Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy: oktober

Ik moet heel erg weer wennen aan de kortere dagen, regen en meer kou! Desondanks was het wel weer een hele leuke maand. Met twee weekendjes weg, shoppen lekker eten (what’s new) en tussendoor werk ik lekker door!

Leestijd

Ik ging met Cynthia eten bij het restaurant van hotel Pillows in Zwolle, Coperto Restobar. We werden met een auto service opgehaald, en later ook weer terug gebracht. Heerlijk eten, hele fijne bediening. Alleen jammer van dat gezelschap natuurlijk ;). Zonder gein, heerlijke avond!

Om even in het heerlijke voedsel te blijven; met vrienden aten Luuk en ik bij Tao in Enschede. Meine liebe wat een genot op de tong. Sowieso een heerlijke avond, maar het eten is daar gewoon altijd zo goed, ik wil nu weer!

Diezelfde vrienden zijn ouders van dit heerlijke persoontje. Daar smelt je toch gewoon van weg.

Ik zat in de trein bij Deventer was het zo’n prachtig gezicht om de zon op te zien komen, daar was ik echt even stil van. Mooi, van die geniet momentjes in de ochtend. Ik vind het juist wel heel vervelend om in het donker weg te gaan al, ik moet heel erg wennen aan die korte dagen. Ik ben ook een stuk vermoeider voor mijn gevoel. Desondanks is dit wel een prachtig begin van de dag.

Ik had voor Coffee-Star een meeting georganiseerd bij onze koffiebrander van ons private label, Neuteboom in Almelo. Kon ik een keer in de buurt blijven! Naast dat we daar vergaderden regelde ik ook een rondleiding door het bedrijf en dat was onwijs leuk om te zien. Ik kon mijn lach bijna niet inhouden in het witte operatiepak haha.

Ik moest van mezelf wachten met pepernoten kopen (kruidnoten, whatever, ik zeg pepernoten) tot oktober, want in september voelt het echt te ver weg nog. Ik nam het er flink van haha. Nu wacht ik weer braaf tot december anders raak ik er helemaal op uitgegeten.

Ik sjoemel nog wel met schuddebuikjes om deze taart te decoreren. Ik maakte de speculaas-karamel cheesecake van de Ohmyfoodness samenwerking met Homemade. Heerlijk! De mixen kun je bij Jumbo kopen, en het is zo heerlijk als je een etentje thuis hebt want iedereen denkt dat het heel veel werk is haha! Je komt dus lekker over als een goede keukenprinses en stiekem is het vet gemakkelijk.

We hebben buiten onder de overkapping een vloerkleed liggen dat geschikt is voor binnen en buiten. Zeiden ze. Nou wordt de voorste rand dus af en toe wél nat als de wind erop staat, en dat is helemaal ranzig en groen geworden. Ik heb de kussens nu allemaal naar zolder en het kleed helemaal ‘uitgewassen’ door het goed uit te schrobben met een bezem en sop. Nu hangt hij onder de overkapping te drogen (verder tegen het huis aan zodat hij niet weer nat wordt) en dan rol ik hem op voor de zolder. Goodbye summer!

We kochten een dekmatras voor op ons bed. Ik heb de matrassen destijds vrij snel gekocht en ik vind ze toch iets te hard. De dekmatras maakt het nu een stuk zachter, maar ik vind dat hele twee hoeslaken verhaal wel echt lelijk. Ik wil het liefst gewoon een hoes die er helemaal omheen past. Hebben ze wellicht wel, moet ik alleen nog even goed naar zoeken.

Ik heb mijn haar heel vaak half omhoog, en dit haar accessoire van &Otherstories maakt dat wel iets leuker en chiquer!

Een vriendin van mij heeft onwijs veel geluk, want haar moeder heeft een appartement in Amsterdam die ze met de hele familie afwisselend kunnen gebruiken. Ik was er nog niet geweest, maar ging eindelijk een weekend met haar lekker van Amsterdam genieten. Ik mis het wel een beetje sinds Luuk hier woont. We begonnen met lunch en gebak bij De Drie Graefjes en eindigden bij The Vegan Junkfood Bar. Mega lekker gegeten die dag dus, en dat zie je wel aan mijn blije hoofd. Daarna zijn we lekker op de bank geploft met een fles wijn en goede gesprekken.

Ik kocht onder andere een prachtige jurk en mooie blouse bij Zara, en toffe western boots bij Stradivarius. Het doel was; meer off-white in ons leven. Dat is wel gelukt, want naast deze items kocht ik ook nog lieve pareloorbelletjes en een off-white coltruitje. Topbuit!

