Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van november

We zijn aan het wennen aan het nieuwe huis en dat lukt al aardig! Ik neem je vandaag mee langs de laatste twee weken van november, ik hoop dat je weer mee leest 🙂

Leestijd

Ik ging weer eens naar de kapper maar waar ik normaal zes á zeven uur lang daar in de stoel zit, was ik nu met een half uurtje weer buiten. Ik besloot samen met eigenaresse Kylie dat het namelijk even niet geverfd hoefde te worden. Ik heb dus alleen wat puntjes eraf laten knippen, want ik geniet ook heel erg van het feit dat het nu zo lang is. Het donkere vind ik wel even mooi voor de winter, dus ik doe de volgende keer dan wel weer highlights. Nu kan het ook wat gezonder blijven.

Omdat ik wel de hele dag had vrij gepland voor dit kappersbezoekje kon ik even wat winkels in! Nou vind ik Almelo niet bepaald de leukste winkelstad (sorry) maar ze hebben wel een H&M. Die fluffy groene tas nam ik mee en die paarse pet ben ik nog steeds over aan het twijfelen…

Ik had een vriendin op bezoek en aan het einde zag ik dit schaaltje. Ik dacht, dit is het millenial equivalent van een volle asbak van vroeger haha.

Ik vertelde eerder al over mijn ontdekking van plaknagels. Ik zag dat ze op Shein ook verschillende hadden dus daar heb ik er nu ook een aantal van besteld. Die ik nu heb die zijn doorzichtig en moet je daarna zelf nog lakken, ook heel erg prima. Ze blijven ongeveer een week zitten bij mij en dat vind ik perfect!

Ik ben gek op blauw en groentinten in nagellak. Af en toe probeer ik iets neutraals maar dit soort kleuren prikkelen me toch veel meer. Die tweede is trouwens Mermaid Blue van Douglas.

We hebben een nieuw neefje erbij! Jop 🙂

Die hand houd ik zo gek omdat ik zijn gezichtje wilde afschermen voor de foto. De baby is van Luuk’s broer en zijn vriendin Maaike. Zij hebben al Pelle van 1,5 samen en nu is Jop erbij. Heel erg cute <3

 

Ik had een heerlijke dag voor mezelf. Ik besteedde een hele vrijdag aan koffie drinken, winkelen en lunchen met mezelf. Ik kocht alle Kerstcadeaus al vast en heb niet eens voor mezelf gekeken. Of nou ja, ik kocht uiteindelijk toch nog wel een theepot bij Dille & Kamille hahaha. Oeps. Maar, alle Kerstcadeaus zijn gewoon al binnen en dat geeft me rust!

Ik dronk koffie bij Rosy’s en ik lunchte bij Frank & Charlie in Enschede. Heel erg fijn om op mijn dooie gemak alles even rustig uit te kunnen zoeken.

Ik kocht, op een andere dag, onwijs leuke lila theedoeken bij Zeeman! Echt een hele frisse lila tint met nog een klein werkje erin. Ze drogen ook fijn en komen ook niet te kreukelig uit de droger. Nooit gedacht dat ik me hard zou maken voor een paar theedoeken maar hier zijn we. Doing it.

We zijn onwijs aan het genieten van ons huis. De nieuwe bank zit echt heel erg lekker (Trendhopper) en het is hier heerlijk rustig en vredig in de wijk. Heel lekker groen ook. Ook zie je op de middelste foto onze nieuwe lamp van Georgesstore. Idee gestolen van Bartsboekje en Romy Boomsma op Insta maar hey, komen we niet allemaal op die manier aan onze ideeën?

Vrienden van ons kochten een huisje in het bos dicht bij waar mijn moeder ook woont. Ik vind hun keuze heel bijzonder want in deze gekke huizenmarkt kochten zij een kleiner huis, een heel stuk kleiner dan dat ze hebben. Maar, deze staat wel midden in de natuur, geweldig. En hoeveel ruimte heb je nou écht nodig met z’n tweetjes? Ze besloten te gaan downsizen in vierkante meters om financieel ruimte te maken om ook remote vanuit het buitenland te kunnen werken. Geweldig inspirerend.

Ik was bij vriendin Diana op bezoek en we hadden een meidenavondje met haar vier (!) dochters. Daar waren deze pastelkleurige pepernoten aanwezig, omg! Het was overigens wel heel erg zoet dus meer visueel leuk dan smaaktechnisch. Een soort grote smartie waar dan een pepernoot in zit in plaats van chocola.

Oeps. MacDonalds vega kan nu óók nog eens op een glutenvrij broodje en dat moest ik proberen! Wel een stukje droger maar alsnog best lekker. Ik voel me wel altijd een beetje dood van binnen na zo’n maaltijd haha. Ben ik er gelijk weer een tijd van genezen.

