Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van september

In de tweede helft van september was ik lekker veel buiten. Om te eten, te sporten en echt die laatste stralen op te nemen. Ook organiseerde ik een vrijgezellen diner!

Leestijd

Ik heb dus zo’n ouderwets adressenboekje gekocht! Ik heb niet echt gekeken naar looks, dit was de enige bij de boekhandel hier haha. Ik moet altijd mijn moeder en schoonmoeder vragen om adressen voor kaartjes en hoewel er vast apps voor zijn, vind ik zo’n boekje gewoon lekker kneuterig. Net als dat ik mijn agenda graag op papier heb.

Ik prikte even wat bloed. Voelt nu tijdens deze Corona crisis toch wel gek om in zo’n ruimte te zitten waar de helft aan het kuchen en proesten is. Ik zelf niet en ik was snel aan de beurt. Ik heb nu een nieuwe MDL arts, die wil wat zaken uitsluiten. Ik heb zelf helemaal geen probleem met naalden, maar sommige mensen gaan echt tegen de vloer heb ik me laten vertellen. Lijkt me lastig als je dat hebt!

De Broodbode is toch echt wel een favoriete lunchplek hier in Hengelo en Enschede (zit overigens in meerdere plaatsen dan deze twee). Ik spreek er vaak af met een vriendin om te lunchen en deze dag konden we nog heerlijk in het zonnetje zitten! Dat is nu ik dit typ volgens mij wel echt voorbij. Bereid je dus voor op veel melancholische zon-liefhebbende teksten hieronder.

We aten ook voor de laatste keer buiten, dat voelde echt als een soort afscheid haha! Ik ben echt gek op het buiten eten en lekker blijven hangen aan tafel terwijl het steeds iets frisser wordt om je heen. Ik maakte hier een gemakkelijke vega lasagne, dus geen culinaire hoogstandjes, maar toch smaakt het dan extra goed op die laatste fijne zomeravond. Soms doe ik onwijs mijn best met koken als er iemand komt, maar soms laat ik de boel ook lekker hangen en ga ik voor simpel. En de grap is; dat wordt vaak nog gewaardeerd ook. Vooral met lekker veel Turks brood en saus erbij ;).

Luuk ging een hele dag klussen bij zijn broer in Hilversum. Zij hebben een prachtig huis gekocht daar, en de hele fam hielp. Ik kon helaas niet mee komen dus ik had allerlei hartige bladerdeeg hapjes gemaakt en wat brownies gebakken om toch iets te kunnen doen.

Mijn moeder kocht een nieuwe bril bij Charlie Temple en liet die bij mij bezorgen. Die bezorgen denk ik niet in Frankrijk haha. Ze kocht hem dus puur op de gok, en omdat mijn hoofd dezelfde vorm heeft als haar hoofd (met dezelfde complexie, bolle neus en soort van Eskimo jukbenen etc.) moest ik hem even voor haar showen. Goedgekeurd. Afgezien van het feit dat ik een beetje gek doe met mijn mond. De kleuren staan ook mooi bij die blouse-kleur vind ik, die blouse heb ik al wel 8 jaar maar ik vind hem nog steeds mooi!

We hebben nog steeds wat druiven! Onze druivenplant doet het elk jaar echt onwijs goed. Elk jaar denk ik, ik moet wat met die druiven doen maar tot nu toe heb ik nog niet doorgepakt. Wat vinden jullie dat ik er mee moet doen? Het staat ook zo verrekte gezellig!

Oh en de lavendel ruikt zo lekker. Altijd als ik er langs loop haal ik mijn handen erdoor heen en dan komt er echt een soort heerlijke walm omhoog en bovendien ruikt mijn hand dan ook heel erg lekker. Blijf ik daar de hele tijd aan sniffelen.

Buiten sporten ging ook nog heel prima, maar dat kan sowieso altijd wel zo lang het droog is natuurlijk! In het zonnetje je oefeningen doen heeft toch iets extra’s. Ik ben trouwens best wel een apart diertje wat betreft muziek luisteren tijdens het trainen. Ik merk dat eigenlijk iedereen om mij heen dat ALTIJD doet. Ik kies er eigenlijk ook regelmatig voor om dat dus niet te doen. Ik maar er dan echt een soort meditatief momentje van waarin ik echt met mijn gedachtes alleen bij het trainen ben. Die stilte, en dan helemaal als je in het zonnetje staat, daar kan ik dan ook weer echt van genieten.

