Maand van Emmy – tweede helft van maart

Hoe anders is de tweede helft van maart verlopen dan de eerste helft. Ineens zaten we met z’n allen thuis, werd alles afgezegd en was er geen wc-papier meer in de winkel. Super weird allemaal!

Leestijd

Nou daar zaten we dan, te luisteren naar hoe Nederland gedeeltelijk op slot ging de komende periode. Hoewel ik het had verwacht, hoewel ik het er 100% mee eens ben en hoewel ik het compleet begrijp, schrok ik toch. Gek hè? Het voelde ineens heel intens, terwijl ik daarvoor nog een klein beetje kon doen alsof het niet voor ons ineens dichtbij kwam. Mijn hart gaat echt uit naar de ouderen en andere mensen in de risicogroep die in angst en/of alleen zitten. Ik merk ook dat mensen die niet in de risico groep vallen angstig kunnen zijn omdat het zo’n uitzonderlijke situatie is. Logisch! Ik heb heel erg veel vertrouwen in de overheid en ik ben ontzettend dankbaar dat ik in Nederland geboren ben en woon, maar toch ben ik ook uiteraard bezorgd. Hoe gaat het met ondernemers, hoe gaat het met mijn baan, wat betekent dit op de lange termijn, kan ik nog mijn moeder zien deze zomer (woont in Frankrijk), hoe voel ik me, mag ik nog naar de supermarkt, wat doet het met de economie, wat gaat er gebeuren met de huizenmarkt, wat gaan wij daadwerkelijk merken? Allemaal vragen waar we nu nog geen antwoord op hebben, we moeten gewoon afwachten, doen wat we zelf kunnen doen voor de wereld en positief blijven over de toekomst. Dat is mijn tactiek.

Nog een televisie shot, want door al het sociale wat afgezegd is zit ook ik meer voor de televisie. Ik ben opnieuw begonnen met alle seizoenen van Gossip Girl, dat kijkt zo lekker weg en voelt niet zo zwaar. Na Gossip Girl ga ik denk ik Suits of Pretty Little Liars opnieuw bekijken. Ik heb gelukkig ook nog wel wat werk te doen, dus ik zit niet helemaal stil.

Af en toe maak ik wandelingetjes, gewoon in de wijk maar ook in het bos als het rustig is. Ik probeer dan wel te zorgen dat ik niemand anders verplicht om langs mij heen te lopen, omdat ik ook merk dat er wel wat ouderen lopen. Die willen ook een frisse neus halen natuurlijk. Ik kwam ook een hele grote groep kinderen tegen en toen ben ik zelf gewoon omgedraaid.

En ondertussen maken we thuis er ook maar een fiësta van. Ik had nog oude rietjes in de kelder (ik zou nu niet meer plastic rietjes kopen) en ik heb er mijn smoothie maar even wat vrolijker mee gemaakt.

Ik had ook nog een bakmix uit het Home Made pakket, met leuke gekleurde cupcakes. Ik heb er zelf nog wat kokosrasp en stukjes witte chocolade met kokos door geroerd. Na afloop heb ik wat roze ruby chocolade gesmolten en dat als icing gebruikt. Was heel smakelijk! Ik denk dat kindjes het heel leuk vinden om zulke gekleurde cupcakes te maken. En ik ben natuurlijk ook nog een groot kind dus ja …

Ik ben deze tijd wel extra blij met het sportschooltje dat wij hebben gemaakt in onze schuur. De sportscholen zijn natuurlijk dicht, en hoewel heel veel sportscholen extra opties aanbieden voor bijvoorbeeld online lessen, is het toch behelpen. Wij kunnen eigenlijk alle trainingen gewoon compleet doen dus er is geen excuus om niks te doen! Ik zit er overigens een beetje raar bij op de foto, geen idee wat ik aan het doen was. Het was vast ergens goed voor ;). Nu het wat mooier weer wordt gaan we ook vaker echt naar buiten in de tuin, lekker in het zonnetje trainen.

Heb jij moeite met thuis trainen? Er staan echt heel veel thuistrainingen op Youtube die je eventueel zou kunnen volgen. Het helpt ook als je elastieken thuis hebt (bestel ze online) en kleine gewichtjes kun je vaak wel creëren met flesjes water bijvoorbeeld. Mij helpt het wel om de trainingen gewoon in te plannen, of met Luuk bijvoorbeeld een afspraak te maken wanneer we gaan sporten. Dan heb je echt een stok achter de deur.

Ondertussen kregen we ook vanuit verschillende hoeken kaartjes voor onze verloving. Zo cute! Door deze hele situatie ben ik er totaal nog niet mee bezig om iets te plannen, maar het is wel leuk om er af en toe over na te denken wat we dan zouden willen bijvoorbeeld.

