Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – tweede helft van februari

De tweede helft van februari was heerlijk, we waren in Kopenhagen én op de valreep maak ik mijn doel voor deze twee weken toch nog waar. Ik wilde gaan zwemmen!

Leestijd

Ik begin met zeggen dat deze twee weken voor mij persoonlijk heel fijn waren, maar voor de wereld natuurlijk niet. De oorlog in Oekraïne doet volgens mij met ons allemaal wat en ik heb aan mezelf gemerkt dat het ook echt wel voor een steen in mijn maag zorgt.

Als je iets actiefs wil doen kun je doneren aan stichtingen voor vluchtelingen of bijvoorbeeld het rode kruis. Die laatste is in ieder geval erg transparant over waar donaties naar toe gaan.

Gek genoeg duik ik dan nu maar toch in mijn persoonlijke leven want daar gaat dit artikel natuurlijk ook over. Maar beware voor de lompe overgang haha.

Deze foto is gemaakt in de parkeergarage want ik had afgesproken met vriendin Diana -we ontmoetten elkaar in de parking- en die had dit mega leuke jasje voor mij geshopt! Heel blij mee.

Een foto van het centrum van Hengelo waar ik trachtte te lunchen. Pfff. Hengelo is zó niet inspirerend. En ja dat klinkt vrij hard maar ik ben blij dat we zo dicht bij Enschede wonen waar wel gewoon wat te doen is. Er is zoveel leegstand dat je soms gewoon door spookstraten loopt in het centrum. Zo jammer!

Mijn lieve schoonmoeder bakt de lekkerste gezonde cakejes, bijna elk weekend is het wel raak haha!

De camping van mijn moeder en stiefvader is officieel verkocht en overgedragen dus toen ze terug kwamen van de sleuteloverdracht gaven wij ze deze foto cadeau (a3). Ik maakte hem afgelopen zomer, van het huis met hun hond Jack (lievelingskind) er voor en de prachtige wolkenlucht. Ze waren er erg blij mee!

Ik ontbeet met Diana bij Frank & Charlie in Enschede en daar verkopen ze ook hilarische kaartjes haha. Ook leuke home spulletjes trouwens! Echter die pancakes zijn toch wel de reden dat ik regelmatig droom van deze toko …. zoo lekker!

Een beetje stoffige blaadjes maar naast mijn bureau staat een citroenboompje en als die bloeit ruikt dat zó lekker! Echt mijn lievelingsgeur, citrusbloesem. <3

En over die geur gesproken… ik kreeg echt een onwijs lekkere geur opgestuurd van Bon Parfumeur. Deze bevat dus ook veel citrusbloesem gecombineerd met bergamot. Genieten, evenals de twee geurkaarsen. Ik laat het binnenkort in een artikel zien!

Ik heb er een zooitje van! De laatste tijd kwamen er best wat leuke pakketjes binnen en eigenlijk heb ik nooit zooi, behalve als ik niet direct een plek heb om het op te bergen. Ik wil dan ook niet vergeten om er over te schrijven dus dan zet ik het maar op mijn bureau neer … hier moet even een systeem voor komen!

Kopenhagen was echt genieten. We reden op een vrijdagochtend vroeg weg en op maandagmiddag na de lunch weer terug. Hierdoor hadden we in totaal zo’n drie dagen verspreid over vier. Perfect! We hadden ook veel geluk met het weer. Er was veel regen voorspeld maar we hadden veel zon en maar af en toe een buitje, en die vielen dan ook nog vaak als wij binnen waren haha. Een weekend vol lekkere koffie, lekker eten en volle aandacht op elkaar. Love it! En Kopenhagen is ook gewoon echt een hele leuke stad natuurlijk. Past goed bij ons. Ik heb er twee leuke artikelen van gemaakt dus check die vooral als je meer foto’s wil zien dan dit 🙂

Gratis deco haha! Op een Deens strand waar we op de terugweg even stopten vonden we deze mooie steen, toch leuk om zo een herinnering in je huis te zetten. We kochten ook een poster, maar deze steen was ook zeker mooi genoeg haha.

dit is de badkamervloer van ons hotel in Kopenhagen. En mijn kruis haha. Alstu.

Deze geweldige Birkenstocks kocht ik voor een onwijs lage sale prijs. Omgerekend zo’n €35,00 terwijl ze ooit €140,00 euro waren! Het is een lavendel-achtige kleur met gouden gespen, echt tof. Het enige… ze hebben kleurverschil. Nu ben ik de dag erna naar de Birkenstock winkel gegaan in Kopenhagen en daar gaf ze aan dat het helemaal geen probleem was en dat ik ze in moet smeren met kokosvet. Dat ga ik dan maar eens proberen!

