Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – tweede helft van juli

Ik ging op pad voor CoffeeStar en combineerde dat met een winkelcentrum, sprak af met Cynthia, kreeg van een vriendin een mega leuke cadeautas vol goodies en ik genoot van de veelzijdigheid van deze twee weken! Kijk je mee?

Leestijd

Ik had een lunchdate/werkoverleg met Cynthia in Zwolle en we spraken dit keer af bij de Gillende Keukenmeiden. We konden lekker buiten zitten en namen UITERAAAARD ook een toetje om te delen. Ik nam ook een cadeautje voor Kees mee waar ik achteraf deze schattige foto van kreeg.

En ik vond het zo grappig, die foto van Kees, want deze foto die ik nam van Liya gaf me gewoon dezelfde blik haha. Ook zo cute! Daar smelt je toch helemaal bij weg.

Ik ben nog steeds druk bezig met het plakken van nagels en deze leuke zebraprint zag ik bij Action. Wel stom dat je aan de buitenkant van het pakketje niet kon zien dat er ook witte nagels in zaten en niet alleen zebraprint. Ik moest dan ook net één nagel wit doen omdat ik anders niet uit kwam qua maten … kan ik niet tegen haha.

Heerlijk borrelen bij mams in hun boshuisje.

In de botanische tuinen van de TU Delft hebben wij nu ook een filiaal van CoffeeStar. Best wel houtje-touwtje maar des te leuk want wát een toffe plek is dit toch!

En wat ook heel erg leuk was; ik overhoorde een vrouw een bestelling plaatsen en daarbij hoorde ik een Twents accent. Ik sprak haar aan en vroeg of ze ook uit Twente kwam en dat kwam ze, uit Hengelo zelfs. Daar kwam ze ook altijd bij CoffeeStar (en ze miste het) en nu paste ze op het huis van haar dochter die haar erop had gewezen dat ze in de botanische tuin toch écht de lekkerste koffie kon drinken. Ge-wel-dig om te horen natuurlijk!

Over botanische tuinen gesproken… haha. Wij zijn druk bezig met onze tuin. Hier haalt Luuk de verrotte pergola weg. Het overwoekerde snel en het is eigenlijk niet bij te houden voor ons. Als je met pensioen bent oké maar nu…, nee. Don’t worry we houden het nog steeds erg groen en zéker insectproof. We voegen juist meer groen toe eigenlijk, want we creeren een groot stuk gras en halen een gedeelte terras weg. De flow van de tuin gaat iets anders lopen. Ook bouwen we een grote veranda aan het huis vast, met lichtstraat. Ik kijk er enorm naar uit, maar het zal wel volgend zomer worden dat we daar echt van kunnen genieten.

En voor degene die het opviel; Luuk heeft inderdaad klompen aan haha. Vindt hij fijn in de tuin. Ik kan er niet op lopen maar hey, ieder z’n ding.

Terug naar die eerste botanische tuin, die betreffende dag was het zinderend heet én ik wilde altijd nog graag een keer het winkelcentrum in Leidschendam zien. Nu ik in de buurt was leek het me een mooie (airc)oppertunity (hehe) om daar eens lekker de middag met niemand minder dan me, myself and I door te brengen. Ik heb er uren geslenterd, lekker sashimi gegeten en later nog een tofu bao bun. Heerlijke middag gehad! Ik heb daar ook nog foto’s gemaakt voor een soort van ‘shop with me’ achtig artikel.

Wederom zit ik op het twijfelpunt om mijn eigen haarkleur helemaal terug te laten uitgroeien en wel om twee redenen.

1- Mijn haar zal gezonder blijven en ook nog gezonder worden gezien highlights je haar echt ontzettend uitdrogen en kapot maken. Ook al doet de kapper het geweldig en op een zo mild mogelijke manier. Het lijkt me wel fijn om niet zo in de weer te zijn met olietjes om de boel mooi glad en pluisvrij te krijgen. Ik heb het nu zó lang, het voelt alsof het óf korter moet straks óf ik moet het niet meer kleuren.