Wat een charmante foto hè? Half afgekloven cracker met kaas, sorry haha. Ik ben de laatste tijd echt helemaal into volkoren crackers met jong belegen kaas. Zo lekker! Omdat ik vaak op pad ben eet ik nooit zoveel crackers omdat een boterham dan gewoon handiger is. Maar nu thuis, de crackers zijn niet veilig! Heb jij ook een soort Corona snack waar je je nu helemaal aan overgeeft?

Ik wandelde ook even rond een plas in de buurt, zon en water geven mijn gemoedstoestand altijd een gigantische boost. Hier moet je betalen om je auto te parkeren, dus daardoor was het ook heel rustig qua mensen. Misschien ook een tip als jij een rustige wandelplek zoekt.

Oh even een budget tip! Action zit bij ons naast Albert Heijn en ik had wat kaarsen nodig. Ik zag daar dit leuke servies! Ik heb al teveel, maar vond het wel echt een leuke tip als je nog nieuw servies zoekt.

Bij H&M Home bestelde ik dit leuke kussentje, lekker vrolijk! Ik vond het leuk dat de kleuren van de bank en de muur beide terug kwamen en qua stijl past het heel goed. Shoppen jullie nu ook veel online? Ik probeer me in te houden maar die webshops trekken toch steeds weer mijn oog …

Zoals je merkt maken we nu allemaal wat minder interessante situaties mee dan normaal, maar deze spannende sokken wil ik je toch niet onthouden haha. Ik kijk op Netflix nu ook Tiger King, en bij toeval had ik deze sokken erbij aangetrokken haha. Ik ging er helemaal in op zoals je ziet. Die docu is trouwens echt het meest bizarre dat ik heb gezien sinds Trump’s kapsel. Ik zit elke keer met afschuw en shock te kijken, ik wist echt niet dat dit gewoon mocht in Amerika en ik had me ook niet kunnen voorstellen dat er een soort community bestond van zulke bijzondere (ik druk me netjes uit) mensen. Gaat dat zien haha!

Succes met de rest van de quarantaine lieve mensen, blijf nadenken, blijf veilig en blijf positief.

<3


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

24 reacties
 1. Rosanne

  Hoi Emmy,

  Welke sport YouTube filmpjes zou jij aanraden?
  Ik ben bezig met P.E. With Joe (aangezien ik een beetje een beginner ben) van Joe Wick, maar heb ook al wat video’s gevolgd van Optima Vita, Tone it Up, HASfit (kettlebell training) en Yoga with Adriene.
  HIIT training vind ik zelf het fijnste om te doen aangezien ik mij richt op vetverbranding en cardio.

  Groetjes Rosanne

 2. Leonie

  Ik heb bijna dezelfde Carona-snack….(voor in de carona vakantie zoals ik het van de week een kind hoorde noemen) ook een cracker met kaas met pesto eroverheen. Mjam. Verder bak ik iedere week iets om te vieren dat er weer een week voorbij is (en normaal bak ik nooooit). Door het harde thuiswerken in combinatie met mijn gezin val ik wonderbaarlijk toch af, iets met stress ofzo denk ik.

 3. Jessica J.

  Wij hebben gisteren de eerste aflevering van Tiger King gekeken. Ik was de hele tijd fysiek gespannen en voelde m’n hartslag alleen maar stijgen. Ik word er zó furieus van. Nee, ik kijk niet verder.

 4. Susan

  Even een andere kant:
  Ik heb mijn vijfjarige dochter uitgelegd dat er veel mensen ziek zijn nu, en dat we daarom afstand moeten bewaren om iedereen te beschermen, zodat niet meer mensen ziek worden.
  Buiten kan zij mijn zorgvuldige uitleg dan vertalen als: ‘aan de kant zusje anders word je ziek!!’
  Komt dus redelijk hysterisch over terwijl ik vrij nuchter uitleg gegeven heb.

  Even op afstand roepen dat ze aan de kant moet heb ik ook al eens moeten doen omdat ze te druk in haar eigen huppelwereldje zat en ik wil voorkomen dat anderen boos worden omdat ik mijn kind niet goed op afstand houd.