Adele was op tv met een interview met Oprah. Wat een gouden combi. Heerlijk om te zien maar het interview had van mij wel wat uitgebreider gemogen. Ik was naar nog veel meer nieuwsgierig.

Ik schrijf het woord nieuwsgierig trouwens altijd in eerste instantie als nieuwschierig. Altijd verkeerd dus. Op de één of andere manier registreert mijn hoofd niet dat dat niet klopt haha.

Terug naar Adele, wat was die make-up fe-no-me-naal. Echt geweldig mooi.

Van Babor kreeg ik een adventkalender maar deze kwam net te laat om nog een artikel te kunnen schrijven en publiceren voor 1 december. Daarom laat ik hem nu hier maar zien. In elk vakje zit een ampul voor je huid die 24 uur werkt. Zo heb je de hele maand elke dag een andere boost voor je gezicht!

Ik weet niet of ik dat zo ga doen, ik heb een gevoelige huid en wil het niet compleet overrompelen met van allerlei nieuwe producten maar ik ga zeker voorzichtig uitproberen want het merk is natuurlijk knetter goed. Ik ben sowieso gek op adventkalenders, elke dag een mini cadeau. Love it! Ik zal het op Instagram dan ook zeker laten zien als ik vakjes open maak, wat er dan in zit :).

We hebben deze weken heel, heel veel eters. Een soort housewarming maar dan verspreid haha. Ik maak het mezelf daarom gerust gemakkelijk met een schaal lasagne. Ik kan niet elke dag shinen in de keuken haha.

Mijn Ipad is er! Ik kocht onlangs voor het eerst een Ipad, toevallig net toen er een nieuwe uit was. Daarom moest ik er even op wachten maar hij is er dan nu eindelijk. Achterop staat heel klein mijn naam gegrafeerd, cute toch!

Ik was wel een beetje naïef in het instellen. Ik dacht dat hij wel ‘zo’ even alles van de cloud over zou nemen en ik naadloos door kon werken op mijn Ipad maar helaas. Ik ben echt wel een paar uur bezig geweest met alles goed installeren en instellen.

Ik moet ook even wennen aan het feit dat ik er nu eentje heb. Ik merk dat ik toch snel dingen op mijn laptop of telefoon doe. Ik ga morgen voor het eerst buiten de deur werken en dan neem ik eens alleen mijn Ipad mee. Gewoon om mezelf er ook aan te laten wennen. Kijken hoe dat bevalt!

We gingen naar Ikea om te kijken voor een bureau, een bureaustoel en een extra kast. We gingen eigenlijk op een verkeerd moment. Precies na een lange werkdag waar we allebei moe en hongerig waren. Je snapt, beslissingen werden niet genomen. Ik kon alleen maar aan die hotdogs bij de uitgang denken. En de ijsco’s. Uiteindelijk niks genomen omdat ik zo lamgeslagen was van die winkel dat ik gewoon naar huis wilde haha.

Ik denk wel dat dit een mooie stoel is overigens. De meeste zijn zwart en zoals je weet heb ik niks zwarts. Hij komt in de kastenkamer te staan, dus dan staan lichte kleuren ook wel het mooist.

Ik kreeg ook een heel leuk housewarming cadeau van Cynthia met de post. Een hele toffe vaas van Zuiver en mooie wandhaken. Beide in een soort terrazzo! Ik heb gelijk mijn Bloomon abonnement maar weer even aan gezet want nu wil ik er natuurlijk gelijk graag bloemen in doen. Ik heb een atelier bos besteld dus ik hoop dat het past. Het is altijd maar even afwachten hoe groot je ze dan krijgt.

Schaamteloos eigen belang dat dit meld maar heb het al een tijdje niet gedaan dus jullie vergeven mij vast.
Als je de code ‘emmybovenh’ gebruikt bij jouw eerste Bloomon bestelling dan krijg je een gratis passende vaas cadeau. En ik een gratis bossie. Das toch top voor ons allebei dacht ik zo :P.

 

Eigenlijk ga ik het liefst elke dag gekleed alsof ik zo bij Toppers in concert het podium op kan en daar was deze broek uitermate geschikt voor. Echter zat hij mij niet zo mooi en ik zat na één passessie al helemaal onder de glitter. Ik kreeg het al Spaans benauwd voor onze nieuwe bank dus ik heb hem maar gauw uit gedaan.

Ik zag een tijd terug een grappige quote die zei ‘glitter is the herpes of crafting supplies, even after years it is still coming to haunt you’ 

Dat waren weer wat shots uit mijn twee weken, ik hoop dat je de volgende keer weer mee kijkt natuurlijk!

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)