Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van maart

Mislukte baksels, nieuwe beautyvondsten en gezelligheid. Ik neem je mee langs de afgelopen twee weken, ik hoop dat je weer mee kijkt 🙂

Leestijd

Gestemd natuurlijk! Op een vrouw en inclusief.

Je zou denken dat het vrij simpel moest zijn om meringues te maken maar ik wist het met drie batches te verpesten. Toen ben ik er maar mee gestopt haha. En ze zagen er vooraf nog wel zo leuk uit!

Ik kreeg deze M.A.C. mascara opgestuurd. M.A.C. Stack mascara. Een mascara die je kunt opbouwen in laagjes. Ik ben niet snel tevreden over mascara’s maar deze is echt heel erg goed. Dat ligt aan drie dingen.
Ten eerste het borsteltje natuurlijk, die zorgt voor gesepareerde wimpers ook als je dicht op elkaar gepakte wimpers hebt zoals ik.
Ten tweede de formule, die je kan opbouwen waardoor een tweede en/of derde laag echt verschil maakt zoals je ziet in de foto’s. Deze lopen op van geen laag naar 1 laag, twee en tot slot drie. Ik zou het op twee houden.
En ten derde zit dat hem in de pigmentatie en de hoeveelheid product wat je op je wimpers krijgt. Je maakt ze echt heel lekker zwart en je wimpers krijgen allemaal een goede all round coating. Hierdoor krijg je volume én lengte. Je vindt hem hier! 

Het was echt tijd voor een ijskoffie! Ik ben echt wel zo’n koukleum die niet snel hele koude dingen eet of drinkt als het ook koud buiten is en ik drink ook heerlijk een bakkie loeihete thee op een snikheet terras maar dit jaar had ik ook gewoon zin aan zo’n ijskoffie met vooral … een rietje. Ja, vraag het me niet maar ik vind alles gewoon lekkerder drinken door rietjes. Wel natuurlijk herbruikbare.

Ik maak deze ijskoffie trouwens door koffie met ijs in de blender te doen, havermelk erbij en dan een beetje grof zodat je nog stukjes ijs hebt.

En over koffie gesproken; ik ben er dol op, ik werk natuurlijk in de koffiebranche, maar kan er totaal niet tegen. Ik wisselde een beetje de cafeïne bevattende drankjes zoals thee (ja, ook in groene thee zit cafeïne) en normale koffie af met kruidenthee en decaf. Maar, het gaat me dan ook steeds meer tegenstaan dat decaf vaak op een chemische manier gecreëerd wordt. Dus nu heb ik deze espresso gevonden die op de Swiss Water Method de cafeïne uit de bonen filtert. Met water is dat gewoon! Deze op de foto vind ik erg lekker van smaak en zo lekker dat ik eigenlijk geen gewone koffie thuis meer hoef te pakken waardoor ik wel weer meer ruimte heb om ook andere theetjes te drinken dan alleen kruidenthee.

Geen foto overzicht zonder wat lekkers te kanen natuurlijk. Deze van Hema zijn zó lekker!

Dit is ook hemels. Man, dit wordt mijn dood haha! Het is een brownie waarbij ik de laagjes probeerde te laten zien maar ik snap dat het niet helemaal duidelijk wordt zo. Ik gebruikte een gewone brownie mix en die gebruikte ik om laagjes te maken. Laagje brownie, laag kinderchocolade, laag brownie, laag rolo’s, laag brownie. ZO. Ontzettend. Lekker. Vooral die rolo’s maakten het echt heel goed. Je kan ook Kitkats nemen ofzo natuurlijk. Wat jij maar wil haha.

Ik was twee dagen achter elkaar bij Costes. De ene dag was ik alleen in de stad (om die choco pretzels te kopen haha) en toen liep ik even bij Costes binnen en vond deze zonnebril. Hij lijkt een beetje op een Miu Miu model dat ik spotte bij Caro Daur en ik nam hem mee! Hij bevalt heel erg goed voor een goedkope zonnebril. De dag erna meette ik Jen voor koffie en wilde zij ook even Costes in (Hengelo heeft ook niet veel opties haha). We matchten weer lekker qua kleurcombo’s.

Ik maakte ook weer overdadig gebruik van de horeca as always. Ik at onder andere heerlijk bij de Foodclub met goddelijke sushi. Ook was ik bij Bistro Kees met Neelke en Hiske en zag ik Diana met babygurl Liya bij Frank & Charlie.

Ik maak ook nog wel eens wat zelf en in tegenstelling tot de meringue’s was dit wel een succes. Ik gebruikte Cynthia’s recept voor een gezonde bananabread en voegde daar zelf nog extra’tjes aan toe. Ik deed er chiazaad, lijnzaad, blauwe bessen en walnoten door. Erboven op strooide ik zonnebloem- en pompoenpitjes. Alles in dit ding is dus gewoon goed voor je en dat met die gedachte eet het heel lekker weg haha. Ik vind het het lekkerste met een laagje pindakaas, dat maakt het zoeter en smeuïger.

Bij Mango kocht ik deze leuke oorbellen op de gok want je mag natuurlijk niet passen. Maar, thuis bleek dat ze een beetje gekkig van mijn hoofd afstonden. Helaas kon ik ze ook niet ruilen dus ik ga maar eens kijken of ik er wat aan kan sleutelen. Het lijkt me wel heel erg leuk staan namelijk met een simpele witte top aankomende zomer!

Zo blij met onze woonkamer! Hij is echt wel af nu. Op ten duur misschien een ander vloerkleed maar voor nu vind ik de chaos die hij meeneemt juist wel leuk. In mijn storyhighlight ’thuis’ op insta (@emmystudiomint) vind je de tags voor waar alles vandaan komt.

Beautytip numero dos van dit artikel. Voor mijn wenkbrauwen gebruikte ik altijd Brow Freeze van Anastasia maar ik ben recentelijk over gestapt op een artikel voor de fractie van die prijs … wimperlijm. Ik gebruik gewoon die van Essence. Je moet snel werken want het droog snel op, maar het zit daarna als een huis en het gaat gewoon nergens naar toe. En gezien het lijm is die bedoeld is om langs je wimperrand te gebruiken hoef je niet bang te zijn dat het ergens schadelijk voor zou zijn. Je moet wel olie gebruiken om het eraf te halen, anders moet je te hard boenen en dan verlies je wenkbrauwhaartjes.

En dan beautytip numero tres; ik probeerde deze eyeliners uit en de rechter vind ik heel erg fijn!

En tot slot een foto van deze gezellige bloemen. Ik krijg ze altijd van mijn vader voor pasen, de geur is echt hemels. Wat paaseitjes erbij en het ziet er gelijk paas-achtig uit!

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien lieve mensen 🙂

Ik was begonnen met een traditie voor een soort van doel elke twee weken en de vorige keer zei ik dat ik sushi en een cocktail wilde én vier keer sporten per week.
– Sushi en mocktail is gelukt maar het sporten niet omdat mijn knieën aan het protesteren waren van het hardlopen. Wel gesport hoor, maar geen vier keer per week. Eerder twee. Man man man. Nog geen 34 en gewoon elke week een nieuw pijntje haha. Herkenbaar? Vandaag een extra yogalesje dus maar op het program!

Nieuwe doelen: Een onbekende kringloop bezoeken! Die moet lukken.
Semi doel is ook om met Luuk een mini workation in Amsterdam te doen maar het ligt er een beetje aan of hij genoeg afspraken in die regio kan plannen. We will see 🙂

Toeds!

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)