Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – juni

Juni was een maand vol met leuke dingen. Hoewel er nog genoeg leuke dingen op de planning staan, vind ik het eigenlijk wel jammer dat hij voorbij is. Kijk je mee naar mijn maand?

Leestijd

Ik organiseerde samen met Hiske een babyshower voor onze lieve vriendin Neelke bij mij in de tuin. Het is haar tweede kindje en ‘officieel’ doe je dan eigenlijk geen babyshower meer. Hebben wij natuurlijk lak aan dus we organiseerden een high tea. Zonder stomme spelletjes, niet teveel mensen, gewoon gezellig en fijn. Het was heel geslaagd! We konden het ook geheim houden tot het laatste moment, iets wat ik altijd heel moeilijk vind haha.

De dag erna dineer ik met de leftover wraps van de babyshower in mn huispakkie. Ik eet wel vaak wraps als ik wat kleins en gemakkelijks wil.

Ik ging een paar dagen naar Valencia met Veertje. Ik was hier 2 jaar geleden ook al, en ik zou zo weer gaan. Ik heb er weer een artikel over geschreven met nieuwe en oude tips. Deze zal binnenkort online komen, als hij niet al online is. Ik heb echt genoten van deze dagen!

Ik vroeg jullie laatst om tips voor de lekkerste red velvet taart van Amsterdam en iemand tipte toen De Drie Greafjes. Ik ben inmiddels geweest, 5 kilo zwaarder EN HET WAS TOP. Kom maar door met al die tips van jullie! Ik wil nog tips voor de lekkerste vega burger, de lekkerste pizza, de lekkerste (betaalbare) cocktails en bijzondere ontbijtjes. Ja nu grijp ik mijn kans.

Ik maak voor het eerst een smoothiebowl en die was lekker gelukt! Ik gooide kokoskwark, kokosmelk, avocado, spinazie en rood fruit uit de vriezer in de blender en decoreerde deze met blauwe besjes, bio muesli en aardbeitjes.

Ik en Luuk eten heel erg lekker bij Brut de Mer in Amsterdam. Dit is carpaccio van coquille. Yum. De wijn was ook erg lekker overigens!

Het sporten gaat nog steeds goed, ik word steeds sterker. Eind februari kon ik nog maar net een paar gewone squats achter elkaar doen en nu squat ik met 40 kilo. Dat je die vooruitgang ziet motiveert enorm.

Snacken met een gezonde brownie. Het recept daarvoor kwam in mei online en vind je hier.

En ook snacken met een macarontaartje bij Mrs. Brown in Enschede. Goddelijk.

Ik ging eens naar een pers-event van Primark. Ik was toch in Amsterdam en ik kan eigenlijk bijna nooit naar events. Leuk om even wat mee te pakken. Ik droeg passend all-Primark-errthang.

Ik was erg onder de indruk, super leuke kleding make-up en schoenen. Dit is de najaar/winter collectie, dus dit zal over een paar weken wel beginnen binnen te druppelen denk ik.

Ik ben veel onderweg, hier ben ik in Leiden.

Ik zit dikwijls doodmoe in de trein. Als ik aan het werk ben dan voel ik het allemaal niet zo, maar als ik dan eenmaal stil zit dan kak ik helemaal in. Mede een reden dat ik met de trein reis, want met lange dagen vind ik het gewoon gevaarlijk om nog achter het stuur te kruipen. In juli wil ik echt proberen iets meer rust te pakken. Ik plan nu vaak alles back to back vol. ‘S ochtends vroeg tot ’s avonds laat is volgepland. Ik doe allemaal dingen wat ik leuk vind, en in die planning zitten ook sociale dingen natuurlijk. Toch is het denk ik gezond voor me om af en toe even niks te doen in mn eentje. Pyjama Netflix party. Ik kan me niet herinneren dat ik een hele avond voor de buis heb gezeten, ga ik in juli proberen te doen haha.

Even een pauze voor de ventilator met een rommelige kokoscappuccino.

Paps ging in juni ziekenhuis in, ziekenhuis uit en op het moment dat ik dit schrijf ligt hij weer in het ziekenhuis. Ze weten nu dat het probleem bij zijn alvleesklier ligt maar wat er precies aan de hand is weten we nog niet. Heel naar om je vader af te zien takelen. Hij was al dun, maar nu is hij super mager. Ik ben zo dankbaar dat ik een zus heb en dat ik dit met haar kan delen. Als je veel werkt is het lastig om elke dag naar het ziekenhuis te gaan. We proberen het daarom een beetje te verdelen, ik wil ook niet dat hij geen bezoek krijgt.

