verbeteringen, administratieve begeleiding en controle, zoeken en gesprekken voeren over en naar mogelijkheden voor nieuwe filialen, en het afgelopen half jaar heb ik ook een HBO afstudeerder begeleid. Super veelzijdig! Omdat ik in Hengelo woon hebben we geen extra filiaalmanager voor het filiaal in Hengelo, ik heb er alleen een hele levensreddende assistent die veel op zich neemt in Hengelo op de vloer. Ik werk zo’n 26 uur voor Coffee-Star, maar dit is de ene week wat meer en de andere week wat minder.
  • Ik schrijf deze onwijs entertainende 😉 artikelen voor Cynthia.nl natuurlijk, ik schrijf 1 artikel per week waar ik gemiddeld genomen ongeveer 4 uur per week mee bezig ben.
  • Ik doe online styling voor Zalando via hun dienst Zalon. Met deze kortingscode RFFAVBBFL4 krijg jij 10% korting als jij je laat stylen door een stylist (die dienst is gratis overigens dus je betaald alleen wat je houdt en daar krijg je dan 10% korting over). Via deze link kun jij een plekje bij mij boeken als je dat leuk vindt. Als ik vol zit stuur me dan even een DM op Instagram (@emmystudiomint). Dit doe ik zoveel uren als dat ik zin heb.

Over het algemeen werk ik zo’n 30 tot 35 uur per week in totaal.

Ik heb twee jaar lang ook een beauty studio in Hengelo gehad, Studio Mint. Onder deze bedrijfsnaam doe ik nog steeds mijn freelance werkzaamheden voor Zalando en Cynthia.nl en wie weet wat de toekomst brengt haha! Ik ontvang nog steeds af en toe vrienden en familie, de ruimte heb ik nog gewoon maar klanten ontvangen werd gewoon echt TE veel. Je kunt niet alles blijven doen, en een beauty studio hebben kun je niet half doen. Het koste me elke vrije minuut, tot ik er geen eentje meer had. Ik ben blij dat ik twee jaar lang heb mogen ervaren hoe het is om een succesvolle salon te hebben, maar ik ben ook blij dat ik gekozen heb voor meer rust en regelmaat in mijn leven.

Terug naar de week waar het om ging! Week 23, een mooie eerste week van juni in 2019. Een lekker veelzijdig weekje.

Maandag 3 juni

Op maandag begin ik in de ochtend op de vloer bij Coffee-Star in Hengelo. Ik maak hier de facturen van alle cateringen die er geweest zijn in mei, en werk alle administratie van de afgelopen maand bij. Ik neem tegelijk mijn emails door en ik maak een planning voor deze week in mijn Structuurjunkie planner. Dit gaat echt als een reclame klinken maar ik ben oprecht fan haha. Meestal neem ik op maandag door wat er allemaal moet gebeuren, maar ik een to do list en plan ik -waar kan- dit in per dag. Ook plan ik mijn workouts in, en kijk ik of er nog sociale dingen zijn waar ik aan moet denken. Ik heb bij Coffee-Star geen kantoor, het hoofdkantoor zit in Den Haag, dus ik werk voornamelijk vanuit huis of vanaf locatie. Coffee-Star Hengelo fungeert af en toe als mijn kantoor hierdoor haha. Ik heb deze ochtend een andere medewerkster ingepland achter de bar zodat ik even door kan werken, vaak doe ik de bar erbij in de ochtend omdat het dan nog rustig is.

Ook heb ik een gesprek met de afstudeerder die de afgelopen 5 maanden onder mijn begeleiding bij Coffee-Star een afstudeeronderzoek deed. Ze moet het bijna inleveren dus we praten de laatste dingen door.
Ik vond het enorm leuk om haar te begeleiden, veel leuker dan ik had verwacht.

