Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van maart

Hoe anders is de tweede helft van maart verlopen dan de eerste helft. Ineens zaten we met z’n allen thuis, werd alles afgezegd en was er geen wc-papier meer in de winkel. Super weird allemaal!

Leestijd

Nou daar zaten we dan, te luisteren naar hoe Nederland gedeeltelijk op slot ging de komende periode. Hoewel ik het had verwacht, hoewel ik het er 100% mee eens ben en hoewel ik het compleet begrijp, schrok ik toch. Gek hè? Het voelde ineens heel intens, terwijl ik daarvoor nog een klein beetje kon doen alsof het niet voor ons ineens dichtbij kwam. Mijn hart gaat echt uit naar de ouderen en andere mensen in de risicogroep die in angst en/of alleen zitten. Ik merk ook dat mensen die niet in de risico groep vallen angstig kunnen zijn omdat het zo’n uitzonderlijke situatie is. Logisch! Ik heb heel erg veel vertrouwen in de overheid en ik ben ontzettend dankbaar dat ik in Nederland geboren ben en woon, maar toch ben ik ook uiteraard bezorgd. Hoe gaat het met ondernemers, hoe gaat het met mijn baan, wat betekent dit op de lange termijn, kan ik nog mijn moeder zien deze zomer (woont in Frankrijk), hoe voel ik me, mag ik nog naar de supermarkt, wat doet het met de economie, wat gaat er gebeuren met de huizenmarkt, wat gaan wij daadwerkelijk merken? Allemaal vragen waar we nu nog geen antwoord op hebben, we moeten gewoon afwachten, doen wat we zelf kunnen doen voor de wereld en positief blijven over de toekomst. Dat is mijn tactiek.

Nog een televisie shot, want door al het sociale wat afgezegd is zit ook ik meer voor de televisie. Ik ben opnieuw begonnen met alle seizoenen van Gossip Girl, dat kijkt zo lekker weg en voelt niet zo zwaar. Na Gossip Girl ga ik denk ik Suits of Pretty Little Liars opnieuw bekijken. Ik heb gelukkig ook nog wel wat werk te doen, dus ik zit niet helemaal stil.

Af en toe maak ik wandelingetjes, gewoon in de wijk maar ook in het bos als het rustig is. Ik probeer dan wel te zorgen dat ik niemand anders verplicht om langs mij heen te lopen, omdat ik ook merk dat er wel wat ouderen lopen. Die willen ook een frisse neus halen natuurlijk. Ik kwam ook een hele grote groep kinderen tegen en toen ben ik zelf gewoon omgedraaid.

En ondertussen maken we thuis er ook maar een fiësta van. Ik had nog oude rietjes in de kelder (ik zou nu niet meer plastic rietjes kopen) en ik heb er mijn smoothie maar even wat vrolijker mee gemaakt.

Ik had ook nog een bakmix uit het Home Made pakket, met leuke gekleurde cupcakes. Ik heb er zelf nog wat kokosrasp en stukjes witte chocolade met kokos door geroerd. Na afloop heb ik wat roze ruby chocolade gesmolten en dat als icing gebruikt. Was heel smakelijk! Ik denk dat kindjes het heel leuk vinden om zulke gekleurde cupcakes te maken. En ik ben natuurlijk ook nog een groot kind dus ja …

Ik ben deze tijd wel extra blij met het sportschooltje dat wij hebben gemaakt in onze schuur. De sportscholen zijn natuurlijk dicht, en hoewel heel veel sportscholen extra opties aanbieden voor bijvoorbeeld online lessen, is het toch behelpen. Wij kunnen eigenlijk alle trainingen gewoon compleet doen dus er is geen excuus om niks te doen! Ik zit er overigens een beetje raar bij op de foto, geen idee wat ik aan het doen was. Het was vast ergens goed voor ;). Nu het wat mooier weer wordt gaan we ook vaker echt naar buiten in de tuin, lekker in het zonnetje trainen.

Heb jij moeite met thuis trainen? Er staan echt heel veel thuistrainingen op Youtube die je eventueel zou kunnen volgen. Het helpt ook als je elastieken thuis hebt (bestel ze online) en kleine gewichtjes kun je vaak wel creëren met flesjes water bijvoorbeeld. Mij helpt het wel om de trainingen gewoon in te plannen, of met Luuk bijvoorbeeld een afspraak te maken wanneer we gaan sporten. Dan heb je echt een stok achter de deur.

Ondertussen kregen we ook vanuit verschillende hoeken kaartjes voor onze verloving. Zo cute! Door deze hele situatie ben ik er totaal nog niet mee bezig om iets te plannen, maar het is wel leuk om er af en toe over na te denken wat we dan zouden willen bijvoorbeeld.

Wat een charmante foto hè? Half afgekloven cracker met kaas, sorry haha. Ik ben de laatste tijd echt helemaal into volkoren crackers met jong belegen kaas. Zo lekker! Omdat ik vaak op pad ben eet ik nooit zoveel crackers omdat een boterham dan gewoon handiger is. Maar nu thuis, de crackers zijn niet veilig! Heb jij ook een soort Corona snack waar je je nu helemaal aan overgeeft?

Ik wandelde ook even rond een plas in de buurt, zon en water geven mijn gemoedstoestand altijd een gigantische boost. Hier moet je betalen om je auto te parkeren, dus daardoor was het ook heel rustig qua mensen. Misschien ook een tip als jij een rustige wandelplek zoekt.

Oh even een budget tip! Action zit bij ons naast Albert Heijn en ik had wat kaarsen nodig. Ik zag daar dit leuke servies! Ik heb al teveel, maar vond het wel echt een leuke tip als je nog nieuw servies zoekt.

Bij H&M Home bestelde ik dit leuke kussentje, lekker vrolijk! Ik vond het leuk dat de kleuren van de bank en de muur beide terug kwamen en qua stijl past het heel goed. Shoppen jullie nu ook veel online? Ik probeer me in te houden maar die webshops trekken toch steeds weer mijn oog …

Zoals je merkt maken we nu allemaal wat minder interessante situaties mee dan normaal, maar deze spannende sokken wil ik je toch niet onthouden haha. Ik kijk op Netflix nu ook Tiger King, en bij toeval had ik deze sokken erbij aangetrokken haha. Ik ging er helemaal in op zoals je ziet. Die docu is trouwens echt het meest bizarre dat ik heb gezien sinds Trump’s kapsel. Ik zit elke keer met afschuw en shock te kijken, ik wist echt niet dat dit gewoon mocht in Amerika en ik had me ook niet kunnen voorstellen dat er een soort community bestond van zulke bijzondere (ik druk me netjes uit) mensen. Gaat dat zien haha!

Succes met de rest van de quarantaine lieve mensen, blijf nadenken, blijf veilig en blijf positief.

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)