Ook wel weer eens tijd voor een kleurtje op die bleke teennagels haha. Ik heb eigenlijk altijd nagellak op mijn tenen maar dit winterseizoen heb ik het voor het eerst er eens af gelaten. Heb me eigenlijk toch wel vaak geërgerd aan die blanko worstjes aan mn voet dus ik ga ze snel lakken en dan blijft het ook voorgoed en eeuwig gelakt haha. Denk ik.

Ahhh er kwam weer eens een Bloomon boeket! Ik wissel een beetje af tussen de kleinste, middelste en atelier maar nu heb ik een keer weer een grote bos genomen. Eigenlijk allemaal even leuk. En ik blijf erbij, goedkoper dan wanneer ze maar een week staan en je elke week nieuwe koopt. Dat deed ik eerst! Al met al heb ik er echt drie weken wat aan dus dan is het echt een voordelige bos juist. Althans, de klein en middel. Bij groot en atelier heb je dat voordeel niet perse meer maar dan heb je dan ook wel een giga bos staan.

Met de code emmybovenh krijg je overigens een gratis vaas bij je eerste Bloomon bestelling :).
Ik krijg dan een gratis bosje dus thanks als je hem gebruikt! Win-win.

Zeg dat je uit de horeca komt zonder dat je zegt dat je uit de horeca komt hahaha.

Ik schrijf altijd data op doppen van producten die bij ons niet standaard in een paar dagen op gaan. Hierdoor weet ik zeker dat het niet te lang staat. In dit geval de barista havermelk.

Deze leuke droogbloemen nam ik mee vanuit Kopenhagen! Geweldige leuke felle kleur voor een droogbloem en nu accentueer ik ook echt nog iets meer de lila tinten in onze woonkamer.

Zo maak ik vaak outfitjes voor aankomende dagen of momenten. Ik had nu een paar etentjes achter elkaar en dan leg ik de outfits vast klaar zodat ik daar op dat moment niet meer over na hoef te denken. Het stomme is dat ik toch vaak last-minute nog iets verander omdat ik dat dan meer ‘voel’ op dat moment hahaha.

Ik zal binnenkort ook maar eens een artikel schrijven over mijn kunstnagels want dit bevalt me zó goed. Ik plak dus elke week een setje nepnagels op en ze blijven vaak een hele week zitten. Hoe langer de nagel hoe minder ‘plakvlak’ en hoe minder lang hij blijft zitten maar af en toe is het wel heel leuk om zo even af te wisselen.

Met Jen op jacht naar tegels voor de keuken in Utrecht, maar nog geen knoop doorgehakt helaas. Wel heel lekker geluncht bij Anna Pancakes!

Ik heb iets in mijn hoofd maar deze tegels zijn vaak dikker dan wat bij ons kan, anders kan de vaatwasser niet meer open. Dit geeft dus wel wat belemmering. Ik zoek nog even verder en anders wordt het de meest linker tegel op de foto. Ook erg mooi namelijk. Je ziet het nu niet goed maar hij heeft af en toe wat groene tinten, af en toe wat mauve kleurig. Dat staat denk ik erg mooi bij onze zeegroene keuken, het witte aanrechtblad en de latte macchiato kleur op de muren. Ik had ze alleen liever doormidden gehakt, zodat je een klein langwerpig tegeltje krijgt. En dan ook met die maten, niet een grote metro tegel. Deze vorm, maat, kleur en dikte gecombineerd maakt het tot nu toe nog onvindbaar.

En dan wilde ik nog een foto toevoegen van het zwemmen maar helaas was deze compleet wazig en bewogen. Ik nam hem te snel met mijn handen te vol haha. Ik ging een ochtendje zwemmen met Alice bij ons in het zwembad in Hengelo. Gewoon als soort van work-out. Beweging is het zeker, niet persé een zware training, maar wel ook vooral lekker. Ik vond het wel fijn dat mijn telefoon ook echt even helemaal uit beeld was en uiteraard voelt dat water om je heen heerlijk. Nadelen zijn toch wel echt het gedoe met douchen, haren wassen (blijft een planning) en omkleden in krappe hokjes.

Dat was de tweede helft van februari peeps, aankomende maand is de lente hier! Woehoe!
Doel voor de komende twee weken (kijken we weer of ik het waar maak) is een dagpas kopen bij een fancy sportschool hier in de buurt waar ik dan een yogales wil volgen, daarna ook even zwemmen en daarna even de sauna in. Kan allemaal op die dagpas namelijk en dat lijkt me helemaal even een uitje haha.

Spreek je over twee weken 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)