Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van december

De Kerstdagen lijken inmiddels alweer vage herinneringen, en dan kom ik nog even aan met een december overzicht haha. Ik hoop toch dat je weer meekijkt!

Leestijd

Ik begin met mijn verjaardag, want ik werd 34 op 16 december! Van Luuk kreeg ik twee hele leuke cadeaus. Dit tasje, die je aan twee kanten kan dragen. To glitter, or not to glitter. Echt mega leuk en ook bijzonder dat hij dit zelf heeft uitgezocht, ik onderschat hem hierin haha.

En deze zonnebril van Prada. Ik heb geen zwarte zonnebril want ik draag eigenlijk nooit zwart. Maar, zijn theorie was dat ik daar maar eens mee moest beginnen denk ik haha. Nee, hij vond dit model heel tof en klassiek en dat vind ik dus ook! Ik heb echt ook nog niet zo’n soort model dus ook hier ben ik heel erg blij mee.

Ik vier mijn verjaardag eigenlijk nooit in een groep, maar altijd liever apart met mensen. Om mijn verjaardag heen zie ik dan ook de meeste mensen gewoon los en op mijn verjaardag zelf ga ik het liefst met Luuk weg. Dit jaar boekte ik een nachtje in hotel Gaia in Deventer. Veel over gehoord. Maar, sorry hotel Gaia, ik vond het niet goed genoeg. En ja, dat is heel subjectief.
Anyhow, Deventer was wel erg leuk, mooi versierd en heel gezellig. We dronken lekker cocktails, ik kreeg mezelf niet fatsoenlijk op een foto, aten ons vol en gingen naar de bios. Fijne verjaardag was het!

De volgende dag sprak ik nog met mijn moeder en zusje af in Enschede, bij Mrs Brown voor taart. Ik kreeg een paar hele leuke cadeautjes waaronder een tasje en een hysterische haarknip met pompoms. Love it.

Al ver voor Oud en Nieuw moesten deze heerlijke Vegters rolletjes eraan geloven, dat kan ik niet weerstaan.

Met Kerst hadden we de boel weer mooi verdeeld. Een dag bij mijn schoonouders waar iedereen wat hapjes maakte en meenam, en waar elk jaar de sjoelbak erbij gepakt wordt haha. Op dag twee een brunch met spelletjes samen met mijn vader en gourmetten bij mijn moeder in de avond. Het waren echt hele fijne dagen, waar ik hond Joep met zijn Kerststrik op de foto probeerde te zetten maar honden en foto’s… die eikels weten het gewoon.

Deze mini’s van Crisp waren trouwens ook echt een aanrader voor een feestdagen-brunch. Die pak ik er met Pasen weer bij haha!

Tussen Kerst en Oud en Nieuw had ik grotendeels vrij genomen. Daar was ik ook echt wel even aan toe, maar inmiddels zit ik alweer lekker in een nieuwjaars-werkritme. Daar maak ik gewoon even een woord van.
In deze week childe ik heel erg veel, maar we pakten ook wat klusjes in huis aan en ruimden bijvoorbeeld ook de zolder op. Tijdens onze verhuizing vorig jaar deden we al wel veel weg, maar je merkt ook dat wat er op zolder staat en je een jaar niet hebt aangeraakt, eigenlijk dus ook wel weg kan. Twee auto’s vertrokken richting kringloop en stort, maar een aantal dingen van mijn oma kan ik nog steeds niet weg doen. Zo ook dit krukje, een wandkastje en een grote lamp. Ik heb er nu de plek wel weer voor op zolder, dus ach, ze mogen daar nog even wonen :).

Bij vakantie hoort ook, ’s middags kaaspannenkoeken bakken als je daar ineens mega veel zin in hebt. Zo lekker, ik eet ze het liefst met pindakaas. Ja, Karen, mag je vreemd vinden. Maar ik doe het toch haha.

Dit was ook nog wel even een heel spijtig momentje. De eerste keer dat ik deze highlighter wilde gebruiken, die ik met Kerst van mijn moeder kreeg, viel hij stuk. Geen glitter heeft mijn gezicht geraakt haha. Ik kreeg op Instagram veel reacties dat ik hem nog kon maken, maar hier heb ik alle stukjes die door de kamer vlogen al bij elkaar geveegd. Er zit dus ook een verdwaalde haar tussen en wat stof waarschijnlijk dus ik heb dat maar gelaten :).

Ik ging ook nog even lunchen met deze leukerd.

En toen was het Oudjaarsdag! De afgelopen jaren heb ik altijd oliebollen gebakken en dit jaar deed ik het samen met vriendin Anouk, waar we ook ’s avonds zouden zijn. Ik maakte er weer veel te veel, ik at er ook veel te veel, maar lekker was het!
Ik maak altijd oliebollen met Oreo stukjes, helemaal mijn ding. Iedereen vind ze ook altijd mega lekker! Ja, *humblebrag* haha.

In de middag deed ik even rustig aan en in de avond ging ik dus terug naar vrienden Anouk en Niek. Bij hun gingen we de wijk even in en hoewel het hartstikke gezellig was, is Oud en Nieuw gewoon niet helemaal mijn ding. Ik ben geen nachtbraker en om 22:30 ben ik altijd wel klaar haha.

Waar ik wel echt weer van genoot deze feestdagen, was make-uppen. Ik nam er weer eens ouderwets lekker de tijd voor en ik kon er echt weer meer van genieten dan dat ik een tijd deed. Ik ga steeds voor zachte looks, veel zachter dan vroeger. Ik krijg ook helemaal zin om een fancy oogschaduw palette te kopen.

En toen was het gewoon JANUARI. Tot de volgende lieve mensen!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)