Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy oktober – de eerste helft

Als het goed is hebben jullie inmiddels het nieuws hier en/of op Instagram voorbij zien komen dat ik zwanger ben, dus nu kan ik eindelijk weer helemaal mezelf zijn in deze twee wekelijkse dagboeken! Fijn!

Leestijd

Ik begin even met dit geweldige beeld. Luuk is zo blij met alles wat er uit de moestuin komt en zo ook met deze gigantische wortel. Ik ben er zelf wat voorzichtig mee in de zwangerschap want we hebben heel veel katten in de tuin. We geven dus meer weg, en op het moment is alles klaar en op. Volgend jaar weer een nieuwe lading!

Dan even kleine steun aan mijn schoonzusje die een nieuwe zaak in Hengelo is begonnen; Jackies. Zij had al met haar vriend samen Jack’s burgers & ribs, en daar is nu Jackies bread & sweets bij gekomen voor overdag. Hele lekkere broodjes die naar eigen recept worden gebakken (ik leef voor de focaccia) en ook met hele originele beleg keuzes. Je kan het thuis laten bezorgen, dus perfect voor een luie zaterdag. Ze zitten in Hengelo dus sorry als je nu watertandend in Zoetemeer zit, maar ik moest het even kwijt voor de lokale lezers. Overigens kun je er ook op locatie lunchen als dat weer mag na deze tweede lock-down!

Wat een knappies ook!

Ik werd verrast door lieve vriendinnen voor een vrijgezellen high tea! Niet alles is mogelijk nu natuurlijk, en gezien mijn bruiloft in twee delen komt is me verteld dat het vrijgezellengedeelte ook in twee delen komt haha. Niet dat dat moet natuurlijk, dit was in ieder geval een geweldig high tea!

Ik kreeg ook zoveel cadeaus en kaarten voor ons huwelijk, zo ook van Cynthia die deze prachtige set op stuurde. Ik moet flink wat maanden wachten tot ik een slokje mag nemen maar ik kijk er nu al naar uit! Ik kreeg verrassend veel champagne ook uit verschillende hoeken haha.

Weddingprep! Ik doe nu alles zelf, nagels, haar en make-up. Volgend jaar (of wanneer het dan ook maar kan) dan besteed ik wel wat uit.

De totale look! Mijn jurk leende ik van een vriendin, en hij is van H&M. Toch voelde ik me er echt een bruidje in. Ik deed dit op deze manier omdat ik ook gewicht wilde overlaten voor deel twee van ons trouwen. Ik wil dan pas een ring, dan pas een ‘echte’ trouwjurk. En twee keer een dure jurk kopen, dat ging me te ver haha. Ik paste er gelukkig nog in!

Luuk had ook een beetje een vintage ogend pak, en daar paste deze jurk eigenlijk perfect bij.

Het was een geweldige dag, dat artikel heb je inmiddels al voorbij zien komen schat ik zo in. Daar zie je veel meer foto’s en uiteraard tekst en uitleg. Na de handtekening op het gemeentehuis hadden we een brunch bij Mrs. Brown met de getuigen en ouders. Alles op afstand en met juiste groepsgrootte, gelukkig nog net voor de tweede horeca lock-down.

Aan het einde van de dag naar De Vlindertuin voor een heerlijk diner. Perfect om zo deze dag af te sluiten.

Thuis konden we nog dagen genieten van de bruidstaart die we van Mrs. Brown kregen en natuurlijk van alle cadeaus, kaarten en verrassingen. Heel bizar hoeveel mensen er op zo’n moment aan je denken! Ik wist niet eens dat ik zoveel mensen kende haha. En nog niet eens alles staat op de foto!

Van mijn getuige, bestie en ook eigenaresse van de jurk die ik aanhad Diana, kreeg ik dit prachtige horloge van Rosefield. Ik vind hem helemaal geweldig, een fijne mix tussen vintage en modern.

Na een lang weekend was het normale leven weer daar, maar kreeg ik al snel een hele leuke vraag! Jennifer en Sven vroegen mij als hun ceremoniemeester. Super leuk! Ik vind het wel ambitieus voor iemand die serieus nog nooit op een bruiloft is geweest, maar ik ga mijn best doen. Aan creativiteit en enthousiasme in ieder geval geen gebrek!

Met mijn vader, zusje en zwager hielden we een spelletjes avond. Lekker ouderwets 30 seconds spelen waar je na alleen het horen van ‘paarse fles shampoo’ gelijk Andrelon roept omdat je het kaartje al 80 keer hebt gezien. Love it. Sint snoep erbij, nog meer liefde!

Burrata is toch wel echt een favoriet. Als het ergens op de kaart staat dan sla ik toe. Dit was bij Loev in Hengelo.

Ik doe mijn best om nog leuke outfits bij elkaar te sprokkelen maar het wordt steeds moeilijker naarmate mijn buik groeit. Deze tussenfase vind ik lastig. Ik pas mijn oude broeken niet meer, maar een zwangerschapsbroek zit ook nog een beetje gekkig. Bovendien vind ik het heel erg lelijk hoe laag ze eindigen, en dat je er dan altijd wat langs op aan moet. Gezien mijn kast bestaat uit kleding die gebaseerd is op een broek met hoge taille heb ik daar nog wel moeite mee. Veel flared leggings en jurkjes dus maar, en deze ene lange blouse die ik heb ziet ook weer eens de buitenkant van de kastdeur.

Van Home Made kreeg ik weer eens een leuk pakket, dit keer met Winter feestkoekjes en een fruit crumble. Beide heb ik inmiddels gemaakt en het valt altijd weer in de smaak. Koekjes decoreren is niet mijn sterkte punt ben ik wel achter gekomen, maar de smaak was er niet minder om! Ik ben wel fan van Home Made omdat je vaak alleen maar water hoeft toe te voegen, soms wat boter of fruit in geval van de crumble. Hierdoor heb je echt altijd wat in huis als je even snel wat wilt maken dat zelf gemaakt oogt. Is het ook wel, maar dan wel met heul veul hulp dus.

Met een hond op de foto gaan is echt onmogelijk. Helemaal met Jack. Mijn moeder was in Nederland voor mijn trouwen, en komt gelukkig in december ook alweer. Even tussendoor wat qualitytime dus! Ze verblijven bij familie van mijn stiefvader die zo’n gezellige moestuin hebben met kippetjes.

Tot slot mijn haat voor panty’s. Ik heb ze veel aan nu, want ik draag veel jurkjes op het moment. Ik draag nu de zwangerschapspanty’s van H&M, maar ik krijg heel graag een tip als iemand weet waar ik ze in grotere hoeveelheden en voordeliger kan kopen. Ik kan ze echt maar een paar keer aan en dan is hij weer kapot. Zeeman of Primark hebben ook panty’s, en voordeliger, maar die zitten me nu te strak om de pens. Ik moet wel echt een zwangerschapssituatie hebben. Wie weet dit?

Tot de volgende! <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)