Daarna fiets ik langs de supermarkt om ingrediënten voor bloemkool pizza’s te halen en daarna kleed ik me thuis om voor een work-out in onze home gym. We hebben nog niet alles, dat komt later deze week, maar met wat geleend materiaal kan ik een prima onderlichaam training doen.
Ik loop een rondje hard waar ik 24 minuten over doe, en doe vervolgens sumo pulse squats, hip thrusts, deadlifts en straight leg deadlifts. Ik doe hier, met lekker veel rust en kletsen met Luuk die ondertussen thuis is gekomen, een dikke 45 minuten over en ik vind het welletjes. Laten we niet overdrijven.
Ik maak de bloemkool pizza’s met geitenkaas, vegetarische peperoni en bietjes en we eten lekker buiten waar ik helaas geen foto van heb gemaakt. Vervolgens chillen we lekker de hele avond en kijken we The Bridge op Netflix.

In de avond ontvang ik vaak nog wel wat werk gerelateerde appjes, dit valt dit keer mee maar als ze wel komen vind ik het ook niet erg. Nu ik de beauty studio niet meer actief doe kan ik dit soort onrust heel goed aan en beantwoord ik over het algemeen alles gelijk.

Dinsdag

Ik begin mijn dag weer bij Coffee-Star Hengelo omdat ik een afspraak heb met iemand van het kassasysteem dat wij gebruiken. We proberen deze te koppelen aan het administratiesysteem dat we gebruiken voor urenregistratie, personeelsgegevens en roostering maar dat is een heel langdradig project geworden. Ik hoop het snel af te kunnen ronden. Het hoort erbij dit soort minder leuke dingen, niet alles wat je doet kan leuk zijn.

Dan kom ik iemand tegen die ik onlangs pas heb ontmoet en ik drink even een koffie met haar en haar zoontje Olaf. We spreken af om te gaan eten binnenkort en besluit dat ik dat in de avond gelijk even ga plannen, anders komen zulke dingen er niet van!

Rond de middag fiets ik weer naar huis om daar op mijn laptop bezig te gaan met het werk voor Zalando. Eerst een kopje thee. Ik zie dat ik onze gewichten heb gemist die bezorgd werden (wat ze niet hebben aangekondigd anders had ik daar op ingepland natuurlijk) dus ik maak een afspraak voor de volgende dag. Ik help een aantal verschillende mensen met hun styling en ik heb er een hele moeilijke bij zitten helaas. Soms is het lastig als iemand alleen maar negatief is over de dingen die je uitzoekt, je kunt daar zo weinig mee. Gelukkig gebeurt dat niet zoveel.

Ik ben er (veel te) lang mee bezig en ik werk daarna mijn Coffee-Star en Cynthia.nl mailtjes weg. Ook beantwoord ik alle werk appjes, en bel ik waar nodig. Daarna ga ik bezig met wasjes draaien en wasjes wegruimen.

Dan pak ik mijn spullen, trek ik mijn marshmallow gymoutfit aan en fiets ik naar de sportschool. ZIN IN. Ik train vandaag mijn bovenlichaam en heb zin om een kabelmachine te gebruiken. Dat hebben we thuis niet. Wel hebben we elastieken maar die moeten we nog even uitbreiden. Ik train mijn hele bovenlichaam. Rug, borst, schouders, armen en buik.

In de sportschool heb ik een beetje een vervelende aanvaring. Er zijn toch best vaak mannen daar die denken dat ze zich met mij moeten bemoeien bij wijze van een soort mislukte versierpoging. Ik schrik van zijn plotselinge opduiken, aanraking (!) en belerende opmerking. Een duidelijke afwijzing maakt je dan bot en onaardig. Blijkbaar. Aardig zijn maakt je dan geïnteresseerd. Blijkbaar. Ik wil gewoon een neutrale Zwitserland positie en vriendelijk kunnen blijven zonder dat daar iets van verwacht wordt. Ik snap dat je ergens moet beginnen hoor als je iemand wil versieren, maar doe dat eventjes kalm, netjes en respectvol. TOCH?! Ik wil het liefst mezelf hierna in de hoek verstoppen met een dumbell terwijl ik zo positief binnen kwam, maar ik laat me niet kennen en ga pontificaal mijn oefeningen doen midden in de gym. Mijn lichaam, mijn regels. Ik ga opgewekt weer weg en ik doe boodschappen.

