Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van juni

Als ik de foto’s zo terug zie dan zijn echt echt twee lekkere zomerweken geweest. Met veel dingen voor het nieuwe huis, en veel etentjes en borrels!

Leestijd

Er werd een hoop geproost. Ik ging ook deze twee weken weer veel uiteten om van alles en nog wat in te halen. Je spreekt met iedereen af; ‘als het straks weer open is gaan we daar en daar naar toe’. En vervolgens houdt iedereen je er aan en zit je twee keer in de week in een restaurant. Ik klaag absoluut niet, maar mijn bankrekening wel haha.

Ik moet ook zeggen dat ik het wel heel bijzonder vind om de straten en kroegen weer vol te zien. Ik ben zelf nog niet bij een kroeg naar binnen geweest, maar wel door de straten gelopen. Leuk om alle jongeren weer zo blij te zien!

Proosten kan ook met een gezond sappie. Luuk en ik gingen ontbijten bij Bagels en Beans op een zondag. Ontbijten buiten de deur deden we eigenlijk altijd toen Luuk nog in Amsterdam woonde, maar hier in Twente hebben we niet zo’n ‘ontbijt buiten de deur cultuur’. Jammer, maar gelukkig zijn er altijd zaakjes waar je terecht kan als je het op wil zoeken natuurlijk.

Ik lag een dag ziek op bed en heb de hele dag besteed aan Grace&Frankie. Ik had al wel eerder gehoord dat het leuk was maar tot nu toe was ik er nog nooit aan begonnen. Inmiddels ben ik in seizoen drie alweer geloof ik!

Ik duik altijd in series en voel dan ook een zwart gat als ze voorbij zijn. Dat heb ik nu heel erg met The Bold Type en met Younger. Beide heb ik zó van genoten dat ik echt niet wil dat het voorbij is. Dan wil ik bijna gelijk opnieuw beginnen met de gehele serie maar het is leuker om dat over een jaartje te doen. We zijn nu bijvoorbeeld wel Orphan black aan het terug kijken, die had Luuk nog niet gezien.

Ik heb mijn eindexamen gehaald bij de therapeut haha. Geen examen uiteraard, maar ik hoefde niet meer terug te komen. Ik volgde een EMDR therapie, daar kan ik apart nog wel een artikel over schrijven.

Een sneak peak in onze nieuwe tuin! We konden de sleutel ophalen bij de buren en allerlei vakmensen laten kijken voor al het werk wat er te doen is. De tegelzetter, stukadoor, installateur en iemand voor een keukenrenovatie. We hadden het huis zelf natuurlijk nog maar 10 minuten gezien en daardoor hadden we niet echt meer een goed beeld van de keuken. We dachten dat we het wellicht konden renoveren maar hij was toch echt te oud en gammel hiervoor.

Dit waren voorbeelden van werkbladen die hij mee had genomen. Het is wel erg jammer want nu moeten we een gehele nieuwe keuken kopen. Dat is an sich natuurlijk een leuk proces, maar we zitten vooral met de tijd. Nu dit niet blijkt te kunnen komt het er wel op neer dat we een tijdje met deze keuken moeten gaan doen tot de nieuwe er is, en deze is wel echt heel erg af. Dat wordt een soort van kamperen haha. Maar oke, I got this, first world problems.

Met Jen ging ik ‘even wat winkels in’. Dat gaat natuurlijk nooit goed. We pastten dezelfde broek bij Guts & Gusto maar kochten hem beide niet. Ik kocht wel een watermeloenkleurige jurk bij Zara!

Bij het gemeentehuis staan wat fonteintjes en daar had iemand denk ik zeep ingegooid. Enorme vlokken schuim over het hele plein haha, ik vond het wel wat hebben.

Even naar Gronau om te knuffelen met de jongste van vier van bestie Diana. Vier kids, meine gutte wat een werk! En chaos haha! Liya vind het allemaal wel prima met haar ijsco pak.

Als je koffie gaat drinken bij Anouk kun je rekenen op een schattig vintage tafelkleed en lekkere koeken. Niet zomaar een koekje, nee écht lekkere.

