Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – september

Omdat veel foto’s al in de vakantie artikelen zitten, de overige foto’s van september allemaal in dit artikel!

Leestijd

De plek waar de keuken zat, en ook weer komt.

Mijn leven staat momenteel behoorlijk in het teken van de verbouwing. Ik heb dat echt onderschat. We zijn nu al vanaf begin augustus bezig en er is nog steeds een hoop te doen. Ik hoop ergens in oktober wel te kunnen verhuizen, maar af is het dan zeker nog niet. We hebben namelijk dan nog niks aan de bijkeuken gedaan, iets wat ook prima kan als we er al inzitten. Een grote klus waar we ook nog niet aan toe zijn gekomen zijn de trappen, deze wil ik wel echt graag gedaan hebben voordat we gaan verhuizen maar écht noodzakelijk is het niet. Op 11 oktober komt de keuken en daarna hebben we in principe genoeg af om er te kunnen wonen.

De keuken is wel een ding, want deze is per ongeluk niet goed besteld door het montagebedrijf. Of nou ja, niet goed, gewoon niet zeg maar. Hierdoor zullen we een paar maanden moeten zonder bepaalde frontjes, zonder oven en zonder permanent werkblad. We hebben een andere vaatwasser en een andere kookplaat uitgezocht zodat we die wel gelijk kunnen gebruiken. Die wat wij eerst hadden uitgezocht waren net als de oven helemaal niet leverbaar, zonder uitzicht op wanneer wel. Het functioneert allemaal wel, maar visueel duurt het dus nog even dat het plaatje af is.

Ik ga maar gelijk door met wat andere foto’s van het huis, zodat je een beetje een update hebt en eigenlijk heb ik daar deze maand ook het meeste foto’s van. Mijn sociale leven probeer ik staande te houden maar dat is vrij beperkt op het moment haha. We zeggen dan ook wel vaak vrij dramatisch tegen elkaar ‘ik wil mijn leven terug’ haha. Ik kan niet wachten tot ik eenmaal verhuisd ben, in ieder geval alle dozen en spullen in één huis staan en we vanuit daar gewoon verder kunnen met perfectioneren.

Uiteraard wil ik als het eenmaal (bijna) af is een artikel maken met voor en na foto’s zodat je echt even goed het verschil ziet.

Ik deed een poging om het sporten weer op te pakken na de operatie en vakantie maar ik moet zeggen dat het me heel zwaar valt met de verbouwing en dat ik veel te weinig sport. Ik beweeg genoeg, want ik heb het zweet elke keer in de bilnaad staan tijdens het klussen, maar mijn spieren kunnen wel wat extra impuls gebruiken. Ik probeer wat milder op mezelf te zijn en het nu even los te laten maar dat knaagt toch een beetje. Ik heb echter maar 24 uur in een dag en een bepaald potje energie waar alles van gedaan moet worden dus het is soms gewoon even niet anders!

Ik begon na de vakantie ook nog met een ander eetpatroon, op aanraden van een orthomoleculair therapeut. Ik besloot twee maanden lang zoveel mogelijk gluten, zuivel en soja te laten staan om te zien wat dat met mijn darmen doet. Ik bleef toch met klachten lopen en ik vond het de moeite waard om het uit te proberen. Enerzijds extra druk tijdens zo’n verbouwing, anderzijds heb ik nu minder sociale dingen waar eten bij komt kijken dus dat maakt het dan ook weer gemakkelijker. Ik loop even langs wat vondsten heen!

Dan hoor ik je ook denken ‘maar wat is nou het resultaat, helpt het je?’. Ik ben nog maar een maandje bezig, maar ik merk zeker wel dat het wat doet. Ik ben veel minder opgeblazen en mijn ontlasting heeft een meer logische vorm (sorry voor de TMI haha). Ik vind het lastig om leuk te blijven koken want er valt heel veel af. Ik ook mis bruine boterhammen met kaas en ik wil gewoon mijn gezicht in een zacht wit bolletje met hagelslag duwen. Maar, het idee dat het maar voor twee maanden is helpt enorm.

