Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede deel van april

Het weer dat we hadden rond Koningsdag was een echte troost voor het feit dat we niet konden doen wat we normaal doen. Net als jullie maak ik er ook het beste van en begin ik steeds meer mijn draai te vinden met de quarantaine.

Leestijd

Ik miste de koffie van Coffee-Star teveel en kocht een mini-espressomachine. Ik kon het niet meer aan. Ik verwachtte er niet al te veel van maar met de juiste espresso smaakt het heel erg goed! Ik kocht ook barista kokosmelk om op te schuimen bij Hanos en ik sloeg wat cafeïnevrije espresso in. Heerlijk om zo even lekkere pauze momentjes in te lassen.

En van koffie-tijd gingen we die dag ook zo door in wijn-tijd want als ik kokosmelk van Hanos koop kan ik natuurlijk niet langs de leuke flesjes lopen zonder over te gaan op aanschaf. Roze bubbel wijn. Volledig in mijn straatje.

Inpakken is een van de talenten die ik zeker niet bezit. Ik ben daar zo slecht in. Het papier kreukelt altijd als ik het netjes wil vouwen en ik heb altijd een overschot aan papieren flappen overal. De dochter van m’n bestie was jarig dus ik moest wel, kon dat arme kind geen cadeau geven in alu-folie. Dat pakt namelijk wel lekker makkelijk in hè.

Mijn skills werden blijkbaar toch wel beloond want ik kreeg een geweldige tekening terug. Ze weet dat ik ga trouwen dus ze is mega enthousiast en ze tekende er ook gelijk een baby bij ‘want dat hoort als je gaat trouwen’. Zo schattig!

Over verlovingen gesproken, mijn zusje heeft zich ook verloofd! Hoe leuk is dat?! Ik stuurde haar dit leuke hart gemaakt door It’s A Cake (@itsacake_byanouk op Insta, super mooie taartjes) met de post en daar wordt iedereen toch blij van.

Koning Joep op bezoek. We hebben een grote tuin die helemaal omheind is dus voor stadshondjes is het walhalla. Ik vind dieren over de vloer heel gezellig maar ik zou toch zelf niet snel meer een hond nemen. Heb nog wel even over kipjes nagedacht maar toen bedacht ik me dat ik best bang ben voor kippen (en duiven) en dat dat me dus helemaal geen goed idee lijkt bij nader inzien. Dat lompe gefladder… ik ben altijd bang dat ik die kont en vleugels in m’n gezicht krijg op de een of andere manier. Ben jij bang voor een dier? Ik zou denk ik nog eerder een krokodil aaien dan een kip optillen.

Ahh ik kwam even bij Coffee-Star Hengelo om administratie op te halen (het is uiteraard gesloten) en ik werd helemaal zoetsappig van het leuke fotobord. Ik mis de meiden!

Ik ben ook lekker aan het bakken elk weekend zo ongeveer. Citroenbrownies van Oh My Foodness, een carrot-kruidcake, ik blijf bezig.

Oh zo heerlijk, bloemkool pizza’s en rosé in de achtertuin. Dit was onze koningsnacht dit jaar, je moet er toch een beetje feestelijk gebruik van maken vind ik!

Op Koningsdag zelf hebben we een route gereden van een restaurant/hotel in de buurt, die door heel Twente ging. Mét onze cabrio (die nog niet verkocht is) én een picknick mét mimosa’s voor mij en alcoholvrije biertjes voor Luuk. Het was echt een hele fijne dag met onwijs veel zon. Echt het perfecte weer en leuk om zo op plekjes te komen die ik nog niet kende!

Ik bestelde een set om te schilderen op nummer via bol.com. Gewoon zoeken op schilderen op nummer volwassenen. Het leek me heel leuk en dat is het ook wel… maar ik heb echter een iets gespannen houding en daardoor zit ik nu nog net niet met een nekbrace om. Heb iets te fanatiek gekleurd ook want de kwast knapte. WIE IS HIER GESPANNEN haha! Nee hoor valt mee, maar ik heb wel een onwijs zere nek er van. Echt een giga karwei.

Hebben jullie dat ook? Ik kijk dan naar buiten en denk jaaa ZON = ZOMERTOP! En dan kom ik buiten en dan denk ik oke fuck. Dit gaat nog niet qua temp. Hand me a sweater.

Dit is echt de hemel. Pretzels met zout, gecoat in chocolade. HE-LE-MAAL het einde. Ik zag ze bij Albert Heijn en het zakje was ook dezelfde middag nog soldaat gemaakt geloof ik.

Nu op naar mei, waar we misschien wel voor het eerst in twee maanden weer wat meer bewegingsruimte gaan ruimte krijgen, ik ben heel erg benieuwd wat ze gaan aankondigen half mei. Ik hoop voor Coffee-Star in ieder geval dat de horeca weer wat mag maar ik hoop vooral voor de wereld dat er zoveel mogelijk mensen gezond en gelukkig blijven.

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)