Ik was een middagje op stap met Neelke en Vico. Neelke is zwanger en Vico koos in de bieb een boek voor haar dat heet: ‘Mama is een fabriek’. Ik vond het geniaal dat hij het zelf uit koos zodat ‘ze nog wat kon leren voor de baby kwam’, maar ik vond het ook wel een vreemde vrouwonvriendelijke benadering van een zwangerschap. We hebben hem maar terug gelegd haha.

Ik heb niet veel kindjes in mijn omgeving. Ik heb nooit neefjes en nichtjes gehad en nu vriendinnen kinderen beginnen te krijgen vind ik het eigenlijk wel leuk om tijd met ze door te brengen. En dat terwijl ik een paar jaar geleden kinderen maar vreemde, irritante wezens vond. Grappig hoe dat verandert als je ouder wordt.

Broek van Zara

Liede. Voor. Deze. Broek.

Lievelings.

Ik hield ook mijn housewarming! Ik nodigde zo’n 25 mensen uit, en vrijwel iedereen kwam. Super gezellig. Ik vind het altijd wel lastig dat je op zo’n avond constant maar van die halve gesprekjes voert omdat je iedereen een beetje aandacht wilt geven. Maar wel heel leuk om zo iedereen bij elkaar te hebben. Ik kon het lekker buiten vieren, heel fijn!

Deze pizza word iets vaker dan bedoeld gegeten.

Ik ben gek op kleurrijke combi’s die ook nog eens matchen ook al hebben ze beide veel kleur. Deze tas van Stradivarius en rok van Primark zijn zo’n vrolijk duo.

Jan op z’n rug.

In Valencia at ik bij The Black Turtle een (vega) hamburger met American pancakes in plaats van broodjes. Ik besloot dit eindelijk thuis ook eens na te maken. Het zijn dus American pancakes met een vegaburger, cheddar, een stroperige saus en ik gooide er nog tomaat bij op, en wat extra rucola. Ik gebruikte Jack Daniels saus, ik weet niet wat het restaurant hiervoor gebruike. Was Yums!

Weer eens een keer naar de bios! Dit keer Tuschinski. Wat een prachtige bioscoop is dat. We gingen naar Ocean’s 8. Vond hem wel heel tof, vooral ook omdat de actrices zo goed zijn.

Ik ging langs bij Martine, die drie leuke cavia’s heeft. Wat een cutie hè. Ik zou zelf ook wel wat cavia’s willen maar ik verschuif het plan naar mijn grotere boerderij plan voor ‘later’. Ik ben zo weinig thuis, daar heeft geen enkel dier wat aan.

Ik  ging aan het einde van de maand een paar dagen zeilen met Luuk. Ik ben wel vaker met bootjes weggeweest, en ik was ooit op een verdwaald zeilkamp maar zeilen kan ik dus niet. Luuk wel. Godzijdank. Het was verbazingwekkend hoe slecht ik er in was. Motorische dingen, daar doe ik gewoon heel lang over om dat onder de knie te krijgen. Het is vrij beschamend hoe ik dingen wist te verpesten. En Luuk maar lief blijven lachen haha. Arme jongen. Als ik hem was had ik me al een duw over boord gegeven. Als hij zei rechts, ging ik links. Als er paniek was dan wist ik niet wat te doen, en dan gooide ik standaard het roer de verkeerde kant op. Dramatisch. Gelukkig kon hij het dus wel heel goed en redde hij ons steeds weer. We sliepen ook op de boot, heel knus en romantisch was dat. ‘S avonds lekker wijntjes drinken en een beetje rondstruinen in kleine Friesche dorpjes. En Friesland is zo ontzettend mooi. Echt uniek. We hadden ook mega veel geluk met het weer. Alleen maar stralende zon en ook nog eens wind. Had van mij nog wel veel langer mogen duren deze trip.

En ik sluit af met een vreemde foto. Beschuit. Maar dit is dus gewoon de lekkerste beschuit die er is. Je koopt hem vaak bij bakkertjes in kleine dorpjes en ik vond hem in Friesland ook. Mijn vader heeft ze ooit ontdekt en ik nam een paar rollen voor hem mee.

Dit was een gedeelte van mijn juni. Bomvol liefde, leuke dingen maar ook werk en vervelende dingen zoals mijn vader in het ziekenhuis. Een maand van uitersten. Ik ben benieuwd wat juli me brengt!

Wat was jouw hoogtepunt de afgelopen maand?

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)