Maand van Emmy – oktober

Van alle maanden van dit jaar heb ik het gevoel dat oktober het hardst voorbij is gevlogen, maar toch is er weer van alles gebeurt. Van ADE tot teenblessure, ik neem je weer mee langs wat momenten van mijn maand!

Leestijd

Het was natuurlijk ‘nog maar’ oktober maar ondertussen zijn er al zakken pepernoten weg gegeten (en verdronken in mijn kopjes thee, waar ik ze in dip) en heb ik serieus al een planning voor de Kerstdagen. Dat laatste vind ik vooral best bizar en ergens ook wel irritant. Maar, gepland is gepland en dat geeft ook vaak wel weer een stukje rust.
Ik kocht ook vast zuurstokjes voor de Kerstspecial bij Coffee-Star, die hangen we dan aan het glas ofzo. Moet ik nog even uitdenken haha.

Dit. Is. De. Laatste. Keer. Dat. Ik. Gras. Maai. Kijk nou, het ziet er echt uit alsof ik een kudde knaagdieren op het gras heb losgelaten. Kort geknabbeld. Ieder z’n talent, en grasmaaien is gewoon niet de mijne. Ik doe het ook gewoon niet meer, ik weiger. Joe, doei.

Ik haalde Luuk op van Schiphol, hij was drie weken in Afrika op vakantie met vrienden. Hij wist niet dat ik hem kwam halen want hij zou de trein naar Hengelo pakken. Onder het motto: ‘elke minuut dat ik hem eerder zie is meegenomen’ ging ik op pad. Ik had de Schiphol app gedownload en daarmee kon ik precies zien wanneer hij zou landen en kreeg ik ook een bericht toen zijn bagage op de band kwam. Ik heb toen drie kwartier naar de deur staan staren maar hij kwam maar niet. Ik appte hem op een gegeven moment maar of hij zijn tas al had, en of hij al wist welke trein hij zou nemen. Hij appte me toen dat hij op dat moment in de Albert Heijn was en de trein zou pakken die op dat moment over 7 minuten zou gaan. IK HAD HEM DUS GEWOON GEMIST. HOE DAN?! Ik moest dus een sprintje trekken naar de Albert Heijn, waar hij ook niet meer was dus ik gokte maar op het perron. Onderweg gooide ik ook nog mijn telefoon in de prullenbak in plaats van mijn lege theebeker. Sta je daar te grabbelen in de vuilnis terwijl je -zie outfit- toch wel je best hebt gedaan om er een beetje appetijtelijk bij te staan. Ondertussen tikte de klok weg en uiteindelijk ben ik als een soort Churandy Martina die luchthaven over gesprint en vond ik hem bij het station. Ik tikte hem buiten adem op de schouder en hij schrok zich wild. Poging werd wel gewaardeerd, en ik heb weer een goed verhaal voor feesten en partijen. Achteraf bleek dat ik vertederd naar een stel kindjes heb staan kijken die super blij waren om oma en opa weer te zien. Daarachter is Luuk weggeglipt in sneltreinvaart. #FAIL.

Ik geef toe: deze foto van mijn voet is wel heel erg close-up. Excuus voor de zwakke magen. Ik maak hem echter om te demonstreren dat ik ook zonder slipper-temperaturen mijn teennagels altijd netjes in de lak heb zitten. Niks zo armoedig als van die half afgebladderde lak op je tenen.

Over tenen gesproken, we blijven even in thema. Mijn grote teen aan mijn rechtervoet is in de afgelopen periode naar rechts gegroeid waardoor ik pijn had met hardlopen en oefeningen zoals lunges. Uiteindelijk ging het ook pijn doen met gewoon lopen en nu moet ik 3 maanden lang ’s nachts dit super sexy attribuut om mijn teen/voet. Ik hoop dat het werkt, want ik kan nu ook niet alle schoenen aan, zeker geen hakken, en hardlopen gaat ook niet. Ik vervang dat wel door een sportschool dagje, maar het moet gewoon over gaan.

Mijn achtertuin is veranderd in een buurtcentrum voor katten. Ik ga nu de kussens allemaal even wassen en opruimen, hopelijk gaat het niet om een zwerfkat maar om eentje die gewoon ergens een bedje binnen heeft.

Oktober was ook wel een hele gemakkelijke eetmaand. En met gemakkelijke eetmaand bedoel ik dat ik het mezelf iets te gemakkelijk heb gemaakt. Wijntje hier, taartje daar, en weinig moeite doen om een gezonde maaltijd te maken voor mezelf. Hier eet ik pita broodjes met burrata en tomaatjes in balsamico. Heerlijk, maar geen volwaardige maaltijd natuurlijk.

