Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – tweede helft van mei

Ik laat je mijn nieuwe auto zien, scootertochtjes en picknicks met afstand, leuke Twentse dorpjes, mijn eerste shoppingtripje sinds januari en een jarige hond. Onwijs fijne weken!

Leestijd

Jeej! Niet de meest charmante omgeving om een foto te maken maar het gaat om de auto. Ik ben er ZO blij mee! Mijn andere auto vond ik ook heel erg fijn, en hij ging ook wel met pijn in het hart weg. De nieuwe eigenaar was er zo blij mee dat ik er ook wel blij van werd dat iemand er nu echt vol van ging genieten. Die oude was een hele lage kleine cabrio, dus dat ik nu lekker hoog zit, goed overzicht heb over de weg en van alles mee kan nemen is zo fijn. Ik moet nog wel een beetje wennen aan het formaat, ik heb altijd alleen in kleine auto’s gereden. Er zijn al wel wat stoepjes meegepakt en ook heb ik al wat parkeerpogingen gestaakt om verderop een makkelijkere plek te zoeken, maar ik kom er wel.

Hemelvaartsdag was echt heel erg leuk. We hebben een fijne scootertocht gedaan en vrienden van ons hadden ook een scooter geleend om mee te doen. We konden goed afstand van elkaar houden maar toch heel fijn van elkaars gezelschap genieten. De foto’s zijn gemaakt in Ootmarsum, zo’n schattig dorpje bij ons in de buurt. Heel pittoresk en normaal gesproken heel toeristisch. Een jumpsuit is echter een minder goede keuze als niet naar een wc kunt. Zit je in je bh in de bosjes te plassen.

Fijn ook dat kindjes wel weer dichterbij mogen komen. Kleine Anna was gefascineerd door mijn nagels.

Ze waren ook wel weer cute gelukt.

Heerlijk om met het mooie weer deels buiten en deels binnen te trainen. Het liefst op blote voeten. Dat geeft me een onwijs vakantiegevoel! Sowieso als ik buiten aan het sporten ben dan vind ik het gewoon jammer om te stoppen. Soms lig ik gewoon met mijn ogen dicht op het gras in de zon buikspieroefeningen te doen. Lekker functioneel genieten.

Cynthia was jarig! Ik stuurde haar een leuk setje voor haar verjaardag van It’s a Cake by Anouk uit Wierden. In die hartjes zit brownie en die smaken ook nog eens heel erg lekker. Zo vrolijk om op deze manier mensen dingen toe te sturen, ik heb inmiddels een paar adresjes waar ze echt originele dingen maken.

Deze nageltjes waren ook leuk! Nu ben ik er momenteel weer even klaar mee en heb ik alleen een laagje blanke lak erop.

Limoncello met prosecco, wijntjes, ja… het vloeit toch wat rijkelijker zo met het mooie weer. Fijn ook dat je zo weer iets meer kan met andere mensen omdat je buiten goed afstand kan houden. Dame op de tweede foto is knappe zus Elise.

De tuin van Elise grenst aan een klein weilandje waar deze lieverd met z’n vriendje staat. Ze staan dan gewoon aan het hek te zeuren tot ze weer wat lekkers van haar krijgen haha.

Hier heb ik hem opgehangen, mijn schilderen op nummer unit! Ik heb de lijst bij een kringloop gekocht. Uiteraard helemaal niet goed gekeken wat voor lijst het was, dus ik heb de achterkant van die lijst eruit moeten hakken omdat deze vast geplakt zat. Vraag me niet hoe provisorisch deze nu in de lijst geplakt is, maar de tactiek is gewoon laten hangen en niet meer aanraken.

Die bomen daaronder zijn de avocado’s inmiddels!

Deze sokken kreeg ik als ‘verlovingscadeau’ van mijn lieve schoonzusje en vriendin Hiske. Echt super grappig.

Vorige keer vertelde ik toch dat ik mijn muur flamingo roze had gemaakt omdat ik werd geïnspireerd door het kantoor van Petra Solano in Jane the Virgin? Nou, MY GOD! Dat huis van Xiomara en Rogelio is echt he-le-maal mijn smaak. Als ik ooit een huis weer in moet richten ga ik nog een keer die serie doorpluizen voor inspiratie. Die geweldige Spaanse tegeltjes op de trap, de kleuren, die boog. Alles vind ik geweldig.

Ik ging mijn ogen laten meten want ik merkte dat ik aan het einde van de dag een beetje wazig ging zien. Ik heb 3,5 jaar geleden een bril gekocht omdat een opticien zei dat dat beter voor mij zou zijn. Nu bij deze meting kreeg ik te horen dat ik perfecte ogen heb en dat het dus niet gek was dat ik nooit aan die andere bril heb kunnen wennen. Ik had hem helemaal niet nodig, mijn ogen waren gewoon moe aan het einde van de dag. Niet zo gek als je bedenkt dat ik in Corona tijd bijna de hele dag achter een scherm zit. Van laptop naar telefoon naar laptop naar televisie. Natuurlijk ga ik ook naar buiten, ik sport en wandel en ga erop uit maar toch, normaal ben ik veel meer weg van mijn laptop en doe ik meer in de praktijk. Komt vanzelf weer! Wel echt lelijk dat mij destijds gewoon een bril van €350 euro is aangesmeerd.

Ik was sinds januari niet meer in de binnenstad van Enschede geweest en toen ik een dag minder te doen had besloot ik even te gaan kijken. Eigenlijk was het overal goed te doen, mensen hielden afstand in de rij en je moest overal je handen desinfecteren. Alleen bij Primark was het best wel chaos omdat er zulke jonge meiden liepen. Die letten toch iets minder op denk ik omdat zij ook minder regels hebben op die leeftijd. Snap ik ook wel, pubers hebben gewoon een ander brein die kun je ook niet alles kwalijk nemen. Maar, daar ben ik dus snel weer weggegaan. Bij Zara was het bijvoorbeeld heel goed te doen, alles was heel wijds opgezet en ze hanteerden ook echt wel een wachtrij. Niks gekocht, ik voelde me toch een beetje gek. Alsof ik iets deed wat niet mocht.

Er is een Illustrator op Instagram (@roeqi) die ik volg en ik vind haar illustraties echt geweldig. Nu heeft ze een lijn met Hema en ik kocht daar deze leuke bloemschaaltjes en een mooie print. Hoewel hij perfect qua kleur in de woonkamer past gaat hij in de slaapkamer komen. Ik zal er foto’s van maken als het hangt!

Lieve Joep werd alweer 9! Joep is de hond van mijn zus en zwager. Hij kreeg ijs en had een kekke haardband voor de foto. Die gooide hij snel af zoals je op de laatste foto ziet haha, begrijpelijk.

In juni gaat Coffee-Star weer gedeeltelijk open, dus ik ben heel erg benieuwd hoe dat gaat verlopen. Ook heb ik al een restaurant voor mij en Luuk gereserveerd, ZO VEEL ZIN IN! We gaan naar De Basis in Enschede. Jij, al restaurant dates voor juni gepland?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)