Bij Ikea kijken naar de keukenopties, ik vind die bovenkastjes wel heel erg cool. Het geheel is me echter te donker. De zeegroene kleur van Ikea vind ik wel heel erg leuk!

Ook een leuke nieuwe stoel in het assortiment van Ikea. Deze wil ik wel, maar dan moet ik de oude eerst verkopen. Ik kijk het nog even aan voordat ik alles weer omgooi haha. Eetkamerstoelen ben ik vaak het snelst zat op de één of andere manier.

Deze kwam ik weer tegen bij Xenos en heb ik nog op zolder liggen. In dit huis heb ik hem nooit op kunnen hangen met alle broze plafonds maar in het nieuwe huis wil ik hem in de slaapkamer hebben. Luuk is het er nog niet helemaal mee eens maar daar werken we wel naar toe hahaha.

Een rondje Bauhaus levert ook weer wat op. We vinden gelukkig een douchewandje dat afgewerkt is met messing in plaats van met zwart of rvs. Ze hebben ook gouden kranen maar die halen we waarschijnlijk ergens anders. De vensterbanken zien er wel heel erg mooi uit dus ik maak een foto om dit te onthouden haha. Voor het eerst in mijn leven verdiep ik me ook in de wereld van inbouw reservoirs voor toiletten. Ik wist van te voren dat ik dit soort processen niet leuk zou vinden en dat klopt ook helemaal. Natuurlijk is het leuk om nieuwe dingen uit te kiezen, maar de gigantische puzzel die het oplevert daar beleef ik geen lol aan zeg ik je eerlijk.

Dan wat tegelkeuzes die we hebben gemaakt! We hebben een perfecte vloertegel gevonden voor de gang en de keuken, want ik vond een pastelkleurige terrazzo. Kun je het geloven?! Terrazzo heeft een hele nieuwe opleving qua trend, en je ziet op veel plekken keramische tegels met een opdruk. Dat wilde ik niet, ik wilde echt steen en ik wilde een mooie kleurcombinatie. Nou, dat is gelukt! De roze tegels komen in de wc, daar ligt de terrazzo dan ook op de grond. De laatste foto, dat zijn de tegels voor de badkamer. Zandkleurig en turquoise!

Toen vriendin Veer aanbood om te komen helpen klussen binnenkort stuurde ik haar deze foto met ‘nee bedankt you’re off the hook’ haha. Dit was namelijk haar werk in dit huidige huis. Ik heb het hier allemaal nooit zo’n issue gevonden maar in ons nieuwe huis wil ik al het schilderwerk wel echt netjes en strak. Was zij ook weer blij mee haha.

Ik ben ceremoniemeester van het huwelijk van vriendin Jen, maar omdat deze naar volgend jaar is verplaatst heb ik hen verrast op de dag dat het eigenlijk zou plaatsvinden. Samen met de andere ceremoniemeester organiseerden we een picknick voor de gezinnen en de mensen het meest nauw verbonden met het huwelijk zoals de getuigen en wij als ceremoniemeesters. Alle daggasten vroegen wij om een bijdrage waardoor we ze daarna naar Sanadome in Nijmegen konden sturen voor twee dagen heerlijk all-in genieten.

Tot slot nog even twee foto’s die ik op Instagram zette. Bij de eerste gebruikte ik een filter, en de tweede niet. Dit om te laten zien dat een filter nog zo subtiel kan zijn maar dat er absoluut wel een vertekent beeld van komt. Natuurlijk gebruik ik ook wel eens een filter voor de leuk, maar het is zo verleidelijk om je echte hoofd maar gewoon nooit meer te gebruiken. Bizar vind ik dat, want je gaat vervolgens voor de spiegel staan en jezelf meten met het nepfilter. En dat win je niet.

Ik vind het belangrijk om dit te blijven laten zien, en mijn echte hoofd te tonen!

Ik hoop dat je het inkijkje weer leuk vond, in de tussentijd kun je altijd kijken op @emmystudiomint. <3!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)