2- Met zoveel haar als ik heb is het gewoon best wel duur. En ik zeg niet TE duur, want dat is het niet. Ik zit daar een hele dag en als je het naar een uurprijs terugrekent is het helemaal niet veel geld. Maar, in totaliteit is het wel veel geld. Zo’n €600 tot €800 euro per jaar. Ik denk dat veel vrouwen dit bedrag wel kwijt zijn maar, je kan het ook besparen natuurlijk. Gedeeltelijk dan, want knippen zul je alsnog moeten.

En dan is er de hamvraag; wat vind ik nou eigenlijk mooier? En om eerlijk te zijn vind ik het het mooist als mijn haar én lang én gezond én blond is hahaha. Maar goed, can’t have it all right?
Ik heb met mezelf afgesproken dat ik het tot oktober aan kijk en dan weer een beslissing maak.

In Enschede heb je vlak voor de zomervakanties altijd een aantal weken achter elkaar hele leuke feestjes op de Oude Markt. Dit was Vroegzat en dat was heel leuk, tot dat het begon te regenen. We hebben het nog wel eventjes volgehouden maar op een gegeven moment krijg ik de lol dan ook niet meer uit de botten.

Op een zaterdagavond, na een verjaardag die aan het einde van de middag al begon, streken Luuk en ik nog even neer in het avondzonnetje bij Carelshaven in Delden. Ze hebben daar wat zitjes in het gras gezet en je zit daar zo heerlijk rustig met een rosétje.

Echt waar, als je over de dertig bent dan komt de één na de andere kwaal haha. Het schoot me bij het squatten steeds in mijn spieren op mijn bovenbenen. Ik moet nu erg lang opwarmen om dat te voorkomen, dus dan maar even extra een fietsworkoutje erbij in gooien voor wat extra cardio.

Ik ging de Kruidvat in voor één ding maar ik zag een aantal aanbiedingen die ik niet wilde laten lopen. Tasjes kopen doen we natuurlijk niet meer want ik had gewoon een tas in de auto dus ik maakte even creatief een oplossing.

Voor het eerst werkte ik vanuit het Dauwe Egberts café in Enschede en daar werkte ik onder andere een artikel over verschillende HEMA foundations uit.

Ik kan me erg goed concentreren dus ik kan prima in drukke ruimtes gefocussed werken. Maar, er ging iemand tegenover mij zitten en zij smakte ZO HARD dat ik het gewoon door mijn oortjes heen hoorde. Echt gewoon volledig met de mond open en met ultiem harde geluiden. Daar had ik het wel even moeilijk mee kan ik je vertellen haha. Het was een internationale studente en ik vermoed dat zij uit een land en cultuur kwam waar smakken normaal is. Daarom kon ik ook niet te veel death stares geven haha.

En ook merk ik wel dat ik dan meer moe ben aan het einde van zo’n werkdag op een drukke plek omdat mijn hersenen wel al die prikkels hebben moeten verwerken/afwenden. Toch fijn, even zo’n verandering van werkomgeving af en toe.

Van Bloomon kreeg ik een biologische bos opgestuurd omdat ze zagen dat ik vaker enthousiast vertel over de reguliere bossen.
Ze zijn de allereerste online bloemist die het biologische keurmerk op deze specifieke bossen mag zetten dus dat is bijzonder. Het zijn ook echt hele mooie veld- en korenbloemen dus ik ben er weer erg blij mee! Ik kreeg die cube vaas er ook bij, en dat maakt het ook even net wat speelser nog dan een ronde. Leuk!

Met code emmybovenh krijg je altijd nog een gratis vaas bij je eerste bestelling van Bloomon.

 

Nouuuuu. Dit was me het tasje wel! Vriendin Veer heeft weer een vriendin uit Parijs die beautyeditor (of chef?) is bij een Frans magazine. Zij krijgt zo ontzettend veel dat wanneer Veer er naar toe gaat ze ook nog voor haar vriendinnen spulletjes mee kan nemen. En daar profiteer ik dus dubbel en dwars van. Er zitten de meest geweldige producten in van Hermes, Charlotte Tilbury, Benefit, Sisley… meine gutte. Ik ga een apart unboxing achtig artikel hierover maken voor je! Vind ik zelf namelijk ook altijd leuk om te zien en dan kan ik eventueel nog een aparte review maken over bepaalde producten natuurlijk.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om mee te kijken en dat je een geweldige augustus maand hebt!

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)