Op de eerste foto mijn lievelings. Carrotcake bij De Drie Graefjes. De tweede een vegan cheesecake bij The Meets. Dan geniet ik toch meer van die eerste, kan er niks aan doen. In november probeer ik weer wat meer mijn balans te vinden.

Hier heb ik ook geen spijt van. De Shrimpburger van Jacks Burgers in Hengelo. God-de-lijk.

Lieve kleine Cira kijkt heel bedenkelijk bij deze foto. Liefje!

Tussen de bedrijven door help ik iemand schilderen in haar nieuwe huis. Tof hè, deze gele balk. Niet dat ik dát heb gedaan, nee, ik ben veilig op een wit muurtje in de slaapkamer gezet.

Luuk had zich bedacht dat ik vast wel om kon gaan met een tondeuse, en dat hij wel een privékapster had verdiend. Ik had nog nooit iemand met een tondeuse bewerkt dus ik vond het wel een beetje eng maar het ging hartstikke goed. De eerste keer maakte ik het iets te kort op de achterkant, maar de tweede keer ging dat perfect. Hij wil het niet op één lengte maar van kort naar steeds iets langer. Een soort blending, maar dan met haar. Ik vind het wel leuk om te doen!

De vrijdag van ADE ging ik samen met Hiske naar Amsterdam. Hiske is een goede vriendin van mij, en ook Luuk’s zus. Handig! Luuk nam een halve dag vrij en zo konden we leuk met z’n drieën een dagje shoppen, vreten en chillen. Knappies hè? En, aanschouw, het resultaat van Luuk’s haar.

Dit had ik die dag aan, ik denk de laatste dag dat de beentjes bloot konden!

Op diezelfde vrijdag tijdens ADE gingen Luuk en ik samen naar STRAF_WERK. Een super tof techno feest, waar we een van de weinigen waren die gewoon lekker gingen op een paar wijntjes/biertjes in plaats van een paar pillen. Ieder zijn ding, maar niet voor mij. We hebben tot een uur of 3:30 gedanst.

Zaterdag gingen we naar de Kopstootbar, om de hoek bij het Leidscheplein. Op het Leidscheplein zelf stond dit wagentje met een man die toch aardig op leeftijd was (voor een DJ dan) en hij maakte er een goed feestje van! Dat vind ik zo leuk aan ADE, dat je overal in de stad van die onverwachte mini-feestjes aantreft.

Genieten van deze zonsopkomst in de trein.

Mijn bazen nemen me mee voor een lunch naar Simonis in Den Haag, of was het Scheveningen? In ieder geval de lekkerste vis ik die ooit heb gegeten. Super verse sashimi en boterzachte haring.

Yes hello it’s me. Begin november vier ik alvast mijn dertigste verjaardag (die pas in december is) samen met twee vriendinnen die ook in het najaar 30 worden. Samen worden we negentig, dus we geven een 90’s party! We gaan als de Spice Girls en ik claimde Posh. Ik kon alleen geen geschikte, betaalbare pruik vinden die ook nog eens niet compleet voor schut was. Dus uiteindelijk zie ik er meer Pulp Fiction uit dan Posh Spice. Maar ach, dat is ook jaren negentig.

Ik heb niet vaak sieraden om maar de sieraden van &Otherstories vind ik altijd heel erg mooi. Zo ook deze ring, die ik nu wel bijna elke dag draag.

Ook een mijlpaaltje die dag, ik ging voor het eerst de hele dag zonder make-up door het centrum van Amsterdam. Ja, voor een ijdeltuit zoals ik is dat best een ding. Maar ik voelde me er wel lekker bij. Hier alleen mijn kin als bewijs, dus je moet het maar van me aannemen. Ik voel me er de laatste tijd steeds zekerder bij.

Oeps. Als je zelfbruiner gebruikt zien je handdoeken er soms zo uit.

Als je je de vorige maand van Emmy nog kunt herinneren dan weet je misschien nog dat ik gymlegging-struggles had. Ik heb er her en der wat besteld, op jullie aanraden, maar ik vond toch 2 fijne bij de nieuwe collectie van H&M. Deze kleurrijke, en een zwarte. Dit topje, en dezelfde in het wit kocht ik bij Myprotein. De leggings daarvan zaten ook lekker, maar trokken een beetje gek bij mijn kruis. Misschien heb ik gewoon een gek kruis, want ik zie dat bij anderen niet en ik vond ze verder erg mooi. Gelukkig kan ik lekker voordelig bij H&M blijven! Ondanks het slechte eten, ging het in de sportschool wel weer erg lekker.