Daarna maak ik risotto met knoflook garnalen, ik heb er Libanees planbrood bij van Aldi maar dat smaakt naar karton dus dat leg ik snel weer aan de kant. De rest van de avond kletsen we lekker en chillen we nog eventjes voor de TV.

Woensdag

Dit make-uploze gezicht werkt vandaag de hele dag vanuit huis omdat onze gewichten worden bezorgd. Althans, dat dacht ik. Tegen 16:00 bel ik er achteraan en blijkt dat ze niet meer komen. Zo balen dat je dan de hele dag alles daarom heen hebt gepland! De hele dag achter een laptop maakt mij nooit heel erg gelukkig maar dat heb ik noodgedwongen nu wel gedaan. Ik vereenzaam altijd een beetje haha. Ik heb echt mensen en geluid om me heen nodig. Ik werk aan Coffee-Star en Cynthia.nl. Ik werk onder andere aan een formulier welke we kunnen gaan gebruiken voor een mysteryguest (Coffee-Star), terwijl ik ondertussen inkomend emails gelijk behandel en appjes en/of telefoontjes gelijk beantwoord. Ook maak ik het begin van dit artikel. Om 16:00 ga ik even naar Gamma om wat kippengaas terug te brengen (wat we wel gebruikt hebben ligt op zolder tegen de steenmarter) en daarna rijd ik door naar de supermarkt voor wat kleine dingetjes. We hebben nog een curry over van zondag en risotto van dinsdag dus we eten kliekjes die super lekker zijn maar totaal niet bij elkaar passen haha. Een soort Italiaans Indiase fusion. Hartstikke hip :p en we genieten er toch lekker van haha!

In de avond trainen we thuis met de spulletjes die we hebben, ik train weer mijn onderlichaam. Ik heb weinig spierpijn van maandag gehad en kan nu na 48 uur dezelfde spieren wel weer trainen. Normaal is woensdag mijn rustdag en train ik maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Aanstaande vrijdag ben ik de hele dag onderweg voor Coffee-Star, dus ik probeer maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een work-out te pakken.

We hebben in de avond zin om er nog even uit te gaan, ook omdat ik de hele dag een beetje binnen heb zitten koekeloeren.  We rijden een rondje op de scooter en komen langs kasteel Twickel. Lekker even wat frisse lucht, het is prachtig weer!

Donderdag

Ik begin de dag weer bij Coffee-Star Hengelo, de stroom valt uit en alles wordt een beetje chaos maar ik ben blij dat ik er ben. Niet dat ik nou zo’n elektricien ben maar ik heb het vaker mee gemaakt en weet het gelukkig op te lossen. Ik ben mijn eigen laptop vergeten dus dat is niet zo slim want ik nu kan ik niet bij bepaalde bestanden. Ik werk af wat ik kan, beantwoord alle mails en ga aan het einde van de ochtend weer weg.

Ik ga dan langs Action om heel veel voor filiaal Hengelo aan te schaffen wat we nodig hebben. Extra karaffen, vliegenmeppers, vershoudbakjes etc. Uiteraard breek ik ongeveer twee armen op het sleepwerk want je koopt in die winkel altijd meer dan je van te voren plant. Bijvoorbeeld een leuke lampenkap voor op de ananaslamp, die andere was kapot gegaan. Dit breng ik nog even terug en dan ga ik boodschappen doen.

Thuis werk ik verder aan het formulier voor de mysteryguest, ik heb zoiets ook nog nooit opgesteld dus ik ben nog bezig met een beetje onderzoek wat er allemaal op moet staan. Dit rond ik gelukkig die dag wel af, ik moet het alleen nog even mooier vormgeven.

Ik pak ook mijn spulletjes voor een nachtje Amsterdam, ik blijf vrijdag avond daar in het huis van Luuks broer slapen omdat hij een weekend weg is en er iemand voor de kat moet zijn. Ik denk altijd best even na over wat ik dan aan wil en wat handig is qua weer. Uiteindelijk kies ik hartstikke verkeerd maar dat weet ik op dit moment op donderdag nog niet haha.

