Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van januari

De horeca mocht weer, ik winkelde natuurlijk weer eens, ik maakte een spectaculaire nail art (nee hoor, dit is click bait :P) maar leuk was hij wel haha. Lees je mee?

Leestijd

Ik vertelde de vorige keer dat ik nog wat posters wilde ophangen en hoewel nog niet alles hangt kan ik dit al wel vast laten zien. Op de eerste foto zie je een grote poster van Sostrene en twee kleinere van Roeqia Fris. Op de tweede foto zie je de poster van Jetske Kox die ik van haar opgestuurd kreeg. Heel leuk om zo elke keer iets meer te zien hangen. Hopelijk laat ik je de volgende keer zien hoe de andere posters in de woonkamer hun plek ook hebben gekregen.

Een oude foto van mij en Liz want ahh.. Lizje is niet meer. Ze is heel oud geworden maar heeft een zwaar leventje gehad bij een broodfokker en ze was nu gewoon op. Gelukkig hebben schoonzus en zwager Hiske en Ronald haar nog paar hele fijne jaren kunnen geven.

Met Cynthia wandelde ik op de Sallandse heuvelrug. Het is daar echt prachtig! Het ligt voor ons beide op 30 minuten rijden, precies tussen ons in dus en dat maakt het afspreken wat meer low key.

Afgezien van mijn droge nagelriemen en die verschrikkelijke klauw-houding waarin ik mijn nagels houd om ze laten zien, ben ik trots op mijn eigen creatie aan nail art. Als ik dat al zo mag noemen. Heel veel mensen dm’den mij dat ze ze deden denken aan spekkies of tompoucen haha.

De man van mijn zus was jarig dus we gingen daar heen voor lekkere take-out en spelletjes. Toen was de horeca nog net gesloten. Als toetje maakte ik iets heel simpels; een bakblik met onderin chocolade repen, daarboven op spekkies en erbij koekjes om te dippen nadat dat geheel in de oven is geweest. Lekker, maar ook weer niet heel bijzonder. Ik denk dat het lekkerder is met een digestive koekje dan lange vingers. Lange vingers leken me praktisch om mee te dippen maar heel veel smaak hebben ze natuurlijk niet …

Ik kreeg een leuk pakket van Douglas opgestuurd met onder andere deze BB cream.
Luuk vroeg mij of dat stond voor big booty cream en ik ging STUK hahaha.

Ik ben wel erg benieuwd hiernaar, ik ben al een tijdje op zoek naar een lekkere glowy bb! Ik gebruik al zo intens lang de foundation van La Roche en hoewel deze goed is vind ik het ook gewoon leuk om nieuwe dingen uit te proberen.

Ik kocht hele leuke theekopjes bij de Kwantum, maar ik drink er ook koffie uit haha. Ik heb ook veel ‘echte’ koffiekopjes maar ik vind koffie uit een glas gewoon heel erg lekker drinken haha!

Ik bestelde ook voor het eerst bij Flink! De boodschappen stonden in een kwartier voor mijn deur en dat was me dan ook een partijtje handig. Ik had namelijk heel erg veel zin in tosti’s met brie maar ik had dan weer helemaaaaaal geen zin om dit te gaan halen.
Zo lui zijn we geworden met z’n allen maar ook wel weer prachtig dat deze behoefte (waar ik niet van wist dat ik hem had tot ik het probeerde) vervuld wordt.

En toen ging de horeca weer open! Heerlijk, echt heerlijk. Ik ging met mijn moeder en zusje een dagje Zwolle in. Daar was ze al jaren niet geweest omdat ze net pas terug is uit Frankrijk. We aten op aanraden van Elsemiek (van @elsematters_com op Insta, wij zijn collega zzp’ers in het team van Structuurjunkie 🙂 ) bij Jantjes lief een heerlijke lunch en toevallig kwam ik haar in de avond nog tegen bij Blue Sakura. Ook dronken we nog koffie bij Anne en Max en we maakten dus dubbel en dwars gebruik van wat gelukkig weer mocht.

Bij Sissyboy kwam ik deze tegen en die moest ik natuurlijk wel even naar Cynthia sturen haha.

Ook rook ik deze voor het eerst in Douglas, súper lekker als je net als ik van Neroli in parfums houdt! Ik heb nog aardig wat geurtjes maar als die op zijn dan is dit mijn volgende slachtoffer.