De druiven houden het langer vol dan de blaadjes.

Unicorn at heart.

Schoenen van Asos, pashouder van Primark.

Ik ging ervoor. Ik laat alles laseren. Oksels, bikini-gebied en mijn hele benen. Ik ben er zo klaar mee! Ik ga een beetje zenuwachtig naar mijn eerste afspraak bij Smooth Laser Clinic in Enschede. De zenuwen zijn niet nodig, afgezien van de ongemakkelijkheid omdat je met je hele fruitmandje open en bloot ligt. De huidtherapeutes waren echter zo vriendelijk en deskundig dat ik dat ook nog wel een keer vergat. Het deed geen pijn, waar ik wel bang voor was. Het kan nog iets gevoeliger worden naar mate de behandelingen vorderen maar voor alsnog was het echt pijnloos. Je voelt alleen maar warmte opbouwen, wat ik eigenlijk wel lekker vond. Het komt ook omdat zij een hele innovatieve laser gebruiken, de meest pijnloze op dit gebied. Ik merk na de eerste keer gelijk dat er meer tijd zit tussen twee scheerbeurten (ik moest stoppen met epileren omdat ik ging laseren) maar in totaal heb ik tussen de 6 en 10 behandelingen nodig. Het is een langdurig proces, want tussen elke behandeling zit 8 weken, maar het wordt gedurende deze tijd natuurlijk ook steeds iets beter. Deze kliniek is overigens ook echt niet duur (in verhouding), ik link hier even naar hun website.

Lekker kleurrijk!

Er kwam onlangs een artikel online waarbij ik mijn hele huis laat zien. Als je hem nog niet hebt gelezen, dan check je hem hier! Ik vertel daarin dat ik nog een stoel zoek voor in de hoek. Het liefst met franjes, maar die kon ik toch niet goed vinden. We liepen in de kringloop en zagen toen deze leukerd uit de jaren ’60 voor maar €30,00. Ik vind hem echt top passen bij het interieur, dat ook een beetje 60’s a 70’s is qua sfeer. De plant helemaal links in de hoek heb ik uiteindelijk nog op een krukje gezet voor meer hoogteverschil.

En dan Jack, de hond van mijn moeder en stiefvader. Want ze zijn even in het land! Onder andere voor mijn feestje. Met de Kerst komen ze ook weer even naar Nederland, dus nu komt een periode dat we ze wat meer zien.

Dat was oktober! Uiteenlopend, druk, maar leuk. Hoe was die van jou?

<3


Emmy Bovenhorst

Beauty is mijn passie en mijn werk, maar lekker eten en mooie reizen maken me bijna net zo blij. Ik ben een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

30 reacties
 1. Kaylee

  Waar zijn die leuke wijnglazen van!?

 2. Lissa

  Leuke maand en fruitmandje hahaha. Ik ben zelf ook naar smooth laser clinic geweest voor hetzelfde pakket en heb inmiddels behandeling 6 achter de rug. Nog een paar en dan hopelijk helemaal haarloos!

  Reageren
 3. M

  Emmy wil je je ervaringen delen van hoe het laseren gaat? Lijkt me ook wel wat maar ben benieuwd naar wat meer informatie in het algemeen en ervaringen.

  Reageren
 4. Evelien

  JAAA, de Carrot Cake van De Drie Graefjes is echt god-de-lijk hé?! Zitten alleen 800 calorieën in vertelde ze me laatst… oeps 😅 Maar worth it! Die Red Velvet Cake is ook heerlijk trouwens. Ik kom daar echt elke week, haha

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Dit had ik niet moeten weten haha. Niet normaal zo veel! We delen hem altijd wel, dat scheelt dan nog iets haha

 5. Andrea

  Dit. Is. De. Laatste. Keer. Dat. Ik. Gras. Maai. Kijk nou, het ziet er echt uit alsof ik een kudde knaagdieren op het gras heb losgelaten. Kort geknabbeld. 

  WHAHAHAHAA

  Reageren
 6. N

  Waar is je pruik van? Die zoek ik juist!

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Ik heb hem van de fopshop in Hengelo maar als je zoekt op pruik zwarte boblijn zie hem gelijk, hij was maar €7,00!

 7. Ness

  Ik moest ook zo hard lachen met fruitmandje! 😀 Die had ik nog niet gehoord!

