Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van mei

Deze twee weken waren heerlijk! Ik ging een dag naar Haarlem, maakte weer dankbaar gebruik van alle horeca in de buurt en we deden wat klusjes rondom het huis. Ik neem je mee!

Leestijd

Ik begin even met een tip van Flip want ik was bij Bristol en daar hebben ze elk jaar toch zúlke leuke slippers en sandalen! Vorig jaar kocht ik die lila van de tweede foto in het geel, en die lopen ook nog eens onwijs lekker. Ik heb nu niks gekocht omdat ik al dure van Gabor had gekocht, maar ik wordt er nu ook weer heel hebberig van haha.

We hingen eindelijk een lamp op in onze kastenkamer. Ik had nog een hele leuke lamp met veertjes van ons vorige huis maar ik stelde steeds uit dat ik deze schoon moest maken. Uiteindelijk bleek deze niet echt meer schoon te krijgen -krijg maar eens stof uit een synthetische pluisveer- en kwam mijn moeder met de boodschap dat ze deze over had. Top!
Ik had hem zelf niet zo uitgezocht, maar het was voorhanden en het maakte me ook niet zoveel meer uit haha.

Ik bakte heul veul pannenkoeken. Ook een paar met spek want de hele fam kwam eten. Wel biologisch spek natuurlijk! Ik verkijk me er altijd op hoe lang je daar eigenlijk mee bezig bent. Je denkt dat je er ‘zo even een paar’ gebakken hebt maar sommige mensen eten wel vier pannenkoeken en als je dan voor zes man bakt … dan ben je wel even bezig haha. Ik ben zelf altijd klaar na twee pannenkoeken trouwens. Het smaakt me mega goed, maar na die tweede staat het me ineens tegen en heb ik op zich nog wel trek in IETS maar niet meer in pannenkoeken haha.

Wat kijkt mijn model er vrolijk bij hè? haha!
In Enschede zit nog niet zo lang een filiaal van Loetje, midden in het Volkspark. Een hele leuke plek om lekker buiten te zitten maar gezien het nogal bekend staat als een vleesrestaurant was ik er nog niet geweest. Op een loze zondagavond met een veel te lekker zonnetje besloten Luuk en ik buiten de deur een hapje te zoeken en we gingen naar Loetje. We aten daar een onwijs lekkere vega burger en een hele lekkere vegan kapsalon! Top dus en ook echt voor herhaling vatbaar.

Tussen Hemelvaart en het weekend in namen we de vrijdag vrij en gingen we een dagje naar Haarlem. Luuk en ik hebben hier beide gewoond maar we waren er nog nooit samen geweest. We zijn langs onze oude huisjes gelopen en al wandelend door de stad vertelden we steeds elkaar herinneringen van bepaalde plekken die dan op kwamen. Zo leuk! Het is ook zo’n fijne stad, het heeft alles! Sfeer, leuke winkels, leuke horeca en een geweldige ligging zo dicht bij het strand. Daar hebben we de dag ook afgesloten, echt een heerlijke, geweldige dag!

In Gronau, net over de grens bij Enschede, openen vrienden van ons een nieuw restaurant; Löwenherz, genaamd naar de apotheek die vroeger in dat pand zat. Ze hebben al een restaurant, deze komt er nu bij! Ik heb Diana een beetje geholpen met de styling, hoewel ze dat zelf ook heel goed kan. Het is toch fijn om samen even te kijken, ook gezien mijn ervaring met horeca en inrichting. Bovendien een heel leuk project zo samen! Ik denk dat het een hele populaire plek in Gronau gaat worden want er zit daar eigenlijk niks wat heel erg leuk is, de jongere garde staat te springen om een fijne plek!

Ik kocht twee cactussen. In de veronderstelling dat ik deze vast niet kan vermoorden. Op Instagram werd dat gelijk tegengesproken maar goed, ze zijn er al. Ze wonen nu bij ons en we gaan zien hoe het gaat haha. Ik vind de look van cactussen eigenlijk altijd heel erg leuk, lekker Mediteraans! En dat past ook wel goed bij onze keukenvibe nu.

Genieten bij Frank & Charlie

Deze leukerd zit zo lekker! Ik heb hier een link voor je mocht je hem ook leuk vinden, klik hier! 

Zit ze wel hoor, Conny van de bouw! Luuk begon met het opnieuw voegen van een muurtje onder een raam waar door het weer de voegen te diep waren geworden. Hij vond het gelijk helemaal ruk om te doen dus ik besloot te helpen en uiteindelijk heb ik het afgemaakt. Best leuk om te doen! Ik houd wel van die precisie werkjes waarbij je wel door kan werken.

En ja, die lelijke gele kozijnen worden geschilderd maar de schilder kan pas na de zomer. Alles wordt aan de buitenkant van het huis gewoon wit, alleen de voordeur wordt cappuccinokleurig. We hebben naast die mooie gele kozijnen ook nog een stel fel blauwe… een soort Ikea combi hebben we hier gaande haha. En het erge was, het zat er net een maand op toen we hier introkken. Alles leuk en aardig, maar daar kan ik echt niet langer dan een jaar mee leven haha.

En toen was het natuurlijk weer eens uit met de Nederlandse zon. Ik regende behoorlijk nat. Terug naar mijn alto dagen van de middelbare haha!

*er zit een filter op deze foto

Met deze cuties ging ik naar BAM festival in Hengelo. Heel gezellig met deze meiden, maar het festival an sich was niet mijn ding. Het is maar net welke bands er optreden natuurlijk en vorige jaren heb ik me altijd goed vermaakt. Dit jaar was het koud en nat en was de muziek gewoon niet mijn smaak.

En op 31 mei werd Joep, de hond van mijn zusje, 11 jaar! Dat is best oud voor een Tosa Inu, en ook uberhaupt voor een grote hond. Hij doet het heel goed en ik denk dat hij nog wel een paar jaar mee gaat. En don’t worry, die muts moest alleen even voor de foto haha. Het deed hem overigens ook niet zo veel, als hij zijn schaaltje maar mocht oplikken haha!

Nou, een hele fijne juni voor jullie! Ik hoop op zon, vakanties, cocktails, en wel ja, ik gooi er ook gewoon wereld vrede tegen aan ;P

Dit artikel bevat affiliate links

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)