Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van augustus

Zo snel mogelijk herstellen van een operatie, om naar een bruiloft in Italië te kunnen! Augustus was me een maandje wel, met hele diepe dalen en hele hoge pieken! Kijk je mee?

Leestijd

De ‘maand van Emmy – de eerste helft van augustus’ eindigde ik met het verhaal dat ik plotseling geopereerd moest worden aan mijn blinde darm en dat ik niet wist of we nog wel naar Italië zou kunnen. Ik verklap je vast, dat is gelukt haha. Veel van jullie hebben dat vast al op Instagram gezien, maar niet iedereen zit op Instagram natuurlijk. Die foto’s zie je in dit artikel nog terug!

Deze foto maakte ik vooral voor Cynthia want zij is zo enorm croissant fan, en ze vindt die van Crisp helemaal het einde. Omdat ik zo aan huis gekluisterd was na de operatie heb ik ook een Crisp bestelling gedaan (ik bestel normaal nooit boodschappen ik geniet ergens een beetje van dat proces als één van de weinigen op aarde) en uiteraard heb ik deze croissants mee besteld om te proberen. En ja, ze zijn heerlijk! Het blijft natuurlijk wel ‘gewoon’ een croissant dus het is niet alsof de hemel open breekt, maar een goede croissant om zelf af te bakken was ik nog niet tegengekomen dus dit is een mooie ontdekking.

Vriendin Jen nam me mee op mijn eerste uitje het huis uit na anderhalve week. Uiteraard de kringloop. Daar schrok ik nog wel van mijn bewegingsvrijheid door de wondjes op mijn buik, maar kort daarna ging dat onwijs veel beter.

Move over vino, ik ben de laatste tijd helemaal van de cocktails! Ik ben zelf het meest gek op een beetje bitter, een beetje zuur en een licht zoetje. In ieder geval zeker niet te zoet. Een margarita vind ik heerlijk, ook door het zoutrandje. Elke keer probeer ik weer wat nieuws. Dit was een avondje cocktails met wat fijne collega’s, ik voelde me al een stuk beter hier maar ik kon nog wel alleen losse jurken aan. Gelukkig kom ik daar in om haha 🙂

Ik zette nog wat jassen op mijn Vinted pagina, en deze twee toppers staan er tot mijn grote verbazing nog op. Ik deel hier ook even de link, dan kun je mij ook volgen voor wanneer ik weer nieuwe dingen plaats 🙂

Klik hier voor mijn Vinted kastje.

Bij Bauhaus stuitte ik op een afzichtelijke wand met allerlei wc-brillen. Sorry voor wanneer jij dit hebt 🙂

Ik heb ook flink wat kleurtesters bij Gamma geprobeerd voordat ik de goede kleur vond voor de woonkamer, en nog steeds twijfel ik of ik hem niet iets te licht vindt. Inmiddels is hij aangeschaft dus het wordt Perkament uit de Gamma kleurenwand.

Nog een verbazing, terugkomend op die wc-brillen, is de opkomst van zwarte toiletpotten. Ik wil zelf toch echt wel zien wat ik achterlaat in die pot als ik door heb gespoeld en voor mijn gevoel weet je bij zwart totaal niet of iets schoon is of niet. Of zou dat toch anders werken? Het lijkt mij in ieder geval helemaal niks. Nou ben ik sowieso al niet zo dol op zwart natuurlijk.

Ondertussen lakte ik wel het hele kozijn van de woonkamer, toen ging het echt al goed met me en de installateur maakte het begin van onze toiletruimte in orde. Ik heb er zo’n zin in om te zien hoe het is met tegels! Dit toilet krijgt roze rechthoekige tegels :O.

Dat kozijn, dat lakte ik met lak op terpentine basis. Daar komen dus echt een hele hoop vliegjes op af en die blijven steken in de natte verf! Zielig en irritant. Je kan ze er gemakkelijk afkrabben, maar het is dan toch net even weer een putje.

Ik maakte ook zelf gyoza voor een vriendin die jarig was! Wij hebben de afspraak dat we geen cadeautjes aan elkaar geven maar gewoon lekker met z’n vieren uit eten gaan. Toch kan ik het niet laten om dan nog even íets te doen en gyoza’s zijn haar lievelings. Ik heb foto’s van het proces gemaakt voor een artikel, het was mijn eerste keer maar het lukte heel erg goed! Dat artikel komt later 🙂

De kamerplanten gingen naar mijn zusje, dan hoefde niemand bij ons thuis de planten te komen verzorgen voor de vakantie.

