Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – tweede helft van juni

Ik was lekker een weekendje op het strand en in Amsterdam met een vriendin, werd tante (alhoewel geen foto) en ik at mijn buikje rond met gezonde dingen. Ik deel mijn twee weken weer met je!

Leestijd

Deze autoparfum is zó lekker! Hij ruikt naar zeep, en zit in een prachtige herbruikbare metalen verpakking. Deze duw je in de ventilatie van je auto. Je stopt er elke keer een nieuwe houten navulling in, en kan dus ook elke keer een andere geur kiezen. Ik kocht deze bij tuincentrum Borghuis, maar het is vast ook op andere plekken te koop. Ik koop er vast 80, joe!

Ik vind buiten eten met een kneuterig tafelkleedje super leuk, maar wij hebben ongelofelijk veel vliegen rondom het huis (kunnen mijn geur niet aan denk ik haha) en die duiken er gelijk op af. Bij Action heb ik een aantal van deze koepeltjes gehaald waardoor ze er lekker niet meer bij kunnen. Ben ik ook niet de hele tijd aan het wuiven als Beatrix over dat eten, kreeg er bijna spierpijn van.

Ik ben ontzettend blij dat Camping Mesles (van mijn moeder in Frankrijk) weer een hele hoop boekingen heeft dit seizoen en ze hebben er nu ook een leuke eigen wijn aan toegevoegd. Zo cute!
Ik ben zelf de wijn behoorlijk aan het minderen. Niet dat het veel was, een paar glazen per week. Nu ben ik eigenlijk nog maar op 1 glas per week, ik reageer er namelijk behoorlijk heftig op altijd.

Over gezonde dingen gesproken, ik ben de laatste tijd compleet verslaafd aan gemakkelijke ontbijtreceptjes. Deze is van Chicks Love Food, klik hier voor het recept. Ik heb iets gewijzigd, ik heb ook blauwe bessen meegemalen in de keukenmachine al, naast de volledige blauwe bessen die ik er daarna in heb gedrukt. Ik vind het gewoon onwijs gemakkelijk dat je niet hoeft na te denken en niets hoeft te smeren.

Hoewel ik op deze avocadotoast een beetje heb overdreven met de hoeveelheid, ben ik ook wat meer zaden en pitten gaan eten. De enige pitten die at waren pijnboompitten, omdat ik altijd best wel focuste op nootjes. Ik vergat pitten en zaden gewoon een beetje, stom! Ik eet mega veel avocadotoasts en hierop zijn pompoen- en zonnebloempitjes echt heel erg lekker, dus dat pak ik op deze manier dan weer even mee! Daar zitten ook allemaal weer goede dingen in, vraag me niet wat haha, maar gezond is het. Ik probeer meer van de suikers af te blijven, om te kijken of dit wat meer helpt bij mijn buik zonder over te moeten op zwaardere medicatie (ik heb MCAS). Is het daar niet goed voor, helpt het misschien wel bij die Corona-rol die er eerst niet zat.

Luuk tapet mijn voet nu regelmatig in. Ik heb een Hallux valgus, een teen die de verkeerde kant op trekt en daardoor een bult maakt aan de zijkant. Ik noem het ook wel mijn Tjernobylvoet. Het doet vaak pijn, maar met deze tape trekken de spieren iets recht waardoor het veel fijner voelt! Wel een hoop werk, want het moet wel om de dag opnieuw. Ook is het wat minder mooi met slippertjes en leuke muiltjes.

Een paar tijdschriften in de tuin lezen vind ik echt heerlijk. Ik krijg vaak tijdschriften van een vriendin maar echt heel vaak kom ik er niet aan toe zoals je ziet. Ik heb zelf een abonnement op Linda Meiden en de Linda krijg ik ook van een andere vriendin weer. Dit zijn toch wel mijn twee lievelingsbladen en dan blijft de rest liggen. Kan dat ook nog op de to-do lijst haha! Nee hoor, ik ga er gewoon lekker langzaam doorheen deze zomer!

Ik was even in Delden, een toeristisch dorpje dichtbij Hengelo. De hoofdstraat is zo cute! Bovendien zit daar Nelleke Plegt, die mijn ring heeft gemaakt. Absolute liefde voor die ring.

Bloomon stuur de deze keer weer een hele mooie met allerlei vrolijke zomerkleuren. Ik vind het zo fijn om nu altijd bloemen te hebben staan, en dan ook nog echt de prachtigste bossen. Met code emmybovenh krijg jij een gratis vaas, en ik een gratis bos, dat willen we allebei ;).

Ik heb ook een artikel geschreven over huisstyling met tips, en ook foto’s van mijn eigen huis. Mijn vernieuwde slaapkamer had ik nog niet laten zien bijvoorbeeld dus nu laat ik je iets meer zien weer!

Dit is heel bizar. Ik noemde in dat artikel mijn stijl in huis ‘Miami uit de jaren 70’. Ik typte het en besloot eens te googlen. Misschien kwam het namelijk totaal niet overeen met de stijl die ik voor ogen had, dus ik wilde het controleren. Kom ik een foto tegen wat echt exact op mijn woonkamer lijkt qua kleuren en vormen, heel apart! Ik heb de afbeelding nooit eerder gezien dus ik heb het zeker niet als inspiratie gebruikt, maar ik zat dus wel goed met die uitspraak; Miami uit de jaren 70.

Ik was een weekend met vriendin Veertje op stap. We aten heerlijk vega bij het Westergas Terras in Amsterdam en dronken daarna een drankje bij Bar Kantoor. Deze jurk is van H&M en is denk ik nog wel te koop.

Daarvoor waren we lekker op het strand geweest! Ik ben echt gek op het Nederlandse strand, zo gezellig met al die strandtentjes! Er was wel een lieveheersbeestjes-plaag. Heel apart, ze vlogen je constant aan. Echt heel fijn was het niet, maar ik heb liever lieveheersbeestjes dan wespen. Ik hoorde ook dat andere mensen hadden gezegd dat ze zouden bijten, maar dat is echt onzin, dat gebeurde niet. In Hengelo noemen we lieveheersbeestjes trouwens zonnekoekjes. Klinkt zo schattig!

De dag erna hebben we lekker wat gewinkeld, er was ook sale! De groene blokjes die je ziet, dat vormt samen één outfit, heel erg leuk al zeg ik het zelf. Ik zal de outfit posten in mijn stories op Instagram, @emmystudiomint. Daar zet ik de outfits altijd vast onder een highlight en die zijn per seizoen verdeeld.
Ook maakte ik een foto van dit flesje tonic. De laatste tijd zie je steeds meer tonic met een smaakje, ik ben er gek op! Ik houd niet zo van hele zoete drankjes en dit soort bijzondere smaakjes juist wel. Ik heb nu zelf bij Albert Heijn ook een variant met vlierbloesem (elderflower) gekocht. Ik denk dat het leuk is om dat te serveren met een blaadje/takje munt en wat ijs. Heb je gelijk een soort mocktail!

Verder werden we ook nog oom en tante van kleine Pelle, daar heb ik geen foto’s van en dat wilde ik ook niet doen en/of vragen zo snel al. We zijn helemaal verliefd op hem, misschien zie je hem in de toekomst wel voorbij komen 🙂

Fijne maand juli lieverds! <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)