Met Veer op een terras een poging doen tot een foto. De kunst is natuurlijk heel veel foto’s maken, dan zit er altijd wel wat tussen. Die tactiek miste ik die avond en maakte er maar vier. Van de vier was dit bizar genoeg nog de leukste hahaha.

Ik maakte een artikel waarin heel basic, stap voor stap uitleg hoe je bronzer en blush aan kunt brengen. Ik vind die warme tinten op mijn gezicht toch altijd het mooiste, helemaal als ik ook een warme tint draag zoals hier.

Gewoon die goeie ouwe ordinaire smeerkaas. Zo lekker.

Ik liet deze zien op Instagram en daar kreeg ik echt onwijs veel vragen over. Ik kocht hem bij Action, en het is een luchtbevochtiger (is dat een woord?) waar je ook geurolie bij in kan doen. Alleen, domper alert, ruik ik er geen snars van. En ik heb echt een vrij goede neus en een kleine woonkamer. Ik heb er nu ook olietjes bij van Action zelf, dus ik ga het nog even testen met een wat kwalitatief betere olie. Luuk is er geen fan van, die is bang dat die dampen giftig zijn. Ik denk dat die paar druppels niet heel veel uit gaan maken, en dat een vochtige lucht in de periode dat de verwarming constant aanstaat geen gek idee is. Ben jij team geurolie of team ‘dat is gif’ haha?

Desinfectiegel en sojasaus. Je kan het maar beter bij je hebben haha. Ik moest hierom lachen, want ik had sushi meegenomen naar een vriendin en ik had Luuk’s auto mee. Ik nam voor de zekerheid een flesje sojasaus mee want ik had al eerder meegemaakt dat die specifieke afhaaltent de sojasaus was vergeten. En sojasaus is leven natuurlijk. De volgende dag stapte ik met Luuk in de auto en die keek me alleen maar heel vragend aan haha.

Lieve Joep onder een dekentje. Die hond is zo ontzettend lief en ook zo ontzettend verwend haha.

Mijn zusje werd dertig en ik maakte op het laatste moment nog even een soort van spandoek voor haar. Van Luuk moest ik oude schoenen aan doen maar ik had alles al aan dus ik heb het even creatief opgelost.

Ze werd dertig en ook zij gaat trouwen. Ik in oktober, zij in december. Beide alleen wettelijk, feestjes volgen later. We konden bij La Cubanita een leuk diner voor ze organiseren waarbij we rekening konden houden met de Corona maatregelen en dat was onwijs geslaagd. Robbin (Elises vriend) stak haar perongeluk bijna in brand met het vuurwerk wat in het toetje kwam maar dat ging gelukkig goed. We hebben deze geniale foto gelukkig nog haha!

 

Ik maakte wat quizjes waaronder deze waarbij de gasten de emoji’s moest raden. Ze waren allemaal bruilofts-gerelateerd. Die met die ring en die perzik heeft Luuk (natuurlijk) bedacht en die staat voor huwelijksnacht haha! Met het hartje en het aapje is liefde maakt blind en het potje honing en de maan betekent honeymoon. Ik had het op gouden karton geplakt zodat ik als een echte quizmaster wel toffe kaartjes had. Ook heb ik met de hand allemaal kaartjes geknipt en geschreven waarop mensen iets konden schrijven als wens. Met die kaartjes ga ik nog iets doen, in oktober volgt nog een tweede deel van de vrijgezellen situatie maar daarover kan ik natuurlijk nog niks zeggen.

En eind september kwam het laatste seizoen van Jane The Virgin eindelijk op Netflix! Het was een zondag, waarop Luuk altijd veel sport dingen wil kijken, en ik helemaal lekker ondergedompeld ging in Jane. Inmiddels ben ik alweer op de helft. Zo jammer dat het daarna stopt. Ik hoop echt dat ze met Rafael eindigt trouwens!

Dat was september, oktober wordt heel bijzonder want als ik jullie dan weer ‘spreek’ ben ik gewoon een getrouwde vrouw. Bizar. Ik zal uiteraard foto’s op Instagram posten, want ik heb wel een leuke witte kanten jurk en Luuk een mooi pak. We gaan die dag alleen brunchen met de ouders en getuigen, meer kun je nu niet echt. Is niet erg, dat feestje komt ooit wel weer als de wereld weer normaal is.

Happy oktober, steek die pumpkin spice kaars maar aan!

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)