Ik deed ook een klusje dat ik al een tijd had uitgesteld. Het uitzoeken van de babyspulletjes. Ik sorteerde alles in kratten zodat we het netjes op kunnen slaan in onze nieuwe huis. Ik moest ook lachen om dat spijkerbroekje dat ik vond, deze kreeg ik van mijn oma maar het is echt maat 86 haha. Niet voor een baby, ze was al dementerend toen, maar wel heel lief bedoeld en ik ga hem zeker bewaren!

En toen eindelijk inpakken en op vakantie! Heerlijk om zo alles te zien hangen, dan ben ik zo dol op mijn kleurrijke collectie 🙂

We reden de eerste dag naar Como, aan het Comomeer. We gingen vroeg weg zodat we rond etenstijd aankwamen, en nog een lekkere eerste vakantieavond hadden. Dat lukte, we maakten ons gelijk een beetje mooi en we aten goddelijke burrata in het geweldige restaurant Crianza. Daarna liepen we langs het meer, dronken we nog wat op het plein en doken er maar op tijd in voor onze volgende reisdag. Ik vind het heerlijk dat we de vakantie zo zijn begonnen, elke dag een geniet moment toevoegen zodat geen enkele dag helemaal verloren gaat aan alleen reizen.

Als je mijn outfit leuk vindt, de schoenen vind je hier en de jurk hier 🙂

De tweede dag zetten we onze koers voort richting Assisi. Ik zag op de route dat we langs Bologna kwamen en met Cynthia’s trip vers in mijn geheugen besloten we dat dit de perfecte plek zou zijn voor een heerlijke Italiaanse lunch. Ik navigeerde naar een druk horeca straatje, zochten een parkeerplaats in de buurt en genoten er enorm van.
Zo fijn dat we allebei zo zijn ingesteld. Niet denken in ‘dat duurt weer langer’ of ‘moet je weer helemaal parkeren’ maar allebei zijn we gelijk gericht op zoveel mogelijk zien, avontuur en genieten.

Rond etenstijd kwamen we uiteindelijk aan in Assisi waar we twee nachten verbleven voor de bruiloft van vrienden.

Ze hadden een complete b&b afgehuurd waar alles plaats vond. Een geweldige plek boven op een berg net buiten Assisi. We/ze hadden wel wat pech met het weer. Het is normaal áltijd mooi weer hier, maar nu viel er af en toe een bui. Het heeft de pret niet mogen drukken maar ik vond het toch wel onwijs sneu voor Neelke en Chris. Ga je in Italië trouwen krijg je dat! Nogmaals, het heeft écht niet afgedaan van de prachtige bruiloft!

Op vrijdagavond kwamen we aan en toen was er een borrel georganiseerd met een pizza avond. Gelijk goed de Italiaanse sfeer erin! De volgende dag was er een ontbijt, waarna ik de make-up van de bruid ging doen en daarna snel mezelf. De ceremonie vond plaats in het gemeentehuis van Assisi, met een prachtig plafond zoals je ziet! Daarna gingen we terug voor taart, borrels en hapjes.

Ik droeg een oudroze jurk van Shein (deze vind je als je hier klikt, en hier voor de ketting), ik kreeg er heel veel vragen naar en complimentjes over. Heel lief! Ik voelde me er ook mooi in en Luuk vond ik er ook heerlijk uitzien.

De foto is niet van zo’n goede kwaliteit, maar dat zegt genoeg over de lol die we hadden! We hebben die avond heerlijk gedanst en ik was echt dolgelukkig dat ik dat lichamelijk allemaal weer kon en trok. Om 02.00 ging bij mij het licht wel uit. Er waren er genoeg die nog doorgingen maar dat was bij mij wel het einde haha. Ik vond het zo heerlijk om weer even te dansen!

Na het ontbijt op zondag was de bruiloft officieel voorbij, en reden Luuk en ik door naar Florence. Maar, niet voordat we nog iets beter Assisi hadden ontdekt. Wat een prachtige plaats is dat! Echt een openlucht museum. Wel was het heel druk op de toeristische zondag dat wij er waren, maar daar laten wij ons niet door stoppen 🙂

Van Florence en Genua schrijf ik een apart artikel, die zie je beide nog verschijnen!

Er komt geen eerste helft van september, maar begin oktober komt een artikel wat de rest van september na de vakantie omvat. Zo mis jij helemaal niks, maar zie je ook niet teveel dubbel.

Ciao! <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)