Omdat wij thuis zo’n fijne gym hebben gemaakt en door Corona was ik al heel erg lang niet in een daadwerkelijke echte sportschool geweest. Ik besloot weer eens te gaan en ik vond het zeker wel fijn, vooral omdat ik mezelf toch altijd wat meer push en natuurlijk ook omdat je meer mogelijkheden hebt qua apparatuur. Heerlijk om weer even aan die kabels te hangen bijvoorbeeld!

Ik moest wel echt behoorlijk weer wennen aan alle blikken die je krijgt in de sportschool. Volgens mij heeft het niks te doen met hoe je eruit ziet maar iedereen kijkt iedereen gewoon aan. Constant haha. Toen ik veel ging had ik daar niet zo veel erg meer in na een tijdje, maar nu voelde ik elke blik gewoon piercen. Ik moet er gewoon weer even aan wennen denk ik en bovendien heb ik niet zo snel gêne maar ik kon me ineens weer heel goed voorstellen waarom sommige mensen de sportschool intimiderend vinden.

Oh dit was ZO LEKKER. In Enschede kun je tegenwoordig ook fatsoenlijk ontbijten bij Frank en Charlie. Ik mis hier die ontbijt cultuur wel, in Amsterdam aten we elk weekend een ontbijtje buiten de deur maar hier is alles pas om 10.00 open. Frank & Charlie dus niet, zij openen al om 08:30 en ik had een geweldige keuze. Pancakes met gegrilde ananas, room, witte chocolade, banaan, siroop, koekkruimels en een soort verse kruiden die ik niet kon thuis brengen maar die er perfect bij passen. Ik droom nu al weer van de volgende keer dat ik dit mag eten.

Kijk. Als je een verspakket koopt dan weet je dat het bedoeld is als gezonde maaltijd. Maar als er mac ’n cheese op staat dan heb je toch ook wel de stiekeme verwachting van een death by cheese ervaring. Er zat echt een walgelijk klein zakje kaas bij, echt op een boterham doe je meer. Zonder overdrijven. Ik heb er dus nog een hele kilo kaas (ik overdrijf dus wel, dat snap je wel hè want anders heb ik nooit iets smeuïgs te vertellen) door heen geraspt om het een soort van kaas idee mee te geven. Maar het mocht niet baten. Ik proefde vooral warme wortel en kreeg een soort hutspot associatie en naja … ik heb maar een boterham gepakt.

Ah… mijn Hengelose collega’s van Coffee-Star zijn niet meer… Nou goed ZIJ zijn er natuurlijk nog wel maar niet als collega’s want het filiaal van Coffee-Star in Hengelo is helaas gestopt. Ik behoud mijn baan als landelijk manager maar voor mij was Hengelo toch ook echt letterlijk wel een thuisbasis waar ik mij tien jaar lang heel erg fijn heb gevoeld.

Ik heb er vrienden voor het leven ontmoet dus gelukkig hoef ik ze in mijn privéleven niet te missen.

Samen met Stacey maakte ik boekjes voor elk teamlid met foto’s en teksten die we hebben opgeschreven door de jaren heen.

Wel heel erg jammer hoe het allemaal is gelopen, ik zal je er niet mee vervelen (ik wil het wel maar laat ik chique blijven :P) maar hieruit kun je wel merken dat ik het niet helemaal eens ben met hoe het is gegaan in relatie met de bibliotheek.

Dat wil niet zeggen dat ik dat de nieuwe uitbater kwalijk neem natuurlijk. Het nieuwe concept wat er komt is hartstikke leuk gelukkig, dus onze vaste gasten hebben een lekkere plek om straks weer naar toe te gaan waar ze ook warm zullen worden onthaalt. Ik weet namelijk welke ondernemer het is en die doet dat hartstikke goed :). Ik ben voor mezelf ook blij, want Hengelo kan geen leuke horeca missen!

We hebben jaren lang bijgehouden wat voor gekke dingen mensen soms zeiden haha. Dat varieert van de vraag of iemand zijn rookworst even mocht opwarmen in onze magnetron tot de gekke uitspraak van drankjes tot gewoon gemene dingen haha. Maar we hebben er altijd maar om gelachen met z’n allen. Heerlijk om dat allemaal terug te lezen!

Dat was het einde van januari weer voor mij. Februari vind ik altijd een gekke maand. Ik weet niet waarom. Vorig jaar beleefden we echter echt één van de leukste weekenden van het jaar in februari want toen was het prachtig zonnig weer en konden we schaatsen. Mijn god wat was dat genieten! Wellicht krijgen we dus dit jaar in februari wel weer van die mooie dagen 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)