Ik merk ook dat ik af en toe best kan zondigen. Ik had laatst een avond tapas gegeten en daarna bleef het wel gewoon hetzelfde. Ik was niet gelijk terug bij af. Ik hoop dat ik daar een beetje mijn weg in kan vinden, dat ik straks weer wat op kan bouwen of dat ik een beetje een goede balans vind. Een pasta vervangen is bijvoorbeeld echt geen big deal voor mij, maar brood en kaas vind ik dan weer wat lastiger. Kwark, ook zo’n ding. Je hebt wel kokosyoghurt maar daar zit vrijwel geen eiwit in en bovendien veel meer calorieën. Een soort vulmiddel dus. Je merkt; ik zit nog midden in de zoektocht maar ik vind het wel heel erg mooi om te merken wat gebeurt tot dusver.

De orthomoleculair therapeut waar ik was is Michelle van Geenen in Borne, zij heeft me ook wat advies gegeven over supplementen en zo slik ik nu ook b12 bij. Ik heb een stuk meer energie, en ik denk dat dat daar aan te wijten valt! Dat energie stukje alleen al, dat is zo fijn.

Dan een beautytip; deze is zo fijn! Het resultaat is heel natuurlijk en zacht. De formule is heel balsemachtig! Ik plaats hier de link naar het product op Douglas, ik heb nummer 1 maar ik ben dol benieuwd naar nummer 4!

Dit soort outfits maken me zo blij. Fleurig, bloemig, licht, off white, oversized, een beetje jaren 70, comfortabel en vrouwelijk. Love it.

Dan een fashionhack haha. Als je een vestje hebt dat je wat korter wilt dragen, kun je de onderste twee knoopjes omdraaien. Je doet het onderste knoopje door het één na onderste gaatje. Tadaa!

Eventueel voor de liefhebber hier de link voor de broek en hier voor het vestje.

Hema had het tompoucebier weer op voorraad en ik ging ervoor. Ik houd helemaal niet van bier maar als het blikje roze is en er staat op dat het naar tompoucen smaakt ben ik er natuurlijk bij. Ik vond het ook echt wel een lekkere smaak hebben, ik haalde ook echt die tompouce smaak eruit, maar het blijft natuurlijk wel gewoon bier.

Ik zag Cynthia eindelijk weer eens een keer! We ontbeten bij Landgoed de Uitkijk in Holten, waar ze voor mij glutenvrij en zuivelvrij serveerden! Geweldig hè? Deze plek ligt precies tussen ons in, dus hebben we beide maar een half uurtje reistijd. Het was heel gezellig en ook goed om even bij te kletsen.

Dit is mijn ‘Totally Spice’ clubje haha. Ik weet niet meer waar die naam vandaan komt maar ik ben hem blijven gebruiken.

Stacey was jarig en ze maakte allemaal lekkere high tea hapjes. Dit was nog net voordat ik begon met mijn nieuwe dieet, dus ik nam het er even van haha!

Dit hoekje vind ik altijd zo gezellig in dit huis. Ik loop deze dagen ook wel een beetje weemoedig rond hier thuis. Ik kijk naar dit soort hoekjes, ik bekijk scheurtjes in de muur die altijd in mijn oog springen, de diepe tuin. Het is de plek die in een paar jaar tijd zo ontzettend veel herinneringen heeft gemaakt. Zowel goed als slecht, maar het is altijd een veilige haven geweest. De eerste plek ook waar ik echt in mijn eentje begon. Ik vind het echt moeilijk om hier weg te gaan, maar ik krijg er een geweldig paleis voor terug natuurlijk.

Van Wear Glass kreeg ik twee brillen opgestuurd met een blue light filter. Geschikt voor wanneer je lang achter een computer zit bijvoorbeeld. Ik ben daar ook niet zo goed in, lang achter een computer zitten. Ik krijg snel een beetje hoofdpijn, een beetje brainfog ook. Ik merk dat het rustiger voelt als ik deze draag en daarom ben ik een samenwerking met ze aan gegaan.

Ik kan jullie 25% korting geven als je de code EMMY25 gebruikt bij het afrekenen. Deze code is geldig tot 15 oktober, en je kan de brillen hier shoppen mocht je dat leuk vinden.

PS: Ik draag de modellen Mikaela en Grace op de foto’s 🙂

Tot de volgende <3!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)