Vrijdag

Ik sta voor mijn doen vroeg op. Ik blijf nooit heel lang liggen maar 06:00 is voor mij vroeg. Ik moet om 06:45 wegrijden, dan haal ik mijn assistent op en rijden we naar Amsterdam voor een meeting. Ik heb deze meeting georganiseerd met alle filiaal managers en assistenten zodat ik iedereen even een bij kan praten over de huidige stand van zaken, plannen, en lopende dingetjes waar even aandacht naar toe moet. We doen dit bij Gary’s Bakery, waar we ons gebak vandaan halen. Het leek me leuk en nuttig om hier eens te kijken dus ik had een rondleiding geregeld. We waren allemaal echt verbaasd over hoeveel handwerk het nog was, en hoe weinig machines er aan te pas kwamen. Super leuk en nuttig om te zien! Ook een soort hemel natuurlijk, al die taarten pfff.. die geur! De meeting ging ook lekker gestroomlijnd, en ik kreeg er naderhand ook complimenten over wat natuurlijk super fijn voelt als leidinggevende.

Sorry voor de voetenhaters. Het is geen plaatje zo met die rode opgezwollen teentjes en een afgebroken stukje nagellak haha.

Daarna zet ik de auto bij het huis van Luuks broer in Diemen, en nemen we de metro naar centraal. Sev stapt hier op de trein naar Hengelo en ik loop de stad even in om tijd te doden tot Luuk er is. Die neemt na zijn werk de trein naar Amsterdam. Ik loop al mijn lievelingswinkels af. Ik begin bij Primark, daarna loop ik door naar het einde van de kalverstraat en werk ik mijn weg terug. &Otherstories, Monki, Zara, Topshop, Stradivarius, Bershka, Pull&Bear, New Yorker, H&M, best knap in die paar uur vond ik zelf. Ik pas ontzettend veel maar de spiegels en belichting worden me uiteindelijk teveel en ik koop uiteindelijk alleen een mooie ring (&otherstories) en slippers omdat mijn voeten zo zeer doen in de Allstars die ik heb gewassen en toen in de droger heb gegooid. Daar zijn ze dus van gekrompen haha super dom! Ik had gewoon niet gedacht dat een schoen kon krimpen, maar het kan, en ik had het pas door toen ik ze eventjes aan had. Dit gebeurt volgens mij alleen mij, dit soort ongein.

Over die ring, ik vind het leuk dat het een beetje zo’n vintage gevoel heeft. Ik heb ook een andere ring van &otherstories en die blijven dus verrassend mooi. Ik zou het liefst een keer een echt gouden ringetje voor mezelf halen (of iemand anders voor mij maar goed die handel kun je niet afdwingen :P)  die echt vintage is maar wel betaalbaar. Het idee dat het van iemand anders is geweest vind ik bij sieraden heel intrigerend ofzo. Heeft iemand een leuke adres, online of fysieke winkel?

Ik eet tussendoor ook nog een red velvet cupcake bij De Drie Graefjes. Deze mis ik intens sinds Luuk niet meer in Amsterdam woont en ik er dus minder kom. Die topping is gewoon hemels. Ik lik echt serieus het laatste van de vork.

In de avond eten we een burger bij Thrill Grill in de pijp en daarna zoeken we een bruin café uit waar we lekker aan de bar kunnen hangen en kletsen. We beginnen in De Tulp maar het ‘kijk mij eens lekker hip zijn gehalte’ is ons te hoog en we eindigen in zo’n lekkere Hollandse kroeg waar de bardames 50+ zijn en iedereen lekker zichzelf is.

Zaterdag

We slapen lekker uit, en proberen te knuffelen met de kat die ons haat haha. Pippa heeft altijd even tijd nodig en wil het liefst met rust gelaten worden en gewoon komen kijken of liggen wanneer zij zin heeft. We kletsen daarom uitgebreid tegen haar zodat ze zich wel geliefd voelt haha.

Ik behandel nog een klant van Zalando en beantwoord even alle appjes die ik nog even had genegeerd. Werk en privé.
Door de dag heen krijg ik ook nog wel werk appjes en die beantwoord ik dan gelijk eventjes.

