Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van december

Deze twee weken beginnen met de feestdag van het jaar 😛 Mijn verjaardag! Verder neem ik je ook mee langs de feestdagen natuurlijk, het is echt een hele lange dit keer!

Leestijd

Ik begin met dit overzicht op 15 december, de dag voor mijn verjaardag. Ik zag vriendin Veertje voor een kopje thee en ze had een geweldig verjaardagscadeau. Een tasje van Anthropologie, waar ik gek genoeg geen foto van heb, en een enorme tas vol beautyspulletjes. Een vriendin van haar is beauty editor in Parijs en op die manier krijg ik soms ineens een hele bubs. Super nice. Ik heb aan de meeste dingen ook écht wat, Veer zoekt dat dan perfect uit.

Red Velvet taart op mijn verjaardag! Met uiteraard extra creamcheese frosting.

Ik kreeg een heel mooi boekje, een handige koffie beker om mee te nemen en van Luuk ook nog een weekend weg. Wat ik te veel vond dus ik heb het gedownsized naar een nachtje en een avond sushi eten tijdens onze Kopenhagen trip die we willen plannen. Ik kocht voor mezelf een leuke ring, oorbellen en ketting, ik kocht ze van het geld dat ik van mijn ouders kreeg. Ik vind het altijd leuk om daar dan ook echt iets van te kopen in plaats van dat het gewoon naar de boodschappen verdwijnt.

Op mijn verjaardag doen we altijd wat ik echt graag wil. Dus na een beetje bezoek met taart in de ochtend gingen we even shoppen in Enschede, dat kon nog net, en ook lekker lunchen bij Frank & Charlie. Met uiteraard een goeie cappu toe.

Aan het einde van de middag kwamen mijn schoonouders nog even langs en in de avond konden we niet uit eten dus haalden we mijn favo sushi op. Uiteraard met een lekkere rosé crémant!

Heerlijke dag, echt waar.

Zo’n leuk kaartje. Gemaakt door Sanne (@sanneke89 op Insta) dacht ik maar ik zie er niet zo snel wat van terug op haar Insta.

Ik vond een plekje voor een vaasje.

Op de valreep, zonder dat ik dat wist, nog even naar de kringloop. Ik mis het nu al…

Met mijn nieuwe koffiebeker naar de stad wandelen. En op de terugweg verdwalen omdat ik de wijk nog niet zo goed ken haha.

Een onwijs fijn palette die ik nieuw kocht en ook gelijk al mijn Kerstlooks mee maakte. Ik zal er snel een artikel over schrijven! Deze kleuren zijn gewoon perfect allemaal bij elkaar. Deze foto is trouwens niet met Kerst maar die foto’s zal ik zo nog wel even delen.

Kwastjes wassen! Ik was mijn sponsje wel mega vaak, om de dag bijna, maar kwasten moet ik echt vaker doen. Ze voelen daarna ook gewoon weer veel fijner in gebruik.

Gezellige hoekjes.

En toen kwam 22 december. De dag waarop het een jaar geleden was dat ik beviel van Lovis.

We gingen wandelen waar de foto ook is gemaakt toen ik zwanger was. Net voordat we hoorden dat het mis was.

We besteedden de dag een beetje op die manier. Wandelen en aanlummelen. Het was eigenlijk geen vervelende dag. Ik heb niet gehuild, hoewel dat natuurlijk niet erg was geweest. Ik merkte hoe waardevol het geweest is dat we de verwerking gelijk vol aan zijn gegaan. Dat we nu dit ook gewoon weer aan kunnen. Je staat er deze periode wel meer bij stil, maar het is niet meer verdrietig dan dat het elke dag al is. Je neemt het toch mee, ik denk er elke dag aan en soms wordt ik emotioneel en soms niet. Het komt zoals het komt en dat laat ik dan ook gewoon gebeuren.

Kerstversiering volgens mijn moeder haha.

Natuurlijk even een testje voor de Kerst, gelukkig kon het door gaan.

Op Kerstavond bij vrienden een kaasfondue! Ik vond het lekker, maar ik moet zeggen dat ik het ergens ook een beetje saai eten vind. Ik zou het leuker vinden als je dan allerlei verschillende soorten brood had met allerlei verschillende soorten kaas en dan nog bijvoorbeeld additionele dipjes. Een soort vloeibare kaasplank zeg maar haha. Anouk had het echt enorm gezellig gemaakt en het smaakte heerlijk.

Op eerste Kerstdag konden we heel relaxt doen, in de avond hadden we pas een diner bij Luuk’s ouders. Fijn zo’n chilldagje.

Dit werd de look! Schoonzus Hiske had puppy Truusje mee, zo schattig.

En tweede Kerstdag was iets drukker. We deden een brunch bij ons thuis die ik samen met Luuk maakte, mijn vader kwam en mijn zusje en zwager. In de avond gingen we naar mijn moeder voor het diner waar we ook allemaal wat maakten. Daardoor was ik eigenlijk de hele dag wel bezig, dat doe ik volgend jaar anders.

Na Kerst gingen Luuk en ik er nog een nachtje tussenuit naar Brussel.

En toen kwam Oud & Nieuw! Overdag hebben we lekker bij steeds een ander huisje koffie gedaan en in de avond bleven we bij mijn zus Elise. Daar heb ik oliebollen gebakken on the spot want dan zijn ze toch het lekkerst. Na middernacht zijn we nog doorgegaan naar een vriendin van mij maar we zijn niet van die nachtbrakers dus om 02.00 ging het licht wel uit.

Happy new year peeps! Op naar een 2022 vol lichtpuntjes, zónder maatregelen.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)