De volgende ochtend deden we heel rustig aan en ontbeten/brunchten we bij BamBoa waar ik lekker in het interieur paste. Het heeft me qua interieur wel echt geïnspireerd want ik zit er nu over te denken om onze roze wand zandkleurig te maken, en de zwarte tafel te vervangen voor hout met rieten/rotan/bamboe stoelen. Wie weet een mooie betaalbare eetkamer stoel van riet/bamboe/rotan? De houten tafel scoor ik wel bij de kringloop.
Die lampenvoet, mooi hè! Het was ook echt lekker eten trouwens, ook niet onbelangrijk naast het interieur haha.

Met al dat vreetgeweld moet er ook gesport worden, iets waar ik nog steeds heel lekker mijn energie in kwijt kan en ook uit haal. Ik ga niet meer standaard vier keer per week. Het is nu vaker drie keer per week, en dat is ook goed.

Op zaterdag ga ik bijna altijd wel even langs een kringloopwinkel. Heerlijk vind ik dat speuren. Ik spotte een knalroze tasje maar Luuk vond hem zo lelijk dat ik hem van schrik maar weer weglegde. Bij een andere kringloop scoorde ik een mooie spiegel voor mijn zusje. Ik vond hem precies in haar gang passen en dat doet hij ook. Ook vond ik deze maand deze leuke loafer/mannensschoen hybride haha. Ze zijn iets te groot, maar daardoor zijn ze wel comfortabel.

Negeer dit slaaphoofd, het gaat om de lipstick. Of eigenlijk, lipbalm. Hij geeft wel zoveel kleur af dat ik hem niet zonder make-up zou dragen. Wel is het een hele mooie doorschijnende ‘my lips but better’ tint. Die wilde ik even met je delen!

Een hele mooie herfstdag, die ik geheel in de trein doorbracht. Vandaar mijn liefde voor de blaadjes die ik eindelijk weer onder mijn voeten had en dit hoofd die er klaar mee was in de trein. Ik had een meeting in Delft van een uur, ben om 07:15 van huis weggegaan en was om 17:30 pas thuis. Er gebeurde die dag van alles. Vaak overstappen in verband met werk aan het spoor tijdens de herfstvakantie, net je overstap missen terwijl je keihard rent met een zware tas, vertragingen en een suïcidaal persoon waarvoor de trein waar ik in zat net op tijd kon stoppen. Dat laatste relativeert natuurlijk wel enorm, en toen hield ik gelijk mijn zeurmond. Desondanks was ik wel heel gaar aan het einde van de dag.

Met heel veel bananabread in de lift. Deze jas kocht ik vorig jaar bij Primark en ben er nog steeds erg blij mee. De kleur staat goed bij mijn nieuwe lievelings; off white 😉

 

Omdat ik veel vanuit huis werk ga ik zelf ook regelmatig zitten werken bij Coffee-Star Hengelo. Dan ben je toch even de deur uit en word je niet afgeleid door wasjes doen bijvoorbeeld. Toch kan ik het best goed hoor, vanuit huis werken. Ik kan me heel goed concentreren van nature, ik kan goed plannen en ik heb discipline wanneer het nodig is. Dus dat maakt dat ik me wel red zo, met al die verschillende werkzaamheden! Die Structuurjunkie agenda is wel een must haha.

Heerlijk, zo’n tekkel die er geen zin in heeft haha. Dit zijn trouwens de oorbellen die ik ook kocht in Amsterdam. Ook bij &Otherstories, net als het haaraccessoire!

Het laatste weekend van oktober ging ik met Luuk een weekend naar Oostende op uitnodiging van de stad. Super leuk, fijne perks van freelance blogger zijn. Leuk dat Luuk ook mee mocht! We zijn er maar 24 uur, en het artikel ervan komt nog online dus de context van deze foto’s zal ik je daar vertellen anders wordt het zo dubbelop 🙂

Ik hoop dat november een heerlijke maand voor je wordt, waarin we met z’n allen zin krijgen in de feestdagen, waar het zeker nog niet te koud wordt haha en waarin je iets liefs doet voor een ander. Want dat laatste moeten we wat meer doen met z’n allen 🙂

Voor mij brengt november twee weken zonder Luuk want hij gaat voor het werk weg, maar ook een mini cruise met Cynthia! Leuk leuk!

liefs <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)