  Reageren
 8. Judith

  Fruitmandje! HAHAHA, je bent echt hilarisch! 🙂

  Reageren
 9. Lis

  Hoi Emmy, ik heb jouw gras aan mijn vriend laten zien en hij zegt dat het voornamelijk te nat was. Niet maaien als het gras nat is. Gewoon wachten tot het droog is. 😊

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Ik doe het toch gewoon lekker niet meer haha :p maar goeie tip!

 10. Zoe

  Jij schrijft écht zooo ontzettend leuk

  Reageren
 11. Femke

  “(…) De zenuwen zijn niet nodig, afgezien van de ongemakkelijkheid omdat je met je hele fruitmandje open en bloot ligt.”

  DANK! Ik heb me kapot gelachen om je fruitmandje opmerking.

  Reageren
 12. Jessica J.

  Je fruitmandje. :’) Hilarisch hoe je achter Luuk aan moest rennen! Ik zie mezelf ook nog in staat om m’n telefoon in de vuilbak te gooien. Ik heb ooit eens het water van een leeg Aïki-potje in de vuilbak gegoten en mikte de beker zelf in de gootsteen. Never not in de war, haha.

  Reageren
 13. Madelon

  Leuke maand! Bij die foto van Posh Spice doe je mij denken aan Betty van Riverdale wanneer zij zich verkleed haha.

  Ik lees nu voor het eerst over die laserkliniek in Enschede, had ik veel eerder moeten weten! Momenteel ga ik voor IPL naar een salon in Oldenzaal, maar het heeft helaas nog niet het gewenste resultaat bij mij. Binnenkort dus maar eens een afspraak maken voor een proefbehandeling!

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Oooo die had ik nog niet gezien die vergelijking maar nu wel! Zelfde pruikje haha. Ja niet overal hebben ze een écht goede laser, maar je kunt altijd switchen!

 14. Susanne

  Wat schrijf je toch leuk! Heel hard gelachen om het fruitmandje. En dat afgeleid raken door schattige kindjes met hun opa en oma klinkt heel erg bekend, haha.

  Reageren
 15. Carina

  Hahaha ik glip ook altijd weg op Schiphol. Stond ik al bij de auto en mn vader bij de bagageband op mij te wachten. Heel lief van hem natuurlijk en ik dacht hup snelste uitgang en let’s go! :’)

  Reageren
 16. Amanda

  Hartjes voor jouw hilarische woordspelingen!

  Reageren
 17. rachel

  jaaa de vis op scheveningen is gewoon de beste 😀 leuke maand weer!!!

  Reageren
 18. Lyanne

  Leuke foto’s weer Emmy! Ik heb datzelfde gehad met mijn teen (Hallux Falgus) en heb ook vanalles geprobeerd, maar moest helaas toch een operatie om het definitief te verhelpen. Uiteindelijk heb ik dit bij beide voeten gehad en is er bij beide voeten een schroef in gezet om het mooi recht te houden. Beste beslissing ooit: geen pijn meer, alle schoenen weer aan kunnen, ook geen lelijke littekens oid. Hopelijk helpt bij jou die brace! Maar zo niet, er zijn dus nog meer mogelijkheden.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Poeh jeetje, ik vind het wel heftig om te horen dat het misschien dus wel geopereerd moet worden. Ik hoop dat het op deze manier nog een beetje goed kan komen. Bedankt voor het delen van je ervaring in ieder geval! En fijn dat jij geen pijn meer hebt 🙂

  • Francy

   Ik ben er ook ooit aan geopereerd, beste beslissing ooit! Maar moest van de orthopeed wel steunzolen gaan dragen. Heb ze ook laten aanmeten in mijn hardloopschoenen, is dat misschien een idee voor jou Emmy?

 19. Char

  Ooo Emmy wat ben je toch een heerlijk mens!

  Reageren
 20. Mara

  Het teenapparaat heb ik ook gehad maar als tiener was ik eigenwijs en sliep ik er kei slecht door. Dus nu scheve teentjes (echt perfecte v als mijn voeten langs elkaar staan). Maar niet zo heel heel pijn gelukkig. Hoop dat het bij jou helpt!

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Misschien dat het alsnog voor je kan werken? Mijn fysio denkt dat 3 maanden lang dragen namelijk wel verschil kan maken.

  • Mara

   Misschien minder eigenwijs zijn dan. Slaap jij er ook mee? Dat vond ik dus de crime dat ik niet lekker lag met die dingen aan…