  • Susan

   Oh… Ik was in de veronderstelling dat ik reageerde op een eerdere reactie…

 5. Saskia

  Goede mindset heb je denk ik om hier mee om te gaan!
  Ik heb een vitaal beroep en ben dus ook nog “gewoon” aan het werk, wel minder dan normaal. En verder proberen we er thuis maar het beste van te maken!
  Oh en mijn “Coronasnack” zijn paaseitjes 🙈 En als luxe lunch nu ik daar toch de tijd voor heb, 🥑 op een boterham 😍

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Lekker paaseitjes, succes met je job deze tijd! Xx

 6. Danielle

  Leuke foto’s weer!
  En super herkenbaar, die coronasnack. Ik bouw dus elke middag quesadilla’s met mozzarella, pesto, tomaatjes en courgette, haha. Dat kan nu in plaats van boterhammetjes in een lunchtrommel! 😉

  Reageren
 7. Lucinda

  het is een rare wereld. Ik liep gisteren langs een vrouw die haar kinderen enorm aan het bang maken was, wat ik ook onnodig vind. Ze zei toen ze mij zag: kom, we moeten aan deze kant lopen, anders word je ziek. Waarop het kind keihard begon te schreeuwen: HOUD AFSTAND! ookeeeeee dan. Dat kan ook normaler. En Tiger King… misschien moet ik mij er toch maar eens aan wagen, de memes zijn voorlopig al geweldig in ieder geval.

  Reageren
  • Annet

   Oh zoo herkenbaar. Wij laten onze honden uit in het bos naast ons huis en sommige mensen en hun kinderen doen totaal hysterisch. Ze raken zelfs helemaal in paniek als 1 van onze honden dichterbij komt. Die kinderen houden hier lekker een complex aan over🙄

  • Emmy Bovenhorst

   Hahaha vrij intens inderdaad. Maar sommige mensen hebben heel veel angst, is natuurlijk ook heftig als je dat niet ‘uit’ kan zetten

  • Mirjam

   Ik vind dit een hele normale reactie, je moet je kinderen duidelijk maken dat ze niet overal kunnen rennen en lopen waar ze willen ivm andere mensen hun gezondheid. Als dat op deze manier duidelijk gemaakt wordt prima. Ik vind het juist vervelend als ik buiten loop en mensen nog steeds niet aan de kant gaan (of vooruit kijken) waardoor ik gedwongen word om midden op de straat of berm moeten gaan lopen.

 8. Lenneke

  Wáár koop ik dit sokken? Kan ik eindelijk m’n hond terugbetalen voor al die keren dat ‘ie zijn poot in mijn gezicht duwt.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Haha weet ik niet sorry! Ik heb ze gekregen een tijd geleden, ik denk dat als je zoekt op google je vast ergens iets vindt!

 9. rachel

  ik ben een risico en ging elke ochtend alleen snel naar de winkel, nu niet want ben afgelopen maandag goed ziek geworden en kan je vertellen dat het geen pretje is 🙁 maar goed laten we maar hopen dat deze bullshit maar snel over is want ik was het al zat maar nu nog meer

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   He wat vervelend!! Hopelijk knap je snel weer op xx

 10. Hilde

  oh Tiger King heb ik echt gebingwatched (typ ik vast verkeerd) Ik was echt in shock af en toe en moest 1 keer er van huilen! :O (toen die baby tijgertjes weg werden gehaald) Vreselijk, wat een vreemd volk!

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Jaaa daar heb ik ook een traantje om gelaten! Zo bizar dat dit serieus legaal is. Of nou ja, deels dan.

 11. Elsemiek

  “Die docu is trouwens echt het meest bizarre dat ik heb gezien sinds Trump’s kapsel.” HAHA, *gaat stuk*

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Hihi, mag ook wel een keer in deze tijd haha!

 12. Ingrid

  Ik heb echt 0,0 motivatie om thuis te gaan sporten. Echt helemaal niet.
  Ik zit wel te denken om te beginnen met hardlopen, want mijn conditie is ook echt enorm achteruit gegaan en ik begin het sporten (weliswaar in de sportschool) nu toch stiekem best te missen 🙁
  Die docu op netflix heb ik nu al een paar keer voorbij zien komen, maar heel eerlijk lijkt het me niks voor mij! En als ik je reactie lees is het gewoon te bizar voor woorden….

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Miss als je met je partner een afspraak maakt om bijvoorbeeld twee keer per week IETS te doen? Als je wil beginnen met hardlopen vond ik hardlopen met evy een leuke app en goeie motivatie! Daarbij krijg je ook vooral het gevoel dat je het kunt ipv niet kunt, goodluck!!

  • Sharon

   Ik heb Just Dance aangeschaft op de PlayStation 4 (die mijn man al had). Ik kan je vertellen dat het mega leuk en gezellig, mijn man waagt soms ook een dansje mee (de strijd wie de hoogste score haalt!) en voor je het weet loopt het zweet van je rug en ben je een uur verder.

   Niet iedereen heeft een man met een PlayStation (of uberhaupt een man…) maar het is wel een aanrader!