Het is helaas slecht weer, het waait enorm hard en het regent dus echt rondslenteren (wat we eigenlijk wilden) zit er niet in. We ontbijten in twee fases (onze hobby). Eerst een cappuccino en een croissantje bij de ene plek, daarna een theetje en een broodje op een andere plek. Heerlijk. Ik koop nog even platform Vans, ik wilde wel even weer een basic canvas sneaker waar ik goed een hele dag op kan lopen. Blij mee!

Daarna scoren we ook nog een carrot cake en is de blijdschap compleet, ondanks de regen haha.

Tot aan de mok aan toe in het blauw.

We chillen nog even lekker met Netflix en Pippa de poes en na het eten rijd ik terug naar Hengelo. Zoals je ziet heb ik een overhemd van Luuk aan, want ik had dus veel te koude dingen mee genomen qua kleding. Ik ben altijd iets te optimistisch als het op het Hollandse weer aan komt.

Luuk gaat nog uit in de avond en die gaat zondag terug met de trein. Ik ga zondag naar een festival in Enschede, en ik wil zondag ochtend dit artikel alvast typen voor zover het kan dus we splitten even op. Kan Luuk nog wat langer voor Pippa zorgen. Of nou ja, aangevallen worden maar toch liefde blijven geven zeg maar. Luuk is ongeschonden thuis gekomen, dat bevestig ik bij deze.

Helaas kom ik er bij thuiskomst achter dat er een mooie grote boom is omgewaaid in onze tuin. Zo zonde, en ook zonde van onze tijd want nu moeten we deze unit weer deponeren. Dealen we volgende week maar weer mee!

Zondag

Outfit met een duckface en een soort vlieggebaar zodat je de franjes ziet.

Hier kun je goed zien dat mijn wenkbrauw al een stukje is uitgegroeid! Dit was de make-up of the day trouwens 🙂

Zondag ging ik naar Freshtival. In de ochtend heb ik dit artikel zover mogelijk voor bereid en nu ik dit afmaak is het maandag ochtend (Tweede Pinksterdag, normaal een vrije dag maar voor mij maar een halve ongeveer haha). Ik ga rond 13:30 van huis weg en ben om 23:00 weer thuis. Ik kies die dag voor een jumpsuit met een beetje boobaction maar achteraf had ik liever iets meer uitgepakt met een uitbundiger outfit. Zo vaak heb je die kans niet en op een festival mag het haha. Ah well, next time! 

Resting bitch face is still a thing

Duckfaces are still a thing too? Haha!

Freshtival was heel erg gezellig, we waren met 9 dames waarvan je Hiske, Neelke en Veertje waarschijnlijk wel eens voorbij hebt zien komen die hier ook op de foto’s staan. Ik knap om een uurtje of 20:30 wel af, en ga met Neelke naar huis terwijl de rest nog blijft. Neelke woont bij mij om de hoek dus dat reist wel prettig. Ik merk aan mezelf dat ik met dit soort dingen niet meer tot het gaatje kan gaan als ik de rest van de week ook al veel heb ondernomen. Vroeger ging ik echt maar door en door, maar dat doe ik niet meer. Ik luister beter naar mijn lichaam wanneer het klaar is. En ik word oud. Dat zal er ook mee te maken hebben. Ellende.

Dat was hem dan, de week. Niet de meest typische werkweek als je het vergelijkt met iemand anders, maar voor mij is het een fijne mix van allerlei zaken waarin ik heel veel vrijheid heb om alles zelf in te delen. Daar voor terug lever ik wel in dat ik nooit helemaal ‘uit’ sta, maar ik kan dingen goed loslaten en probeer om elke dag toch wel eventjes uit te staan. Dat doe ik door er even op uit te gaan, te sporten, te Netflixen en sociale dingen met vrienden te doen. In een normale week doe ik dat laatste denk ik wel iets meer, maar je moet er ook maar net tijd voor hebben. Dat lukt de ene week beter dan de andere.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien hoe een vrij gemiddelde werkweek voor mij eruit ziet!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)